Autor Wątek: League of Legends, w skrócie LoL  (Przeczytany 153589 razy)

Offline Tinerot

• Ekipa DM
League of Legends, w skrócie LoL
« dnia: 2010 04 03, 00:19:11 »
Z okazji downa, przerwy świątecznej i generalnie ogromnego lenia skorzystałem z linka danego przez współlokatora i...pozytywnie się zaskoczyłem ;)

LoL EU North-East: http://eune.leagueoflegends.com
LoL EU West: http://euw.leagueoflegends.com
LoL US: http://na.leagueoflegends.com

Nazwałbym to mega-uproszczonym warcraftem (nie mylić z wowem), w którym sterujemy tylko i wyłącznie herosami. Jak dotąd projekt obsługuje tylko dwie mapy - jedna na 3 osoby, druga na 5 osób w każdym teamie. Wybieramy swojego wymarzonego herosa (tych jest akurat sporo, ja widzę 48) spośród początkowych 10 "temporarily available" i klikamy "play". Wrzuca nas do kolejki i w ciągu minuty [testowane zarówno rano, jak i wieczorem, także o 4 w nocy ;)] możemy sobie pograć.

Gra zależnie od obranej postaci wymaga albo nie wymaga zbytniego myślenia. Generalnie chodzi o to, żeby razem z nadchodzącymi falami minionów stojących po naszej stronie rozpieprzyć bazę przeciwnika. Miniony z obu stron rzucane są w odstępach czasowych i walczą ze sobą oraz z herosami przeciwnika. Nie możemy ich kontrolować.

Mamy do wyboru sporo sprzętu i utilsów za zabijane miniony oraz wrogich herosów [w każdej grze kupuje się od nowa]. Nasza postać ma swoje specjalne umiejętności, blabla. Nie ma podziału na klasy jako takiego, każda postać jest wyjątkowa ;)

Za zdobyty influence ze zwycięstw [lub porażek] możemy odblokowywać nowe postaci oraz skiny do nich. Jak ktoś nie ma cierpliwości zbierać influenca, może zapłacić i dostanie to samo. Nie stwierdzono niczego, co można dostać tylko za kasę. Najdroższe z charów do odblokowania to jakieś 50 wygranych gier, z czego powiem tyle, że w moim mniemaniu (po zaledwie półtora dnia gry) nie są lepsze od tańszych postaci.

Polecam wypróbowanie, może nie przykuje na tygodnie, ale gra się przyjemnie. Rozgrywka 3v3 to od 15 do 40, 50 minut. ;)

Edit: W powyższym tekście wprowadzam w błąd. Za RP (pieniądze) są do kupienia skiny do postaci które nie dają boostów tylko wyglądają oraz IP oraz XP - boosty, które przyspieszają zdobywanie XP (do max lvl 30) i IP (bez limitu). ;)
« Ostatnia zmiana: 2011 09 18, 01:51:27 wysłana przez Tinerot »

Offline Alkus

• Gracze DM
Odp: League of Legends, w skrócie LoL
« Odpowiedź #871 dnia: 2010 08 19, 12:55:26 »
Fakt, nikt nie chce grac przeciw Vladowi na midzie. A zawsze wydawalo mi sie, ze Teemo swietnie sobie tam radzi (jak gralem na midzie, tak zawsze udawalo mi sie pierwszemu rozwalic srodkowego turreta).
Nigdy jednak nie stawiam na srodku siebie jako twitcha, bo nie potrafie czasem sie pohamowac, zeby troche wskoczyc do przodu i poturbowac goscia :P

Zreszta, zastosowalem sie do twoich tipow Sztyvny i... wyszedlem na tym znakomicie :D Od kilku dni jestem najgorszym, co moze sie stac druzynie przeciwnej ;) Juz nawet nie chodzi o to, ze zabijam ich w miliardach, tylko, ze sraja po gaciach, ze gdzies moze byc szczur. Nie sa tacy pewni i na tyle sa niefrasobliwi, ze nie kupuja oracle'a :D Oczywiscie, w komplecie dostaje conajmniej 25 killi (z asystami) na mecz, jednak najbardziej cieszy mnie, jak 3 gosci spierdala przed jednym blitzem, bo boja sie, ze gdzies moge byc z boku i tylko czekac, az sie wystawia :)
the only thing worse than evil is apathy.

