Autor Wątek: League of Legends, w skrócie LoL  (Przeczytany 154409 razy)

Offline Tinerot

• Ekipa DM
League of Legends, w skrócie LoL
« dnia: 2010 04 03, 00:19:11 »
Z okazji downa, przerwy świątecznej i generalnie ogromnego lenia skorzystałem z linka danego przez współlokatora i...pozytywnie się zaskoczyłem ;)

LoL EU North-East: http://eune.leagueoflegends.com
LoL EU West: http://euw.leagueoflegends.com
LoL US: http://na.leagueoflegends.com

Nazwałbym to mega-uproszczonym warcraftem (nie mylić z wowem), w którym sterujemy tylko i wyłącznie herosami. Jak dotąd projekt obsługuje tylko dwie mapy - jedna na 3 osoby, druga na 5 osób w każdym teamie. Wybieramy swojego wymarzonego herosa (tych jest akurat sporo, ja widzę 48) spośród początkowych 10 "temporarily available" i klikamy "play". Wrzuca nas do kolejki i w ciągu minuty [testowane zarówno rano, jak i wieczorem, także o 4 w nocy ;)] możemy sobie pograć.

Gra zależnie od obranej postaci wymaga albo nie wymaga zbytniego myślenia. Generalnie chodzi o to, żeby razem z nadchodzącymi falami minionów stojących po naszej stronie rozpieprzyć bazę przeciwnika. Miniony z obu stron rzucane są w odstępach czasowych i walczą ze sobą oraz z herosami przeciwnika. Nie możemy ich kontrolować.

Mamy do wyboru sporo sprzętu i utilsów za zabijane miniony oraz wrogich herosów [w każdej grze kupuje się od nowa]. Nasza postać ma swoje specjalne umiejętności, blabla. Nie ma podziału na klasy jako takiego, każda postać jest wyjątkowa ;)

Za zdobyty influence ze zwycięstw [lub porażek] możemy odblokowywać nowe postaci oraz skiny do nich. Jak ktoś nie ma cierpliwości zbierać influenca, może zapłacić i dostanie to samo. Nie stwierdzono niczego, co można dostać tylko za kasę. Najdroższe z charów do odblokowania to jakieś 50 wygranych gier, z czego powiem tyle, że w moim mniemaniu (po zaledwie półtora dnia gry) nie są lepsze od tańszych postaci.

Polecam wypróbowanie, może nie przykuje na tygodnie, ale gra się przyjemnie. Rozgrywka 3v3 to od 15 do 40, 50 minut. ;)

Edit: W powyższym tekście wprowadzam w błąd. Za RP (pieniądze) są do kupienia skiny do postaci które nie dają boostów tylko wyglądają oraz IP oraz XP - boosty, które przyspieszają zdobywanie XP (do max lvl 30) i IP (bez limitu). ;)
« Ostatnia zmiana: 2011 09 18, 01:51:27 wysłana przez Tinerot »

Offline Pho3niX

• Bandzioch
Odp: League of Legends, w skrócie LoL
« Odpowiedź #811 dnia: 2010 07 30, 14:13:01 »
Ja się przerzuciłem na europejski i usłyszałem, że jest co środę. W sumie nieważne... Mamy piątek a champów dalej nie widać.
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

McDevil

• Gość
« Odpowiedź #812 dnia: 2010 07 30, 14:14:35 »
A serw USA leży, więc prawdopodobnie będą nowe champy.

Online Thiass

• Gracze DM
« Odpowiedź #813 dnia: 2010 07 30, 14:43:44 »
na USA juz dzis rano byly nowe champy

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #814 dnia: 2010 07 30, 15:07:13 »
W Europe też są nowe champy. Od dłuższego czasu gram amumu wracając co kilkanaście gier na chwilę do morgany i mogę śmiało powiedzieć, że obie postaci to jest to co lubię ;)

Offline Bastek

• Gracze DM
« Odpowiedź #815 dnia: 2010 07 30, 16:55:38 »
Ja zaczynam wlasnie mordekaiserem grac i strasznie mi siadla ta postac :)
http://forum.dm-uo.pl/index.php/topic,14305.0.html

http://www.vimeo.com/4114020

Cytat: Mekmar on Dzisiaj o 19:02:11
Thias z moich oblczen wynika 60+28+60 i to jest 128

Offline Bastek

• Gracze DM
« Odpowiedź #816 dnia: 2010 07 30, 19:16:53 »
Dziwne, chyba jakis bug w lolu jest. Jezeli konczy sie mecz i klikne skip waiting for stats to ucina IP. 2 raz mi sie juz tak stalo.

szelq

• Gość
« Odpowiedź #817 dnia: 2010 07 30, 19:23:43 »
Dziwne, chyba jakis bug w lolu jest. Jezeli konczy sie mecz i klikne skip waiting for stats to ucina IP. 2 raz mi sie juz tak stalo.
Ucina, a po pewnym czasie te punkty powracają.

