Tak sobie siedze, rybak w tle leci, dawno MC nie dostałem, to postanowiłem po raz kolejny rozbawić graczy DM, coby się nie nudzili.
Z góry chciałbym zaznaczyć że nie czepiam się skryptera, ekipy, graczy ani zadnych konkretnych zmian..chodzi mi tylko o całokształt.
Dlaczego zmiany na DM, idą w takim a nie innym kierunku ;>
Ja wiem że gospodarka, ze to że tamto. Że księstwa, że nie ma mocy przerobowych na reforme rzemiosła itd. Spoko loko..wszystko kminie.
Ale...mi się zawsze wydawało, że taka gra jak UO, która większości nie przyciąga grafiką (mnie akurat tak ;P ) ani innymi technicznymi nowinakami żeby istnieć, powinna sprawiać przyjemność.
No i tak się dalej zastanawiam...ja akurat jestem troszke psychiczny, bo lubie sobie pokopac np, nieraz mimo że posiadam najróżniejsze macra, robie to nawet z palca. No ale..większość (mnie w sumie też to czasem męczy) nie lubi godzinami parobować/koxać, żeby do czegoś dojść.
Nie chodzi mi tu o żadne przyśpieszenie koxu..żeby mnie nikt źle nie zrozumiał..chodzi mi o to...czemu żeby liczyć się w pvp, trzeba wydać x mln na zbroje+kupe kasy na inne przydatne "duperelki"
Czy wszyscy tutaj nie powinniśmy się po prostu dobrze bawić, zamiast odpalać macra, żeby zarobić na potrzebne rzeczy;>
Sytuacja mlodych juz w ogole jest tragiczna... zamiast uprzyjemnic im gre, dac troszke zlota na początek, narzedzia, obnizyc ceny vendorowych itd, to...gniecie ich się do ziemi..niby fajnie..poznają zasade panującą na Dm..no pain no gain itd. Ale..czy to im sprawia przyjemność?
Kolejne pytanie..czy Ekipie wydaje się, że takie urealnianie (nie wnikam czy dobre czy złe) sprawia większości przyjemność? Nie jest to atak..po prostu chce poznać zdanie ekipy.
Czy ekipa sądzi, że siedzenie wiele godzin w kopalni, sprawia większości przyjemność?
Kiedyś nie był to obowiązek..można było np nakopać sobie na płyte metalu i dalej do lasku..a kto chcial, siedzial dluzej i koxal str...teraz..predzej się skoxa str niż nakopie na płyte która się rozpadnie, nim nazbieramy na drugą.
Czy nie można nam gracza urozmaicać gry w inny sposob?
Ciekawe Q, ciekawe dungi, ciekawe mobki..
Zaraz pewnie się pojawi argument o tym że to mmo, interreakcja i te sprawy..wszystko pięknie fajnie...niech będzie interreakcja! jak najbardziej popieram! Ale czy nie da się tego zrobić w inny sposob, jak zmuszając graczy do tego poprzez zawalanie im czasu;>
Będą tysiące zbroi? trudno. można coś wymyśleć, żeby ich się pozbyc...ubrac armie z tych zbroi, zaoferować coś w zamian za x zbroi np ;>
Aktualnie niestety zauwazylem, że zmiany polegają głównie na tym, że jeśli kieedyś coś robiło się x czasu, to teraz robi się to 2x czasu. Jeśli kiedyś coś działało x, to teraz działa x/2. Mnie osobiście to wszystko troche martwi... bo simsów nigdy szczególnie nie lubiłem. A gdy chce, by w pocie czoła na coś zarobić, męcząc się kilka godzin, to szukam zajęcia w realu..po co mam potem jeszcze parobować na wirtualną kase, ktora malo mi daje.
Ekipe prosiłbym jednak o niezamykanie topicu. A nawet jeśli ktoś zamknie, to mam nadzieje że jak to większość nazwie płacz, skłoni choć do chwili przemyślenia.
Pozdro, największy-najmiejwkoxany-płaczekDM ;>