Autor Wątek: League of Legends, w skrócie LoL  (Przeczytany 180843 razy)

Offline Tinerot

• Ekipa DM
League of Legends, w skrócie LoL
« dnia: 2010 04 03, 00:19:11 »
Z okazji downa, przerwy świątecznej i generalnie ogromnego lenia skorzystałem z linka danego przez współlokatora i...pozytywnie się zaskoczyłem ;)

LoL EU North-East: http://eune.leagueoflegends.com
LoL EU West: http://euw.leagueoflegends.com
LoL US: http://na.leagueoflegends.com

Nazwałbym to mega-uproszczonym warcraftem (nie mylić z wowem), w którym sterujemy tylko i wyłącznie herosami. Jak dotąd projekt obsługuje tylko dwie mapy - jedna na 3 osoby, druga na 5 osób w każdym teamie. Wybieramy swojego wymarzonego herosa (tych jest akurat sporo, ja widzę 48) spośród początkowych 10 "temporarily available" i klikamy "play". Wrzuca nas do kolejki i w ciągu minuty [testowane zarówno rano, jak i wieczorem, także o 4 w nocy ;)] możemy sobie pograć.

Gra zależnie od obranej postaci wymaga albo nie wymaga zbytniego myślenia. Generalnie chodzi o to, żeby razem z nadchodzącymi falami minionów stojących po naszej stronie rozpieprzyć bazę przeciwnika. Miniony z obu stron rzucane są w odstępach czasowych i walczą ze sobą oraz z herosami przeciwnika. Nie możemy ich kontrolować.

Mamy do wyboru sporo sprzętu i utilsów za zabijane miniony oraz wrogich herosów [w każdej grze kupuje się od nowa]. Nasza postać ma swoje specjalne umiejętności, blabla. Nie ma podziału na klasy jako takiego, każda postać jest wyjątkowa ;)

Za zdobyty influence ze zwycięstw [lub porażek] możemy odblokowywać nowe postaci oraz skiny do nich. Jak ktoś nie ma cierpliwości zbierać influenca, może zapłacić i dostanie to samo. Nie stwierdzono niczego, co można dostać tylko za kasę. Najdroższe z charów do odblokowania to jakieś 50 wygranych gier, z czego powiem tyle, że w moim mniemaniu (po zaledwie półtora dnia gry) nie są lepsze od tańszych postaci.

Polecam wypróbowanie, może nie przykuje na tygodnie, ale gra się przyjemnie. Rozgrywka 3v3 to od 15 do 40, 50 minut. ;)

Edit: W powyższym tekście wprowadzam w błąd. Za RP (pieniądze) są do kupienia skiny do postaci które nie dają boostów tylko wyglądają oraz IP oraz XP - boosty, które przyspieszają zdobywanie XP (do max lvl 30) i IP (bez limitu). ;)
« Ostatnia zmiana: 2011 09 18, 01:51:27 wysłana przez Tinerot »

Offline Aiwass

Odp: League of Legends, w skrócie LoL
« Odpowiedź #991 dnia: 2010 09 15, 22:23:50 »
Ja zaczalem na US i nie chce mi sie zmieniac serva nawet :D na US fajnie sie gra ;)

Offline Aetas

« Odpowiedź #992 dnia: 2010 09 16, 03:18:08 »
.... i patche pierwsze wchodza... ;)

Offline Pho3niX

• Bandzioch
« Odpowiedź #993 dnia: 2010 09 16, 06:00:49 »
gdzie? nie mogłem nigdzie informacji o nowych patchach wprowadzonych przeczytać.
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

Offline Mekmar

• Gracze DM
« Odpowiedź #994 dnia: 2010 09 16, 06:57:03 »
Z tego co widzialem na Us jest ping ponad 200, testowalem roznice z roznym pingiem i jest ogromna :P Ale jak kto lubi my sobie EU meczymy i nam z tym dobrze.

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #995 dnia: 2010 09 16, 07:41:31 »
Patche wchodza dzień-dwa wcześniej. Wytrzymam. :)

Offline Vlad_R

• Gracze DM
« Odpowiedź #996 dnia: 2010 09 16, 19:03:01 »
ja zaczalem na US, gralem na eu zanim riot przejal servery i byla duza roznica w grze na korzysc US, zostalem zainwestowelem i wracac nie zamierzam chyba ze riot pozwoli na przenosiny kont ;d

a roznica w pingu jest praktycznie malo zauwazalna chyba ze masz grubo ponad 200 czyli prawie 300

miss fortune FTW !!

Offline Snibril666

« Odpowiedź #997 dnia: 2010 09 16, 22:15:09 »

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #998 dnia: 2010 09 16, 22:17:25 »
Tylko po jaką cholerę 2 abyssale? ;)

Offline Snibril666

« Odpowiedź #999 dnia: 2010 09 16, 22:18:00 »
Na zbicie resista miedzy shunpo a ulti?;D A niektorzy mowia, ze kata na midzie jest slaba ;>

Offline Alkus

• Gracze DM
« Odpowiedź #1000 dnia: 2010 09 16, 22:41:02 »
Kto tak mowi?
Ja teemem na midzie boje sie generalnie mordera i katriny ;) z haimerem da sie poradzic, ashe tylko grajaca z glowa ma jakies szanse, to samo tyczy sie eza. Ale juz ktos wordzaju morde mnie wkurza niemilosiernie, konkretna katrina to jest na pewno rzecz niespokojna na midzie ;)
the only thing worse than evil is apathy.

