Autor Wątek: League of Legends, w skrócie LoL  (Przeczytany 153585 razy)

Offline Tinerot

• Ekipa DM
League of Legends, w skrócie LoL
« dnia: 2010 04 03, 00:19:11 »
Z okazji downa, przerwy świątecznej i generalnie ogromnego lenia skorzystałem z linka danego przez współlokatora i...pozytywnie się zaskoczyłem ;)

LoL EU North-East: http://eune.leagueoflegends.com
LoL EU West: http://euw.leagueoflegends.com
LoL US: http://na.leagueoflegends.com

Nazwałbym to mega-uproszczonym warcraftem (nie mylić z wowem), w którym sterujemy tylko i wyłącznie herosami. Jak dotąd projekt obsługuje tylko dwie mapy - jedna na 3 osoby, druga na 5 osób w każdym teamie. Wybieramy swojego wymarzonego herosa (tych jest akurat sporo, ja widzę 48) spośród początkowych 10 "temporarily available" i klikamy "play". Wrzuca nas do kolejki i w ciągu minuty [testowane zarówno rano, jak i wieczorem, także o 4 w nocy ;)] możemy sobie pograć.

Gra zależnie od obranej postaci wymaga albo nie wymaga zbytniego myślenia. Generalnie chodzi o to, żeby razem z nadchodzącymi falami minionów stojących po naszej stronie rozpieprzyć bazę przeciwnika. Miniony z obu stron rzucane są w odstępach czasowych i walczą ze sobą oraz z herosami przeciwnika. Nie możemy ich kontrolować.

Mamy do wyboru sporo sprzętu i utilsów za zabijane miniony oraz wrogich herosów [w każdej grze kupuje się od nowa]. Nasza postać ma swoje specjalne umiejętności, blabla. Nie ma podziału na klasy jako takiego, każda postać jest wyjątkowa ;)

Za zdobyty influence ze zwycięstw [lub porażek] możemy odblokowywać nowe postaci oraz skiny do nich. Jak ktoś nie ma cierpliwości zbierać influenca, może zapłacić i dostanie to samo. Nie stwierdzono niczego, co można dostać tylko za kasę. Najdroższe z charów do odblokowania to jakieś 50 wygranych gier, z czego powiem tyle, że w moim mniemaniu (po zaledwie półtora dnia gry) nie są lepsze od tańszych postaci.

Polecam wypróbowanie, może nie przykuje na tygodnie, ale gra się przyjemnie. Rozgrywka 3v3 to od 15 do 40, 50 minut. ;)

Edit: W powyższym tekście wprowadzam w błąd. Za RP (pieniądze) są do kupienia skiny do postaci które nie dają boostów tylko wyglądają oraz IP oraz XP - boosty, które przyspieszają zdobywanie XP (do max lvl 30) i IP (bez limitu). ;)
« Ostatnia zmiana: 2011 09 18, 01:51:27 wysłana przez Tinerot »

Borry

• Gość
Odp: League of Legends, w skrócie LoL
« Odpowiedź #1 dnia: 2010 04 03, 00:35:33 »
Od siebie:

http://www.lol-europe.com/

Strona europejska LoLa.  Jest to o tyle istotne, że do wersji EU i USA są oddzielne klienty, konta itd.

Za LoL europe odpowiada firma GOA, znana wszystkim fanom Warhammera Online. I niekoniecznie lubiana. ;)

Po trzecie pomimo poprawnie zainstalowanego Adobe Air i wymaganego DirectX'a (obydwa wymuszane przez instalator gry), wywalała się ona mi (patchowanie), jak i mojemu kumplowi (ekran tytułowy).

Po czwarte, istnieje gra Heroes of Newerth, również darmowa, wywodząca się od tego samego moda do Warcrafta III, co LoL.

Offline cQ

« Odpowiedź #2 dnia: 2010 04 03, 00:46:35 »
to nie uproszczony warcraft a uproszczony http://www.heroesofnewerth.com/index.php :P
no patrz nie doczytalem posta wyzej do konca juz powiedziane zostalo
« Ostatnia zmiana: 2010 04 03, 00:49:23 wysłana przez cQ »
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. (Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury)

Girion

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 2010 04 03, 07:16:42 »
Gram, 18 lv.

Offline gh0uligh

• Gracze DM
  • see hero, kill hero
    • Lora Garbalucha
« Odpowiedź #4 dnia: 2010 04 03, 11:10:03 »
w przerwie od bioshocka 2 i age of empires 3 sobie zagram.

edit:

co mi sie podoba? fajna sieczka.
co mi sie nie podoba? kupowanie sprzetu od poczatku.
« Ostatnia zmiana: 2010 04 03, 13:57:07 wysłana przez Ghg »
udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.

Offline dejw999

« Odpowiedź #5 dnia: 2010 04 03, 19:00:21 »
gram od tygodnia mniej wiecej :) zbieram punkciki na championow;p zajebista gra.

Offline gh0uligh

• Gracze DM
  • see hero, kill hero
    • Lora Garbalucha
« Odpowiedź #6 dnia: 2010 04 03, 19:17:13 »
jak zgarnac inne champy dejw? ja gram tylko tym z kartami, dobry stopper i support. i szybko lapie lvl do 10. :)

edit: jednak joker najlepszy. ;]

edit2: pomozcie mi zlapac miniona - https://signup.leagueoflegends.com?ref=4bb79845da8bb

thx dla tych co sie zarejestrowali z mojego referencyjnego odsylacza.
« Ostatnia zmiana: 2010 04 03, 20:40:08 wysłana przez Ghg »
udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.

