jedyne co do gry wchodzi to wacomy no i ten ostatni pentagram virtuoso (pierwszy pentagram z piorkiem bez baterii).
sam ostatnio szukalem i stanelo na tym ze kupilem bamboo, bardzo zadowolony jestem (virtuosa testowalem, jakos piorko mi nie lezalo, poza tym leworeczny jestem i strasznie mi przyciski z lewej strony przeszkadzaly a w bambusie sa na gorze). no i w testach niestety pentagram troszke gorzej wypadl (ale to bardziej techniczne testy niz do rysowania), no ale wiadomo wacom to wacom.
bambusik prawie jak intuos wacoma (intuosy a6 od 6-7 stowek sie zaczynaja), bambusa juz za 3 stowki kupisz.
w pracy mam intuosa a6 i jedyna roznica miedzy domowym bambusem to troche inna powierzchnia (intuos sprawia wrazenie dlugopisu po kartce, a bambus - olowka) no i brak detekcji nachylenia piorka do powierzchni (nie korzystam tez z tego bo to bardziej do pracy artystycznej - aerograf itp).
napisz do czego ten tablet ma byc. ja glownie robie teksturki (i mimo to a6 w zupelnosci mi wystarcza, zarowno w domu gdzie pracuje na lapku 15 cali, jak i w pracy gdzie mam 24 cale + 19'tke), czyli photoshop i postprodukcja gotowych fotek, malo rysuje ale czasem cos sie jednak skrobnie. kolorowac nie umim

p.s. tu masz pare pracek moich z bambusa
http://ultek.foxnet.pl/images/tablet/p.s.2 a i innych firm praktycznie nie tykaj. jedyne co to wacomy i ten ostatni indukcyjny pentagram.
p.s.3 i wierz mi a6; no gora a5 w zupelnosci ci wystarcza. a4 i a3 to jakbys juz chcial cos w autocadzie kreslic, ew rzezbic w zbruszu, aczkolwiek wtedy tablet za jakies 1,5 tysia dopiero dostaniesz;
p.s.4 sprawdzilem ceny na allegro. intuosy a6 wacoma 1000zl, intuosy a5 - 1800zl, intuosy a4 2100zl; bamboo a6 320;
bierz bambusa (tego czarnego, w bialym tylko soft inny, a 8 dyszek drozej prawie)