Offline Pho3niX

• Bandzioch
« Odpowiedź #1001 dnia: 2010 09 16, 23:04:14 »
Każda postać umiejętnie prowadzona może narobić bigosu. Kwestia pewnego wyczucia. Osobiście uważam że Mordekaiser jest postacią idealną na mid. Przynajmniej mordekaiser prowadzony przez Mekmara ;)
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

szelq

• Gość
« Odpowiedź #1002 dnia: 2010 09 17, 06:26:07 »
Widzę Snibril, że mamy podobne gusty co do postaci.  ;) Osobiście, po standardowym buildzie Katy wrzucam Warmog's Armor. W końcowej fazie gry jest się niemal nieśmiertelnym i do bazy nie powracamy, bo hp napływa samo ze stacków Warmoga.

btw.
Game Developers Choice Online Awards to impreza siostrzana dla odbywającej się co roku w San Francisco Game Developers Choice Awards. W tym roku odbędzie się jej pierwsza, inauguracyjna edycja, która dodatkowo ma być pierwszą taką imprezą nagradzającą starania twórców gier on-line. Odbędzie się ona 7 października tego roku, i będzie częścią Game Developers Conference Online 2010.

Stworzono w sumie osiem kategorii, uwzględniających stosunek do społeczności graczy, czy postępy w rozwoju audio/video. Nominacje oraz głosowanie odbywają się wśród społeczności twórców gier, jednak my, gracze, również możemy zagłosować na nasz ulubiony tytuł w kategorii Choice Online Audience Award, czyli nagroda publiczności. A dlaczego o tym wszystkim piszę?
Powód jest chyba oczywisty - League of Legends znalazł się wśród nominowanych tytułów. Więcej! Został zgłoszony w pięciu(!) z ośmiu kategorii: Best Online Game Design (najlepszy design), Best Online Visual Arts (najlepsza grafika), Best Online Technology (najlepsza technologia), Best New Online Game (najlepszy nowy tytuł on-line), oraz Best Live Game (najlepsza gra live).
Warto zaznaczyć, że w niektórych kategoriach LoL będzie mierzył się z tak wielkimi tytułami jak World of Warcraft! Na TEJ stronie możecie zobaczyć rozpiskę wszystkich nominowanych tytułów. Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze nagroda publiczności, do wygrania której wszyscy możemy się przyczynić.

Z tej okazji Riot zapowiedział, że jeżeli League of Legends zdobędzie nagrodę publiczności, wszyscy gracze otrzymają IP boost na cztery wygrane, oraz przez jeden weekend udostępni wszystkich czempionów do przetestowania! Ogłoszenie zwycięzców odbędzie się 7 października, tak więc weekend z wszystkimi czempionami zacząłby się 9 października.

Instrukcja jak głosować:

*Głosujemy na TEJ stronie (w polu "choice" wpisujemy League of Legends, w polu "email" - naszego emaila)
*Klikamy przycisk "Cast your vote"
*Sprawdzamy naszą skrzynkę gdzie powinien czekać na nas email zatytułowany "Verify your Choice Online Audience Award Vote" (otwieramy emaila i klikamy w zamieszczony tam link by potwierdzić nasz głos)
*Zaciskamy kciuki. :)

Głosowanie dobiegnie końca 24 września - nie trać czasu, zagłosuj już TERAZ!
« Ostatnia zmiana: 2010 09 17, 06:30:08 wysłana przez szelq »

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #1003 dnia: 2010 09 17, 08:46:34 »
Snibril: Ja rozumiem po co jest abyssal bo biorę go na moim amumu, tylko jest mały problem w Twoim rozumowaniu. Ta aura jest UNIQUE, a bonusy UNIQUE się nie stackują, więc dostajesz ją z jednego abyssala ;) Dlatego byłem ciekaw czy potrzebujesz aż tak dużo magic resista przy małej stracie AP że bierzesz aż dwa abyssale :D

Offline Snibril666

« Odpowiedź #1004 dnia: 2010 09 17, 09:39:58 »
O, tego nie wiedzialem. Dziekuje za pouczenie ;D

Szelq, po 20 killi to teraz w praktycznie kazdej grze wbije, jak mam mid i go ogarne. (i oczywiscie jak dostaje missy, bo to wkurwia najbardziej)

Wrocilem wczoraj z poznania i odczuwam w grze bardzo duze lagi, czy ktos ma podobnie?
« Ostatnia zmiana: 2010 09 17, 09:43:34 wysłana przez Snibril666 »

Offline Alkus

• Gracze DM
« Odpowiedź #1005 dnia: 2010 09 17, 16:32:18 »
Tak. Ja na UE bardzo sie denerwowalem - strasznie zasysaly zwlszcza czaty w wyborze chempionow i przy prywatnych rozmowach. W grze nie bylo tak zle z samym chodzeniem, ale czat dalej byl mocno spozniony.
Ja zas nauczylem sie, ze lepsza zywa wiewiorka, niz martwa wiewiorka ;) I czesto koncze z dosc miernymi statystykami zabic, ale za to z mala iloscia zginiec (maksymalnie dopuszczam 3 i zadko kiedy dobijam te 3 ;)). Wiec ogolnie survival mam opanowany, teraz tylko agresywna gre trzeba dopiescic. I tak stwierdzilem, ze szczur i wiewiora to moje ulubione, najlepsze postacie. Po prostu nawygodniej mi sie nimi gra i to jest moj styl. O.
the only thing worse than evil is apathy.