Autor Wątek: Mass Effect 2  (Przeczytany 1377 razy)

Offline dejw999

Mass Effect 2
« dnia: 2010 01 27, 08:22:22 »
Grałem, przeszedłem, polecam namocniej jak można. Gra wciąga niebywale na wyższych poziomach trudności. Sporo misji pobocznych. Dużo opcji dialogowych, które mają wydzwiek w pozniejszych rozmowach. Póki co widzę same plusy. Wad większych nie znalazłem. Grał ktoś?

Dahak

• Gość
Odp: Mass Effect 2
« Odpowiedź #1 dnia: 2010 01 27, 08:29:59 »
Nieźle, przeszedłeś grę która wyszła wczoraj ;) (pomijając kwestie że w Europie gra wychodzi w piątek :P) . Ja czekam na dostawę i szukam saveow z 1 ;) .
« Ostatnia zmiana: 2010 01 27, 08:38:06 wysłana przez Diabellus »

Offline lazzio

• Gracze DM
  • Kekekeke
« Odpowiedź #2 dnia: 2010 01 27, 09:00:01 »
Gra na necie jest już ponad tydzień. Czekam na wersję PL;]

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #3 dnia: 2010 01 27, 09:24:22 »
Coz Diablellusie, to korzysc z grania w piraty, mozna miec gry przed rozpoczeciem sprzedazy w sklepach ;)
Taki super pre order dajacy dostep przed sklepowymi userami do tego za free  8)

Co do gry to czytalem juz kilka pozytywnych opini, choc rownoczesnie mowiacych ze gra bardziej poszla w strone strzelanki.
Niewiem jeszcze ile w tym prawdy.
No i niewiem czy nie poczekac ze sciaganiem na polska wersje i na wyjscie pierwszego patcha.

Offline wr

« Odpowiedź #4 dnia: 2010 01 27, 10:03:13 »
Mass Effect to średni crpg. Niestety BioWare zatrzymało się lata temu w rozwoju crpg’ów i powiela pomysły z epoki dinozaurów, a dodatkowo schodzi jeszcze niżej by sprzedać gry upośledzonym konsolowcom.
Teraz trendy w dobrym crpg wyznaczają takie gry jak - Oblivion, Fallout 3 i Stalker.
« Ostatnia zmiana: 2010 01 27, 10:06:01 wysłana przez wr »

Offline Rudus

• Ekipa DM
  • Szara Eminencja
    • Takie tam...
« Odpowiedź #5 dnia: 2010 01 27, 10:06:46 »
Teraz trendy w dobrym crpg wyznaczają takie gry jak - (...) Oblivion, Fallout 3 (...).

Zartujesz prawda ?
Ethanoll o ocllo
hrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

http://nihai.deviantart.com/

Dahak

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 2010 01 27, 10:26:31 »
Wiesz Rudus, jedni lubią dobre gry a inni Fallouta 3 ;) .

Offline dejw999

« Odpowiedź #7 dnia: 2010 01 27, 10:33:23 »
a teraz diab przyznaj się do błędu i zamknij morde

Sklep.gram.pl - zamówienie 'GF00250901' gotowe do odbioru
26 stycznia 2010 13:38  od "Sklep.gram.pl" <zamowienia@wysylka.gram.pl> Widok rozdzielony | Drukuj | Więcej
Witamy,

Złożone zamówienie jest gotowe do odbioru w naszym sklepie w
pasaĹźu handlowym na stacji metra Centrum (Plac Defilad 1), lokal 2001 C.
Po odbiór zapraszamy od poniedziałku do piątku w godzinach 10:00 -
19:00 w ciągu 5 dni roboczych.

UWAGA! W przypadku nieodebrania zamówienia w określonym terminie
zostanie ono automatycznie anulowane.

Pozdrawiamy,
sklep.gram.pl

zebyś nie mówił, że wziąłem jakąś inną gre.

Podstawowe informacje:

Status Twojego zamówienia:   zamówienie przyjęte do realizacji. Po skompletowaniu Twojego zamówienia (do 72h w dni robocze, nie dotyczy preorderów), zmieni ono status na "gotowe do odbioru", a Ty otrzymasz powiadomienie e-mail.
Data złożenia:   Pt, 04.12.2009 o godz. 10:33
Numer zamówienia:   GF00250901
Metoda dostawy oraz adres:

Adres dostawy:   D K
Raabego
02-793 Warszawa
Metoda dostawy:   Odbiór osobisty w Metro Centrum (Warszawa, Plac Defilad 1) - 0,00 zł
Zamówione produkty:

