Autor Wątek: Zagraj dzikusem!  (Przeczytany 3363 razy)

Offline Estel

• Gracze DM
  • Courage is immortal.
Zagraj dzikusem!
« dnia: 2010 06 18, 20:15:18 »

Znudziła Ci się gra miastowym człowiekiem goniącym za pieniędzmi i sławą? A może po prostu jeszcze nie zacząłeś grać i nie wiesz na grę kim się zdecydować?

Jeżeli tak, zostań jednym z Asheyów, rdzennych mieszkańców Sosarii!

Odzyskajmy ziemie które ludzie nam odebrali nazywając nas dzikusami!

Odnajdźmy ponoć już wytępione, zielone Asheyskie rumaki, których dosiadali kiedyś najdzielniejsi z wojowników!

Módlmy się do Matki Natury o opiekę nad nami, i powierzmy jej swoje życie. Żyjmy na łonie przyrody, w zgodzie z naturą ale nie strójmy się jak elfy!

Jeżeli gra kimś na wzór miksu Indian obu Ameryk jest dla Ciebie, to już dziś skontaktuj się ze mną!

Mile widziani berserkowie/szamani/druidzi/rolnicy/oswajacze/gracze na bębnach/.  ;)
Proszę bez głupich komentarzy ;) Wiem że większość wybiera klasę raczej pod względem PK ale DM to shard także RPG  :D
<-click

Offline Rudus

• Ekipa DM
  • Szara Eminencja
    • Takie tam...
Odp: Zagraj dzikusem!
« Odpowiedź #1 dnia: 2010 06 18, 21:46:27 »

Bede sie temu przygladac...
Ethanoll o ocllo
hrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

http://nihai.deviantart.com/

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #2 dnia: 2010 06 18, 22:13:05 »
a ja brać udział ;p
"koń amazonki fabularnie jest tak z nią zżyty że w gdy ona pada to jemu pęka serce z żalu."  :D

Offline s!

• Gracze DM
« Odpowiedź #3 dnia: 2010 06 18, 22:34:00 »

Offline mae

• Administrator
« Odpowiedź #4 dnia: 2010 06 18, 23:13:58 »
bardzo fajny pomysl
D.:
   lajka do dziisaj na orbicie okoloziemiskiej lata

Offline Prorokpl

• Love is War
    • Radio Aoi
« Odpowiedź #5 dnia: 2010 06 19, 10:46:11 »
Bardzo ciekawa koncepcja, chcę się dowiedzieć więcej. Jaką mają mentalność? Stosunek do innych? Historię?

Offline Lektor

• Gracze DM
    • http://www.papua.oz.pl/
« Odpowiedź #6 dnia: 2010 06 19, 11:07:11 »
Dzikusy :F kiedyś było paru graczy jeden nawet był mieszkańcem papki i odgrywaliśmy że był rdzennym mieszkańcem ów miasta (nick miał chyba farmer)

jeśli ktoś chce być "dzikusem papuskim" mimo że papki nie ma to zapraszam na #papua

oczywiście powstała mniej więcej gildia w ten deseni więcej info na kanale ;p

Offline Sadi666

• Gracze DM
    • http://www.topory.fora.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 2010 06 19, 12:54:59 »
Dokładnie! Można by było tych dzikusów podpiąć pod Papue! Będzie jakiś ośrodek tego ruchu. Dzikusy mieszkające w środku dżungli. Co Wy na to? Może to nam pomoże odzyskać nasze miasto! Niedługo powstanie temat o Nowej Papule, wiec stay cool :).
Cytat: Ainn
Jeśli gracze nie będą mogli czegoś tworzyć dla siebie przez skostniałe zasady to po prostu się ich straci.
Święta prawda...
Zrób se barda, nikt ci przynajmniej broni nie zwinie.
Ideał kobiety: "Kochanie, idź zrobić PH, a ja ugotuję obiad"

Offline Estel

• Gracze DM
  • Courage is immortal.
« Odpowiedź #8 dnia: 2010 06 19, 13:08:32 »
Super że jest jakaś odpowiedź chętnych! :) Skontaktuje się z wami i przedstawię moją wizję, coś się dopisze, coś pozmienia i mam nadzieje że wkrótce opracujemy konkrety i przedstawimy je tutaj. :)

