Autor Wątek: League of Legends, w skrócie LoL  (Przeczytany 180843 razy)

Offline Tinerot

• Ekipa DM
League of Legends, w skrócie LoL
« dnia: 2010 04 03, 00:19:11 »
Z okazji downa, przerwy świątecznej i generalnie ogromnego lenia skorzystałem z linka danego przez współlokatora i...pozytywnie się zaskoczyłem ;)

LoL EU North-East: http://eune.leagueoflegends.com
LoL EU West: http://euw.leagueoflegends.com
LoL US: http://na.leagueoflegends.com

Nazwałbym to mega-uproszczonym warcraftem (nie mylić z wowem), w którym sterujemy tylko i wyłącznie herosami. Jak dotąd projekt obsługuje tylko dwie mapy - jedna na 3 osoby, druga na 5 osób w każdym teamie. Wybieramy swojego wymarzonego herosa (tych jest akurat sporo, ja widzę 48) spośród początkowych 10 "temporarily available" i klikamy "play". Wrzuca nas do kolejki i w ciągu minuty [testowane zarówno rano, jak i wieczorem, także o 4 w nocy ;)] możemy sobie pograć.

Gra zależnie od obranej postaci wymaga albo nie wymaga zbytniego myślenia. Generalnie chodzi o to, żeby razem z nadchodzącymi falami minionów stojących po naszej stronie rozpieprzyć bazę przeciwnika. Miniony z obu stron rzucane są w odstępach czasowych i walczą ze sobą oraz z herosami przeciwnika. Nie możemy ich kontrolować.

Mamy do wyboru sporo sprzętu i utilsów za zabijane miniony oraz wrogich herosów [w każdej grze kupuje się od nowa]. Nasza postać ma swoje specjalne umiejętności, blabla. Nie ma podziału na klasy jako takiego, każda postać jest wyjątkowa ;)

Za zdobyty influence ze zwycięstw [lub porażek] możemy odblokowywać nowe postaci oraz skiny do nich. Jak ktoś nie ma cierpliwości zbierać influenca, może zapłacić i dostanie to samo. Nie stwierdzono niczego, co można dostać tylko za kasę. Najdroższe z charów do odblokowania to jakieś 50 wygranych gier, z czego powiem tyle, że w moim mniemaniu (po zaledwie półtora dnia gry) nie są lepsze od tańszych postaci.

Polecam wypróbowanie, może nie przykuje na tygodnie, ale gra się przyjemnie. Rozgrywka 3v3 to od 15 do 40, 50 minut. ;)

Edit: W powyższym tekście wprowadzam w błąd. Za RP (pieniądze) są do kupienia skiny do postaci które nie dają boostów tylko wyglądają oraz IP oraz XP - boosty, które przyspieszają zdobywanie XP (do max lvl 30) i IP (bez limitu). ;)
« Ostatnia zmiana: 2011 09 18, 01:51:27 wysłana przez Tinerot »

Offline lazzio

• Gracze DM
  • Kekekeke
Odp: League of Legends, w skrócie LoL
« Odpowiedź #5686 dnia: 2012 02 21, 21:17:40 »
przeciez da sie zrobic transfer

Offline froger

• Gracze DM
« Odpowiedź #5687 dnia: 2012 02 22, 07:51:44 »
przeciez da sie zrobic transfer

Moze nie chce placic, albo tylko do gry z kumplem zrobil przejscie.

Offline Jasmine

• Gracze DM
  • Wiedźmy
« Odpowiedź #5688 dnia: 2012 02 22, 10:53:02 »
pierwszy transfer jest chyba za free. przynajmniej ja mam darmowy.

Offline Girv

• Gracze DM
  • Życie to gra... z Biedronki
« Odpowiedź #5689 dnia: 2012 02 22, 11:07:12 »
Tak pierwszą zmianę można wykonać za darmo potem trzeba wydać swoje RP.

