Autor Wątek: Warhammer online  (Przeczytany 36017 razy)

Offline SolTell

Warhammer online
« dnia: 2008 06 27, 06:37:21 »
W każdym topicu o MMORPG ktoś bobąkiwał że będzie grać w Młotka.

Gra zapowiada się z ogromnym naciskiem na PvP (raczej niż ciągłym chodzeniem na mobki zatem tutaj niemal oczywista propozycja.

Jak już gra wstanie i okaże się Dobra to klepiemy gildie na jednym serwerze? :P. Z tego co widzę  Gildia będzie miała fajowe bonusy

Kto wchodzi w to? :p

Cytat: "badalaman"
Czesc

Zakladales temat o warhammerze, moglbys wrzucic w pierwszy post info o forum dla graczy z DMki ?
adres: http://wh-online.pl/
Jest pozniej na dalszych stronach ale to moze komus uciec.
no i kanal irc #wh-dm

Offline Valgaur

Odp: Warhammer online
« Odpowiedź #856 dnia: 2011 07 06, 23:22:40 »
Ha! Wyciągnę ten temat z dołu niepamięci i zapytam: czy ktoś gra jeszcze w WHO ? Osobiście zaprzestałem przed wbiciem 81 Magusem po wejściu RVR-Packu, było przyjemnie ale (mimo wszystko) wciąż jednakowo pomimo wprowadzenia Skavenów. Kiedyś sporo dusz z DM młotkowało, ale to było dawno temu. Jak to wygląda teraz ? Czy warto pograć w coś więcej niż trial ? (nadal mam wydrukowany prepaid, który kosztował mnie całe 19.90)

Offline growin

• Gracze DM
« Odpowiedź #857 dnia: 2011 07 07, 12:29:22 »
sin ciągle pogrywa

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #858 dnia: 2011 07 07, 12:40:14 »
mi sie znudzilo. gra byla calkiem mila, tylko goa spapralo ja od strony technicznej. widzisz, jak bylo duzo osob na serwerze (jakies 10 warbandow w t4 powiedzmy) to nie dalo sie grac, bo serwery siadaly. a jak bylo malo osob to gra byla nudna. gra stworzona pod pvp, ktorego nie bylo przez problemy techniczne, wiec po jakims czasie dalem sobie spokoj. po 10 miesiacach probowalem wrocic, ale najpierw sprawdzilem gre do 10 lvl za darmo i to nie bylo juz to samo, wiec podziekowalem definitywnie.

skaveny teraz dodali? a co z tymi stolicami? co z duzymi miastami z imperium lub bretonii? :/

Offline Thiass

• Gracze DM
« Odpowiedź #859 dnia: 2011 07 07, 12:58:11 »
Przed samym wejsciec skavenow gralem.
Problem pojawil sie po wbiciu max lvlu... bieganie bieganie bieganie i farmienie medalikow zeby moc kupic stuff za renown, czasem pare godzin farmy i wpadal 1 medalik a trzeba ich kilkaset.

Walka o zamki i zabawa na t2, t3 byla miodna
Bieganie przez caly dzien po t4 zeby nafarmic medaliki po kilku dniach byla nudna jak cholera, strach pomyslec ile miesiecy trzeba smigac zeby wyfarmic obecny zwiekszony renown...

Sam renown mogl bym wbijac, tyle ze wbijalem i okazywalo sie ze zanim kupilem pod niego stuff to juz trzeba bylo brac nastepny a medalionow na niego nie ma jak zdobyc w dosc sensowny sposob  :-\

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Offline Valgaur

« Odpowiedź #860 dnia: 2011 07 07, 16:02:09 »
Teraz gra się MOCNO zmieniła, po wprowadzeniu RVR packa cały sprzęt się "przesunął". Dla posiadaczy rozszerzenia (które kosztowało ok 30zł) renown leci jak burza do 80 (w dobrym warbandzie można było w kilka godzin wieczornego biegania wbić 1/2 lvlu po 75). Medaliki nie były problemem bo się je po prostu zlewało. Stolice oblegane były często i tam przy dobrym rollu zgarniało się Sovereigna, wcześniejsze sety wypadały z palcem w dupie wszędzie.

Teraz gdy można wbić RR100 nie wiem jak to wygląda, jak ja kończyłem to ludzie dobijali powoli 84 ale to było pół roku temu, teraz pewnie są tacy co wyfarmili 100.

