Autor Wątek: Fallout online  (Przeczytany 6028 razy)

Offline Vilku

• help-dm
Fallout online
« dnia: 2009 09 29, 22:24:46 »
Kto pamieta starego dobrego fallouta 1 lub 2 ? ( pytanie czysto retoryczne  ;D ) a ilu z was marzylo zeby isc z kumplem do reno i zrobyc zadyme , albo razem kopac karawny ,.....no wiec ruscy fachowcy daja do zabawy moda na f2 ktory to umozliwia  :o ...
http://fonline.scose.net/   strona z potrzebnymi plikami , stanem serwerow i krotkim manualem ( zobaczcie mapke i przypomnijcie sobie stare dobre czasy  ;D )
http://shamo.gry-online.pl/agora/index.php?showtopic=10076   jak instalowac no i male podforum o FO
GRAMY NA serwerze 94.103.87.42:2238
Po tygodniu gry powiem wam ze dm to bajka ( nawet to z przed 7 lat ) i o pk nie maja tu niektorzy pojecia , ginie sie w wasteland od wszystkiego...pierwsze 3 lvl to masakra i nie ukrywam ze bez pomocy raczej niewykonalne .
Krotko i tresciwie na poczatku :
1 trzeba uwazac na wszystko i omijac miasta ( no chyba ze juz musicie wejsc , ale na 80% zakonczy sie to waszym zgonem )
2 znalesc sobie brygade najlepiej zeby juz mieli swoja kryjowke , no i szkolic sie
3 poczytac o postaciach bo nie mozna miec postaci od wszystkiego tutaj ( 21 lvl to max )
4 wybrac jakas profesje i trzymac sie jej ( wojak od wojaczki , crafter od produkcji )

Ja mam teraz wojaka na small i energi 5lvl oraz zlodzieja 4 lvl , wojem spotkanie z 4 raiders juz jakos przezyje ale musze nadal biegac turowo , pozniej od 8-10 lvl juz tylko rela time bo w pvp nikt sie w tury nie bawi a nauczyc bic sie trzeba  ;D
Aha i jak to bywa w koszmarnym swiecie nie ma powrotu po sprzet , chyba ze w miescie albo znajomy z wami byl i was zebral , wiec do sprzetu tu sie za bardzo nie przywiazujcie . Pierwsza postac zrobcie na probe i zeby polatac ( minimum 3 charyzmy zeby ktos z npc z wami mial chec pogadac ) .

To by bylo chyba na tyle , gry jako takiej nei bede reklamowal bo kazdy ja chyba zna  ;D . Mielismy z sovietem pozniej temata taki zrobic jak bedzie wlasna jaskinia , ale to jeszcze poooootrwa kupe czasu .
Powodzenia i do milego spotkania na  pustkowiach
« Ostatnia zmiana: 2009 09 29, 23:21:12 wysłana przez Vilku »
rzemiosło górą , reszta to tylko drobny dodatek

Offline Gucio

• Gracze DM
Odp: Fallout online
« Odpowiedź #1 dnia: 2009 09 30, 07:27:11 »
Czekałem na to, dziś pewnie jak wróce ze szkoły to zainstaluje. ;]

Offline wr

« Odpowiedź #2 dnia: 2009 09 30, 07:27:43 »
O Falloucie online czytałem tyle że o jakimś Ruskim serwerze (z crylicą).
Pogram bardzo chętnie gdy znajdę chociaż kilka godzin wolnego czasu. :)

Offline Alvor_Lucard

• Gracze DM
« Odpowiedź #3 dnia: 2009 09 30, 14:15:33 »
eeee to dziala jeszcze?
Vilku kopsnij mi troche info na ten temat na GG
hehe chetnie pogram
*Mlask Mlask* Zastanawiasz się jak ciesze ryja kiedy płaczesz mi na PW o PK? - popatrz na Awatar :)

Offline SovieT

« Odpowiedź #4 dnia: 2009 09 30, 20:48:39 »
pk w gornym banku minoc pare lat temu to byla dobranocka ;), w Fonline, sie po prostu pada, nie wiesz gdzie, jak i co, lezysz i lezec masz dalej (rozmowy z NPC zwiekszaja szanse na zgon ;p), zadnych zasad, po prostu postapokaliptyczny swiat bez jakiegokolwiek prawa, po prostu fallout bez litosci ;)

wr: ruskich krzaczkow juz nie ma ;) znaczy sa... ale jeden klik w configu i masz calosc po angielsku ;)

Offline kaito

• Gracze DM
« Odpowiedź #5 dnia: 2009 09 30, 21:09:26 »
ja juz sie wkrecilem, 5 lvl wbijam:D

w sumie nie jest zle( chyba ze ja mam takiego farta ), poki co dostalem za friko od ludzi 2 guny i ammo do nich;]

piszcie kolo ktorego miasta gracie to rozbije w poblizu namiocik
God is the Number 1 Killer, He out killed...Genghis Khan...Kublai Khan...Pamalane...Yes he did, He out killed Hitler...out killed Mussolini...Out killed Napoleon, When God gets ready to kill he wipes...Cold, Complete, God the Killer...