Offline MK

• Gracze DM
« Odpowiedź #5690 dnia: 2012 02 22, 15:44:39 »
Kumpel powiedział, że on założył konto PO tym jak to zostało wprowadzone, i nie ma możliwości "za darmo"

Offline Gucio

• Gracze DM
« Odpowiedź #5691 dnia: 2012 02 23, 18:44:59 »
zagrałem 4 gry trundlem: 1 win 3 losy oczywiście losy przez nobów w drużynie którzy nie wiedzą że lini się nie pushuje bo trundle nie ma stuna

postać bardzo fajna <3 gram nią dalej, spada mi elo ale chuk z tym. Jak masz ogarniętą całą 5 to trundle jeden z lepszych junglerów. Na solo que średnio sie nadaję... nie ma tyle stunów tauntów co rammus/amumu.

kolejny lose... oczywiscie wina junglera jak zawsze  8)
« Ostatnia zmiana: 2012 02 23, 19:33:04 wysłana przez Gucio »

Offline timon

• Gracze DM
  • ^^"
« Odpowiedź #5692 dnia: 2012 02 23, 21:53:36 »
ostatnio ktos madrzejszy opowiedzil mi co nieco o trundlu i zgadzilem sie z nim ze trundle to nie jest dobra postac ani na soloq ani na pre
Cytat: Daltar
Tin, a nie mówiłem, że lepiej udupiać? Wtedy płacz jest przynajmniej uzasadniony :cool:

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #5693 dnia: 2012 02 23, 23:22:16 »
coz, mi sie podoba i najwiecej mi sprawil frajdy, zanim wyszla shyvana i poprawili skarnera.

edit: kazdy ma wlasne zdanie oczywiscie, stonewall mysli inaczej: http://rog.clgaming.net/tier-lists/46-jungle/latest

i was playing trundle before he was cool. ;)

Offline KeepeR

« Odpowiedź #5694 dnia: 2012 02 24, 08:23:39 »
pierwszy transfer jest chyba za free. przynajmniej ja mam darmowy.

Gdzie to zrobić ?
Da się przenieśc z US na EU ?

Offline Girv

• Gracze DM
  • Życie to gra... z Biedronki
« Odpowiedź #5695 dnia: 2012 02 24, 08:53:04 »
Chyba nie, tutaj mowa tylko o EU.

Offline kwiatek

• Gracze DM
« Odpowiedź #5696 dnia: 2012 02 24, 08:54:24 »
Nie jest. Pierwszy transfer był darmowy dla osób, które grały jak był podział

Offline Gucio

• Gracze DM
« Odpowiedź #5697 dnia: 2012 02 24, 09:22:31 »
trundle swietny jungler i gankowiec ale kurfa nie da się nim wygrac w solo que... kolejne losty

nowa milosc udyr <3
« Ostatnia zmiana: 2012 02 24, 10:17:38 wysłana przez Gucio »

Offline Ari

• Gracze DM
« Odpowiedź #5698 dnia: 2012 02 24, 11:48:15 »
Niestety niefortunnie spadając na 1020 Elo solo/duo trafiając na mistrzów świata potrafiłem przegrać moim skorpionkiem 12/0/20 wielokrotnie będąc w junglii i carujac gierke pomimo wielu ganków itp. Tak się zastanawiam czy te duo faktycznie mają sens gdyż nie zawsze 5 na 5 można zorganizować ....

tego nowego czampa nie widzialem jakos zbytnio dobrego a w jungli go zjadam :-)

serwer US

Offline Mekmar

• Gracze DM
« Odpowiedź #5699 dnia: 2012 02 24, 12:13:15 »
Maja gra gram z kolega ruskiem(shen riven, rumble) ja na jungli(noc udyr skarner le sin) i idzie gre wygrac. Nawet przy slabych statach bota i mida 2 ogarnietych ludzi jest wstanie pociagnac gre(oczywiscie nie zawsze). TF 0/15/6 obwiniajacy mnie za "brak gankow" gdzie mialem chyba staty 4/1/3 przy czym zgon wylapalem gankujac mida i faktycznie z nim nie dalo sie wygrac. Aczkowilek poczatkowe teamfifghty wygrywalismy:)

Offline Ari

• Gracze DM
« Odpowiedź #5700 dnia: 2012 02 24, 12:23:54 »
no shen jest strasznie op zawsze to banuje ... ani tego zabic bo wytrzymałe ani dobic bo ucieknie :-) banuje tez shacko nie z powodu ze jest op tylko ludzie nie potrafia przeciw niemu grac. Zawsze najlepiej zwalic wszystko na junglera jakos przywyklem a lubie junglowac. Chociaz moje ulubione to vayanka, popka na bocie ( w midlu i endzie robi rzeźnie), WW czy fiz na midzie nie do zgankowania jak morganka przy normalnym teamie. 
« Ostatnia zmiana: 2012 02 24, 12:28:27 wysłana przez Ari »