Autor Wątek: Xbox 360  (Przeczytany 28423 razy)

Offline Avenavo

Xbox 360
« dnia: 2008 09 01, 19:37:26 »
cQ swoim tematem nakrecil mnie do zalozenia topicu... Takze nabylem X'a i jak wiemy oferuje On wiele , wiele i jeszcze raz wiele gier, pytanie tylko do uzytkownikow konsoli, ktore gry oplaca sie kupic i co polecacie?? obecnie mam Assasina, CoD 4, Bournout paradise, Dead or alive 4, virtua fighter 5 i devil may cry 4... Jak wiadomo kazda gra sie kiedys konczy, CoD'a przeszedlem, koncze Bournouta oraz Assasina, zas w Devila juz sie nagralem. Przy okazji warto tez spytac czy warto skusic sie na przerobke, skoro jestem w stanie zrezygnowac z internetu w konsoli??
Wódkę ciurkiem tak

Offline Pacia

Odp: Xbox 360
« Odpowiedź #526 dnia: 2010 04 22, 20:03:47 »
cQ to nie tylko anglia jest monitorowana ;)
dla przykladu w polsce panowie w "skorach" ktorzy chodza po mieszkaniach i nabijaja sobie gwiazdki juz dawno szukaja ofiar tzw piracenia majac odpowiednie narzedzia...

co do banowania klienta... to ja juz jeden list mam na koncie o sciaganiu... dostalem go jakis rok temu hehe -  siedze w irlandii pld. wiec nie zadaleko od zabojadow i angoli wiec z tym tez zaczyna sie problem :(
coraz mniejsza swoboda panuje na swiecie jesli chodzi o internet...

duze firmy sa pod obcasem zlodzieji z riaa i tym podobnych pazernych dupkow na kase nas klientow i artystow ktorzy to maja tylko grosze ze sprzedazy reszte maja ci co naklejaja zabezpieczenia i walcza z wiatrem...
a jesli o swobodny net chodzi to ciezko uwiezyc ale juz nie mam wlasnego" legalnego neta od 4 miesiecy i jakos nie mam w takim wypadku problemow z listami o sciaganiu...

co do xboxa to wole miec pudelko z dobra gra do sieci + live a nie kolejna konsole gdzie mam sto tysiecy gier i zadnej ukonczonej... ceny nie sa takie masakryczne na dzien dzisiejszy wystarczy dobrze poszperac :)

Offline cQ

« Odpowiedź #527 dnia: 2010 04 22, 20:37:02 »
to prawda ostatnio kupilem dante inferno nowka funfel zafoliowane za 10f gdzie w sklepie kosztuje 39f tyle ze kupilem swoja z singapuru hehe :p fakt fajtem 12 dni szla ale uzywany ante kosztuje 29f a przesylke z singapuru i tak gratis mialem. oni tam te gry wszystkie produkuja wiec jak zalapie sie odpowiedniego kolesia mozna nowe gry miec za pol darmo :)
edit: dodam ze ten sklepocostam z singapuru wysyla worldwide za 5f  niestety mala oferte maja zasadniczo maja 3 gry i przewaznie aukcje :p no i paypal only
« Ostatnia zmiana: 2010 04 22, 20:42:06 wysłana przez cQ »
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. (Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury)

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #528 dnia: 2010 04 23, 12:02:13 »
Pewnie sprzedaja to co uda sie wyniesc z fabryki :P

Wtedy jestes paserem, to gorsze od piractwa ! ;)

Offline cQ

« Odpowiedź #529 dnia: 2010 04 23, 13:30:19 »
jezu Badyl jaki ty upierdliwy jestes :p czepiasz sie szczegulow ale skoro tak bardzo chcesz wiedziec to samo pomyslalem i zapytalem na ebayu tego pana okazalo sie ze to nie pan  a sklep z grami fizyczny w singapurze a na ebayu sprzedaja to co malo popularne u nich i zalega im na polkach a z tej racji ze w azji panuje ps3 gry na xboxa mozna wyrwac tanio jesli ma sie fuksa bo jak juz mowilem robia aukcje i sprzedaja za tyle ile wylicytujesz normalnie gry kosztuja u nich normalnie ale po 3 miesiacach plus minus trafiaja na ebay w formie aukcji
oh i cala teoria twoja spiskowa ujawniona :)
zreszta jak mowilem wczesniej nie jestem antypiratem kompletnie nie sciagam tylko gier i muzyki :p
to gral ktos w to tales of vesperia?????? :p
edit: i filmow nie sciagam kupuje w morissonie jak sa za 3f :p
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. (Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury)

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #530 dnia: 2010 04 23, 13:45:04 »
cQ a oczekiwales ze ktos Ci powie ze sprzedaje kradzione rzeczy ?:P

Podobnie ludzie sprzedajacy w Polsce przez allegro odzież podprowadzoona z tirow nie pisza ze to kradzione czy "wypadniete z tira" ;) tylko wyprzedaz ostatnich sztuk, likwidacja sklepu itp.   8)

P.S. Chyba ze dostales do tego fakture, wtedy istnieje sznasa ze to faktycznie okazja legalna.

