Autor Wątek: League of Legends, w skrócie LoL  (Przeczytany 153589 razy)

Offline Tinerot

• Ekipa DM
League of Legends, w skrócie LoL
« dnia: 2010 04 03, 00:19:11 »
Z okazji downa, przerwy świątecznej i generalnie ogromnego lenia skorzystałem z linka danego przez współlokatora i...pozytywnie się zaskoczyłem ;)

LoL EU North-East: http://eune.leagueoflegends.com
LoL EU West: http://euw.leagueoflegends.com
LoL US: http://na.leagueoflegends.com

Nazwałbym to mega-uproszczonym warcraftem (nie mylić z wowem), w którym sterujemy tylko i wyłącznie herosami. Jak dotąd projekt obsługuje tylko dwie mapy - jedna na 3 osoby, druga na 5 osób w każdym teamie. Wybieramy swojego wymarzonego herosa (tych jest akurat sporo, ja widzę 48) spośród początkowych 10 "temporarily available" i klikamy "play". Wrzuca nas do kolejki i w ciągu minuty [testowane zarówno rano, jak i wieczorem, także o 4 w nocy ;)] możemy sobie pograć.

Gra zależnie od obranej postaci wymaga albo nie wymaga zbytniego myślenia. Generalnie chodzi o to, żeby razem z nadchodzącymi falami minionów stojących po naszej stronie rozpieprzyć bazę przeciwnika. Miniony z obu stron rzucane są w odstępach czasowych i walczą ze sobą oraz z herosami przeciwnika. Nie możemy ich kontrolować.

Mamy do wyboru sporo sprzętu i utilsów za zabijane miniony oraz wrogich herosów [w każdej grze kupuje się od nowa]. Nasza postać ma swoje specjalne umiejętności, blabla. Nie ma podziału na klasy jako takiego, każda postać jest wyjątkowa ;)

Za zdobyty influence ze zwycięstw [lub porażek] możemy odblokowywać nowe postaci oraz skiny do nich. Jak ktoś nie ma cierpliwości zbierać influenca, może zapłacić i dostanie to samo. Nie stwierdzono niczego, co można dostać tylko za kasę. Najdroższe z charów do odblokowania to jakieś 50 wygranych gier, z czego powiem tyle, że w moim mniemaniu (po zaledwie półtora dnia gry) nie są lepsze od tańszych postaci.

Polecam wypróbowanie, może nie przykuje na tygodnie, ale gra się przyjemnie. Rozgrywka 3v3 to od 15 do 40, 50 minut. ;)

Edit: W powyższym tekście wprowadzam w błąd. Za RP (pieniądze) są do kupienia skiny do postaci które nie dają boostów tylko wyglądają oraz IP oraz XP - boosty, które przyspieszają zdobywanie XP (do max lvl 30) i IP (bez limitu). ;)
« Ostatnia zmiana: 2011 09 18, 01:51:27 wysłana przez Tinerot »

Offline Karcharot

• Gracze DM
Odp: League of Legends, w skrócie LoL
« Odpowiedź #841 dnia: 2010 08 04, 16:15:59 »
ja szczerze mowiac nie lubie grać gier "ze znajomymi"

nie wiem na czym to polega, ale jak gram randoma, to mniej wiecej trzymam sie równej ilosci wygranych do przegranych

jak odpalam z kims znajomym to na99% bedzie to przegrana gra..

Offline Girv

• Gracze DM
  • Życie to gra... z Biedronki
« Odpowiedź #842 dnia: 2010 08 04, 18:11:54 »
mam podobnie  :P

gdyby ktoś chciał to na EU nick:Girv  ;)

Offline timon

• Gracze DM
  • ^^"
« Odpowiedź #843 dnia: 2010 08 04, 19:16:12 »
ja szczerze mowiac nie lubie grać gier "ze znajomymi"

nie wiem na czym to polega, ale jak gram randoma, to mniej wiecej trzymam sie równej ilosci wygranych do przegranych

jak odpalam z kims znajomym to na99% bedzie to przegrana gra..

ze mna jeszcze nie grales podawaj nicka i jedziemy
Cytat: Daltar
Tin, a nie mówiłem, że lepiej udupiać? Wtedy płacz jest przynajmniej uzasadniony :cool:

Offline Karcharot

• Gracze DM
« Odpowiedź #844 dnia: 2010 08 05, 04:59:47 »
KarcharotPL oczywiście na US

Offline Alkus

• Gracze DM
« Odpowiedź #845 dnia: 2010 08 05, 16:11:54 »
Na EU Epoche :)
the only thing worse than evil is apathy.

Offline dMN

• Pedobear funclub
« Odpowiedź #846 dnia: 2010 08 05, 16:15:07 »
EU; Mow mi dMN
Lubieu grać w gry <3

Offline Vlad_R

• Gracze DM
« Odpowiedź #847 dnia: 2010 08 05, 17:21:25 »
Vlad R - US

Offline Alkus

• Gracze DM
« Odpowiedź #848 dnia: 2010 08 05, 22:32:51 »
Dzis kupilem Teemo. Jakies porady? Wczesniej gralo mi sie nim bardzo sensownie - wydaje mi sie, ze to najlepsza postac do zabijania mobow, ale jest dosc kruchy i trzeba umiec nim porzadnie manewrowac. Z tego, co sie orientuje, z tego co czytalem, najciekawiej wypada build z lifestealem. Co powiecie Wy, moi drodzy eksperci? ;)
the only thing worse than evil is apathy.

