Autor Wątek: Aion - (mmorpg)  (Przeczytany 1957 razy)

Offline Mashhad

• Naczelny Obrazkowy
Aion - (mmorpg)
« dnia: 2009 09 29, 06:42:31 »
Witam,

Nie znalazłem wątku o tej grze, więc może zacznę: Kto zamierza w to grać, a jak gra to na jakim serwerze, jaka frakcja ? Co możecie powiedzieć o samej grze i klasach postaci, levelowaniu, instach itp ? Jestem ciekaw nowych mmo, i ich konkurencyjności do WoW`a :p

Offline Badalaman

• Gracze DM
Odp: Aion - (mmorpg)
« Odpowiedź #1 dnia: 2009 09 29, 07:07:19 »
Jakbys szukal wiecej info i opini jak i ewentualnie wspolgraczy z Polski to Twierdza ma gildie w tejze grze.
Link do podforum o samym Aionie   http://twierdza.org.pl/index.php?board=150.0

Moje informacje sa takie ze to jakas japonszczyzna i na tych informacjach zakonczylo sie moje zainteresowanie tytulem.

Offline Valderin

« Odpowiedź #2 dnia: 2009 09 29, 08:44:59 »
grindfest na modle L2.. czyli tytul do skasowania..

Borry

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 2009 09 29, 08:58:01 »
Ta gra mogłaby się nazywać Lineage III, bo skopiowano (nie wzorowano się, tylko żywcem skopiowano) z LII sterowanie, system rozwoju postaci, a nawet budowę menu.  Obydwie gry charakteryzuje też grind aż odpadną Ci palce, dopracowany engine, ładną, ale utrzymaną w typowo azjatyckim "walcz ze złymi grzybami u boku różowego kotka ze skrzydełkami" stylu grafikę i co drugą mijaną postać jadącą na bocie.

Samą grę natomiast uważam za krok wstecz względem Lineage II, bo nie dość, że wprowadzono dwie frakcje, co uniemożliwia zamordowanie dowolnego gracza, którego chcesz (a to było wg. mnie motorem napędowym LII), to na dodatek jest strasznie uboga w klasy. Zamiast dostępnych w LII Bladedancera, Overlorda czy Destroyera mamy tak oryginalne klasy jak łucznik, healer, tank, sztylet, nuker.... widziałem to tylko w 95% mmo.

Szczególnie, że rok temu ukazał się Warhammer, który jeśli chodzi o oryginalność mechaniki klas był bardzo ciekawy.
« Ostatnia zmiana: 2009 09 29, 09:03:04 wysłana przez Borry »

Offline Herpin

• Kusalaglupagus
« Odpowiedź #4 dnia: 2009 09 29, 10:07:57 »
Nie wspominajac o tym ze teraz na kazdy craftowany item jest szansa na spalenie :D

Offline Pacia

« Odpowiedź #5 dnia: 2009 09 29, 11:13:54 »
pogralem na chinskim serwie, pogralem na eu becie , pogralem na preorder open becie, zdobylem skrzydelka, zobaczylem stolice chcialem sie lac... ale koniec z koncem gra posiada bugi ;) crashuje clienta w stolicy ;P inna sprawa to robi sie strasznie pustawo w miejscowkach :(
ogolnie L2 mial lepszy klimat, grywalnosc tylko troche gorsza grafike a to to kopia w nowej fabule ?;)
mam 2 preordery boxowe gdzies w szafie ;P i chyba na nich juz pozostane - gra mnie nie przekonala ;)

Offline Aion

« Odpowiedź #6 dnia: 2009 09 29, 12:05:41 »
;p
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

thx raaban i zath :D! hehe w realnym swiecie trudno o kogos z tak wielkim sercem i malutkim rozumkiem jak wasze :)

Offline Mashhad

• Naczelny Obrazkowy
« Odpowiedź #7 dnia: 2009 09 29, 13:42:52 »
Ja gralem u hadola a becie do 6 levelu, normalny grind w sumie, nic specjalnego, gry sila rzeczy nie moglem poznac. Jedynie co mi sie podobalo to modele lasek i ogolem grafika wody. No nic, chyba pozostaje koxc w wowa dalej :P

;p

Konstruktywny post wlepiles, szacun.