Offline Karcharot

• Gracze DM
« Odpowiedź #872 dnia: 2010 08 19, 13:14:02 »
taki rodzaj postaci i tyle.

myslisz ze ludzie nie uciekaja przed nakarmionym TF, nakarmionym Yi czy nakarmioną Ashe? :)

te postaci tak samo jak Twitch wyciągają wrecz niewyobrazalny dmg, nawet chogathowi robi sie ciepło :)

Offline lazzio

• Gracze DM
  • Budować..Budować..
« Odpowiedź #873 dnia: 2010 08 19, 13:37:59 »
Jeszcze żaden Vlad nie wytrzymal ze mna na midzie jesli gralem mordekaiserem, wystarczy grac ofensywnie i zawsze miec nabita tarcze

Offline Snibril666

« Odpowiedź #874 dnia: 2010 08 19, 13:38:50 »
Spotykalem, fakt, samemu 1vs1 trudno wygrac, ale maly gank i jest po nim, trzeba mu tylko ta plame na cooldown wbic przed gankiem.

Offline Aruv

• Administrator
« Odpowiedź #875 dnia: 2010 08 19, 14:01:15 »
Kupiłem sobie wczoraj clowna. :p Fajnie się nim spiernicza w razie pożaru dupy:pp
Pewnie się to przewinęło przez 59 stron tematu, ale grał ktoś więcej Shaco i może zarzucić jakimiś uwagami?:)

Offline lazzio

• Gracze DM
  • Budować..Budować..
« Odpowiedź #876 dnia: 2010 08 19, 17:18:55 »
uzywaj malych clownow do junglowania:D

Offline Karcharot

• Gracze DM
« Odpowiedź #877 dnia: 2010 08 19, 17:24:02 »
stawiaj male clowny, wychodz do przeciwnika, daj sie nieco zjechac i uciekaj w krzaki gdzie sa clowny.

dopiero wtedy odpalaj pelne combo w przeciwnika:)

McDevil

• Gość
« Odpowiedź #878 dnia: 2010 08 19, 17:27:48 »
Staraj się nie tankować, lutowanie w plecy dodaje 25% dmg.

Offline Alkus

• Gracze DM
« Odpowiedź #879 dnia: 2010 08 19, 22:05:35 »
Warwick? Ktos cos wie? Jakies taktyki? Pomysly? Kupilem, bo wydawal mi sie najsympatyczniejszy z dostepnych mi herosow (teemo i twitch zakupiony:)), ale ni walka nie rozumiem, jak nim grac. I nie wiem, czy da sie nim 'wymiatac', nigdy nie spotkalem widocznie dobrze grajacego warchlaka. Jakies pomysly?

Offline daCe

• http://www.dace.prv.pl/
« Odpowiedź #880 dnia: 2010 08 19, 22:49:45 »
shaco runy pod crit dmg% all runy +build i masz obrazenia z criow wieksze o 50%

jak mozesz to na poczatek jungla (elixir +300hp oraz 3-4 potki hp na pozniej) aby ubic golema z mana+2 pomocnikow i masz 2 lvl bez paru szt expa, mozesz wziasc ranged dmg albo 1 sza umiejetnosc - zaelzy kogo masz na lini i czy przezyjesz na poczatku 1 stuna bez pomocy parntera. Co do itemow to ciezko mi doradzic, z racji ze ostatnio moj build tak masakrycznie lami ze chce odisntalowac gre :P