Offline cieniu

• Gracze DM
« Odpowiedź #818 dnia: 2010 07 31, 14:40:47 »
kozacze garenem na 3v3 i anivia na 5v5. ogolnie odnosze wrazenie ze niektore postacie sa na niektore typy gry. garen co prawda sobie radzi na obu, ale taka anivia na 3v3 ssie. za wasko, co chwile mi ktos wyskoczy z krzakow, a to krucha postac.

no ale gra wciagajaca. nawet sie szarpnalem na packa herosow, jako ze szybko sie nudze i nie wiedzialem na kogo sie zdecydowac, a rotacja dlugo kaze czekac.
GG: #1429913
IRC: cieniu

Offline Alkus

• Gracze DM
« Odpowiedź #819 dnia: 2010 07 31, 20:10:25 »
Ja sie jednak za moje IP zdecydowalem kupic fiddlesticksa. I jestem zadowolony, choc trzeba miec dobra ekipe, zeby ownowac. Dzis gralem raz i bylo wspaniale, skonczylem gdzies kolo 15 kilow i jednego deada, ale juz drugi mecz 4vs5 a potem 3vs5 nie moglem nic zrobic. Jest za kruchy. Za bardzo.
the only thing worse than evil is apathy.

Offline Pho3niX

• Bandzioch
« Odpowiedź #820 dnia: 2010 08 02, 08:40:29 »
kozacze garenem na 3v3 i anivia na 5v5. ogolnie odnosze wrazenie ze niektore postacie sa na niektore typy gry. garen co prawda sobie radzi na obu, ale taka anivia na 3v3 ssie. za wasko, co chwile mi ktos wyskoczy z krzakow, a to krucha postac.

no ale gra wciagajaca. nawet sie szarpnalem na packa herosow, jako ze szybko sie nudze i nie wiedzialem na kogo sie zdecydowac, a rotacja dlugo kaze czekac.

Ja anivią wolę zdecydowanie 3vs3. Utrzymuję średnią normę 6/0/7. Czasem lepiej, czasem gorzej.

szelq

• Gość
« Odpowiedź #821 dnia: 2010 08 02, 09:09:14 »

Offline Bastek

• Gracze DM
« Odpowiedź #822 dnia: 2010 08 02, 12:20:58 »
wroci

Offline Pollack

• Gracze DM
« Odpowiedź #823 dnia: 2010 08 02, 16:03:12 »
Phoenix - odniose sie akurat do Twojego posta - aczkolwiek "nothing personal" - wspomniales o sredniej 6/0/7 Anivia - mowisz o ranked games? O ranked solo games czy grasz z jakims teamem? I nawet nie chodzi o Anivie z jej kruchoscia - co o sam fakt utrzymania takich statow w trakcie solo ranked games - czy nawet bardziej o to jaki poziom obserwuje odkad je wprowadzono. Mam na koncie 60 - z tego 30 wygranych i 30 przegranych. Kilka ewidentnie spieprzylem sam rowniez - aczkolwiek wiekszosc to jest jakis placz i zgrzytanie zebow - leaverzy, ragequiterzy, lamy od pluga oderwane - co myszki nie potrafia utrzymac - nie wiem jak oni ten 30 level nabili - czasem to juz nawet nie o skill idzie, ale Ci ludzie nawet nie proboja udawac ze im zalezy (twoich z 19 zgonami na starcie, TF portujacy sie pod wrogi nexus zeby dobic uciekiniera, etc). I to wszystko dzieje sie na ratingu w okolicach 1200 (nie wyskocze wyzej - bo non stop przez jakichs typow mam up & down rating). Mam swoja teorie ze to wina faktu iz swiezy user bez ranked zaczyna chyba z 1200 - i automatycznie dostaje sie go do teamu, majac podobny rat z powodu matchowania (nie wiem tylko czemu akurat do mojego..:))) - bo widze gosci w ladderze ze stanem gier 2/2 i ratingiem 1200 na przyklad...

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #824 dnia: 2010 08 02, 16:06:07 »
Mam podobnie jak Pollack. Ranked games zagranych 42 (21:21), z tego 37 solo ranked. Wynik solo 20:17 tylko dlatego, że gram tym pojebanym amumu i jak dobrze mi pójdzie na początku to potem z dwoma stunami (jeden aoe) i damagem zadawanym tylko dlatego że istnieję i żyję mogę nawet średnio ogarnięty team sam poprowadzić byle atakowali kiedy ja wpadam i nie chodzili sami pod cały team wroga.

Generalnie nie jest dobrze ani łatwo ;)
« Ostatnia zmiana: 2010 08 02, 16:08:45 wysłana przez Tinerot »

Offline Pho3niX

• Bandzioch
« Odpowiedź #825 dnia: 2010 08 02, 17:28:02 »
Pollack, jak grałem jeszcze anivią nie było ranked. Grałem wtedy arranged z moimi dwoma braćmi. Teraz spodobała mi się mała zabaweczka soraka i bawię się w solo 5vs5