Autor Wątek: League of Legends, w skrócie LoL  (Przeczytany 159561 razy)

Offline Tinerot

• Ekipa DM
League of Legends, w skrócie LoL
« dnia: 2010 04 03, 00:19:11 »
Z okazji downa, przerwy świątecznej i generalnie ogromnego lenia skorzystałem z linka danego przez współlokatora i...pozytywnie się zaskoczyłem ;)

LoL EU North-East: http://eune.leagueoflegends.com
LoL EU West: http://euw.leagueoflegends.com
LoL US: http://na.leagueoflegends.com

Nazwałbym to mega-uproszczonym warcraftem (nie mylić z wowem), w którym sterujemy tylko i wyłącznie herosami. Jak dotąd projekt obsługuje tylko dwie mapy - jedna na 3 osoby, druga na 5 osób w każdym teamie. Wybieramy swojego wymarzonego herosa (tych jest akurat sporo, ja widzę 48) spośród początkowych 10 "temporarily available" i klikamy "play". Wrzuca nas do kolejki i w ciągu minuty [testowane zarówno rano, jak i wieczorem, także o 4 w nocy ;)] możemy sobie pograć.

Gra zależnie od obranej postaci wymaga albo nie wymaga zbytniego myślenia. Generalnie chodzi o to, żeby razem z nadchodzącymi falami minionów stojących po naszej stronie rozpieprzyć bazę przeciwnika. Miniony z obu stron rzucane są w odstępach czasowych i walczą ze sobą oraz z herosami przeciwnika. Nie możemy ich kontrolować.

Mamy do wyboru sporo sprzętu i utilsów za zabijane miniony oraz wrogich herosów [w każdej grze kupuje się od nowa]. Nasza postać ma swoje specjalne umiejętności, blabla. Nie ma podziału na klasy jako takiego, każda postać jest wyjątkowa ;)

Za zdobyty influence ze zwycięstw [lub porażek] możemy odblokowywać nowe postaci oraz skiny do nich. Jak ktoś nie ma cierpliwości zbierać influenca, może zapłacić i dostanie to samo. Nie stwierdzono niczego, co można dostać tylko za kasę. Najdroższe z charów do odblokowania to jakieś 50 wygranych gier, z czego powiem tyle, że w moim mniemaniu (po zaledwie półtora dnia gry) nie są lepsze od tańszych postaci.

Polecam wypróbowanie, może nie przykuje na tygodnie, ale gra się przyjemnie. Rozgrywka 3v3 to od 15 do 40, 50 minut. ;)

Edit: W powyższym tekście wprowadzam w błąd. Za RP (pieniądze) są do kupienia skiny do postaci które nie dają boostów tylko wyglądają oraz IP oraz XP - boosty, które przyspieszają zdobywanie XP (do max lvl 30) i IP (bez limitu). ;)
« Ostatnia zmiana: 2011 09 18, 01:51:27 wysłana przez Tinerot »

Offline maus

• Gracze DM
  • see hero, kill hero
    • Lora Garbalucha
Odp: League of Legends, w skrócie LoL
« Odpowiedź #5566 dnia: 2012 01 28, 20:16:10 »
teraz to juz finaly zostaly: clg vs m5.
udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.

Offline Szmaragd

• Gracze DM
    • http://mtghelp.yoyo.pl
« Odpowiedź #5567 dnia: 2012 01 29, 17:26:04 »
Że low elo itp to tam czort, ale najszybsza gra ever.
http://imageshack.us/f/824/fastfast.png/

Offline MK

• Gracze DM
« Odpowiedź #5568 dnia: 2012 01 30, 12:30:15 »
Znowu zacząłem grać solo ranki. Spadłem znowu na 900 elo.

JAK MOŻNA BYĆ TAKIM DEBILEM. Kto tych ludzi dopuszcza do gry. Ranki to powinien być jakiś przywilej. I nie to że jestem jakiś pro, bo nie jestem. ALE takich DEBILI dostaje do teamu, że szkoda gadać. 0/6 mid, 0/6 jungla, 0/4 każdy na bocie. I supcio. Nic nie zrobisz.

