Autor Wątek: League of Legends, w skrócie LoL  (Przeczytany 153590 razy)

Offline Tinerot

• Ekipa DM
League of Legends, w skrócie LoL
« dnia: 2010 04 03, 00:19:11 »
Z okazji downa, przerwy świątecznej i generalnie ogromnego lenia skorzystałem z linka danego przez współlokatora i...pozytywnie się zaskoczyłem ;)

LoL EU North-East: http://eune.leagueoflegends.com
LoL EU West: http://euw.leagueoflegends.com
LoL US: http://na.leagueoflegends.com

Nazwałbym to mega-uproszczonym warcraftem (nie mylić z wowem), w którym sterujemy tylko i wyłącznie herosami. Jak dotąd projekt obsługuje tylko dwie mapy - jedna na 3 osoby, druga na 5 osób w każdym teamie. Wybieramy swojego wymarzonego herosa (tych jest akurat sporo, ja widzę 48) spośród początkowych 10 "temporarily available" i klikamy "play". Wrzuca nas do kolejki i w ciągu minuty [testowane zarówno rano, jak i wieczorem, także o 4 w nocy ;)] możemy sobie pograć.

Gra zależnie od obranej postaci wymaga albo nie wymaga zbytniego myślenia. Generalnie chodzi o to, żeby razem z nadchodzącymi falami minionów stojących po naszej stronie rozpieprzyć bazę przeciwnika. Miniony z obu stron rzucane są w odstępach czasowych i walczą ze sobą oraz z herosami przeciwnika. Nie możemy ich kontrolować.

Mamy do wyboru sporo sprzętu i utilsów za zabijane miniony oraz wrogich herosów [w każdej grze kupuje się od nowa]. Nasza postać ma swoje specjalne umiejętności, blabla. Nie ma podziału na klasy jako takiego, każda postać jest wyjątkowa ;)

Za zdobyty influence ze zwycięstw [lub porażek] możemy odblokowywać nowe postaci oraz skiny do nich. Jak ktoś nie ma cierpliwości zbierać influenca, może zapłacić i dostanie to samo. Nie stwierdzono niczego, co można dostać tylko za kasę. Najdroższe z charów do odblokowania to jakieś 50 wygranych gier, z czego powiem tyle, że w moim mniemaniu (po zaledwie półtora dnia gry) nie są lepsze od tańszych postaci.

Polecam wypróbowanie, może nie przykuje na tygodnie, ale gra się przyjemnie. Rozgrywka 3v3 to od 15 do 40, 50 minut. ;)

Edit: W powyższym tekście wprowadzam w błąd. Za RP (pieniądze) są do kupienia skiny do postaci które nie dają boostów tylko wyglądają oraz IP oraz XP - boosty, które przyspieszają zdobywanie XP (do max lvl 30) i IP (bez limitu). ;)
« Ostatnia zmiana: 2011 09 18, 01:51:27 wysłana przez Tinerot »

McDevil

• Gość
Odp: League of Legends, w skrócie LoL
« Odpowiedź #766 dnia: 2010 07 13, 19:46:21 »
Nowy layout jest w dechę, wykluczanie postaci potrafi zamotać  :P, nerwy przy graniu w mecze rankingowe + 200 %.

Offline Aetas

« Odpowiedź #767 dnia: 2010 07 14, 11:02:34 »
ja gram ezraelem zrobionym na bardzo agresywny build :) polecam ta posta, naprawde jest w deche :P

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #768 dnia: 2010 07 14, 12:19:07 »
Ja bardzo lubiłem, ale kompletny brak cc mi nie odpowiadał ;)

Offline Bastek

• Gracze DM
« Odpowiedź #769 dnia: 2010 07 14, 14:57:39 »
Nowa postac jest przegieta w polaczeniu z tariciem i sionem ;D
http://forum.dm-uo.pl/index.php/topic,14305.0.html

http://www.vimeo.com/4114020

Cytat: Mekmar on Dzisiaj o 19:02:11
Thias z moich oblczen wynika 60+28+60 i to jest 128

Offline lazzio

• Gracze DM
  • Budować..Budować..
« Odpowiedź #770 dnia: 2010 07 14, 16:31:04 »
tak czy inaczej musza ja poprawic. to pewne.

