Autor Wątek: Warhammer online  (Przeczytany 36017 razy)

Offline SolTell

Warhammer online
« dnia: 2008 06 27, 06:37:21 »
W każdym topicu o MMORPG ktoś bobąkiwał że będzie grać w Młotka.

Gra zapowiada się z ogromnym naciskiem na PvP (raczej niż ciągłym chodzeniem na mobki zatem tutaj niemal oczywista propozycja.

Jak już gra wstanie i okaże się Dobra to klepiemy gildie na jednym serwerze? :P. Z tego co widzę  Gildia będzie miała fajowe bonusy

Kto wchodzi w to? :p

Cytat: "badalaman"
Czesc

Zakladales temat o warhammerze, moglbys wrzucic w pierwszy post info o forum dla graczy z DMki ?
adres: http://wh-online.pl/
Jest pozniej na dalszych stronach ale to moze komus uciec.
no i kanal irc #wh-dm

Offline Karcharot

• Gracze DM
Warhammer online
« Odpowiedź #61 dnia: 2008 08 21, 10:03:44 »
z nowszych gier online? ;>

pozatym..wiem ze jest kupa gier, ale takie gry na abonament troszke mnie zawsze śmieszyły..  bo niedość że bulisz za gre ileśtam kasy, to potem za mozliwość pogrania w tą gre :D

no ale nie o tym temat :)

chętnie bym pograł w warhamca, ale jeśli mam za to płacić, to zostane przy ultimie :D

Offline Siwy6977

• http://www.fianna.70.pl
Warhammer online
« Odpowiedź #62 dnia: 2008 08 21, 10:04:11 »
Cytat: "Karcharot"
a ja się tak zastanawiam, czy zrobią jeszcze kiedyś jakieś gry, bez miesięcznego abonamentu, bo teraz to juz paranoja jest ;P

Przecież z czegoś trzeba opłacić cały sztab pracowników: gm-ów, programistów, webmasterów, dział obsługi klienta i wiele innych. Do tego utrzymanie potężnych serwerów, rozwój gry itd. Charytatywnie mają to robić?

Offline Karcharot

• Gracze DM
Warhammer online
« Odpowiedź #63 dnia: 2008 08 21, 10:07:44 »
charytatywnie?:d

gra 100zl sztuka, czy tam 120.  (o warhammerze mowie, nie wiem jak inne)

niech pojdzie 100tys egzemplarzy, potem kasa z dodatków itd.
to nazywasz charytatywnie?:)

pozatym..gdyby nie było abonamentow, tylko bylby to jednorazowy wydatek, to nawet gdyby cena samej gry, była nieco wyższa, to wiecej osob by pewnie grało... bo koniec koncow wyjdzie i tak taniej, niz bulic co miesiąc ileśtam kasy :)

Offline Siwy6977

Warhammer online
« Odpowiedź #64 dnia: 2008 08 21, 10:10:41 »
Ale ci ludzie siedzą nad grą codziennie, a nie jednorazowo. Tylko za gry single player płacisz raz, bo cały sztab nie musi o Ciebie dbać podczas rozgrywki. Gry mmorpg to ciągłe wydatki na serwery i obsługę klienta.

Offline Karcharot

• Gracze DM
Warhammer online
« Odpowiedź #65 dnia: 2008 08 21, 10:15:50 »
gry single player też są nieustannie dopracowywane a nastepnie są udostępniane coraż to nowe pathe.

gry single player, oferujące rozgrywke przez sieć, wielokrotnie posiadają własne firmowe servery, procz nich oczywiscie istnieja "prywatne"

to też kupa kasy...na pewno mniej, niz wydaje się na takiego wowa, no ale bez jaj :)

aktualnie to nawet gdyby gre rozdawali za darmo, to wychodziliby pewnie na spory plus ;)

no i skonczmy dyskusje. offtop w offtopie to już przeginka :D

hmm...ja czekam na gothicowa wersje warhammera :D  wtedy bez miesiecznych abonamętów pogram :D  jak nie, to gra bedzie musiała jakoś wytrzymać beze mnie ;P

Offline Siwy6977

Warhammer online
« Odpowiedź #66 dnia: 2008 08 21, 10:22:34 »
gry single player też są nieustannie dopracowywane a nastepnie są udostępniane coraż to nowe pathe.

gry single player, oferujące rozgrywke przez sieć, wielokrotnie posiadają własne firmowe servery, procz nich oczywiscie istnieja "prywatne"

to też kupa kasy...na pewno mniej, niz wydaje się na takiego wowa, no ale bez jaj :)

To jest zupełnie inna kategoria i dzieje się tak tylko w przypadku, gdy gra się dobrze sprzeda. Ale w mmorpgach musisz się stale użerać z klientami. I to nie jest grupa zapaleńców, jak na DM, tylko normalni pracownicy wielkiej firmy. Ze sprzedaży samych pudełek z grą wystarczyłoby ich utrzymać pewnie przez miesiąc, ale co dalej?
no i skonczmy dyskusje. offtop w offtopie to już przeginka :D

