Autor Wątek: Gry Online/MMO (PC)  (Przeczytany 4021 razy)

Offline cieniu

• Gracze DM
Gry Online/MMO (PC)
« dnia: 2010 04 14, 19:08:35 »
Jako wielki fan gier mmorpg i online stanalem ostatnio przed malym dylematem. Mianowicie, mam coraz mniej czasu prywatnego, a co za tym idzie nie mam czasu zeby sobie pograc w mmorpgi typu WoW ktore wymagaja wielu godzin grindu i zaangazowania. Jako ze moja zabawa z UO juz dawno sie skonczyla chcialbym zapytac was czy macie moze do polecenia jakies inne tytuly ktore moglbym zachaczyc. Jako jednak ze jestem w miare wymagajaca osoba o to pare warunkow ktore sa dla mnie wazne:

1. Gra powinna zawierac jakis element rozwoju postaci (draznia mnie np. gry multi w ktorych postrzelasz, ale kazda mapa to rozgrywka od nowa. lubie wrocic do tego co osiagnalem postacia i kontynuowac nastepnego dnia)

2. Gra nie powinna byc monotonna (ostatnimi czasy grywalem w D2, ktore mimo ze spelnia warunek nr1. to warunek nr2. lezy i kwiczy. bieganie na mepha/baala/ubery po X razy zeby zdobyc itemy by moc lepiej biegac na mepha/baala/ubery troche jest meczace)

3. Gra nie powinna byc platna (ale jezeli bedzie to ciekawy tytul to ten warunek jest do pominiecia)

4. Gra powinna miec mozliwosc rozgrywki solo jak i multi (nie chcialbym zeby byly sytuacje gdy nie moge sobie pograc bo nie ma druzyny, albo ze moi znajomi pograli beze mnie a ja nie moge nadrobic tego sam).

Tyle mi przyszlo do glowy. Wiem ze to taka dziwna prosba, ale przejrzalem ostatnimi czasy wiele tytulow i jakos nie moge znalezc nic dla siebie. Chcialbym miec jakie pare godzin tygodniowo odskoczni zeby sobie po prostu odpoczac, a sam nawet nie mam na tyle czasu by badac obecny rynek gier.

Szukam czegos od RPGow, przez strategie, do nawet strzelanek; byle by spelnialo chociaz wiekszosc z moich predyspozycji.

Z gory dzieki!
GG: #1429913
IRC: cieniu

Offline Antek

• Gracze DM
Odp: Gry Online/MMO (PC)
« Odpowiedź #1 dnia: 2010 04 14, 21:44:21 »
No jeśli chodzi o true MMO-RPG to raczej nie spełnią one punktu 4.
Ja osobiście czekam na Guild Wars 2- który z kooperacji ma się przeistoczyć w czyste MMO- polecam zainteresować się tytułem.
Większość FPSów również nie spełnia twoich wymagań, bo rozumiem że co tydzień nowa broń + pixelowe odznaki, nie spełniają punktu 1.

Pozostaje szeroka gama MMO RPG- tutaj niestety nie ma za dużej różnorodności. Zauważyłem że pomimo szybkiego rozwoju i wielkich funduszy jakimi władają firmy produkujące gry, większość leci na schematach- utarty game-play, który z goła obraca się pomiędzy expieniem, zarabianiem- no i co lepsze MMO- pvp.
Dziwi mnie że na rynku tyle firm, a różnorodność widać tylko w nazwach tytułów.
Obecnie czekam na powstanie GW2, oraz pewnego post-apokaliptycznego MMO, produkcji twórców Two Worlds- bodaj.... w którym ma być odwzorowana Warszawa- nie pamiętam tytułu.

Jako fan MMO i gier online, wole poczekać na UP DMki + grać w CS, bad Company 2 + multum gier ze znajomymi przez hamachi, aniżeli zaczynać kolejną tygodniową przygodę z na pozór nowym, ale znanym z innych tytułów MMO. - dodam że gdyby wydrukować na kasie fiskalnej liste MMO w które zaczynałem grać, to można by wytapetować sporej wielkości chałupe, a mimo to mogę wymienić co najwyżej 3-4 tytuły tego gatunku, które bardziej mnie wciągneły.
« Ostatnia zmiana: 2010 04 14, 21:48:07 wysłana przez Anthar »

Offline Nimrod

« Odpowiedź #2 dnia: 2010 04 14, 21:53:49 »
Cytat: cieniu
[...] czy macie moze do polecenia jakies inne tytuly ktore moglbym zachaczyc. [...]

Moja propozycja - słownik języka polskiego.

1. Gra powinna zawierac jakis element rozwoju postaci
- Zawiera znaczy element rozwoju postaci.
2. Gra nie powinna byc monotonna
- Ani trochę, co kilkanaście stron masz zmianę litery
3. Gra nie powinna byc platna (ale jezeli bedzie to ciekawy tytul to ten warunek jest do pominiecia)
- Darmocha
4. Gra powinna miec mozliwosc rozgrywki solo jak i multi
- Możesz zaprosić znajomych na grę.