Ghg: pomysł pozostałych stolic upadł dawno dawno temu, zostało wszystko tak jak po wydaniu. Pojawił się oczywiście The Land of the Dead czyli spoory kawał pustyń Khermi a niedawno także PVP instancja ze Skavenami gdzie wygrywa ten kto zdejmie więcej % bossowi.
Dodanie Skavenów było bardzo miłe, ale nie są oni typowo grywalną rasą, tylko "taktycznym wsparciem", którym w danej chwili może biegać ograniczona ilość graczy. Bardzo się to przydaje bo np. można Ogrratem przerzucać ziomków ze swego warbandu przez mury twierdzy i assaultować od środka zaskakując funelujących na bramie :)
Nie wiem jak to teraz działa przy sporym obciążeniu ale fakt faktem, duże walki w keepach (gdzie głównym sposobem defensywy było rypanie aoe przez 100 osób w tunelu) potrafiły kopnąć serv tak że wstawał kilka minut a zanim to się stało AP regenerowały się przez minute od 0 do fulla :P ...

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #861 dnia: 2011 07 07, 17:37:03 »
dziwne, nawet na stronie glownej warhammera nie ma nic o skavenach. :D

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #862 dnia: 2011 07 07, 17:47:01 »
Skaveni zawsze sie dobrze kamuflowali przed innymi rasami ;)

Planowalem neidawno powrot do Warhammera, ale zaczalem grac w RIFT i poki co mi sie spodobalo, wiec zostaje.

Offline cQ

« Odpowiedź #863 dnia: 2011 07 08, 11:22:17 »
jak dla mnie gra jest ciagle najlepsza gra pvp. Niestety bez dobrej druzyny traci wiele na swojej miodnosci.
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. (Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury)

Offline Valgaur

« Odpowiedź #864 dnia: 2011 07 08, 11:46:34 »
Ale o dobrą drużynę nie było tak znowu trudno. Sensowne gildie trzymały się razem i kiedy coś się już osiągnęło to łatwo było dostać w takowej posadkę. A wtedy bieganie w 2 skoordynowane warbandy nie było problemem. A przy większych nagonkach i sensownym sojuszu szło wciągnąć 4-5 band destraków pod jedną banderę i łoić dupska orderowców aż echo szło po Pradze :) Ale największy fun i tak był wtedy, gdy trzeba sobie było zdawać sprawę, że jest się w mniejszości i jak dojdzie do potyczki to w 40 osób trzeba będzie łyknąć 150 ... I nie raz się łyknęło  8)

Stare czasy, ale dla przypomnienia http://www.youtube.com/watch?v=_RsSfNrEd90
Chłopi Chaosu na Karak-Norn jakieś 2 lata temu. 2 Magusów na rifcie, kilka sorcek w aoe i mistrz ceremonii, Chopas na chop fasta'. 40 Chłopów w 15 minut utłukło 200-300 orderowców bo w końcu kto by traktował poważnie 1,5 warbandy destraków walący prosto w mur 5-6 wb orderu  8)

Offline Shem

« Odpowiedź #865 dnia: 2011 07 08, 16:49:19 »
Piekne czasy i beztroskie... a dzis RIFT:) Daj namiar Badal gdzie pocinasz bo podobno moge juz sie przeniesc na inne serwery:)

Offline sin

• Gracze DM
« Odpowiedź #866 dnia: 2011 07 08, 17:15:00 »
Jak mozna Rifta do WHO porownywac w ogole? Pierwsze to gra pve, druga rvr, przeciez to znaczaca roznica.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

Offline Shem

« Odpowiedź #867 dnia: 2011 07 08, 19:44:27 »
Kto niby sie stara to robic? Rift to inna bajka ... Zmiana otoczenia po latach i tyle...

Offline ^Lil^^

« Odpowiedź #868 dnia: 2011 07 11, 12:29:16 »
Po prostu Shem chciał dać do zrozumienia, że zdziadział i teraz już nie rvr mu w głowie, tylko spokojniejsze klimaty i walka przeciwko komputerowi, a nie żywemu graczowi ]:->

Offline Shem

« Odpowiedź #869 dnia: 2011 07 12, 02:49:38 »
Uwielbiam posluchac osoby wyjatkowo stabilnej pod katem doboru gier w jaka przychodzi jej grac  :P

Tak, zdziadzialem do reszty - pozdrawienia z Texasu  :)

PS Niby taki potezny kraj, te cale Junajtet Stejts  internet tu ledwo ogarnia... sami konsolowcy i ogolnie za goraco...