Offline cQ

« Odpowiedź #531 dnia: 2010 04 23, 14:00:17 »
niestety ebay angielski to same chiny juz i sklep.y zadko juz mozna wyrwac cos od kogos. wiem wiem badylku do czego zmierzasz ale nie popadajmy w paranoje bo wszystko doslowni mozna podpisac pod paserstwo. zreszta paserem bylby ebay :) bo on posredniczy i zapewnia mnie w tersm and condition ze kupuje legalnie :)

Offline cQ

« Odpowiedź #532 dnia: 2010 04 24, 11:34:56 »
ejj umknol mi jedna gra ktora wyszla bodajrze wczoraj
NIER sie zwie kurde zapowiada sie ciekawie

Will

• Gość
« Odpowiedź #533 dnia: 2010 05 09, 23:19:10 »
Nier - kolejne generic jRPG. Szkoda marnować płyty za 7 PLN.

Alan Wake - właśnie gram. Świetne, wciągające, solidnie wykonane. Jak dobra książka King'a ;) .

Offline cQ

« Odpowiedź #534 dnia: 2010 05 10, 00:15:33 »
;]
a ja od soboty zmieniam xboxa na ps3 :P xboxa znam juz doskonale wiec czas na zmiane :)

Offline froger

• Gracze DM
« Odpowiedź #535 dnia: 2010 05 11, 08:40:11 »
Will w realu masz płyty po 2,3zl :D. Poza tym Alan Wake zajebista gra. Podoba mi się klimat oraz to w jaki sposób łączone są rozdziały. Jestem aktualnie w 4 rozdziale i przyznam, że się ostro wkręca. Tylko jak każda gra tego typu już później nie ma dreszczyka emocji :D. Ale na pewno lepszy klimat niżeli Resident Evil itp. Warto w to popykać.

Offline gh0uligh

• Gracze DM
  • see hero, kill hero
    • Lora Garbalucha
« Odpowiedź #536 dnia: 2010 05 13, 23:13:30 »
ja swojego x360 oddaje, poniewaz nie wlaczalem od prawie roku. ;)
udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.

Offline cQ

« Odpowiedź #537 dnia: 2010 05 14, 02:39:59 »
ja swojego x360 oddaje, poniewaz nie wlaczalem od prawie roku. ;)
Bo tobie sie nic nie podoba ;p ;)

Will

• Gość
« Odpowiedź #538 dnia: 2010 05 14, 09:28:17 »
Will w realu masz płyty po 2,3zl :D. Poza tym Alan Wake zajebista gra. Podoba mi się klimat oraz to w jaki sposób łączone są rozdziały. Jestem aktualnie w 4 rozdziale i przyznam, że się ostro wkręca. Tylko jak każda gra tego typu już później nie ma dreszczyka emocji :D. Ale na pewno lepszy klimat niżeli Resident Evil itp. Warto w to popykać.

Ja na shity nie nagrywam. Mam już wystarczające problemy z napędem.

Alana skończyłem. Bardzo, bardzo fajne. Podoba mi się masa nawiązań do Max'a Payne:

- bestseller Wake'a "The Sudden Stop" to fabuła żywcem wyciągnięta z MP (jak pierwszy raz chodzisz po domu Wake'a to możesz przeczytać jej fragment, który był użyty w MP 2), nawet czcionka na okładce książki wygląda jak ta z gry;
- w programie w telewizji wzorowanym na The Tonight Show razem z Wake'iem w studio siedzi koleś przedstawiony jako Sam Lake (tak się nazywa autor fabuły gry Alan Wake) grany przez aktora, który odgrywał Max'a w MP;
- cała masa drobnych nawiązań - znowu Valhalla, mitologia nordycka, forma narracji itp.

BTW: też znalazł ktoś w grze Xbox'a ;) ?

Offline Avenavo

« Odpowiedź #539 dnia: 2010 08 12, 18:24:14 »
Juz nikt nie lubi microsoftu? :P
Wódkę ciurkiem tak

Will

• Gość
« Odpowiedź #540 dnia: 2010 08 12, 18:28:21 »
Jakbyś nie zauważył to nic ciekawego od paru miesięcy nie wychodzi ;) . Ciężko zatem o czymś tu gadać. Ostatni exclusive Crackdown 2 to taki syf, że aż żal.