Autor Wątek: Kopalnia w Magnicji  (Przeczytany 1758 razy)

Offline Aesarel

Kopalnia w Magnicji
« dnia: 2009 12 27, 14:48:53 »
Od dawien dawna zastanawiam się dlaczego w mieście orderu - magnicji/britt nie ma bezpiecznej kopalni. (jeśli chodzi o kopalnię Britt, sorry. Ale bez jaj.)
Otóż słyszałem, iż ekipa nie wyraża na to zgody, dlaczego ? W takim przypadku uważam, że kopalnia w delucji powinna być zniszczona, dlaczego ?
Władze delucji (gracze PVP) bez problemu każdemu wrogowi wlepiają banicję, przez co ich kopalnia jest totalnym safe zonem.

Potencjalny gracz orderu, ba, niekoniecznie gracz pvp, chocby z napisem (straznik brit/magnici) zostaje natychmiastowo pekowany w ogólno dostepnych kopalniach (minoc, cove)
dlaczego order, i inni gracze z nim związani mają mieć gorzej? Proszę o odpowiedz Ekipy.

Uhlik

• Gość
Odp: Kopalnia w Magnicji
« Odpowiedź #1 dnia: 2009 12 27, 15:15:54 »
juz taka kolej rzeczy, znajdz jakas kopalnie sobie gdzies fpistu i kop. to nie sztuka odpalic makro i patrzec jak ruda wpada do plecaka :)

Offline Wol

• Gracze DM
  • Lupus Heterofobius
« Odpowiedź #2 dnia: 2009 12 27, 15:18:58 »
ztego co wiem liczba kopalni jest ustalona i tzra by gdzies zniszczyc zeby wam zrobic jakas kopalnie. tak wiec:) mozecie rpzejac wladze w jakims miescie z kopalnia i dac bana chaosowi.  to bedzie chyba bardziej skuteczne niz placz na forum

Offline Darogan

• Gracze DM
« Odpowiedź #3 dnia: 2009 12 27, 15:44:29 »
Nie chce kopalni w magi, jeżeli ma być kopalnia dla orderu to już lepiej kopalnie britt przerobic  :)

Offline Aesarel

« Odpowiedź #4 dnia: 2009 12 27, 16:00:16 »
zeby kopalnie w brit przerobic trzeba by powiekszyc miasto na tyle, by siegalo gor. to juz nie chodzi o placz, bo kilof, bo ruda tylko o ostatki przyzwoitosci. Fakt, jestem graczem pvp, no ale bez przesady, zapuszczam makro, siedze sobie spokojnie a tu wpada jakis frajer, ktory chce mi po prostu dogryzc pekujac moja bezbronna w tym wypadku postac.
« Ostatnia zmiana: 2009 12 27, 16:02:40 wysłana przez Aesarel »

Offline Darogan

• Gracze DM
« Odpowiedź #5 dnia: 2009 12 27, 16:21:39 »
zeby kopalnie w brit przerobic trzeba by powiekszyc miasto na tyle, by siegalo gor. to juz nie chodzi o placz, bo kilof, bo ruda tylko o ostatki przyzwoitosci. Fakt, jestem graczem pvp, no ale bez przesady, zapuszczam makro, siedze sobie spokojnie a tu wpada jakis frajer, ktory chce mi po prostu dogryzc pekujac moja bezbronna w tym wypadku postac.

Nie prawda Aes.. wystarczy oznaczyć teren kopalni i podpiąć pod kamień britt - wtedy władca może tam postawić strażnika ect

A jeżeli nie , poprosić admina – „oddamy 2 strażników z britt, za postawienie ich do kopalni” i uzasadnić odpowiednio. Tylko ze wtedy chyba straż działała by na starych zasadach – bije wszystko co czerwone i szare.

To wszystko powinno zostać zrobione wewnętrznie, moim zdaniem, pisanie o tym na forum w ten sposób nic nie da..  ::)

Offline Pho3niX

• Bandzioch
« Odpowiedź #6 dnia: 2009 12 27, 16:30:10 »
Bo widzisz... chaos się różni od orderu tym że do mało których miast wchodzi.

