Autor Wątek: LoA ! filmiki z gry  (Przeczytany 12904 razy)

Offline Neron

• Gracze DM
  • Legion Asmodaya
LoA ! filmiki z gry
« dnia: 2010 02 04, 10:22:49 »
oto pierwsza produkcja od LoA

http://loa-dm.pl/?m=galeria&s=5

miłego oglądania
« Ostatnia zmiana: 2010 02 05, 14:17:21 wysłana przez Neron »
zapraszamy na www.loa.66ghz.com
Ave LoA ! Padłeś ? Powstań !

Offline Antek

• Gracze DM
Odp: LoA ! filmiki z gry
« Odpowiedź #16 dnia: 2010 05 24, 19:05:05 »
No widać zawsze tą przewagę liczebną LoA ;D - ale tym razem nawet ciekawie się ogląda. Wasz filmik przypomina mi bardzo filmy wampowskie, zawsze wataha goni za jednostką : P

Co prawda znowu można się przyczepić do tego że nie było ani jednego padu LoA- ale rozumiem że to kosmetyczny zabieg.
Mam nadzieję że nie wkleicie mojego dzisiejszego padu, bo grałem na starym kompie i w przerwach przed lagami pisałem kolegom na mapie ;D

Najbardziej żałuję że nie było ostatnich pojedynków z Etthardem + Terilem ;D (czytaj: umówiona walka, po której idzie portal pod ciało przegranego i wyskakuje następny LoLek), albo mojej honorowej potyczki z Borgilem, ale rozumiem że to dlatego że nie było tam Hexina. - to tak musiałem wtrącić żeby nie było za pięknie i jednak ukazać rąbka prawdziwego pvp LoA.

Ogólnie filmik ciekawy, choć wole te które od początku do końca przedstawiają daną potyczkę, a nie urywki z fragów.
« Ostatnia zmiana: 2010 05 24, 19:07:46 wysłana przez Anthar »

Offline Thiass

• Gracze DM
« Odpowiedź #17 dnia: 2010 05 24, 19:11:28 »
A jumanie z hida to nie mialo byc wylaczone?  ;)

Ze wyciete pady to normalne, przeciez nikt nie wkleja akcji ktore sie nie udaly  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Offline Felixor

• Gracze DM
  • Pyskacz
« Odpowiedź #18 dnia: 2010 05 24, 19:36:07 »
jumanie z hida wylaczone... aczkolwiek jesli masz zlodzieja to mozesz :) skoxaj sobie dodatkowego skilla ;)
"Strach to krzyku jest drugie oblicze, sumieniem moim jest gniew..."
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Offline Hexin

• Gracze DM
« Odpowiedź #19 dnia: 2010 05 24, 20:11:09 »
Anthar w tym filmiku nie ma ani jednej akcji gdzie jest nas wiecej od poczatku. To, ze nie jestescie zgrani, rozbiegacie się, nie oznacza, ze jest nas wiecej. Poprostu umiemy się odnaleść podczas pvp i wybijać jednostki. Zresztą nie mam zamiaru dyskutować na temat pvp. Filmik wrzucamy dla przyjemnosci, pamiątki, zachety do gry, pokazania nowym graczom i moze nawet neutralom jak to wyglada w praktyce a nie zeby się kłócić na forum kto jest bardziej pr0.

Aha... film dedykuję "Sve", ktory twierdzi, ze lik jest niegrywalny i wymaga balansu.

Pozdrawiam, tyle ode mnie.

Offline dMN

• Pedobear funclub
« Odpowiedź #20 dnia: 2010 05 24, 20:14:57 »
Nie mogłem się skupić na filmie przez moje skaczące w rytm jump style nogi!
« Ostatnia zmiana: 2010 05 24, 20:18:29 wysłana przez Espen »
Lubieu grać w gry <3

Offline Antek

• Gracze DM
« Odpowiedź #21 dnia: 2010 05 24, 20:53:43 »
Oczywiście że nikt nie wkleja swoich nieudanych akcji ; ) To było w ramach wyrobienia komentarzowej normy.
Również nie zamierzam dyskutować w sprawie PvP, tym bardziej że akcje które pół-słowem przytoczyłem w swoim poście nie dotyczą Ciebie, a tej bardziej nieudanej części gildii.- kto powinien wiedzieć, ten wie o co chodzi ;D

Dodać chciałem właśnie, że po dyskusji na IRC'u, ten filmik powinien być obowiązkowym materiałem do obejrzenia dla Sve- idealnie widać choćby na końcu, jak to chwila nieuwagi przeciwnika... i już całe zwłoki zebrane.

