Autor Wątek: Filmy warte obejrzenia  (Przeczytany 7757 razy)

Offline Svennson

Filmy warte obejrzenia
« dnia: 2010 03 23, 21:59:20 »
Zalozenia, zero spamu, wymieniamy od myslnikow filmy z krotkim opisem. Jedynie filmy NAPRAWDE GODNE OBEJRZENIA, WON Z MUMINKAMI ITP. Ewentualne komentarze do filmow prosze wrzucac z innymi propozycjami.

-The pacific(wojenny)- 2 odcinkowy  filmik produkcji HBO, naprawde gleboka i smutna opowiesc o wojnie z japoncami, pod G.. czyms ;] ci ktorzy ogladna beda wiedzieli o co chodzi

-Anamorph(kryminal) - seryjny morderca tworzacy ze zwlok swoich ofiar prawdziwa sztuke oraz detektyw go tropiacy, film zaliczany przezemnie do tych tematow ciezszych

-Kokoda(wojenny)- w porownaniu do pacific... ehh nie no po prostu filmik jest naprawde godny polecenia

-but manitou(komedia)- Parodia westernu, naprwade idzie sie posmiac. Glownym potyw polega na znalezieniu skarbu.. ^^ wiecej nie mowie

-wolna chata(komedia)-dwoch braci zostaje samych w domu, ojciec sie ich wypiera bla bla bla, chce zeby sie usamodzielnili z jakim stkutkiem ? :D przekonajcie sie sami ^^, duzo smiechu no i ich matke gra peggi z bundych ^^

-sierota(horror?)-malzenstwo adoptuje z sierocinca dziewczynke, z ktora maja pare perypetii ;>

-pingwiny z madagaskaru(komedia)- ogladac koniecznie po polsku, 12 odcinkow, te z krolem julianem szczegolnie wymiataja. Dostepne takze w wersjach watch online:>

-Agora- Głeboki film o tym jak to chrzescijanie zgnietli, wszelka nauke, logike oraz kreatywnosc w Aleksandrii. Film pokazujacy cala nature pieknego biaglego baranka.

Od teraz tytuł wątku brzmi: "Filmy warte obejRZenia".
« Ostatnia zmiana: 2010 03 24, 17:17:00 wysłana przez ethanoll »
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Offline Mekmar

• Gracze DM
Odp: Filmy warte obejzenia
« Odpowiedź #1 dnia: 2010 03 23, 22:04:17 »
Klucz do koszmaru(horror?)- o uprawianiu Vodo w prawdziwym swiecie, do konca nie wiadomo o co chodzi i to jest ten urok, nie tyle straszny co ciekawy.

Offline Marv

• Outsider
« Odpowiedź #2 dnia: 2010 03 23, 23:52:22 »
-The pacific(wojenny)- 2 odcinkowy  filmik produkcji HBO, naprawde gleboka i smutna opowiesc o wojnie z japoncami, pod G.. czyms ;] ci ktorzy ogladna beda wiedzieli o co chodzi

Jezeli mowimy o tym samym to nie jest to "2 odcinkowy filmik" tylko serial, ktorego zostaly wyemitowane dopiero 2 odcinki, a ogolnie ma byc 10. I tak, jest to produkcja godna polecenia.
There's nothing to lose, when noone knows Your name...

Offline [Onyx]

« Odpowiedź #3 dnia: 2010 03 24, 00:24:06 »
Existenz - stary ale jary, krótko mówiąc. Coś ala Matrix. Dramat Sci-Fi. Znajduje się na youtube podzielony na części, oto link:

http://www.youtube.com/watch?v=scUe7HWlPaI
"Od dziś dzień , do końca świata w ludzkiej będziem pamięci, My wybrani - Kompania Braci, Kto dziś wespół ze mną krew przeleje ten mi Bratem"
Henryk V do swoich rycerzy

Girion

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 2010 03 24, 05:36:04 »
The Tudors - historia opowiedziana w szczegółach, Henryk VIII i historia anglii - są 3 sezony po 10 odcinków ostatni ma 6. Oglądałem i jestem pod wrażeniem kostiumów, scenografii, fabuły, i samej historii tego rodu.

Desperate Housewifes
- Jest 6 sezonów, super serial o gospodyniach domowych które nawzajem ukrywają różne sekrety i odkrywają różne ciekawostki. Oglądałem z żoną jak leżałem w domu po operacji - polecam bardzo szczególnie tym którzy lubią się pośmiać a w szczególności polecam oglądanie w parach ;)

Offline Bonne

• Gracze DM
« Odpowiedź #5 dnia: 2010 03 24, 06:28:47 »
W cieniu chwały - Pride And Glory (USA, 2008) Kryminał - Film opowiada o rodzinie nowojorskich policjantów rozdartej aferą korupcyjną.