Masz kopalnie w cove i TK z tego co wiem te miasta nie mają wojny z orderem ?
Tak naprawdę to macie większy wybór niż chaos.
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

Offline Ukulele

• Gracze DM
« Odpowiedź #7 dnia: 2009 12 27, 16:38:05 »
Ja się zastanawiam, dlaczego nie każde miasto ma prawo do kopalni?
Dolennost początkowo miało zgodę, a potem nagle odmówiono bez podania przyczyny.

Kopalnia wpływa znacząco na system księstw, ponieważ pośrednio wpływa na ilość mieszkańców !!!
Zachęca graczy do dołączenia do miasta, nie mówiąc już o możliwości wprowadzenia opłat za korzystanie z kopalni.

Offline Pho3niX

• Bandzioch
« Odpowiedź #8 dnia: 2009 12 27, 16:43:47 »
Jedne miasta mają pewne rzeczy drugie nie.

Delucja nie ma dostępu do morza, Delucja nie ma dostępu do lasów, Delucja nie ma dostępu do pól uprawnych.

A poza tym ta kopalnia jest malutka.
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #9 dnia: 2009 12 27, 22:12:51 »
ja jestem jak najbardziej za, jesli chodzi o kopalnie we wszystkich miastach.

Offline Robinton

• Gracze DM
« Odpowiedź #10 dnia: 2009 12 27, 22:40:25 »
Jak najbardziej za, kto chce powinien mieć możliwość za odpowiednia opłatą zrobić sobie kopalnie

Offline Bazyli

• Gracze DM
  • Cove
« Odpowiedź #11 dnia: 2009 12 27, 23:03:57 »
Jak najbardziej za, kto chce powinien mieć możliwość za odpowiednia opłatą zrobić sobie kopalnie

Alez ma taka mozliwosc... Cove na przyklad wyklimacilo swoja kopalnie .... tylko ze trwalo to dwa lata. Chcecie kopalnie? radze zaczac dzialac w grze a nie na forum i uzbroic sie w cierpliwosc...
Quot capita, tot sensus...

Kanal miasta: #cove-dm

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #12 dnia: 2009 12 27, 23:24:57 »
patrz, to jeszcze rok i moze w skara sie pojawi. jak sie jakis gm zlituje i przepusci. z tym, ze my mielismy troche trudnosci. najpierw nam skara daltar kazal splacac, potem nas blokowal darogan z rozwojem (chcial, zeby po splacie skara byla pod wladza dolennost), potem jazda z mae, ktora pewnie niektorzy pamietaja. w sumie przydalaby sie kopalnia lub ta fabryka barwnikow, ktora chcialem dla skara jakis roczek juz bedzie temu (moze troche mniej, zeby nie dramatyzowac). no coz, po trupach do celu, a swego zazwyczaj dosiegam niezaleznie od czasu i wyrzeczen. ;)

Offline Antek

• Gracze DM
« Odpowiedź #13 dnia: 2009 12 28, 00:35:17 »
" Delucja nie ma dostępu do lasów, Delucja nie ma dostępu do pól uprawnych.   "
O stary... :D

Jestem za podpięciem kopalni w britt pod miasto- teraz jest ona totalnie bezużyteczna- wiadomo z jakich przyczyn.
Jest kopalnia? - to przywrócić jej dawną świetność.

Offline Antheramis

• Berserkerzy
« Odpowiedź #14 dnia: 2009 12 28, 03:30:48 »
nie ma sensu podpinać kopalni i stawiać tam 2 strażników ... kopalnia nie jest mała dojście tam będzie narażeniem życia ... oddzielna straż nic nie da, teraz żeby dojść do kopalni w delucji trzeba przejść od portalu do bramy i przez szereg pancerno-teleporto-miotaczy :D a z 2 wartownikami jeszcze idzie sobie poradzić ... np corpem na odległość co by przynajmniej w pewnym stopniu uprzykrzyć grę ;]
Cytat: Robinton
pod żadnym pozorem nie ruszać nic! bo zepsujecie coś co jest fajne