Offline LooZak

• Japan woman lover <3
« Odpowiedź #6 dnia: 2009 10 01, 11:17:31 »
O shit, dopiero teraz zauwazylem temat. :O Kurna, zajebista sprawa. Pewnie dzisiaj z kumplem odpalimy ^^

Offline Alvor_Lucard

• Gracze DM
« Odpowiedź #7 dnia: 2009 10 01, 11:23:23 »
down na kilka dni, przenosza serwer

ja zassalem all i czekam na UPa :)

No i fakt - morderstwa sa wszedzie a do miast nie wchodzisz jesli nie musisz - bo kill :>
MNIAM!!!! :)
*Mlask Mlask* Zastanawiasz się jak ciesze ryja kiedy płaczesz mi na PW o PK? - popatrz na Awatar :)

Offline LooZak

• Japan woman lover <3
« Odpowiedź #8 dnia: 2009 10 01, 14:35:46 »
To na jaki serwer ze znajomym mamy wbijac ? :)

BTW ktos znalazl jakies opisy na power buildy ? Jakos nigdzie mi sie nie rzucilo to w oczy.
« Ostatnia zmiana: 2009 10 01, 14:42:47 wysłana przez LooZak »

Offline kaito

• Gracze DM
« Odpowiedź #9 dnia: 2009 10 01, 15:26:18 »
póki co jest tymczasowy serwer:  The new server address is: 213.170.70.111:2238 (update nie działa, wiec ci co nie maja spaczowanej gry pewnie nie wbija na serwa:/)

a co do powerbuildow to raczej sprawa dyskusyjna, trzeba uwzględnić ze to jest open beta i cześć perkow nie działa itd.
natknąłem się natomiast na anglojęzyczne forum o FOnline na którym prowadzone są dyskusje nt. m. in. powerbuildow,
również można tam znaleźć przydatne hintsy i tipsy oraz faq co, gdzie i jak można coś/kogoś zrobić/znaleźć...

http://www.nma-fallout.com/forum/viewforum.php?f=67
God is the Number 1 Killer, He out killed...Genghis Khan...Kublai Khan...Pamalane...Yes he did, He out killed Hitler...out killed Mussolini...Out killed Napoleon, When God gets ready to kill he wipes...Cold, Complete, God the Killer...

Offline LooZak

• Japan woman lover <3
« Odpowiedź #10 dnia: 2009 10 01, 16:29:55 »
Mhm, dzia, link dosyc obszerny w info.

Hym, chyba sobie daruje. Po mordzie mozna dostac doslownie wszedzie, a wzbogacic sie to nijak nie mam pomyslow hehe.
« Ostatnia zmiana: 2009 10 01, 22:25:52 wysłana przez LooZak »

Offline kaito

• Gracze DM
« Odpowiedź #11 dnia: 2009 10 01, 23:42:24 »
niestety tu akurat sprawdza sie system altow, czyli tzw. multikonta.

Po kilku dniach grania stwierdzam ze najlepiej pierwsza postac zalozyc z unarmed, first aid i outdoorsment. Isc w pustkowia i polowac na krowy w trybie turowym, tylko po to aby uzbierac kilkanascie skor (10 szt potrzebnych jest na namiot - czyli niedostepne dla innych miejscie skladowania twoich rzeczy). Kiedy uzbiera sie tych skor na conajmniej 3 namioty tworzymy druga postac - tym razem craftera - small guns, repair i science. Szwedamy sie nim po pustkowiach i zbieramy krzemienie z ziemi zeby zrobic prymitywna motyke, dzieki ktorej bedziemy mogli scinac drzewo i kopac rude/mineraly. W ten sposob bedziemy w stanie zaopatrzyc w bron i amunicje postac trzecia, typowego killera - small guns, sneak i cokolwiek;]. Przynaje ze latwo nie ma, i dosc trudno wgrysc sie w ta gre. Polecam rowniez zapoznac sie z manualem. Ja dzieki niemu dowiedzialem sie ze mozna zarabiac na sprzataniu krowich gownien:P
« Ostatnia zmiana: 2009 10 01, 23:46:45 wysłana przez kaito »

Offline Vilku

• help-dm
« Odpowiedź #12 dnia: 2009 10 02, 09:15:33 »
No niestety pisalem ze latwo nie ma , co do namiotow to tez nie jest tak wesolo bo mozna miec swoj wlasny tylko jeden ( kazdy kto jest przy stawianiu moze z nigo kozystac ) wiec 1 postac swoj namiot i te ktore inne postacie postawia , jeszcze nie udalo sie obejsc zeby odpalic odrazu ze 2-3 postacie ( ale prace trwaja  ;D ). Fajno by bylo jakbysmy mieli jaskinie na stanie ( tylko 30k kapstli ) niestety narazie suma dla mnie nieosiagalna , a w tej gdzie siedzie niezbyt chca dodawac nieznajomych .
rzemiosło górą , reszta to tylko drobny dodatek

Offline cQ

« Odpowiedź #13 dnia: 2009 10 02, 09:26:25 »
;] klimat f2 byl nie ziemski ale warto tez spojrzec na ten produkt
http://www.fallenearth.com/
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. (Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury)

Offline KeFir0

« Odpowiedź #14 dnia: 2009 10 02, 11:38:01 »
Jednak marzenia sie spelniaja. Od dawna liczylem na to, iz uda im sie wycisnac wiecej "soku" z Fallouta. Jak na zlosc mialem okazje pograc jedynie 20 min przed downem. Zaraz po starcie chetnie przylacze sie do organizacji wiekszej ekipy. Fakt ze w pojedynke raczej ciezko tam zawojowac...

"i choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo mam wielki kij i jestem największym s*********m w dolinie."