PC Mass Effect 2   cena: 129,90 zł   sztuk: 1   wartosć: 129,90 zł

PS. Sorry za spam, ale (denerwuja) mnie podejrzenia ludzi, którzy nic nie wiedzą o danej sytuacji.
PPS. gre odebrałem 26 z samego rana, przed otrzymaniem potwierdzenia.
xps: Gra jest bardziej grą akcji niż cRPG, ale chyba nikt wam nie mówił, że to będzie kolejna odsłona BG lub Planescape ;] Mi wystarczy wybór klas postaci, charakteru i tego, że nie każda misja poboczna wychodzi ;] no i ginąć też lubie bardzo.

edit by Ghg: wyedytowane bluzgi.
« Ostatnia zmiana: 2010 01 27, 12:55:09 wysłana przez Ghg »

Will

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 2010 01 27, 10:46:03 »
Ja się boje do tego usiąść, bo magisterki przez to nie napiszę. Zagrałem 20 minut i już uwielbiam.

Dahak

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 2010 01 27, 10:50:29 »
Dejw - ale po co te bluzgi? Gdzie ja napisałem coś o piractwie? Napisałem tylko 2 fakty. Gra miała premiere 26 stycznia a w europie ma mieć dopiero 29. Jeśli gram.pl wysyła wcześniej to ich problem :) . I tym bardziej podziwiam, że grę odebrałeś 26 stycznia a dzisiaj piszesz że skończyłeś. Wg twórców gra jest na 20-30 godzin ;) .

Offline wr

« Odpowiedź #10 dnia: 2010 01 27, 10:52:19 »
Teraz trendy w dobrym crpg wyznaczają takie gry jak - (...) Oblivion, Fallout 3 (...).
Zartujesz prawda ?

Wcale nie żartuję. Te gry oferują to co było esencją papierowego rpg, czyli swobodę (oczywiście też ograniczona ramami mechaniki). Otwarty świat tych gier umożliwia poza wykonaniem głównej linii fabularnej wiele qestów i poczynań pobocznych. Są ludzie dosłownie „żyjący” w tych grach przez setki dni. Tysiące osób tworzy do nich modyfikacje by uzyskać jeszcze większą inercję z cyfrowym światem. Mnogość opcji, przedmiotów, skilli, lokacji , różnych zależności i innych czynników, plus trochę wyobraźni tworzy według mnie to co ja osobiście lubię w grach, czyli wirtualny świat do którego mogę zajrzeć z przyjemnością i zanurzyć się w nim nawet gdy zakończę główną fabułę.

Offline dejw999

« Odpowiedź #11 dnia: 2010 01 27, 11:05:21 »
Diab - jak mi powiesz, że pisząc swojego pierwszego posta nie myślałeś o piractwie to się uśmieje. No a co do szybkiego przejscia gry. Pracuje no noce, wiec miałem czas. Zaraz bede odsypiac. Miałem ten sam problem co will, ale ja nie mogłem się powstrzymać.

wr- ale w ME (1 i 2) można po ukonczeniu głownego wątku zając sie pomniejszymi. Jest tego masa, ja odkryłem może z 10 % układu i natrafiłem na 3 misje na planetach + mnostwo zadań w miastach (których nie robiłem). Fajnym smaczkiem jest captain's room czy jakoś tak, gdzie umieszcza się wcześniej zakupione modele statków, słucha muzyki (szkoda, ze nie mozna wlasnych kawałków wgrać:Pa może można jakoś) Hoduje sie rybki, przebiera sie.  Zakonczenie lepsze jest w jedynce (chodzi o filmik) a walka lepsza w 2, bardziej efektowna. Ale kto co woli.

Offline Kox_Rox

« Odpowiedź #12 dnia: 2010 01 27, 11:10:55 »
hm. co z tego ze w takim oblivione masz swobode? fajnych questow pobocznych jest bardzo niewiele, a podrozowanie gdziekolwiek nie ma wiekszego sensu bo kazda jaskinia, lochy itd sa wlasciwie identyczne.

chociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Offline Girv

• Gracze DM
  • Życie to gra... z Biedronki
« Odpowiedź #13 dnia: 2010 01 27, 14:48:04 »
kurczę ciekawe czy pójdzie mi 2.  Jedyneczke przeszedłem to i w następną część wypadało by zagrać. Poznać dalsze losy Sheparda. Szkoda , że nie posiadam savów bo gdzieś wyczytałem , że można kontynuować przygodę z 1 tak jak się ją zakończyło.

Offline dejw999

« Odpowiedź #14 dnia: 2010 01 27, 15:09:44 »
Pójdzie na bank. Miałem niezle zdziwko jak na moim lapku (P8600, 2 gb, radeon 3650) poszlo na maxa w rozdzielczosci 1280x720. Czasami przycinało, ale tylko na filmikach. Bardzo dobrze zoptymalizowany silnik.