Offline gh0uligh

• Gracze DM
  • see hero, kill hero
    • Lora Garbalucha
« Odpowiedź #849 dnia: 2010 08 05, 23:00:27 »
Vlad R - US

przeczytalem Vlad RUS :D
udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.

Offline lazzio

• Gracze DM
  • Budować..Budować..
« Odpowiedź #850 dnia: 2010 08 06, 00:05:10 »
Czy najlepsza do mobow to bym sie spieral, w kazdym razie z grzybami mozna calkiem niezle wykombinowac ze ludzie robia rage quita.
http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/amazing-solo-teemo-2182

Offline Sztyvny

« Odpowiedź #851 dnia: 2010 08 06, 07:21:42 »
Teemo? Sadzic gdzyby, sadzic grzyby i jeszcze raz sadzic grzyby. Jesli powstawiasz je w odpowiednie miejsca, to przeciwnik nierzadko sam sie wykonczy.

Widzialem tez kiedys bardzo ciekawego teemo - nieco lifesteala i attack speed (malady), a do tego gosc zlozyl frozen malleta. Nie bardzo bylo jak od niego uciec, szybko ubic tez ciezko ze wzgledu na hp. Gralem ta partie chogatem i mialem z nim naprawde bardzo duze problemy.

Offline Pollack

• Gracze DM
« Odpowiedź #852 dnia: 2010 08 06, 15:13:28 »
Pozwole sobie wkleic ciekawy dosc post z "kilkoma" wskazowkami - niby dla newbow - aczkolwiek mam wrazenie ze o niektorych punktach zapomina sie nawet po kilkuset grach..:)

http://www.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=176511

Offline Colgate

• Gracze DM
« Odpowiedź #853 dnia: 2010 08 06, 17:16:02 »
Jeżeli szukacie całkiem niezłych buildów, to polecam zajrzeć tutaj:
http://www.mobafire.com/league-of-legends/browse?sort_type=score_normalized
Exit Light
Enter Night!

Offline Karcharot

• Gracze DM
« Odpowiedź #854 dnia: 2010 08 06, 19:13:57 »
było juz wiele razy, chyba każdy zna ;P

kurde.. ja obczailem "nowy" build dla mastera Yi do ktorego wrocilem po przerwie...

normalnie masakra..   wuju+highlander+aktywacja youmuu's ghostblade i...  sam przestaje widzieć kiedy przeciwnik ginie po tym jak mu sie pod nogami pojawiam po alpha strike :)

Edyta:

kurde..przed chwila mialem chyba najlepsza gre w LoLa od kiedy tylko gram.

bega zacieta, skonczyla sie mniej wiecej przy 60killach po obu stronach :)

osobiscie zrobilem 31/18 ..  we wczesnej i sredniej grze 25/6 czy jakos tak, ale potem siedli na mnie wszyscy i sie pogorszylo troche :/
« Ostatnia zmiana: 2010 08 06, 21:00:27 wysłana przez Karcharot »

Offline Sztyvny

« Odpowiedź #855 dnia: 2010 08 09, 08:25:48 »
Pozwole sobie wkleic ciekawy dosc post z "kilkoma" wskazowkami - niby dla newbow - aczkolwiek mam wrazenie ze o niektorych punktach zapomina sie nawet po kilkuset grach..Uśmiech

http://www.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=176511

Prawde mowiac poradnik taki sobie. Gosc ma duzo racji, ale narzuca swoj styl gry, ktory nie zawsze do wszystkiego pasuje. Dla przykladu - grajac Twitchem bardzo czesto staram sie maxymalnie "przycisnac" przeciwnika, i w wiekszosci przypadkow taktyka okazuje sie skuteczna (chyba, ze gram przeciw Katarinie czy Xinowi, oni maja szybki doskok do przeciwnika i dla twitcha sa smiertelnie grozni). Taki przeciwnik, zepchniety pod wieze, nie dosc, ze zazwyczaj traci golda (dobija wieza, nie on), to jeszcze czesto czuje sie tam dosc "pewnie" i nierzadko majac malo hp, nie cofa sie, tylko walczy. Dzieki temu czesto mozna przyliczyc latwego killa.

Kolejna sprawa to wardy - na 5 vs 5 moze i sa mocno przydatne, ale na 3 vs 3 gra jest za szybka, zeby kupowac to w duzych ilosciach. A z poradnika wychodzi na to, ze trzeba "obwardowac" niemal cala plansze :)

Ale w jednym ma 100% racji - "and the worst of all noobs are the ones who think they're good."  ;D

Wczoraj trafilem w przeciwnym teamie wlasnie takiego twitcha - mniej wiecej od polowy gry rzucal mi hasla, ze jestem noob, no bo jak mozna zrobic twitcha na krytyk a nie na attack speed, itp. Mial niesamowitego farta, bo WW w jego teamie praktycznie wygral gre (12/2/x czy cos w ten desen), ludziki u mnie natargali wyniki w stylu 1/8/2. Ja zrobilem cos w stylu 4/4/4, przeciwny twitch bardzo podobnie. Przez pol gry wysmiewanie od lamerow, itd.
Los chcial, ze w kolejnej grze tez trafilem tego samego twitcha jako przeciwnika, ale teamy okazaly sie zbalansowane - 12/0/x, przy czyms w stylu 2/10/x przeciwnika, i jedno pytanie na koniec - "and who is noob now?"  ;D