Offline Girv

• Gracze DM
  • Życie to gra... z Biedronki
« Odpowiedź #5569 dnia: 2012 01 30, 15:20:38 »
Tak to już jest niestety. Rankingi na niskim Elo zależą od szczęścia. Dużo jest osób które nie uzgodnią nic wcześniej z teamem tylko biorą postać jaką im pasuje bez żadnych rozmów. Nie przeszkadza im też to , że już mamy junglera wybranego. Ktoś sobie ubzdura , że idzie  w jungle i mu nie wytłumaczysz. Nie raz grałem , że w drużynie było 2 junglerów albo 2 osoby biły się o mida i żadna nie chciała ustąpić. Często jest też tak, że po pewnym czasie ta osoba robi się afk. Najbardziej wkurzają mnie osoby grające ranking i karmiące drużynę przeciwną. Mając staty 0/12/5 gdzie jeszcze jako takie szanse w miarę mamy, w grze nagle wyskakuje okienko z opcją poddania gry od tej osoby(jeszcze z dopiskiem pls yes) Krew mnie zalewa, cała drużyna walczy ,a on ma już to w dupie bo mu nie idzie i karmi dalej... żenada

Offline Vlad_R

• Gracze DM
« Odpowiedź #5570 dnia: 2012 01 30, 17:45:13 »

JAK MOŻNA BYĆ TAKIM DEBILEM. Kto tych ludzi dopuszcza do gry. Ranki to powinien być jakiś przywilej. I nie to że jestem jakiś pro, bo nie jestem. ALE takich DEBILI dostaje do teamu, że szkoda gadać. 0/6 mid, 0/6 jungla, 0/4 każdy na bocie. I supcio. Nic nie zrobisz.

a ty na top 0/5? :DD

Offline Gucio

• Gracze DM
« Odpowiedź #5571 dnia: 2012 01 30, 20:36:53 »
Ja spadłem raz do 1200 odbiłem się jedynie junglerem topem midem nie da się ugrać solo, jungler farmi się sam i farmi tych nobów co za kase kupią se dorana.

Offline MK

• Gracze DM
« Odpowiedź #5572 dnia: 2012 01 30, 21:25:19 »

a ty na top 0/5? :DD

Early 2/0/0, late 2/2/0.
Akurat jeden z przypadków.

Offline Gucio

• Gracze DM
« Odpowiedź #5573 dnia: 2012 01 31, 06:35:18 »
na topa moim zdaniem tylko gp który zawsze wesprze nobów ulti

Offline Pho3niX

• Bandzioch
« Odpowiedź #5574 dnia: 2012 01 31, 10:11:02 »
Jakie runy dla GP?
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

Offline MK

• Gracze DM
« Odpowiedź #5575 dnia: 2012 01 31, 10:14:54 »
Gucio. Volibear już 4 raz spotykam na topie, i zawsze wygrywa gre drużynie. Ta postać jest masakryczna z tego względu, że nie wiem jak przeciw takiej walczyć ;D

Offline Szmaragd

• Gracze DM
    • http://mtghelp.yoyo.pl
« Odpowiedź #5576 dnia: 2012 01 31, 10:33:32 »
Gucio. Volibear już 4 raz spotykam na topie, i zawsze wygrywa gre drużynie. Ta postać jest masakryczna z tego względu, że nie wiem jak przeciw takiej walczyć ;D

Ignite jak załącza się pasyw + gonić?
Harras, aby passyw sie zalaczyl i w ciagu kolejnych 2 min atakowac?

Offline MK

• Gracze DM
« Odpowiedź #5577 dnia: 2012 01 31, 21:43:48 »
Czy jakiś lepszy gracz mógł by ze mną pograć choćby normale (jeżeli nie chce ranków ;-)) ? Chciałbym pograć z kimś kto ogarnia dobrze, poduczyć się lekko. Lubiłem grać tak z Timonem, dużo mnie kiedyś nauczył, ale teraz jakoś już ma team często ;P

Offline Avenavo

« Odpowiedź #5578 dnia: 2012 02 01, 01:41:58 »
Zapros mnie do znajomych (Malikh666) na EUNE gram ze znajomym codziennie ktory jest ogarniety, jak cisniemy razem to w wiekszosci przypadkow wygrywamy wiec jako tako idzie ;P
Wódkę ciurkiem tak

Offline MK

• Gracze DM
« Odpowiedź #5579 dnia: 2012 02 01, 02:10:30 »
West ;-<

Offline Gucio

• Gracze DM
« Odpowiedź #5580 dnia: 2012 02 01, 08:56:22 »
1726 <3

i 19k IP  8)