Offline dejw

« Odpowiedź #881 dnia: 2010 08 19, 22:50:16 »
Ja wilkiem gralem od poczatku swej gry, a teraz wrocilem i gram od paru ostatnich tygodni no i moge co nieco powiedzieć. Osobiscie preferuje typ Jungle czyli jako spelle ghost i smite ( ze specjalizacja w mastreries) masteries mam rozbudowane na 9/0/21 co daje mi smite co 60 sekund przez co szybko wbijasz 6 lvl i mozesz zgankowac ktoregos nuba swoim ulti. Itemy to na dzien dobry ten szpon z ikonki (co cios zabiera 4 % max zycia, stackuje sie z ulti, czyli na dzien dobry zjada 20 % zycia + dmg) pozniej butki do atack speed, kolejny to wit's end (rowniez sie stackuje z ulti, wiec jak masz te oba przedmioty zjadasz magow praktycznie jednym ulti) nastepny przedmiot to ten topor co co cios odejmuje armora ( rowniez sie stackuje) no i na koniec ewentualnie lifesteal + jakis dmg i krytykale, ale malo kiedy gra sie toczy na tyle dlugo by to uzbierać. Pewnie dziwicie sie czemu biore 9/0/21 ano dlatego, ze szybko mana sie regeneruje, szybciej biegam, szybciej zarabiam, zdobywam wiecej expa, szybszy ghost i dluzszy, no i cooldown na spelle. Praktycznie taki build sprzyja kazdej postaci, nawet tankom.

Offline Alkus

• Gracze DM
« Odpowiedź #882 dnia: 2010 08 20, 11:06:10 »
dejw, czyli ogolnie biegac po lane'ach, kiedy sie juz stuknie 6 lvlek, aye? Jaka jest relacja wilk i zbladzony yi albo xin? Da sie ich zjesc samemu z odpowiednimi itemkami? ;) dzis cos pogram, skompletuje itemy i zobaczymy, jak to bedzie ;)

Offline dejw999

« Odpowiedź #883 dnia: 2010 08 20, 21:19:08 »
szczerze mowiac to uwazam, ze wilka dalby rade zarowno yi i xinowi, ze wzgledu na swoj lifesteal i Q i duzą szybkosc ataku. Jak masz skompletowane wszystkie wymienione itemki to masz dmg okolo 300 co cios i do tego szybkosc 2,5 na sekunde z W (bez cos kolo 1,8) no i na te postaci najlepiej miec exhaust, wtedy zalezy kto sprawnie go uzyje;p chociaz glupi xin jest zbugowany i nawet jak dasz mu exhausta to bedzie cie wyrzucac w powietrze;p Ja zaczynam gre od kupna mieczyka + 10 oraz ze skillem W w razie jakby ktos chcial cie zgankowac solo to na 100 % go zjesz no i szybciej sie zabija. Jungle zaczynam od golemow kamiennych ( wbija 2 lvl) pozniej na wilki i ter 4 strzelajace (3 lvl) kupuje armora, zabijam znowu golemy kamienne, odrodza sie akurat jak przybiegniesz ;p kupuje to cos z szansa na zadanie 500 dmg minionom i zaczynam bicie golemow. Wtedy masz cos kolo 5 lvlu i mozesz spokojnie lazic po laneach (z reguly po zdobyciu obu buffow mam juz kase albo na berserkery lub dagger i zwykle buty), ale zdecydowanie lepiej z 6 bo na 99,9 kogos zabijesz. powodzenia

Offline Alkus

• Gracze DM
« Odpowiedź #884 dnia: 2010 08 21, 01:09:14 »
Zastosuje sie, zastosuje ;) Dzieki bardzo!

Jakby ktos chcial cos wiedziec wiecej o Teemie (choc filozofia grania nim to zadna), to moge smialo powiedziec, ze juz obrabiam go perfectamento! ;)

Chociaz dzis gralem przeciw clownowi i skur***** byl mega irytujacy. Jak walczyc z tym dupkiem (abstrahujac od eliksiru, ktory mialem przy sobie 1/3 czasu gry - na wiecej albo nie bylo miejsca w plecaczku, albo zapominalem... :P)?

Offline Mekmar

• Gracze DM
« Odpowiedź #885 dnia: 2010 08 23, 07:30:38 »
Mekmar Jax EU, jakby ktos chcial pograc(od 8 do 15 nie moge wchodzic na venta)