A o liczebności wiem co piszę... Może rzeczywiście w tych starszych filmikach były normalne stosunki liczebne walczących, ale te najnowsze ( a widziałem takie ) są z czasu, kiedy całe online LoA przewyższa order+chaos+vesper liczebnością ;) takie czasy

Poza tym nawet jeśli liczebność była podobna... chodziło mi bardziej o styl gry.
Wiadomo że to nie jest już Gorgianowe 2vs6 z vesper, czy chaosem... więć może dlatego trochę jestem bardziej krytyczny...
Ale ogólnie jak mówię- filmik niczego sobie. Zarówno jakością, jak i materiałem bije na głowę wasze pierwsze dziecię- mam nadzieję że kolejny będzie jeszcze lepszy.
« Ostatnia zmiana: 2010 05 24, 21:00:17 wysłana przez Anthar »

Offline ^3

• Gracze DM
« Odpowiedź #22 dnia: 2010 05 24, 21:00:10 »
Przykre jest to ze wampir daje teraz taką róznice w walce z Nie-Wampirami.

Szkoda, ze to juz nie jest elitarna klasa.
I tym radosnym akcentem pozwolę sobie zakończyć tą dyskusję.

Ty sobie lepiej nie pozwalaj.

Offline Antek

• Gracze DM
« Odpowiedź #23 dnia: 2010 05 24, 21:06:05 »
Też mnie to denerwuje. Powoli pk sprowadza się do samej nocy, a sam wampir staje się wymogiem na pvp- albo coraz niezbędniejszym dodatkiem...
Daje porażającą przewagę, zarówno w mass pvp i solo.
Oczywiście, można powiedzieć "Nie podoba Ci się, to skoksaj wampa!" - ale o wiele bardziej podobały mi się czasy kiedy LoA, Chaos i Order walczyli w dzień... a dopiero w nocy dołączały się elite wampiry.- miało to fabułę i jako takie ręce i nogi.

Teraz? LoA nie wyjdzie w dzień bo połowa gildii to wampiry, Chaos nie wyjdzie, bo wszyscy u nich to wampiry, Vesper- wiadomo... a order nie ma z kim walczyć w dzień... bo przecież wszyscy zaopatrzyli się w najnowszy krzyk mody i pro niezbędnik do PvP.

Nie mówiąc już o tym że część pkerów która nie radziła sobie przez dopakowaniem wampa, teraz skoksała ten skill i ma się świetnie.

Odpowiadając na pytanie które niebawem ktoś zada. - Owszem... mogę zrobić wampira... ale nie podoba mi się to klimatycznie i nie współgra z koncepcją mojej postaci... więc pozostaje jedna możliwość- multi combo w przeciwnika i nie dać się złapać ; )

Rozumiem że Hexin jako behemot może utrzymać butle+corp + cep z 2h (patrz filmik), ale jeśli daje się ten przywilej ogólnodostępnie, za cenę 100% skilla, to traci  powoli sens.
« Ostatnia zmiana: 2010 05 24, 21:09:10 wysłana przez Anthar »

Offline Gucio

• Gracze DM
« Odpowiedź #24 dnia: 2010 05 24, 21:12:01 »
I tak wasze płacze nic nie dadzą!

Ave Wampiry !

Ave DM II !

A tak naprawdę, polecam logować się tylko w dzień. Działa w 100% !

Offline gh0uligh

• Gracze DM
  • see hero, kill hero
    • Lora Garbalucha
« Odpowiedź #25 dnia: 2010 05 24, 21:12:16 »
Nie mogłem się skupić na filmie przez moje skaczące w rytm jump style nogi!

mialem tak samo. dajcie mnie tu kreske! ;)
udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.

Offline ^3

• Gracze DM
« Odpowiedź #26 dnia: 2010 05 24, 21:38:07 »
własnie dlatego wole grac w LoL'a Gdzie jest zachowany balans w kazdej postaci niz sie logowac na 15 wampirow i dostawac po dupsku. po Pół rocznej przerwie sie zdziwilem jak zobacyzlem niebieskie LoA :D

zmien podpis, albo bedzie buba. - Ghg

edit: nie doczytalem dobrze jak zwykle, ciekawy sarkazm.

Jak zwykle Ghg ;) /Nanuk
« Ostatnia zmiana: 2010 05 25, 00:21:57 wysłana przez nanuk »
I tym radosnym akcentem pozwolę sobie zakończyć tą dyskusję.

Ty sobie lepiej nie pozwalaj.

Offline Neron

• Gracze DM
  • Legion Asmodaya
« Odpowiedź #27 dnia: 2010 05 24, 23:15:42 »
dla ścisłości.. tylko Ja i Dhagt jestesmy wampami nikt wiecej;) hm.. no tak to nie twoje umiejetnosci grania sie licza tylko skill ;) poraz kolejny tak to sobie tlumaczycie jak wtedy gdy grałem berkiem i we trzech wraz z Dhagtem i Avatarem łamalismy spore ekipy ;p wampir to tylko +3hp wiecej i wbity prot nic wiecej - z tym, że ja swoje staty skoxalem do poziomu Avatara.
Gramy juz ze soba naprawde długo i nas nie trzeba uczyc grac, jakiego nam skilla nie dacie my go dobrze wykorzystamy - juz to pisalem wczesniej na forum i co najlepsze TO SIE POTWIERDZA! Najlepsze tez jest to, że gdy pisałem jak udostepnia wampa i go zrobie to bedą płacze ze wamp jest przegiety.. i wiecie co? NIE MYLILEM SIE, bo placzecie :D Taka jest wasza mentalność..zawsze lepiej plakac niz WYCIAGAĆ WNIOSKI!
LoA rzadko kiedy przewyzsza liczba chaos+order+wampy.. ba ! wogole nie przewyzszamy bo max moze nas jest 7 przy naprawde dobrych wiatrach 9 online ! wam sie tylko tak wydaje, ze nas jest sporo - nie wiem jak to mozliwe ale macie jakis inny licznik x2 .. tak tak wiecie lepiej :)
Zeby bylo pvp to wiekszosci razy umawia sie ircu - to juz nie te czasy ze sie stalo pod portalem i było bankowo pvp wiec nie rozumiem czemu cie denerwuje fakt ze pvp jest w nocy ;)
mozna tak wymieniac i wymieniac.. ale tak na dobrą sprawe nie widze sensu;)
« Ostatnia zmiana: 2010 05 24, 23:18:59 wysłana przez Neron »

