Autor Wątek: League of Legends, w skrócie LoL  (Przeczytany 153594 razy)

Offline Tinerot

• Ekipa DM
League of Legends, w skrócie LoL
« dnia: 2010 04 03, 00:19:11 »
Z okazji downa, przerwy świątecznej i generalnie ogromnego lenia skorzystałem z linka danego przez współlokatora i...pozytywnie się zaskoczyłem ;)

LoL EU North-East: http://eune.leagueoflegends.com
LoL EU West: http://euw.leagueoflegends.com
LoL US: http://na.leagueoflegends.com

Nazwałbym to mega-uproszczonym warcraftem (nie mylić z wowem), w którym sterujemy tylko i wyłącznie herosami. Jak dotąd projekt obsługuje tylko dwie mapy - jedna na 3 osoby, druga na 5 osób w każdym teamie. Wybieramy swojego wymarzonego herosa (tych jest akurat sporo, ja widzę 48) spośród początkowych 10 "temporarily available" i klikamy "play". Wrzuca nas do kolejki i w ciągu minuty [testowane zarówno rano, jak i wieczorem, także o 4 w nocy ;)] możemy sobie pograć.

Gra zależnie od obranej postaci wymaga albo nie wymaga zbytniego myślenia. Generalnie chodzi o to, żeby razem z nadchodzącymi falami minionów stojących po naszej stronie rozpieprzyć bazę przeciwnika. Miniony z obu stron rzucane są w odstępach czasowych i walczą ze sobą oraz z herosami przeciwnika. Nie możemy ich kontrolować.

Mamy do wyboru sporo sprzętu i utilsów za zabijane miniony oraz wrogich herosów [w każdej grze kupuje się od nowa]. Nasza postać ma swoje specjalne umiejętności, blabla. Nie ma podziału na klasy jako takiego, każda postać jest wyjątkowa ;)

Za zdobyty influence ze zwycięstw [lub porażek] możemy odblokowywać nowe postaci oraz skiny do nich. Jak ktoś nie ma cierpliwości zbierać influenca, może zapłacić i dostanie to samo. Nie stwierdzono niczego, co można dostać tylko za kasę. Najdroższe z charów do odblokowania to jakieś 50 wygranych gier, z czego powiem tyle, że w moim mniemaniu (po zaledwie półtora dnia gry) nie są lepsze od tańszych postaci.

Polecam wypróbowanie, może nie przykuje na tygodnie, ale gra się przyjemnie. Rozgrywka 3v3 to od 15 do 40, 50 minut. ;)

Edit: W powyższym tekście wprowadzam w błąd. Za RP (pieniądze) są do kupienia skiny do postaci które nie dają boostów tylko wyglądają oraz IP oraz XP - boosty, które przyspieszają zdobywanie XP (do max lvl 30) i IP (bez limitu). ;)
« Ostatnia zmiana: 2011 09 18, 01:51:27 wysłana przez Tinerot »

Offline Vlad_R

• Gracze DM
Odp: League of Legends, w skrócie LoL
« Odpowiedź #781 dnia: 2010 07 17, 13:04:19 »
heimer, soraka, shacko, annie, twitch, shen, z tego co widzialem do tej pory

Offline Karcharot

• Gracze DM
« Odpowiedź #782 dnia: 2010 07 17, 13:06:53 »
gdy ja gralem (7 gier) to ZAWSZE był wykluczany taric i shaco.

często heimer, soraka i shen

McDevil

• Gość
« Odpowiedź #783 dnia: 2010 07 17, 15:16:04 »
Wywalajcie chińczyka jak nie macie zamiaru nim grać.

Offline Nimrod

« Odpowiedź #784 dnia: 2010 07 17, 15:33:01 »
Ilu ludzi tyle dostaniesz odpowiedzi. Prawie pewnikiem jest Xin Zhao bo wciąż OP jak Yorghal na magikach.

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #785 dnia: 2010 07 17, 16:49:04 »
Ja bym wywalił shaco, morganę i tarica (chyba że gram morganą, to wtedy jej nie ;)) bo szlag jasny trafia z tymi postaciami :)

Offline Vlad_R

• Gracze DM
« Odpowiedź #786 dnia: 2010 07 17, 16:59:35 »
po kiku dodatkowych grach top 3 w moim przypadku (zeby sie ktos znow nie czepial i nie trollowal) - heimer, shaco, shen

Offline dMN

• Pedobear funclub
« Odpowiedź #787 dnia: 2010 07 17, 20:17:51 »
Na EU to samo.
Lubieu grać w gry <3

Offline daCe

• http://www.dace.prv.pl/
« Odpowiedź #788 dnia: 2010 07 18, 08:32:51 »
Tak z ciekawości dlaczego wywalaja Shaco ? Nie gram rankingowych to nie wiem.

Offline Thiass

• Gracze DM
« Odpowiedź #789 dnia: 2010 07 18, 08:59:21 »
Bo ludzie przeciw niemu nie umieja grac  ;)
Sam czasem ta postacia pogrywam i widze jak milo sie wywalaja.
Swoja droga shaco chyba przycieli bo nie da sie biegac juz swoim klonem, a przynajmniej ostatnio nie moglem.

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Offline Pollack

• Gracze DM
« Odpowiedź #790 dnia: 2010 07 18, 13:51:19 »
Wywalaja go tez ze akurat teraz jest free week dla niego - i duzo ludzi go wybierze/wybieralo. Ogolnie mam te same chary wykluczane w grach prawie za kazdym razem - Xien, Shaco, Shen, Soraka, Taric (bo tez jest za free o ile sie nie myle).

