Autor Wątek: thief 4  (Przeczytany 1157 razy)

Online Zyzio

• Rzecznik Podmroku
thief 4
« dnia: 2010 01 28, 07:48:36 »
Jako ze prace nad Thiefem 4 ida pelna para chcialbym tu rozpoczac rozmowe najlepszej zlodziejskiej serii wszechczasow.
Kto widzial lub gral w poprzednie serie? Jakie sa jego odczucia? Co chcialby zobaczyc w najnowszej? Dla niewtajemniczonych:
http://www.thief4.com/
Brak jeszcze jakichkolwiek materialow ale ciekawa inicjatywa dopuscic fanow do "wspoltworzenia" czesci.
KANDYDACI NA DROWA *CLICK* W OBRAZEK

Offline Badalaman

• Gracze DM
Odp: thief 4
« Odpowiedź #16 dnia: 2010 03 15, 07:42:07 »
A zainstalowales programik od producenta prockow naprawiajacy dzialanie gier nie potrafiacych sobie poradzic z 2 rdzeniami?
AMD napewno taki ma na stronce, bez tego niektore starsze gry np za szybko chodzily. U mnie pomoglo.

Online Zyzio

• Rzecznik Podmroku
« Odpowiedź #17 dnia: 2011 09 13, 19:50:21 »
Na czas oczekiwania przed premiera:

Z calego serca polecam nakladke The Minimalist
http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=103273

Uniemozliwia widzenie z trzeciej osoby, za to wprowadza poziom trudnosci znany z poprzednich dwoch czesci Thiefa co ostatecznie daje gre zaskakujaco duzo lepsza od oryginalu. Wyeliminowano najslabsza strone gry czyli mizerny w stosunku do poprzednikow poziom trudnosci wywolany gluchota strazy.

Offline Rudus

• Ekipa DM
  • Szara Eminencja
    • Takie tam...
« Odpowiedź #18 dnia: 2011 09 14, 00:18:48 »
We wczesniejszych czesciach okropnie wkurzaly mnie zombiaki... byly wcisniete totalnie z dupy.

Trzecia czesc byla niezla ale mnie nie zachwycila... moze 4 bedzie lepsza <marzy>
Ethanoll o ocllo
hrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

http://nihai.deviantart.com/

Online Zyzio

• Rzecznik Podmroku
« Odpowiedź #19 dnia: 2011 09 14, 11:18:51 »
Chodzi raczej o poziom trudnosci, w sumie dwojka jest chyba najbardziej zlodziejska. Kojarzysz misje z jedynki kiedy szlachcic wysyla za toba dwoch zabojcow a ty potem ich sledzisz do jego posiadlosci? No to trojka z ta nakladka utrzymuje podobny poziom adrenaliny :) Czworka to jedyna giera na jaka kiedykolwiek czekalem nie liczac Baldura 2 :)

Offline Kox_Rox

« Odpowiedź #20 dnia: 2011 09 14, 11:30:28 »
No jedynka byla ekstra.

Ale do cholery, skad nagle pomysl z tymi zombiakami i jakimis innymi muchami czy co to tam bylo..

W dwojke nie gralem. Ostatnio probowalem, ale nie chce sie odpalic, i nie mam sily sie z tym bawic ;)
chociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Offline Kox_Rox

« Odpowiedź #21 dnia: 2012 01 16, 15:42:20 »
Thread necromancy.

Właśnie robię drugie podejście do Thiefa.

Tym razem, gra się odpala, nie wykrzacza się (No. Powiedzmy. Czasami wyrzuca po 10 minutach, a czasami wcale.), ale wszysto działa jakby w przyśpieszonym tempie. Tak jakby mój komputer był za szybki dla tej gry. Próbował ktoś/ma ktoś pomysł jak na to poradzić? Google niespecjalnie pomógł.

Also. Jakieś info o czwartej części? ;)
chociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...