Offline Valderin

« Odpowiedź #8 dnia: 2009 09 29, 16:24:33 »
modele lasek

ta..tylko to mi sie spodobalo w L2..czarujace dark elfki wygladaly niezle..no moze pomijajac bieganie..

Offline Svennson

« Odpowiedź #9 dnia: 2009 09 29, 17:22:13 »
Ja od ponad roku czekam na to hmm "cudo" w sumie zapowiadalo sie bardoz bardzo dobrze. Jednak doszedlem do wniosku ze nie jestem gotowy na grind :D z racji szkoly, dziewczyny, szerszych perspektyw :P wiec D3, GW2, SC2 wygralo^^
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Offline LooZak

• Japan woman lover <3
« Odpowiedź #10 dnia: 2009 09 29, 17:28:04 »
Jak wy grindujecie od samego poczatku to nic dziwnego ze wam sie znudzilo. Do 25lvl expa zdobywa sie na Questach. Itemki craftuje sie podobnie jak l2. System podobny, a nie skopiowany z L2. Gralem na closed becie, na full detalach, i jak dla mnie gra miodzio. Bugow nie uswiadczylem, walczyc mozna z KAZDYM, jak sie wie co to znaczy "duel", i potrafi sie go komus wypowiedziec (nawet przy startowych lvlach). Przy nauce jakiegokolwiek kraftu sa pkt skilla, a nie wykupywanie. System nauki skilli takze inny niz l2. System walki rowniez inny niz w l2. System combosow, odblokowywanych przy prawidlowym uzyciu podstawowych skilli. Mozna by jeszce wymieniac duzo, jak system zdobywania fortec, czy tereny stricte pvp, portale pod RBki spawnowane losowo, walka o nie, itd.

Najwidoczniej malo czytaliscie, malo sie intreresowaliscie. Dla mnie jedyna wada to cena.

(18 lvl w 2 dni umiarkowanej gry, a max jest 45)
« Ostatnia zmiana: 2009 09 29, 17:30:26 wysłana przez LooZak »

Borry

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 2009 09 29, 19:03:58 »
Ile aktualnie jest dostępnych gier MMO sumując te darmowe, płatne, 2D, 3D, przez przeglądarkę, na komórkę itd.

Sto?
Dwieście?
Trzysta?

Dla mnie różnią się Lineage II i Guild Wars, Warhammer i LotRO, Ultima i Tibia.
To, o czym ty wspominasz to drobne szczegóły co najwyżej odróżniające poprzednika od sequela.
Ja mówię o różnicy FIFA vs Pro Evolution, a ty o różnicy FIFA 2008 vs FIFA 2009.

walczyc mozna z KAZDYM, jak sie wie co to znaczy "duel", i potrafi sie go komus wypowiedziec (nawet przy startowych lvlach)

A tego nie potrafię skomentować w sposób nie złośliwy. ;)

18 lvl w 2 dni umiarkowanej gry, a max jest 45

A który poziom dobijesz w 2 dni spokojnej gry w WoWie? Bo przeca po zrobieniu max lvl kończy się farma i jest tylko kraina zabawy i radości.

Powtarzam: Aion ssie (lepiej brzmi niż: "Aion jest do dupy").
« Ostatnia zmiana: 2009 09 29, 19:20:19 wysłana przez Borry »

Mroczny

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 2009 09 29, 19:42:18 »
Pogralem chwile po namowach pewnych osob ale nie zaiskrzylo nic do tego tytulu. Czekam na GW2.

Offline Shem

« Odpowiedź #13 dnia: 2009 09 29, 21:25:59 »
A mnie wkrecilo - grind grindem, ja w tym odnajduje przyjemnosc. Nie bede pisal o pozytywach tej gry poniewaz kazdy chetny wykona w jej kierunku krok... WoW, WHO, GW - kazda z tych gier oferuje cos ciekawego, podobnie jest z Aionem. Bawie sie doskonale polujac na podejrzanych plciowo Elyosow.

Offline Herpin

• Kusalaglupagus
« Odpowiedź #14 dnia: 2009 09 30, 08:34:00 »
Dla mnie różnią się Lineage II i Guild Wars, Warhammer i LotRO, Ultima i Tibia.

E tam jeden pies :P

EvE i cala reszta (Lineage II i Guild Wars, Warhammer i LotRO, Ultima i Tibia)... to jest roznica.