Autor Wątek: PlayStation3  (Przeczytany 18194 razy)

Offline kamiś

• Gracze DM
  • think different
    • http://two.xthost.info/mefi/
PlayStation3
« dnia: 2009 03 02, 17:50:21 »
Ile osób na forum dmki posiada PS3?
W jakie gry gracie na multi?
Jakie gry polecacie? :>

Offline cQ

Odp: PlayStation3
« Odpowiedź #211 dnia: 2010 08 27, 00:53:54 »
e przeciez na tym nie mozna grac w piraty
mozna jedynie orginal zgrac na dysk i w nie grac :)

A co za różnica gdzie wgrywasz obraz płyty? Ściągasz z netu obraz płyty, wrzucasz na dysk i grasz.
taka ze nadal grasz w orginal tyle ze z dysku. ten system nie lamie zabezpieczen tylko robi buckupa
dodam ze srednia gra na ps3 to 40giga plus minus
zatem ile takich gier zmiescisz na 120gigowym (najbardziej popularna obecnei wersja) dyzku ps3???
bo jakos sobie nie wyobrazam grania na zewnetrznym dysku przez predkosc usb
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. (Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury)

Offline ^_^

« Odpowiedź #212 dnia: 2010 08 28, 01:42:54 »
e tam 120. teraz każde ps3 ma dysk 250 gb :< backup fajna rzecz. tylko pytanie czy da się zrobić backupa z obrazu gry z neta ;>

Offline cQ

« Odpowiedź #213 dnia: 2010 08 31, 09:29:35 »
o widzisz i to juz by bylo piractwo a narazie ten system przewiduje backupy z plyt orginalnych :P w sensie pacz no cd :D
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. (Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury)

Offline froger

• Gracze DM
« Odpowiedź #214 dnia: 2010 08 31, 12:43:03 »
Piractwem bedzie rowniez pozyczenie od kolegi oryginala np. god of wara3 i zrzucenie na dysk sobie oddajac mu plyte. Ogolnie lepiej zamiast kupowac chipa za 5xx zl to kupic xboxa przerobic i miec obie konsole :-). Ten sam koszt ale efekt lepszy, gdyz mozesz sobie spokojnie grac po necie na oryginalach z ps3 (czego nie radze majac zainstalowana nielegalna aplikacje backup manager) albo grac single na piratach :d

Will

• Gość
« Odpowiedź #215 dnia: 2010 08 31, 13:18:02 »
Piractwem bedzie rowniez pozyczenie od kolegi oryginala np. god of wara3 i zrzucenie na dysk sobie oddajac mu plyte. Ogolnie lepiej zamiast kupowac chipa za 5xx zl to kupic xboxa przerobic i miec obie konsole :-). Ten sam koszt ale efekt lepszy, gdyz mozesz sobie spokojnie grac po necie na oryginalach z ps3 (czego nie radze majac zainstalowana nielegalna aplikacje backup manager) albo grac single na piratach :d

Co własnie od roku praktykuje ;) .

Offline froger

• Gracze DM
« Odpowiedź #216 dnia: 2010 09 03, 12:12:02 »
Panowie i Panie. Zostalo jeszcze tylko pare dni do premiery gry call of duty: black ops. Pisze sie ktos? :D

Offline cQ

« Odpowiedź #217 dnia: 2010 09 05, 14:50:01 »
Panowie i Panie. Zostalo jeszcze tylko pare dni do premiery gry call of duty: black ops. Pisze sie ktos? :D
gralem w bete nic specjalnego kolejna strzelanina i tyle

Will

• Gość
« Odpowiedź #218 dnia: 2010 09 05, 15:06:13 »

Oj sorry, że Cię tak pognębię, ale amerykanie podają datę w formacie miesiąc/dzień/rok ;D . Premiera jest 9 listopada, a nie 11 września ;D ...

Offline kamiś

• Gracze DM
  • think different
    • http://two.xthost.info/mefi/
« Odpowiedź #219 dnia: 2010 09 05, 17:20:34 »
http://www.youtube.com/watch?v=nOIbYuJN6Nw

Po tym filmiku move stał sie must have :D

Offline had_ol

« Odpowiedź #220 dnia: 2010 09 05, 17:48:41 »
Też nie mogę się doczekać premiery PSM. Polecam jeszcze ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=m-hjmku8HCM&feature=player_embedded i drugą część. Pokazuje move we współpracy z Killzone 3. Słodko to wszystko będzie w 3D śmigało :) szkoda że premiera KZ dopiero w 2011

Offline froger

• Gracze DM
« Odpowiedź #221 dnia: 2010 09 06, 12:10:41 »
Cytat: froger  2010 09 03, 13:12:02
Panowie i Panie. Zostalo jeszcze tylko pare dni do premiery gry call of duty: black ops. Pisze sie ktos? Chichot

Oj sorry, że Cię tak pognębię, ale amerykanie podają datę w formacie miesiąc/dzień/rok Duży uśmiech . Premiera jest 9 listopada, a nie 11 września Duży uśmiech ...

