Autor Wątek: Pytania do systemu straży  (Przeczytany 4290 razy)

Offline Zathaniel

• Gracze DM
  • W ogrodzie mojej pamięci pielęgnuję różne kwiaty.
Pytania do systemu straży
« dnia: 2010 01 27, 17:22:11 »
Jeśli można pytania:
- jak z polimorfią (pod klimat: polimorf maga, forma licha itd.. zmieniające grafikę na moba) <kolorek>
- czy pojawi się licznik zabójstw albo coś w tym stylu?
- czy osoba zabita (pojedynek) po wciśnięciu mordercy przez pomyłkę dostanie .przebacz ?
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

Offline Mekmar

• Gracze DM
Odp: Pytania do systemu straży
« Odpowiedź #46 dnia: 2010 01 30, 11:50:05 »
Pytanie, mam stoisko w miescie XyZ weszla zmiana ze red nie moze tam wejsc. Jak mam zabrac zloto od kupca ? Jak mam zrezygnowac ze stoiska ? Jak mam zabrac swojego kupca ? Jak odebrac rzeczy od kupca ? Azyl nie dziala.

Offline licho

• Gracze DM
« Odpowiedź #47 dnia: 2010 01 30, 15:56:23 »
chyba łatwiej poprosić dowolnego gma żeby ci pomógł niż pisać temat na forum.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Offline Ari

• Gracze DM
« Odpowiedź #48 dnia: 2010 12 06, 15:48:07 »
hmmm zmiana ze straża to jeden z bardziej trafnych oraz napędzajacych gre / ekonomie pomysłów. Niestety po zmianie a już czasu mineło troche w dalszym ciągu straż jest nieśmiertelna gdyż wojen nikt nie przyjmuje nawet odwieczni wrogowie kontrolujący takowe miasta ....  .

Czy będzie to zmienione  ?

Offline zxc

• Gracze DM
    • Portfolio
« Odpowiedź #49 dnia: 2010 12 06, 17:33:50 »
jest cos takiego jak azyl
Czeko vel zxc

- Nowe UNI na ogame. Zapraszam.

Offline Ari

• Gracze DM
« Odpowiedź #50 dnia: 2010 12 06, 18:04:42 »
a co ma do tego azyl skoro w mojej wypowiedzi nie ma nic zwiazanego z azylem na temat. Chodzi o smiertelna a raczej niesmiertelna w dalszym ciagu straz z powodow czysto mechanicznych.

Offline spoxikmero

« Odpowiedź #51 dnia: 2011 03 17, 12:00:27 »
Przeleciałem cały wątek i dużo piszecie odnoścnie tych niebieskich i czerownych. Jak rozumiem osoba ze statusem crime jest zaciukana przez straż tylko po tym jak go zobaczą. Więc mam rozumiem że podejmując się szkolenia swojej postaci w zatruwanie to musze znaleźć miasto w którym nie dostanę łupnia na dzień dobry? Bo gdybym chcial zatruć strzały to dostaję status kryminalisty i po chwili moja ścięta głowa katurla się po błocku?

Offline spot

• Gracze DM
  • Kelzak
« Odpowiedź #52 dnia: 2011 03 17, 12:39:57 »
Azyle sa zbugowane. Jestem niemal pewien, ze tak jest. Mi natomiast (mam reda) pomaga zawsze taka kombinacja:

1. Zapisuje sie do dowolnego miasta.
2. Nie wiem, czy zapisuje z automatu, czy tez trzeba odczekac jakas godzine po dopisaniu przez osobe uprawniona w miescie. Ja czekam. W ramach testu mozna wejsc na crimie do miasta i sprawdzic, czy straz otlukuje 5 minut po przyznaniu obywatelstwa.
3. Prosze o azyl. Godzine po otrzymaniu listu (patrz wyzej) o przyznaniu azylu pojawiam sie w miescie, w ktorym mam azyl.

4. SMIGA.

Duzo osob mnie o to pytalo, z azylami sa powszechne problemy, zwlaszcza jezeli masz reda.

Proponuje sprawdzic. Jestem ciekaw czy to jest pewny sposob.
Keep trollin' trollin' trollin' trollin'!

"Whitney Phillips, a PhD student at the University of Oregon, studied trolls for her doctorate. She says they are mostly men in their 20s and early 30s, usually college-educated and intelligent."

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Kasztelan Buccaneer's Den
« Odpowiedź #53 dnia: 2011 03 17, 13:40:54 »
Przeleciałem cały wątek i dużo piszecie odnoścnie tych niebieskich i czerownych. Jak rozumiem osoba ze statusem crime jest zaciukana przez straż tylko po tym jak go zobaczą. Więc mam rozumiem że podejmując się szkolenia swojej postaci w zatruwanie to musze znaleźć miasto w którym nie dostanę łupnia na dzień dobry? Bo gdybym chcial zatruć strzały to dostaję status kryminalisty i po chwili moja ścięta głowa katurla się po błocku?
Jeśli zapisujesz się do jakiegoś miasta to możesz w nim być redem, blue, crimem i straż Cie nie ruszy. W miastach sojuszniczych powinieneś być bezpieczny jako kryminalista (teoretycznie, bo to się ostatnio mocno zmienia). Azyl pomaga osobom które mieszkają w mieście mającym wojnę z innym miastem oraz redom i kryminalistom. Wtedy do tego wrogiego miasta możesz wjechać, kosztuje to jednak dwu-krotność podatku miejskiego.

Spocik bardzo możliwe że azyle coś szwankują. Niedawno jedna osoba mi zgłaszała że pomimo posiadania azylu w naszym mieście pogoniła go straż.
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Offline Zywol

« Odpowiedź #54 dnia: 2011 03 18, 12:15:30 »
a ja bym nalegał jednak aby o ile dało rade [mogę protestować z jakimś gmem o ile będzie odzew], aby w jelh redzi z del mogli przebywać. miasta są od wieków zaprzyjaźnione i przydało by się aby w końcu ten bubel skryptowy zmienić ;)
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)