Trolling.

Offline Antek

• Gracze DM
« Odpowiedź #3 dnia: 2010 04 14, 22:24:32 »
To żeśmy się uśmiali   :o
Nim, ten twój awatar to twoje zdjęcie? - Przynajmniej miałbyś jakieś usprawiedliwienie dla suchara.

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #4 dnia: 2010 04 14, 22:32:30 »
Nimrod, Ciebie można z powodzeniem pokazywać jako naczelny przykład trollingu :D

Ostatnio zagrywamy się w LoLa cieniu. Nie jest to może mmorpg, ale może Ci się spodoba?

Możesz się też zastanowić nad pomysłem wydania 40 zł. na miesiąc Warhammera Online - właśnie tyle wydałem i tyle grałem (nie gram z powodu znajomych, zaczęliśmy robić inne rzeczy) - nie ma tyle grindu co w wowie, grać możesz równie dobrze solo. Więcej reklamować nie będę, bo nie chciałbym sprowokować tych którzy to teraz czytają do pięciu stron udowadniania mi, że wow jest lepszy i dlaczego. Uwaga: Większy nacisk na PvP (choć PvE istnieje).

Online Kox_Rox

« Odpowiedź #5 dnia: 2010 04 14, 23:27:56 »
nimrod ma ciezkie zycie. nie wincie go za to.
 Trolling.
« Ostatnia zmiana: 2010 04 15, 10:59:52 wysłana przez Kox_Rox »
chociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Online Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #6 dnia: 2010 04 15, 06:58:09 »
Tez polecilbym Warhammera, gralem blisko rok i nie zaluje spedzonego czasu.
Z strzelanych MMO jest Fallen Earth, chyba jest 15-30 dni free na obadanie gry.

Osobiscie obecnie niegram w zadne MMO. Mysle o Guild Wars badz wspomnianym wyzej Fallen Earth. Ale koniec koncow nic mnie jakos nie przyciaga.

A duza liste tytulow i opisow MMO znajdziesz na forum IX kohorty w dziale "w co gramy poza Aion/AoC". Tak gier juz wydanych jak i bet.

Offline cQ

« Odpowiedź #7 dnia: 2010 04 15, 07:12:55 »
warhammer chyba pasuje najlepiej :) to jedyne mmo gdzie robisz postac i 5 sekund po jej stworzeniu jestes w srodku wielkich walk o dominacje :) akcja jest juz od 1 lvla nie trzeba koxac nic a nic samo sie koxa przypadkiem
no i masz Modern Warfare 2 i Bad company 2 relaksik dla mnie po pracy idealny
:)
wracam klikam find game 30 min mordowania i wracam do swoich zajec :)
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. (Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury)

Offline Galon

• Gracze DM
  • the A-team
    • http://www.pajacyk.pl
« Odpowiedź #8 dnia: 2010 04 15, 09:45:57 »
Warhammer : online to gra w którą i ja chętnie bym pograł niestety... są 2 rzeczy których nie umiem przeskoczyć ... kasa [te 40 złotych miesięcznie to czasami naprawdę dużo ... ] i 2 niestety mam za słabego kompa :( [chociaż gra mi pójdzie to jednak są kiepskie detale baaardzo kiepskie]

Offline Antek

• Gracze DM
« Odpowiedź #9 dnia: 2010 04 15, 11:20:44 »
Jedną z najlepszych stron z grami MMO/Online jaką znalazłem i odwiedzam od dwóch lat, jest: http://www.mmorpg.org.pl/
Polecam- obejrzyj sobie. Lista gier 2D/3D/RPG/FPS, bogata baza przeróżnych tytułów- niestety recenzje często odbiegają od rzeczywistości, więc najlepiej obejrzeć pare game-playeów na yt. i jeśli Ci się gra spodoba, samemu przetestować.

Online Prorokpl

• Love is War
    • Radio Aoi
« Odpowiedź #10 dnia: 2010 04 15, 15:06:45 »
Chodzcie pograjcie z nami w Dungeons & Dragons Online (DDO) gra lepsza od WoW'a, klimat fajny i ma małe wymagania a grafika 3D jest powalająca.

http://www.ddo.com/

Offline Antek

• Gracze DM
« Odpowiedź #11 dnia: 2010 04 15, 15:25:41 »
Prorok- grałem... powalająco nudna. Pierwsze questy wciągają, ale chodząc od domku do domku, od kanału do kanału i wykonując ten sam quest na 3 różnych poziomach trudności... można się przekręcić z nudów. PvP oczywiście nie wychodzi poza areny, a PvM poza "rajdy", no czasem, raz na ruski rok można na szlaku natrafić na mobka.

Jeden z ciekawszych MMO RPGów w które grałem- Legend Of Mir 3. http://mir3.wemade.net/main/main.asp do niedawna płatny, od niedawna darmowy ; P
Drzewko rozwoju- coś ala Diablo/Mu Online, sporo umiejętności i przedmiotów do zdobycia.
Ciekawy system pvp, grafika rodem z UO, niestety długi koks.- ale i przyjemny- bo najbardziej owocny w drużynce.