Potęga strachu - Running Scared (USA, 2006)Thriller - Joey Gazelle z włoskiej mafii znajduje się w niezłych opałach, kiedy w fatalnej strzelaninie podczas nieudanej transakcji narkotykowej giną prawie wszyscy, w tym również skorumpowany gliniarz. Joey chowa broń użytą podczas feralnego zdarzenia w piwnicy własnego domu. Broń dostaje się w ręce Olega Yugorsky'ego, najlepszego przyjaciela syna Joeya, Nicky'ego.  - świetny film, nie udało mi się przewidzieć zakończenia :)

Memento (USA, 2000) Dramat - Mieszkający w San Francisco detektyw ubezpieczeniowy Leonard Shelby (Guy Pearce) w wyniku wypadku traci tzw. pamięć krótkotrwałą. Wie kim jest i pamięta wszystko sprzed wypadku, ale błyskawicznie zapomina o tym, co wydarzyło się przed chwilą. - do dziś nie wiem kto zabił :P

Siedem - Se7en (USA, 1995)Thriller - tu chyba nie trzeba opisu

The Hurt Locker.  W pułapce wojny - The Hurt Locker (USA, 2008) Dramat wojenny/Thriller - "The Hurt Locker" jest opowieścią o bohaterskich czynach elitarnego oddziału, którego zadaniem jest rozbrajanie bomb. Zmuszeni do zabawy w kotka i myszkę w chaosie wojny, żołnierze ci muszą udać się do miasta, gdzie każdy człowiek jest potencjalnym wrogiem, a każdy obiekt może być bombą.

To tak na tyle przy porannej kawie :)

Online Zyzio

• Rzecznik Podmroku
« Odpowiedź #6 dnia: 2010 03 24, 07:16:20 »
Ghost Dog - wspolczesny samuraj. Orientalny klimat z nuta filmu gangsterskiego.
KANDYDACI NA DROWA *CLICK* W OBRAZEK

Offline Kęs

« Odpowiedź #7 dnia: 2010 03 24, 07:36:12 »
Dexter - serial, 4 sezony, o seryjnym mordercy, świetny!

Offline Mashhad

• Naczelny Obrazkowy
« Odpowiedź #8 dnia: 2010 03 24, 08:33:03 »
Zgadzam sie z przedmówcą, Dexter rządzi, wczoraj se usiadłem rano i obejrzałem cala druga serie na raz, zostały jeszcze dwie. Swoja droga nie polecam tego typu akcji tj oglądanie całej serii w jeden dzień bo potem ciężko z zasypianiem i śnią się głupoty

Serial wg mnie najlepszy jaki oglądałem:
The Unit - serial opowiadający o elitarnej jednostce sil specjalnych, wywodzącej się z Delta Force. W bardzo ładny sposób pokazuje pracę jednostek specjalnych, od typowo militarnych typu działania wywiadowcze czy sabotaż na tyłach wroga, poprzez eskorty, odbicia zakładników, rozbrajanie bomb, ochrona ważnych ludzi aż po operacje Black Ops czyli zabójstwa czy szpiegostwo. Serial pokazuje nie tylko same akcje chłopaków ale również życie ich żon w bazie, relacje, problemy, tajemnice.
Jak na razie są 4 serie, wszystkie odcinki z przyjemnością obejrzałem z żonką i bardzo jej sie podobało.
http://www.youtube.com/watch?v=ZDQsdbhsxdo&feature=related

« Ostatnia zmiana: 2010 03 24, 08:35:25 wysłana przez Mashhad »

Offline Lesio

Jadę z palca!

Offline Girv

• Gracze DM
  • Życie to gra... z Biedronki
« Odpowiedź #11 dnia: 2010 03 24, 09:18:46 »

Jezeli mowimy o tym samym to nie jest to "2 odcinkowy filmik" tylko serial, ktorego zostaly wyemitowane dopiero 2 odcinki, a ogolnie ma byc 10. I tak, jest to produkcja godna polecenia.

Jeśli Pacyfik to koniecznie Kompania Braci. Serial tych samych twórców z podobym klimatem. Ogladałeś Szeregowca Rayana to Kompanie Braci musisz zobaczyć koniecznie!

Online Zyzio

• Rzecznik Podmroku
« Odpowiedź #12 dnia: 2010 03 24, 09:33:49 »
Zmieni ktos ten blad w tytule tematu?
KANDYDACI NA DROWA *CLICK* W OBRAZEK

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #13 dnia: 2010 03 24, 10:13:08 »
Jesli juz taki temat to szkoda ze nie odzielono seriali od filmow.

REC (inny tytuł kwarantanna) (czesc 1, 2 jeszcze nie widzialem) - horror, wiekszosc akcji dzieje sie w kamienicy odcietej od swiata kwarantanna, ze wzgledu na stwierdzana u jednego z mieszkancow chorobe. Akcja jest pokazana z perspektywy kamery ekipy telewizyjnej, krecacej material o pracy strazakow.

Offline Mekmar

• Gracze DM
« Odpowiedź #14 dnia: 2010 03 24, 10:20:05 »
Dokladnie, popieram badalamana. Zamiast tasiemcow liczylem na filmy.