Jak tam chcesz. Ja lubię sobie pogawędzić o bzdurach. :wink:

Offline Valderin

Warhammer online
« Odpowiedź #67 dnia: 2008 08 21, 10:22:44 »
co nie zmienia faktu ze tworcy gry zarabiaja miliardy na swoich produktach..tymbardziej ze jak gra jest dobra to ilosc sprzedanych egzemplarzy idzie w miliony ;F a do tego dopieprzanie abonamentu wysokolisci 3x-40 zeta to juz smiech na sali ;F

Offline Pacia

Warhammer online
« Odpowiedź #68 dnia: 2008 08 21, 10:22:45 »
ale oni są opłacani w euro i dolarach czyli taka jedną sztuka sprzedanej gry to 30 euro w europie chcą 49.99e ;), to to oni na godzinę dostają tyle a gdzie tam reszta dniówki ;)
nie ma co marudzić tylko zmienić nastawienie, że złotówka ssie na dzień dzisiejszy i wydaje się droga taka rozrywka ;) na zachodzie 2h pracy w markiecie = 1 miesiąc grania online ;)

co do darmowych nowych mmo to np guild wars a co darmowe ?
lineage 2  darmowe a jak prv!
i kilka innych podobnych :)

Offline Badalaman

• Gracze DM
Warhammer online
« Odpowiedź #69 dnia: 2008 08 21, 10:23:12 »
W MMO masz GMow stale dostepnych w grze.
Ci ludzie biora pensje za swoja prace ;)
Do tego koszty serwerow i lacz.

P.S. A przede wszystkim zysk dla firmy ktora gre wydala.
Poto w koncu te gry robia by na nich zarobic  ;)

P.S.2 Pojawiaja sie tez opcje wykupu "abonamentu dozywotniego", odpowiednio drogiego. Jak taki kupisz to placisz tylko za dodatki.

P.S.3 Abonamenty za gry sa tanie, tylko u nas sie gownianie zarabia :P
Ale w porowaniu do ilosci spedzanego czasu to i tak nie jest jakas specjalnie droga forma rozrywki.

Edycja: zawsze mozna grac za darmo na prv serwach jesli do danej gry powstana.
Mozna tez grac na DM w UO ;)

Offline Siwy6977

Warhammer online
« Odpowiedź #70 dnia: 2008 08 21, 10:24:05 »
Cytat: "Pacia"
nie ma co marudzić tylko zmienić nastawienie, że złotówka ssie na dzień dzisiejszy i wydaje się droga taka rozrywka ;) na zachodzie 2h pracy w markiecie = 1 miesiąc grania online ;)

Akurat złotówka bardzo mocno stoi. A i u nas można świetnie zarabiać. Uwierz mi. :wink:

Offline krewetek

Warhammer online
« Odpowiedź #71 dnia: 2008 08 21, 10:46:52 »
zazwyczaj gry single maja wydawane patche w celu naprawienia jakichs bledow czy bugow ktore sa raczej z winy producenta i ktore przez producenta powinny wrecz za darmo zostac naprawione.

co innego patche ktore dodaja cos zupelnie nowego (a nie cos co trafilo do wersji finalnej gry, ale nie zostalo udostepnione z powodu np. niedopracowania i braku czasu przed wydanie) - zdarza sie to jednak bardzo rzadko...

Offline Ghost

• Ghost Media
Warhammer online
« Odpowiedź #72 dnia: 2008 08 21, 11:17:45 »
z nowszych gier online? ;>

pozatym..wiem ze jest kupa gier, ale takie gry na abonament troszke mnie zawsze śmieszyły..  bo niedość że bulisz za gre ileśtam kasy, to potem za mozliwość pogrania w tą gre :D4

Guild Wars 2 jest w trakcie tworzenia. Tak samo, jak w GW - nie będzie abonamentu.

Offline Siwy6977

Warhammer online
« Odpowiedź #73 dnia: 2008 08 21, 11:22:37 »
Ale GW raczej ciężko nazwać "MMORPG".

Offline Ghost

• Ghost Media
Warhammer online
« Odpowiedź #74 dnia: 2008 08 21, 12:16:50 »
CoRPG. Ale w GW 2 trochę chcą zmienić (np brak instancji) i może to pójść bardziej w stronę MMORPG

Offline cQ

Warhammer online
« Odpowiedź #75 dnia: 2008 08 21, 22:15:29 »
co do abonamentu pewnie zmienil bys zdanie jak bys pracowal w takiej firmie ;p
a mnie smieszy porownywanie uo do czegokolwiek :P w sensie takim ze naprzyklad porownac dm do warhammera to jak porownac popularnego do malborasa to i to papieros wlasciwie ale... :]
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. (Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury)