Autor Wątek: thief 4  (Przeczytany 1157 razy)

Online Zyzio

• Rzecznik Podmroku
thief 4
« dnia: 2010 01 28, 07:48:36 »
Jako ze prace nad Thiefem 4 ida pelna para chcialbym tu rozpoczac rozmowe najlepszej zlodziejskiej serii wszechczasow.
Kto widzial lub gral w poprzednie serie? Jakie sa jego odczucia? Co chcialby zobaczyc w najnowszej? Dla niewtajemniczonych:
http://www.thief4.com/
Brak jeszcze jakichkolwiek materialow ale ciekawa inicjatywa dopuscic fanow do "wspoltworzenia" czesci.
KANDYDACI NA DROWA *CLICK* W OBRAZEK

Offline Prorokpl

• Love is War
    • Radio Aoi
Odp: thief 4
« Odpowiedź #1 dnia: 2010 01 28, 11:02:02 »
Ja grałem w 3 Zyzio :D. Była rewelacyjna jeśli chodzi o klimat a nawet mechanika była fajna. Najbardziej podobała mi się misja w sierocińcu  8). Też słyszałem o Thief 4 ale do tej pory na światło dzienne nie wyszedł screen żadny. Pozostaje nam czekać.

Offline dejw999

« Odpowiedź #2 dnia: 2010 01 28, 12:02:58 »
grałem we wszystkie 3 czesci. I uważam, że 1 i 2 były najlepsze. 3 troche za łatwa. Ale w 4 tez zagram z miłą chęcią.

Online Zyzio

• Rzecznik Podmroku
« Odpowiedź #3 dnia: 2010 01 28, 12:08:52 »
zgadzam sie z dejwem, jedynka i dwojka zdecydowanie lepsze i trudniejsze od trojki, ktora jednak graficznie (glownie porzez oswietlenie) miazdzyla. Bledem bylo odciazenie strony dzwiekowej zycia zlodzieja przez co mozna bylo wrecz biegac za plecami straznikow co bylo niedopuszczalne w jedynce i dwojce (trojka bardziej oparta byla na byciu niewidocznym niz nieslyszalnym).
« Ostatnia zmiana: 2010 01 28, 15:38:28 wysłana przez zyzio »

Offline Kox_Rox

« Odpowiedź #4 dnia: 2010 01 28, 13:13:22 »
gralem tylko w jedynke i trojke. jedynka miazdzy.
chociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Will

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 2010 01 28, 15:30:05 »
Skończyłem jedynkę, daleko doszedłem w dwójce, ale straciłem save'y. Trójkę zacząłem, ale nie kontynuowałem.

Dwójka to do tej pory gra wszechczasów dla mnie.

Offline Prorokpl

• Love is War
    • Radio Aoi
« Odpowiedź #6 dnia: 2010 01 28, 16:30:58 »
No to sobie zasysam 2:D

Offline Vlad_R

• Gracze DM
« Odpowiedź #7 dnia: 2010 01 28, 16:48:22 »
gralem w we wszystkie, 1 to klasyka , 2jka - mi osobiscie nie podobal sie tak mechaniczny swiat, ale i tak bardzo fajna gra,

za to 3cia czesc - mimo ze byla latwa, to graficznie i klimatycznie bardzo mi sie podobala (klimat w sierocincu poprostu miazdzy)

z niecierpliwoscia czekam na 4

Online Zyzio

• Rzecznik Podmroku
« Odpowiedź #8 dnia: 2010 01 28, 22:08:30 »
Zgodze sie z Willem, "The metal age" to imho najlepsza czesc, najbardziej zlodziejska choc jedynka tylko nieznacznie jej ustepuje. Momentami brak w niej jednak ten - absurdalnej, ale jednak - niesamowitosci. W trojce nie lubilem misji w kanalach etc. Za to w jedynce misja "Assasins" czy jakos tak byla niemozliwa. Podobnie misja w ktorej biegasz po dachach w dwojce. W dwojce wlamanie do banku albo do siedziby strazy miejskiej - miod...

Offline mr_moth

• Gracze DM
  • Jakiś koleś
« Odpowiedź #9 dnia: 2010 01 29, 14:34:16 »
Cóż przeszedłem wszystkie części wszerz i wzdłuż (bodajże 3 razy na poziomie expert) i jedyne co mi się nie podobało to momenty biegania po mieście między misjami w 3jce (strasznie nie chciało się zakradać po raz n-ty tą samą ulicą wiec po prostu biegłem na full co niestety pogorszyło statsy na koniec gry ;). Ogólnie gra fantastyczna. Czekam z niecierpliwością na 3jke. Ponoć fani zrobili dużo misji, scenariuszy itd ale jakoś nie miałem zacięcia się z tym męczyć. Może ktoś popróbuje i coś tu napisze.

Offline Antek

• Gracze DM
« Odpowiedź #10 dnia: 2010 01 29, 17:42:25 »
No już pół roku mineło od zapowiedzi. Na E3 nie wystawili, toteż pewnie niedawno się wzieli do roboty. Należy mieć wzgląd na to że czwórkę przygotowuje eidos montreal, a nie  Looking Glass Studios, jak to było z pierwszymi trzema częściami:- totez możemy spodziewać się znaczących zmian- występują plotki jakoby najnowsza część miała mieć elementy RPG- głównie chodzi o rozwój postaci. Ale niczego nie można być pewnym.
Również platformy na jakie zostanie wydana gra nie są jeszcze oficjalnie zapowiedziane- chociaż można się domyślać że firma będzie dążyła do PC/X/PS

« Ostatnia zmiana: 2010 02 02, 00:11:45 wysłana przez Anthar »

Offline bzykmaster

« Odpowiedź #11 dnia: 2010 02 02, 16:17:05 »
HA! Dostałem Thief'a 1 jako bonus przy kupnie komputera dawno temu :] Wtedy mnie nie wciągnął ale właśnie go instaluję ;) kto wie...

Offline Kox_Rox

« Odpowiedź #12 dnia: 2010 03 12, 19:38:34 »
mam problem. przy odpalaniu jedynki albo dwojki, zawsze w pewnym momencie, czasami odrazu po ujzeniu menu glownego, czasami przy wczytywaniu misji, a czasami gdzies w opcjach pokazuje mi czarny ekran i nieprawidlowa operacje.

probowalem roznych metod aby sobie z tym poradzic, szukalem na googlach ale nic nie pomoglo

czy ktos mial ten problem, i jak sobie poradzil?

dodam ze mam win xp z sp2
chociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Online Zyzio

• Rzecznik Podmroku
« Odpowiedź #13 dnia: 2010 03 12, 20:00:24 »
Masz dwurdzeniowy procek? Kiedy ja odpalam 1 albo 2 to minimalizuje, daje CTRL+ALT+Delete, w Procesach (nie aplikacjach) znajduje gre i w opcji "set affinity" wylaczam jeden z procesorow. To wystarcza zeby mi sie nie wieszal.

Offline Kox_Rox

« Odpowiedź #14 dnia: 2010 03 12, 21:02:21 »
probowalem. za pierwszym razem udalo mi sie wejsc do gry, ale po jakiejs minucie znow to samo. potem bylo tak jak przedtem.