Interesuje sie ktos moze jailbreak'iem? Bo z czystej ciekawosci czy mozna grac w oryginalne gry na ps3 po necie jak go nie uzywam
. Najlepiej jakby sie wypowiedzial ktos kto go uzywa :d
Nie mam i pewnie nikt stąd tego nie ma, bo wysyłka była dopiero wczoraj. Poza tym nie łudź się - Sony widzi, że masz jailbreak'a jak jesteś podłączony do sieci. Z tego co czytałem Backup Manager jako aplikacja musi mieć charakterystyczne ID, które konsola podaje serwerom PSN'a. Prędzej czy później bana możesz wyłapać jeśli Sony będzie chciało zrobić taką akcję. Dość uczciwe moim zdaniem.
Osobiście Jailbreak mnie w ogóle nie interesuje póki jego cena nie zejdzie w okolice 250 PLN. Bardziej mnie zaciekawiło PSFreedom:
http://android.com.pl/news/sprzet/1130-ps3--android--jailbreak.htmlNa liście kompatybilności są nie tylko smartfony, ale też i Dingoo, które posiadam. Szybko zrobię z niego jailbreak'a własnego, za darmo. Podobno jednak jeszcze ta wersja słabo pracuje (gry się nie zgrywają dobrze, jeśli w ogóle, nie ma jeszcze obsługi zewnętrznych HDD), więc zanim z tego skorzystam to poczekam na lepszą wersję.
PS. Osobiście uważam, że nie ma co się z tym spieszyć. Sytuacja z hack'ami jest na razie bardzo płynna i nieustabilizowana. Jest kilka proponowanych rozwiązań, ale każda dopiero zaczęła swój żywot i nie wiadomo jakie będą ruchy Sony w tym kierunku by to zablokować. Powstaje już kilka klonów PS Jailbreak, które będą o wiele tańsze i są już rozwiązania darmowe. Poczekałbym z dwa miesiące i wtedy zobaczył jak będzie wyglądała scena. Osobiście w ogóle mi się nie opłaca hack'ować konsoli, bo za dużo używam jej do multi. Poza tym gry też trzeba skądś brać, a źródeł na razie nie ma żadnych.