Offline dejw999

« Odpowiedź #7 dnia: 2010 04 03, 22:46:49 »
championy kupujesz za IP (influence points) które dostajesz po każdej walce (przegrana lub wygrana, nieważne) Kupujesz je w store w zakladce champions. Oczywiscie co tydzien udostepnia się nowych championow za darmo, a jak sie spodobał jakis to kupujesz i masz na stałe;). Ale jak chcesz odblokowywac inne rzeczy np skiny to chyba juz trzeba placic normalnie;p
« Ostatnia zmiana: 2010 04 03, 22:49:28 wysłana przez dejw999 »

Offline gh0uligh

• Gracze DM
  • see hero, kill hero
    • Lora Garbalucha
« Odpowiedź #8 dnia: 2010 04 03, 23:29:49 »
moze jakas ustawka dm? :)

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #9 dnia: 2010 04 04, 01:19:48 »
Shaco jest mocny, fakt ;)  Ja zacząłem od Morgany bo niewymagająca. Teraz bawię się Annie (ta mała dziewczynka z misiem) i właśnie Shaco, a myślę o małym skurczybyku nazwanym bodajże "little evil mage", gościu ze sparty, lasce z wielką bombardą pod pachą oraz pod koniec - feniksie ;)

Offline chaosspacemarine

• enemies, we need enemies!
« Odpowiedź #10 dnia: 2010 04 04, 09:27:31 »
niekiepska gra ;)

Offline Colgate

• Gracze DM
« Odpowiedź #11 dnia: 2010 04 04, 15:29:42 »
napiszcie swoje nicki, zlapiemy sie jakos może.
ja jestem Raincry
Exit Light
Enter Night!

Necro

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 2010 04 04, 15:53:15 »
Przeczytałem temat, ściągnąłem, zagrałem i jestem pozytywnie zaskoczony. Przez przeprowadzkę mam mało czasu na gry i jak na razie w grze tylko leżę i rozchylam nogi, a na widok każdego przeciwnika spinam się jak dziewica przed stosunkiem(pokrótce, jestem kompletnym newbie).
Z czasem pewnie się wyrobię.

Nick - Aertis.

edit: przed chwilę mój piękny tyłek kopał niejaki M4rv :P
« Ostatnia zmiana: 2010 04 04, 16:48:13 wysłana przez Necro »

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #13 dnia: 2010 04 04, 17:09:04 »
Ilmraen. ;)

Offline gh0uligh

• Gracze DM
  • see hero, kill hero
    • Lora Garbalucha
« Odpowiedź #14 dnia: 2010 04 04, 17:20:43 »
jak zobaczycie porabanego clowna zabijajacego z zimna krwia (na razie udalo mi sie tylko double killa + rekord 12 mordow na gre) nazywajacego sie zarok adilach to mozecie sie do mnie slinic po polsku. ;)

ja zostaje przy shako. gra tym wesolym diabelkiem jest trudna, bo ma malo hp. do tego jeszcze ma support w postaci ridlle boxa, ktory jest trudny w uzyciu i drogi w utrzymaniu (pochlania mane). ale akcje, ktore mozna nim robic to masakra (sztylet, ktorym zwalniasz delikwenta + ghost run i ciosy w plecy masakruja). jak na razie 6 lvl i wszystko wydalem na karte ataku. do tego podczas ucieczki/zaskoczenia klon i tele z hidem sa naprawde konkretne. farmi sie tylko ciezko, nie tak jak supportami typu gosc z kartami, bo tamtym wchodze sobie w moby jak w maslo i do 10 lvl to sie konkretnie tlucze wszystko bez latania spowrotem, zeby mane odnowic. shako jednak trzeba kilka razy sie wrocic na poczatku, ale moj wesoly paralityk - morderca potrafi efektywnie juz zabijacv na 3 lvl, co jest duzym plusem, bo potrafie sie moze odmanic na 2 champ'ach na poczatku gry, ale oni zgrabnie uciekaja, a ja sobie przy ridlle'u spokojnie wtedy farmie do 4-6 lvl. duzy minus? zginiesz raz i jestes 2 lvl w plecy, zreszta jak u kazdego. i niestety trzeba zawsze kombinowac z 2 magami, bo niestety malo ma hp i ci schodzi czasem w 3 sekundy do 0. dlatego dobrze na poczatku jest dobrze kupic butki do szybszego biegania i ciulac za wszelka cene na bloodthirste'a (czy jakos tak - miecz do kradniecia hp + rage). tyle na poczatek. gralem kilkunastoma champami, ale clown to jest w 100% to co ja chce od tej gry. ;)

co mi sie nie podoba? mialem juz kilkanascie akcji, ze goscia na poczatku wywala z gry i juz musimy konczyc we 2. do tego w sklepie sa bugi, ze czesto kickuje przy zakupach potionow. raz mi sie udalo wygrac 2 v 3, ale ile mozna. poziom graczy jest wysoki, sam zreszta dopiero zaczalem. do tego czasem konkretnie widac w grze, ze jest pogon za ekwipunkiem. to wkurza. ;/ ale naprawde mysle nad zakupem oryginalu. ;)