Autor Wątek: League of Legends, w skrócie LoL  (Przeczytany 180843 razy)

Offline Tinerot

• Ekipa DM
League of Legends, w skrócie LoL
« dnia: 2010 04 03, 00:19:11 »
Z okazji downa, przerwy świątecznej i generalnie ogromnego lenia skorzystałem z linka danego przez współlokatora i...pozytywnie się zaskoczyłem ;)

LoL EU North-East: http://eune.leagueoflegends.com
LoL EU West: http://euw.leagueoflegends.com
LoL US: http://na.leagueoflegends.com

Nazwałbym to mega-uproszczonym warcraftem (nie mylić z wowem), w którym sterujemy tylko i wyłącznie herosami. Jak dotąd projekt obsługuje tylko dwie mapy - jedna na 3 osoby, druga na 5 osób w każdym teamie. Wybieramy swojego wymarzonego herosa (tych jest akurat sporo, ja widzę 48) spośród początkowych 10 "temporarily available" i klikamy "play". Wrzuca nas do kolejki i w ciągu minuty [testowane zarówno rano, jak i wieczorem, także o 4 w nocy ;)] możemy sobie pograć.

Gra zależnie od obranej postaci wymaga albo nie wymaga zbytniego myślenia. Generalnie chodzi o to, żeby razem z nadchodzącymi falami minionów stojących po naszej stronie rozpieprzyć bazę przeciwnika. Miniony z obu stron rzucane są w odstępach czasowych i walczą ze sobą oraz z herosami przeciwnika. Nie możemy ich kontrolować.

Mamy do wyboru sporo sprzętu i utilsów za zabijane miniony oraz wrogich herosów [w każdej grze kupuje się od nowa]. Nasza postać ma swoje specjalne umiejętności, blabla. Nie ma podziału na klasy jako takiego, każda postać jest wyjątkowa ;)

Za zdobyty influence ze zwycięstw [lub porażek] możemy odblokowywać nowe postaci oraz skiny do nich. Jak ktoś nie ma cierpliwości zbierać influenca, może zapłacić i dostanie to samo. Nie stwierdzono niczego, co można dostać tylko za kasę. Najdroższe z charów do odblokowania to jakieś 50 wygranych gier, z czego powiem tyle, że w moim mniemaniu (po zaledwie półtora dnia gry) nie są lepsze od tańszych postaci.

Polecam wypróbowanie, może nie przykuje na tygodnie, ale gra się przyjemnie. Rozgrywka 3v3 to od 15 do 40, 50 minut. ;)

Edit: W powyższym tekście wprowadzam w błąd. Za RP (pieniądze) są do kupienia skiny do postaci które nie dają boostów tylko wyglądają oraz IP oraz XP - boosty, które przyspieszają zdobywanie XP (do max lvl 30) i IP (bez limitu). ;)
« Ostatnia zmiana: 2011 09 18, 01:51:27 wysłana przez Tinerot »

Offline LierO

• Gracze DM
Odp: League of Legends, w skrócie LoL
« Odpowiedź #1006 dnia: 2010 09 17, 16:59:21 »
Może zrobimy mały turniej w LOL'a wsrod graczy DM ;> ?

Offline Vlad_R

• Gracze DM
« Odpowiedź #1007 dnia: 2010 09 17, 17:58:59 »
na us czy eu

Offline Gucio

• Gracze DM
« Odpowiedź #1008 dnia: 2010 09 17, 19:19:07 »
Może zrobimy mały turniej w LOL'a wsrod graczy DM ;> ?

Miał być turniej dawno dawno jak zaczęliśmy w lola grać... Aetas sponsorował nagrody! ;*

Ale nie wyszło. ;)

Offline LierO

• Gracze DM
« Odpowiedź #1009 dnia: 2010 09 17, 20:28:27 »
proponowalbym na EU. Moglbym nawet sie tym zajac jezeli mielibyscie ochote :P

Offline Snibril666

« Odpowiedź #1010 dnia: 2010 09 17, 21:09:42 »
Ja niestety nie dam rady, za bardzo niestabilne lacze, chyba ze w pazdzierniku juz

Offline Gucio

• Gracze DM
« Odpowiedź #1011 dnia: 2010 09 17, 21:43:55 »
Ja mógłbym ściągnąć i lognąć się na turniej tyle, że ja US.

Offline Snibril666

« Odpowiedź #1012 dnia: 2010 09 17, 22:39:25 »
I tu i tu mam 30, wiec w pazdzierniku bez roznicy ;D

Offline Pollack

• Gracze DM
« Odpowiedź #1013 dnia: 2010 09 20, 17:08:23 »
Btw - jest jakas prosta opcja na zainstalowanie rownoczesnie wersji EU & US na tym samym sprzecie?

PS. ok chyba juz sobie poradzilem - wczesniej nadpisywalem mi uparcie instalacje.

Thx

P
« Ostatnia zmiana: 2010 09 20, 17:21:51 wysłana przez Pollack »

Offline Gucio

• Gracze DM
« Odpowiedź #1014 dnia: 2010 09 21, 17:00:28 »
Ściągam EU, brat mnie namówił. :P Więc co do turnieju EU czy Us bez różnicy.

