Autor Wątek: Filmy warte obejrzenia  (Przeczytany 7757 razy)

Offline Svennson

Filmy warte obejrzenia
« dnia: 2010 03 23, 21:59:20 »
Zalozenia, zero spamu, wymieniamy od myslnikow filmy z krotkim opisem. Jedynie filmy NAPRAWDE GODNE OBEJRZENIA, WON Z MUMINKAMI ITP. Ewentualne komentarze do filmow prosze wrzucac z innymi propozycjami.

-The pacific(wojenny)- 2 odcinkowy  filmik produkcji HBO, naprawde gleboka i smutna opowiesc o wojnie z japoncami, pod G.. czyms ;] ci ktorzy ogladna beda wiedzieli o co chodzi

-Anamorph(kryminal) - seryjny morderca tworzacy ze zwlok swoich ofiar prawdziwa sztuke oraz detektyw go tropiacy, film zaliczany przezemnie do tych tematow ciezszych

-Kokoda(wojenny)- w porownaniu do pacific... ehh nie no po prostu filmik jest naprawde godny polecenia

-but manitou(komedia)- Parodia westernu, naprwade idzie sie posmiac. Glownym potyw polega na znalezieniu skarbu.. ^^ wiecej nie mowie

-wolna chata(komedia)-dwoch braci zostaje samych w domu, ojciec sie ich wypiera bla bla bla, chce zeby sie usamodzielnili z jakim stkutkiem ? :D przekonajcie sie sami ^^, duzo smiechu no i ich matke gra peggi z bundych ^^

-sierota(horror?)-malzenstwo adoptuje z sierocinca dziewczynke, z ktora maja pare perypetii ;>

-pingwiny z madagaskaru(komedia)- ogladac koniecznie po polsku, 12 odcinkow, te z krolem julianem szczegolnie wymiataja. Dostepne takze w wersjach watch online:>

-Agora- Głeboki film o tym jak to chrzescijanie zgnietli, wszelka nauke, logike oraz kreatywnosc w Aleksandrii. Film pokazujacy cala nature pieknego biaglego baranka.

Od teraz tytuł wątku brzmi: "Filmy warte obejRZenia".
« Ostatnia zmiana: 2010 03 24, 17:17:00 wysłana przez ethanoll »
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Offline mae

• Administrator
Odp: Filmy warte obejrzenia
« Odpowiedź #61 dnia: 2010 04 07, 10:34:32 »
maleui - OooO - a ktora night watch - ta rosyjska ;D? bo chyba sa dwa albo trzy filmy o tym tytule
Jest tez rosyjska powiesc scifi, na podstawie ktorej te filmy powstaly.
Problem jest zawsze jakies 40cm od monitora.

Offline Maelui

• Vampirella
    • Forum Vamiprica
« Odpowiedź #62 dnia: 2010 04 08, 22:33:20 »
oj nie pamietam ktore wersje widzialam ale raczej nie rosyjskie. nie wiem serio ;D
a ksiazka jest swietna ;]

to zeby spamu nie bylo ja polece wam jeszcze The others z Nicole Kidman ;] serio sie bałam na tym filmie  :o

Offline Vlad_R

• Gracze DM
« Odpowiedź #63 dnia: 2010 04 09, 10:15:05 »
shutter island jest godny polecenia, mimo ze chwilami imo przedobrzony, ale ogolnie bardzo dobry film ostatnich czasow

Lekki latwy i przyjemny - Taking of Pelham 123 (nie wiem jaki jest polski tytul) - fajny film z raczej standardowa fabula - ale gra travolty i washingtona na duzy +

the box - bardzo fajny film ;d

podobal mi sie tez hurt locker - ale te oscary to chyba tak politycznie dostal ;d

a Legion? - omg takiego dna dawno nie ogladalem - fabula na 2 (bo 4 to za duzo) nogi - nawet mi sie nie chce przypominac tego dennego filmu - oprocz 1 sceny z babcia w barze ten film ssie

NIE POLECAM tez:
nowego Janosika, operacji dunaj, wino truskawkowe ( choc to i tak najlepszy z tej trojki)

« Ostatnia zmiana: 2010 04 10, 09:51:39 wysłana przez Vlad_R »

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Ten od Buccaneer's Den
« Odpowiedź #64 dnia: 2010 04 09, 18:34:23 »
Ja na Legion nie patrzyłem akurat pod względem horroru, bo horrorów nie lubię. Spodobał mi się pomysł, że "Bóg stracił nadzieję", bo w sumie nigdzie nie słyszałem wcześniej takiego pomysłu. Anioły jako typowi gladiatorzy z mechanicznymi brońmi i ostrymi skrzydłami... sentyment do Heroes 3 chyba :P, podobał mi się. Fabuła zwyczajna, w stylu "dobro zwycięża", nic nowego ze stajni Hollywood'u
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #65 dnia: 2010 04 10, 09:44:15 »
25th hour.

Offline Alkus

• Gracze DM
« Odpowiedź #66 dnia: 2010 04 10, 21:28:30 »
o tak Ghg...;) I jak przy edwardzie nortonie jestesmy to zdeydowanie American History X. A jak przy podobnej tematyce jestesmy to zdecydowanie Fanatyka i Jablka Adama.
the only thing worse than evil is apathy.

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #67 dnia: 2010 04 10, 21:49:24 »
american history x mi sie nie podobal. jak juz jestesmy przy dobrych filmach to renesansem polskiego aktorstwa jest "nie ma takiego numeru".