Offline cieniu

• Gracze DM
« Odpowiedź #12 dnia: 2010 04 15, 15:51:52 »
GW2 - rowniez czekam. zagrywalem sie w GW przez jakis czas, ale z jakiegos powodu przerwalem, a kiedy chcialem wrocic to bylo juz pare dodatkow i nie chcialo mi sie tego ogarniac. Mysle jednak caly czas zeby w GW pograc, szczegolnie ze jest darmowe. Ktos moze sie wypowie czy warto interesowac sie tematem mimo ze sequel juz niedaleko?

DDO - gralem. misje jednak sa dosyc schematyczne i po jakims czasie wieje nuda.

Warhammer - na ta gre czekalem dlugo czasu, jednak zaraz po otwarciu serwerow bylo multum bugow, slaby balans, braki wielu obiecanych aspektow. po roku sprobowalem triala i uznalem ze wiele sie nie zmienilo. nie wiem jak jest teraz, ale mimo ze nie mam nic przeciwko abonamentow w grach MMO to jednak gra musi byc tego warta. kiedy gralem ostatnio WAR abonamentu warty nie byl.

Co do reszty tytulow - obczaje, dzieki. Na dzien dzisiejszy mysle jednak glownie o GW, bo fajnie sie w to bawilo jednak.

Skoro juz tak gadamy o tytulach - World of Darkness Online to cos na co czekam. Mimo ze temat jest ciezki, a robienie z RPGow MMORPGow nie zawsze wychodzi na dobre, za rzecz wziela sie bardzo dobra firma, ktora wyprodukowala EVE Online. Rozwiazania w tej grze sa jak dla mnie swietne, wiec mam nadzieje ze WODO nie wyjdzie gorzej.

Drogi Nimrodzie. Mam nadzieje ze literowka ktora strzelilem w pierwszym poscie nie zepsula ci zbytnio dnia. Prosze o wybaczenie, bo jako zem zajety czlowiek nie zawsze odnajde wszystkie bledy w moich postach, mimo ze staram sie dbac o poprawnosc ortograficzna.
Co do reszty twojego postu to napisalem tak jak zamierzalem, wiec twoje komentarze sa zbedne. Zauwaz ze powinny =/= musza. Sa ta warunki ktore POWINNY ale nie MUSZA byc spelnione, poniewaz nie jestem zbytnio wybredny.

Mam nadzieje ze ta odpowiedz cie usatysfakcjonuje. Jezeli poczujesz potrzebe kontynuowania tego tematu, nie zasmiecaj prosze watku, tylko wyslij mi PW. Zapewniam ciebie ze na pewno przeczytam twoja wiadomosc i jestem calkowicie przekonany ze na nia nie odpowiem, bo uwazam osoby piszace takie posty za zbedne w spoleczenstwie.

Pozdrawiam
cieniu
GG: #1429913
IRC: cieniu

Offline Antek

• Gracze DM
« Odpowiedź #13 dnia: 2010 04 15, 17:00:35 »
Miałem podobnie Cieniu, w GW grałem i nieźle się bawiłem, ale zrobiłem krótką przerwę w grze, a po powrocie okazało się że wyszły 2 dodatki, które podobno nie warte były pieniędzy i przestałem grać. Myślę że GW2 będzie równie grywalne i pozbawione minusów jedynki, dlatego nie mam zamiaru nabywać owych wyżej wymienionych dodatków, a tylko czekać i mieć nadzieję, że nie będzie to kolejny przereklamowany epic tytuł.

Co do Nimroda... więcej nie trzeba mówić. W swoim poscie oddałeś istotę osobnika który z nudów musi wytykać pojedyncze błędy, tym samym udowadniająć sobie że istnieje na tym świecie przynajmniej jedna kategoria, w której zdarza mu się zabłysnąć.
Ale czego spodziewać się po osobniku który siedzi na forum serwera, na którym nie gra od lat, a jedyne wątki jakie zdarza mu się pisać, dotyczą ortografii?
Drogi Nimrodzie, nadszedł czas abyś wszedł na wyższe stadium rozwoju- polecam Ci to oto forum, jako ostateczne sprawdzenie swojej wiedzy w dziedzinie w której jesteś najlepszy: http://www.ortografia.fora.pl/ . Wiele nas nauczyłeś, ale twój talent nie może się ograniczać tylko do DMki.

Zyziek: Miałem poprostu nadzieję że uda się w pielgrzymkę do własnej ziemi świętej, a na miejscu spodoba się mu tak bardzo, że do heretyków już nie powróci  8)
« Ostatnia zmiana: 2010 04 15, 17:15:07 wysłana przez Anthar »

Online Zyzio

• Rzecznik Podmroku
« Odpowiedź #14 dnia: 2010 04 15, 17:03:58 »
Fuck... Anth dales mu na dloni odpowiedz na "Posla Abrahama":  :-[...
KANDYDACI NA DROWA *CLICK* W OBRAZEK