To nie gnebienie. Wez pod uwage, ze dla jednego kilka dni to dwa dla drugiego moze to byc troche wiecej :-)

Offline froger

• Gracze DM
« Odpowiedź #222 dnia: 2010 09 07, 23:29:52 »
Interesuje sie ktos moze jailbreak'iem? Bo z czystej ciekawosci czy mozna grac w oryginalne gry na ps3 po necie jak go nie uzywam :D. Najlepiej jakby sie wypowiedzial ktos kto go uzywa :d

Will

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: 2010 09 08, 09:07:32 »
Interesuje sie ktos moze jailbreak'iem? Bo z czystej ciekawosci czy mozna grac w oryginalne gry na ps3 po necie jak go nie uzywam :D. Najlepiej jakby sie wypowiedzial ktos kto go uzywa :d

Nie mam i pewnie nikt stąd tego nie ma, bo wysyłka była dopiero wczoraj. Poza tym nie łudź się - Sony widzi, że masz jailbreak'a jak jesteś podłączony do sieci. Z tego co czytałem Backup Manager jako aplikacja musi mieć charakterystyczne ID, które konsola podaje serwerom PSN'a. Prędzej czy później bana możesz wyłapać jeśli Sony będzie chciało zrobić taką akcję. Dość uczciwe moim zdaniem.

Osobiście Jailbreak mnie w ogóle nie interesuje póki jego cena nie zejdzie w okolice 250 PLN. Bardziej mnie zaciekawiło PSFreedom:

http://android.com.pl/news/sprzet/1130-ps3--android--jailbreak.html

Na liście kompatybilności są nie tylko smartfony, ale też i Dingoo, które posiadam. Szybko zrobię z niego jailbreak'a własnego, za darmo. Podobno jednak jeszcze ta wersja słabo pracuje (gry się nie zgrywają dobrze, jeśli w ogóle, nie ma jeszcze obsługi zewnętrznych HDD), więc zanim z tego skorzystam to poczekam na lepszą wersję.

PS. Osobiście uważam, że nie ma co się z tym spieszyć. Sytuacja z hack'ami jest na razie bardzo płynna i nieustabilizowana. Jest kilka proponowanych rozwiązań, ale każda dopiero zaczęła swój żywot i nie wiadomo jakie będą ruchy Sony w tym kierunku by to zablokować. Powstaje już kilka klonów PS Jailbreak, które będą o wiele tańsze i są już rozwiązania darmowe. Poczekałbym z dwa miesiące i wtedy zobaczył jak będzie wyglądała scena. Osobiście w ogóle mi się nie opłaca hack'ować konsoli, bo za dużo używam jej do multi. Poza tym gry też trzeba skądś brać, a źródeł na razie nie ma żadnych.

« Ostatnia zmiana: 2010 09 08, 09:22:42 wysłana przez Will »

Offline froger

• Gracze DM
« Odpowiedź #224 dnia: 2010 09 08, 09:42:46 »
Osobiście w ogóle mi się nie opłaca hack'ować konsoli, bo za dużo używam jej do multi. Poza tym gry też trzeba skądś brać, a źródeł na razie nie ma żadnych.
I tu się Will mylisz. Istnieją już programy przerabiające obrazy gier na formaty backup managera. Są dostępne wszędzie w necie :-). I na co drugim warezie i stronie z torrentami można już ściągać gry na ps3. Normalny jailbreak czyta gry z USB HDD, więc możesz już sobie god of war'a ściągnąć i popykać.
A mi chodziło tak w ogóle oto, że sprzedawcy na allegro zapewniali mnie, że nie możesz być lognięty do PSN jak grasz przez BM'a, bo PSN widzi wtedy go jako uruchomioną aplikację. Ale jak masz wyciągnięty chip i pykasz na oryginale to możesz śmiało używać PSN. Chciałem się do tego uwarunkować i zadać pytanie czy już ktoś załapał banana :D. Bo jak wyjdzie na to, że po pół roku będzie można tak pykać to będę musiał opitolić x'a co mam do grania na piratach :-) i używać wyłącznie ps3. Bo wku*wia mnie to, że gry są przycinane na x'a z racji jego ograniczeń wiekowych :-).

Offline cQ

« Odpowiedź #225 dnia: 2010 09 08, 09:50:34 »
a ja mysle ze sony znajdzie rozwiazanie na te cracki i teraz pytanie jak bardzo to uderzy w mozliwosci grania. jak byscie nie wiedzieli firmy developerskie juz pracuja nad systemem internetowej rejestracji kluczy jak ma to sie w steamie, czyli bez orginalnego keya nie mozna grac to raz a dwa gry nie da rady pozyczyc... wiec cieszcie sie ze tak fajnie krakuja konsole bo dzieki temu firmy jeszcze bardziej daja w dupe graczom.  dzieki takim zabaweczka niebawem zeby pograc bedzie trzeba podawac nr dowodu osobistego jak to ma miejsce w chinach. mnie juz steam na pc wkurza bo teraz sie gier kolega nie pożycza a pożycza sie konta steamowskie i dziekuje za takie cos na konsoli jeszcze, a pewnie niebawem i cos takiego wprowadza ;/