Offline Sztyvny

« Odpowiedź #1015 dnia: 2010 09 22, 08:10:53 »
Mundo goes where he pleases, ale na EU napewno nie zawita  :P

Offline Alkus

• Gracze DM
« Odpowiedź #1016 dnia: 2010 09 23, 18:19:19 »
Jak wrazenia nowej postaci?
Ja moge powiedziec przede wszystkim, jak to wyglada z perspektywy przeciwnika - generalnie cholerstwo strasznie ciezko zabic (nie wiem czym to jest spwodowane, po prostu za kazdym razem Sona konczyla gre ze statystykami 2-3 smierci, przy ogolnym 8-9 innych ludzi z druzyny). Gralem tylko raz ramie w ramie z Sona i musze powiedziec, ze rzeczywiscie boost jest troche istotny. Z drugiej strony - jako support ludzie poki co nia sie jaraja, mysle, ze za pare dni zejdzie im ta goraczka i mysle,ze sona bedzie wybierana tylko przez graczy nastawionych na support. Hm....
generalnie miss fortune i sona sa dosc wywazonymi postaciami, nie widze specjalnego op. Zobaczmy, jak to bedzie :)
Jedyne, co mnie wkurza to Vlad, ktorego moim zdaniem powinno sie znerfowac. Albo to ja gram z ludzmi, ktorzy maja leb na karku i wiedza, jak nim rozgrywac... Hm...
the only thing worse than evil is apathy.

Offline Aiwass

« Odpowiedź #1017 dnia: 2010 09 23, 18:46:30 »
Jak narazie albo nie gralem przeciw ogarnietemu vladowi albo wcale nie jest taki mocny jak pisza... Twisted Fatem radze sobie z vladem calkiem dobrze :)

Online Thiass

• Gracze DM
« Odpowiedź #1018 dnia: 2010 09 23, 18:55:22 »
Z Vladem jest ciezko na midzie przy wyzszym lvl bo ma malutki cooldown i odnawia sobie hp - ale jest tak mocny tylko w mid gamie.

Na samym poczatku i przy wyzszych lvlach juz taki fajny nie jest.

A co do Sony... wnerwia jak cholera ale zalezy tez na jaka trafi postac - shaco, chogath czy sion wbijaja ja w ziemie raz dwa

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Offline Sztyvny

« Odpowiedź #1019 dnia: 2010 09 24, 08:11:37 »
Vlad jak Vlad - jesli ktos potrafi nim naprawde dobrze zagrac, to wymiata. Ale przegiety raczej napewno nie jest.

Miss fortune wywazona? No nie wiem. Strasznie duzy dmg, duza szybkosc, spory zasieg. Wlasciwie jesli nie dorwie sie jej na poczatku starcia, to potrafi zamiesc cala druzyne. Jedyna jej slaba strona to mala wytrzymalosc, wiec gra przeciwko niej twitchem jest zazwyczaj bardzo przyjemna. Ale juz mundo czy mordek maja problemy.

Sona ciekawa, narazie gralem raz przeciw i mundo spokojnie dawal rade. Nie stanowila jakiegos wielkiego problemu. Ba, dawalem rade samemu przeciw niej i xinowi, chociaz musialem grac mocno defensywnie.

Na obecna chwile jak dla mnie najbardziej przegieta postac to Xin. Masakryczne combo, doskok, duza szybkosc, duze obrazenia, duza przezywalnosc. Przeciwko rangedom typu twitch robi co chce, z tankami tez zazwyczaj daje rade. Trzeba doskladac i kupic.

Zakup Mordera okazal sie jak dla mnie srednim wyborem. Niby nie jest zle, czasem da sie porzadzic, ale ogolnie rzecz biorac postac jakos mi nie lezy. Co nie zmienia faktu, ze jest to jedna z nielicznych postaci, ktora moze sama wygrac druzynie gre. Jakis czas temu mialem mecz, gdzie gnoilismy przeciwnikow masakrycznie (2x killi do 6 czy 8). I co z tego, skoro mordek sukcesywnie parl naprzod i niszczyl kolejne cele. Padal oczywiscie, ale swoje robil.

Za to rewelacyjnie gra mi sie mundo. Robie jeszcze glupie bledy i ogolnie daleko mi do wymiatania, ale swietnie mozna sie pobawic ta postacia. No i ma potencjal.

Offline Mekmar

• Gracze DM
« Odpowiedź #1020 dnia: 2010 09 24, 08:19:15 »
Heh to racja Morde, jest kozacki na mida cisne kazdego z Miss sa problemy, Xin tez mam i jest bardzo mocny i gra sie nim przyjemnie. Teraz mecze Miss i jest to postac przegieta, na midzie praktycznie nie da sie pasc a jedyna postac poki co, ktora stwarzala realne zagrozenie to ogarniety Vlad i to na lvlu 7+ jak juz mial transfuzje czesto. Wladem gralem i jest fajny, jednak miss poprostu to postac. ktora wpada ostatnia i zabija wszystkich.