Offline Nimrod

« Odpowiedź #771 dnia: 2010 07 14, 18:39:34 »
Nie jest jakoś bardzo imba. Może za duży dmg lekko, ale lekko. Kwestia też tego, że ci co nim grają, już się nauczyli dużo ( np. 15 gier ) a ci co grają przeciwko trochę mniej ( np. 3 gry ). Ale po czasie się uspokoi. Zawsze nowa postać jest "imba" : P

A mnie wkurza tylko to, że jak wchodzi nowa postać, to przez tydzień nie ma gry bez tego typa na mapie, a często w obu drużynach.
IT FREAKS ME OUT.

Do zobaczenia w grze karmiciele.

Offline Gucio

• Gracze DM
« Odpowiedź #772 dnia: 2010 07 14, 20:29:17 »
Pewnie też dobrze karmisz... :(

Offline Nimrod

« Odpowiedź #773 dnia: 2010 07 14, 22:58:46 »
Najlepiej ze wszystkich.

Karmię ich moimi krukami aż zdechną z przejedzenia HAHAHAHAHA.

A tak na serio, to tak o. Kilkanaście zwycięstw więcej niż przegranych na kilkaset gier. Jedyne na swoją obronę mam, że baaardzo rzadko gram arranged bo nikt mnie nie lubi, więc muszę nadrabiać te wszystkie gry jak się trafi jakiś "lagger / leaver/ feeder/ " :>

Offline lazzio

• Gracze DM
  • Budować..Budować..
« Odpowiedź #774 dnia: 2010 07 16, 21:22:36 »
Szukam ludzi do teamu gram malphite, janna, mundo :F

Offline ^_^

« Odpowiedź #775 dnia: 2010 07 17, 02:35:55 »
ja to sie zacząłem bawić Teemo ("Emo"). sympatyczna postać ;d a widok nieświadomego przeciwnika biegnącego po polance grzybków - bezcenny xD ja gram głównie z takim buildem - buciki berka, 2x malada, 2x phantom dancer, 1x infinity edge, czasem zamieniam malade na łuk do armour penetration, głównie skupiam sie na krytykach i szybkości. przy takim ustawieniu walisz z prędkością 2.500 praktycznie samymi krytykami ;<
« Ostatnia zmiana: 2010 07 17, 02:39:58 wysłana przez ^_^ »

Offline Alkus

• Gracze DM
« Odpowiedź #776 dnia: 2010 07 17, 09:54:44 »
Ja to samo, ^_^. Wydaje mi sie, ze sila Teemo lezy w czestotliwosci krytow i szybkosci ciosow. Ale, niestety, z zywotnoscia wtedy kiepsko. I ja sie bojkam czesto postaci, ktore doskakuja do przeciwnika, obnizaja predkosc i cisna te cholerne combosy. Jeden raz uciekne, drugi moze tez, ale trzeci to juz pewka polowa hp mniej conajmniej. Dlatego zazwyczaj chowam sie za jakims tankiem i zabieram mu kille ;)
the only thing worse than evil is apathy.

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #777 dnia: 2010 07 17, 09:56:28 »
Jak się bawię ezrealem od jakiegoś czasu to przestałem zwracać uwagę na to czy robię ks czy nie - sam nie jestem w stanie nikogo wykończyć, więc walę ile wlezie ;)

Btw. Gra tą postacią znacznie poprawia celność :D

Offline Karcharot

• Gracze DM
« Odpowiedź #778 dnia: 2010 07 17, 11:58:55 »
a mi ostatnio cos nie idzie..

przesiadlem sie na ryze... ogólnie to gra się raz lepiej, raz gorzej ale nawet gdy ja mam 8/1 czy cos w ten desen, to moja druzyna ssie tak masakrycznie pałe że się w głowie nie mieści...

na 6 rankingowch chyba narazie 1 wygralem O_o

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #779 dnia: 2010 07 17, 12:25:17 »
Które postaci w rankingach są najczęściej wykluczane?

Offline ^_^

« Odpowiedź #780 dnia: 2010 07 17, 12:54:33 »
twich, shacko, morgana i panteon chyba xd te najczęściej lecą z tego co wiem ;d