Offline Antek

• Gracze DM
« Odpowiedź #28 dnia: 2010 05 24, 23:27:42 »
No stary.. nie mów mi że wczorajsze 8-9 online, a dzisiaj 6-7 u LoA to mało... bo u nas to by był zlot orderu.

Nie płaczę na wampa, denerwuje mnie tylko że stał się on skillem na tyle powszechnym, że każda gildia musi posiadać conajmniej jednego wampira- to jest bardziej a-klimatyczne, od wprowadzenia na DM telefonów komórkowych i gps'a zamiast uoam.

Jeśli u was są tylko dwa wampy, to rzeczywiście, mam błędne informacje.
Denerwuje mnie że pvp jest tylko i wyłącznie w nocy, ponieważ to stwarza sytuację, gdzie skill wampira staje się najlepszą alternatywą... a nie chce mieć całego shardu wampirów. Wiem że wamp to nie tylko pare hp... a sporawy bless + prot. - mamy w końcu jednego wampa w gildii.

i wiesz co Neron? Nie płaczę ;D Chce żeby skill wampira stał się spowrotem elitarnym skillem dla klimatycznych wampirów, a nie dla nie domagających, albo chcących jeszcze bardziej domagać w pvp... dlaczego? Bo ten bless zatraca swoją wyjątkowość i staje się normą na PvP.

Dodam że na dniach nasza liczba graczy aktywnych pvp nie przekracza 6- stąd ten licznik... A jeśli ostatnio umawiałem się z Gregiem, czy Sandersem na ircu 1vs1, 2vs2, 3vs3, to przyzwyczajony jestem do tego że jak jeden padnie, to idzie portal pod jego ciało i wybiega druga potęga graczy którzy wyszli na początku.
Patrz 1vs1 z Sandersem -> 1vs3 z Molteronem, Gregiem, Sandersem. 3vs3 z Molteronem, Gregiem, Sandersem -> 3vs4 z <-----> Dhagtem.

Offline Neron

• Gracze DM
  • Legion Asmodaya
« Odpowiedź #29 dnia: 2010 05 24, 23:49:13 »
ale ty wierzysz, ze ktos tak przyjdzie? przestań.. sam nawet wpadales nam 2vs2 jak od was 1 padl wiec o tym nie ma co nawet dyskutowac bo tak zawsze bylo i bedzie ;)
I Nic sie nie zmieni jezeli np. ja i Dhagt spuscilibysmy wampa..nic naprawde;) jak jeszcze nie mielismy wampa to bylo identycznie jak teraz..

a-klimatyczne jest predzej urealnianie tej gry, takie smaczki jak te z golymi dłonmi to jest zal, to jest zabijanie  gry  i na dobra sprawe, zamiast umilac ją, ona cie denerwuje.
Jestem pewien, ze jakby shard poszedl w kierunku pvp (czyt. duze mozliwosci dla graczy, wiecej kombinacji/alternatyw) zdecydowanie rozgrywka stała sie conajmniej ciekawsza, posuniecie z udostepnieniem wampa bylo jedna z lepszych i pokazalo bynajmniej nam - LoA jakie to podejscie maja ludzie, ale to juz zachowamy dla siebie ;)
« Ostatnia zmiana: 2010 05 24, 23:51:19 wysłana przez Neron »

Offline Thiass

• Gracze DM
« Odpowiedź #30 dnia: 2010 05 25, 08:17:09 »
Najlepsze tez jest to, że gdy pisałem jak udostepnia wampa i go zrobie to bedą płacze ze wamp jest przegiety..

Tyle tylko ze gdy to pisales... wampir byl przed ostatnimi zmianami i z tego co pamietam to dluuuugo po dodaniu mozliwosci zarazenia wampira nie miales. Zrobiles dopiero jak weszla ostatnia paczka zmian  ;)
Co do liczebnosci to nas biega max 5 wiec tez troszke zle wytykasz  ;)
Ogolnie co do samego wampira - to nie jest przegiete, chyba ze woj wychodzi na takiego bez blesa od maga i prota - i to raczej tutaj lezy problem (woj nie powinien byc uzalezniony od skilla wampiryzm lub maga ktory go wyblesuje)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]