Offline rafau

« Odpowiedź #68 dnia: 2010 10 04, 12:12:10 »

the fountain - jeden z najlepszych ever
liczba π (liczba pi) - trudno znalezc ale oplaca sie szukac
dr. strangelove
forrest gump - wiadomo
podziemny krag
pulp fiction
piekny umysl
lot nad kulułczym gniazdem

to takie filmy, ktore ciezko mi zapomniec. prawdopodobnie znam jeszcze kilka takich ale o nich zapomnialem.
i would feel no pain when i die

Offline MK

• Gracze DM
« Odpowiedź #69 dnia: 2010 10 04, 15:20:01 »
pulp fiction
Piraci z Karaibów
LOTR
Pandorum
Lśnienie
2012 ( :D )

JAJCA W TROPIKACH - Masakra :D Gra Jack Black

Borry

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 2010 10 05, 08:35:41 »
Czemu takie tematy zawsze zmieniają się w "wymień parę tytułów które przychodzi Ci do głowi, ale nawet nie próbuj napisać coś o samych filmach, a już tym bardziej określić czemu właśnie je wymieniłeś"?

Necro

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 2010 10 05, 14:14:22 »
Scanner Darkly(Przez Ciemne Zwierciadło) - to jeden z najlepszych filmów jakie przyszło mi ostatnio oglądać. Przedstawia nam wizję fikcyjnej przyszłości skażonej przez nowy narkotyk, ukazuje niektóre ciemne interesy na szczeblach, o których rzadko nam przychodzi choćby myśleć i rozbiera przed nami psychikę ludzi uzależnionych i ich degenerację - uwierzcie mi, to boli w głowę.
Cały niezupełnie zrozumiały, mroczny klimat potęguje tutaj sposób przedstawienia obrazu - nazwałbym to filmem pół-animowanym. Na nakręconym filmie zaczęto obrysowywać kontury, upraszczać kształty i zmniejszać ilość barw - efekt sprawia, że Twój mózg jest gwałcony nie tylko przez samą treść, ale przez odrealnione obrazy.
http://www.youtube.com/watch?v=TXpGaOqb2Z8

Walczacy pod straza

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 2010 10 05, 15:23:05 »
-Zgon na pogrzebie ( dobra komedia, jak sam tytul glosi wiadomo o czym fabula:)
-Ona nie jest z mojej ligi (komedia romantyczna w stylu amerykanskich american pie'ów itd)
-Ostatni dom po lewej (rewelacyjny,mocny thriller<horror?> )
-Transporter 3 (dopiero ostatnio obejrzałem, i rewelka dla mnie, fajne kino akcji, ale nie lubie niemeckiego klimatu )
-Infiltracja ( di caprio i paru innych bardzo znanych aktorów, temat oklepany-korupcja w policjii w usa, ale swietny film)
-Dzielnica Lakeview (kiedys przez przypadek z dziewczyna obejrzlaem w tv, fabuła rewelka dl mnie, thriller)
-Eksperyment (podobno na faktach?)
-Rok Pierwszy (jak ktos lubi glupkowate komedie z Blackiem bedzie zachwycony :) )
-Amerykańskie ciasteczko (komedia romantyczna usa-fajnie obejrzec z dziewczyna :) )
-The Horseman (rewelacyjny thriller, przetlumaczony na polskie "Jezdzcy Apokalipsy"-mozna sie domyslec o czym)

*spoglada na szafe na której jest 500 płyt z filmami*
jak komus sie spodobaja tytuly moge dalej polecać.

Offline Diabeł

• Gracze DM
    • RPGowy blog Diabła
« Odpowiedź #73 dnia: 2010 10 05, 16:34:55 »
nie ważne.
« Ostatnia zmiana: 2010 10 05, 16:40:31 wysłana przez Diabeł »

Walczacy pod straza

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 2010 10 05, 16:36:58 »
admin usun posty...

Edit. pozamiatane
« Ostatnia zmiana: 2010 10 05, 17:00:34 wysłana przez Soszek89 »

Offline Avenavo

« Odpowiedź #75 dnia: 2010 10 06, 12:47:16 »
Ja ze swojej strony polecam wszystkie filmy ze stajni Z.F. Skurcz.
Z.F. Skurcz to legendarna amatorska (w tym klasycznym, pozytywnym znaczeniu ;)) wytwornia filmowa, ktora 'wyprodókofala' takie hity jak Bulgarski poscikk, Sum tak zwany Olimpijczyk, Kobyle Caco, Wsciekle piensci wenza czy wreszcie Sarnie Zniwo: pokusa statuetkowego szlaku. Tytuly mowia same za siebie, dla przyszlych koneserow dodam, ze goscinnie w wielu z nich udziela sie Kazik oraz niektorzy muzycy grupy El Dupa ('nie ma el dupy, gdy rozum lodem skuty', jak spiewali w teledysku, takze produkcji z.f. skurcz).

Widze że jest osoba na tym forum która ma doskonały gust pod względem filmów akcji z elementami kryminalnymi... :D
A propos grupy Skurcz, dla fanów tych twórców a także fanów doskonałego serialu animowanego pod tytułem "Kapitan Bomba", grupa filmowa tworzy właśnie pełnometrażową wersje Kapitana Bomby, co ciekawsze wersja nie będzie animowana ;) więc już staram się wyobrazić jak na żywo będą wyglądać skurwinoksy :D

z filmów jakie ostatnio oglądałem w kinie, polecam INCEPCJE
Wódkę ciurkiem tak