Ogolnie albo mam pecha - albo trace wprawe, bo od czasu wprowadzenia rankingu zbieram baty, z tym ze fakt co chwila trafia sie kwiatek w postaci twitcha co zaczna gre od 0/14/5 - i konczy na 19 zgonach... (akurat ta sie udalo wygrac).

Offline gh0uligh

• Gracze DM
  • see hero, kill hero
    • Lora Garbalucha
« Odpowiedź #791 dnia: 2010 07 18, 14:59:12 »
4 razy mi heimera zbanowali, powoli odchodze do lamusa.
udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.

Offline Sztyvny

« Odpowiedź #792 dnia: 2010 07 20, 12:26:42 »
z tym ze fakt co chwila trafia sie kwiatek w postaci twitcha co zaczna gre od 0/14/5 - i konczy na 19 zgonach..

I niestety, ale taki wynik twitcha jest zazwyczaj spowodowany tym, ze reszta druzyny z twitchem grac nie potrafi. Owszem, mozna szczurkiem possac, ale z tego co zauwazylem, w 90% przypadkow dolosowywani ludzie nie maja zielonego pojecia o twitchu a ich wiedza konczy sie na "WTF, why you dont use stealth".
A juz najgorsza jest druzyna, ktora gdy dostanie lekko w dupe zaczyna odbiegac. Majac w druzynie twitcha wystarczy trzymac sie 3 prostych zasad :

1. Nigdy nie zostawiaj twitcha samego z jakimkolwiek przeciwnikiem (chyba, ze twitch jest niezly i walczy z przeciwnikiem, z ktorym moze sobie poradzic - np. Garena jestem w stanie na linii zgnebic, ale juz ze Sionem mam ciezko)
2. Inicjujac jakakolwiek walke upewnij sie, ze twitch zajal pozycje (ale tez nie zwlekaj zbytnio)
3. Najwazniejsze - nigdy sie nie cofaj, jesli podjales walke a twitch sie do niej wlaczyl. Nawet jesli padniesz, ale utrzymasz przeciwnika przes sekunde dluzej z daleka od szczurka (i w zasiegu jego spray and pray), to i tak starcie jest wygrane, bo szczur pozamiata przeciwnikow. Problem w tym, ze nikt nie chce robic za fraga po to, zeby ktos inny pozabijal przeciwnikow. A potem dochodzi do sytuacji, gdzie ludziki odbiegaja i maja pretensje, ze twitch sie wylozyl.
Jesli pozwalasz, zeby twoj twitch dostawal stuny w momencie ataku, to niestety, ale jest to wina druzyny, nie szczura.

No i byloby milo, gdyby ktos inny (wytrzymalszy) tez czasem kupil oracla i poniszczyl vision wardy stawiane przez przeciwnikow.

Offline Pollack

• Gracze DM
« Odpowiedź #793 dnia: 2010 07 20, 15:19:35 »
Sztyvny - akurat opisany przeze mnie przyklad nie mial nic wspolnego z tym co napisales - chociaz pewnie ogolnie masz duzo racji, aczkolwiek troche z tego wynika jakby twitch potrzebowal nianki - widzialem takich ktorzy potafili sie o siebie sami niezle zatroszczyc..:)

Ja akurat grywam glownie tankami - wiec nie zwyklem uciekac, chyba ze jako ostatni. Natomiast opisany przeze mnie twitch nie dosc ze byl lama - to jeszcze dupkiem - bo jak nazwac goscia ktory majac 4 level proboje wysolowac Teemo na 8, w dodatku stojacego poniedzy swoimi minionami...

Offline Sztyvny

« Odpowiedź #794 dnia: 2010 07 21, 08:48:04 »
Bo twitch potrzebuje nianki, jesli tylko przeciwnik jest dosc dobry :) Pozostawiony sam sobie zlozy sie w sekunde.
Owszem, da sie samemu calkiem niezle pograc twitchem, ale tylko przeciwko konkretnym postaciom i tylko wtedy, gdy nie uzyskaja przewagi a ich gra jest na slabszym/podobnym poziomie co teamu, w ktorym jestes.

Twitch to jednak postac dosc specyficzna - niesamowicie krucha, ale tez zadajaca potezne obrazenia. Dodatkowo niewidzialna, wiec czesto wybiera sobie rannych czy uciekajacych przeciwnikow, czeka na moment i zgarnia kille. Jesli ktos soluje twitchem jakiegokolwiek innego champa (nie majac np. przewagi sprzetu/lvl), to jest po prostu debilem.

Przy grze z twitchem jest jeszcze jedna kwestia ktorej inni gracze czesto nie akceptuja - twitch jest maszyna do dmg i rozstrzygania gier, ale zeby robic ten dmg, potrzebuje duzo zlota i to dosc szybko. Wiadomo, kazdy potrzebuje zlota na sprzet, ale niektorzy moga zbierac je wolniej i nie ma to tak duzego znaczenia. W przypadku twitcha po prostu musisz szybko kupic berserkery i infinity edge (potem nie ma juz takiej presji na sprzet). Jesli przeciwnik jest ostrozny i nie masz mozliwosci lapac killi, a ludzie z twojego teamu skutecznie zgarniaja ci miniony sprzed nosa, to w pewnym momencie twitch staje sie tylko tlem a gra przypomina bardziej 2 vs 3 lub 4 vs 5.

Offline ^_^

« Odpowiedź #795 dnia: 2010 07 23, 01:33:28 »
nie wiem czy już było ale jeśli nie to łapcie ;)

http://leagueoflegends.pl/forum/archive/index.php/thread-1260.html

darmowa tristana ze skinem ;d