Edit:
No w domyśle miałem odzyskanie ziemi Asheyskich jako właśnie Papuę ;) Zależy mi żeby zrobić jakiś ośrodek RPG, ale wszystko przedstawię/przedstawimy wkrótce a teraz idę sprzątać ;P
« Ostatnia zmiana: 2010 06 19, 13:14:35 wysłana przez Estel »
<-click

Offline Ziggy

• Gracze DM
« Odpowiedź #9 dnia: 2010 06 19, 15:52:51 »
Życzyć tylko powodzenia :)
Jedne z płomyczków wysokie były i mocne,świeciły jasno,inne zaś były malutkie,chwiejne,a światło ich ciemniało i zamierało.Na samym końcu jeden płomyczek maleńki i tak słaby,że ledwie się tlił,ledwie pełgał,już to rozbłyskując w wielkim trudzie już gasnąc niemalże zupełnie.
- To twój ognik, drowie.

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #10 dnia: 2010 06 19, 16:53:18 »
Może to nam pomoże odzyskać nasze miasto!
phi! straciliście to już nie jest wasze ;p Poza tym czy to będzie współgrało z założeniem założyciela tego tematu? Czy chcecie wykorzystać zainteresowanie ekipy dla własnych celów?
"koń amazonki fabularnie jest tak z nią zżyty że w gdy ona pada to jemu pęka serce z żalu."  :D

Offline Bazyli

• Gracze DM
  • Cove
« Odpowiedź #11 dnia: 2010 06 19, 23:31:02 »
Farmer rzadzi :) pierwszy prawdziwy dzikus sosarii! sprawcie zeby mogl byc z was dumny
Quot capita, tot sensus...

Kanal miasta: #cove

Offline Sadi666

• Gracze DM
    • http://www.topory.fora.pl
« Odpowiedź #12 dnia: 2010 06 20, 09:57:02 »
Może to nam pomoże odzyskać nasze miasto!
phi! straciliście to już nie jest wasze ;p Poza tym czy to będzie współgrało z założeniem założyciela tego tematu? Czy chcecie wykorzystać zainteresowanie ekipy dla własnych celów?

Straciliśmy, bo ktoś na górze stwierdził, że jest nie potrzebne, a to było jedyne takie miasto, które się (małej, bo małej) grupie osób podobało. To było miasto jedyne w swoim rodzaju. Zrobimy wszystko, żeby Papua funkcjonowała znów na prawach miasta. Post o Nowej Papule "się pisze" od paru dni, a skoro taka inicjatywa powstała, jak dzikusy, to czemu by tego nie wykorzystać i nie połączyć sił w tworzeniu czegoś w klimacie?

Mamy bardzo dużo materiałów o Papule, coraz więcej ludzi (więcej niż przed jej upadkiem - a z dzikusami, to już na prawdę sporo), mamy historię, teksty klimatyczne, inicjatywy powymyslane, ba! mamy nawet wybudowaną i zaprojektowaną nową Papuę, ponieważ stwierdziliśmy, że wadą tej starej była wielkość. Chcemy z tego zrobić coś o wielkości Cove albo i mniejsze. Taka bagienna osada kolonizatorów. Mam nadzieję, że Ekipa weźmie pod uwagę nasze działania i nie będzie tego ograniczać. Sądzę, że lepiej jest zrobić coś, co reszcie serwera nie będzie szkodziło, a zadowoli grupkę 10-15 osób.

I tak, chcemy zrobić w Papule ośrodek RPG, zero walk, taki azyl i ostoja.. Większość graczy tworzących to są non-pvp, Asheye też tylko RPG, więc chciałbym, żeby strony walczące to uszanowały i nie niszczyły naszej pracy. Ta Papua już nie będzie taka jak poprzednia, więc zapomnijcie stare urazy i dajcie żyć :).
« Ostatnia zmiana: 2010 06 20, 10:07:19 wysłana przez Sadi666 »
Cytat: Ainn
Jeśli gracze nie będą mogli czegoś tworzyć dla siebie przez skostniałe zasady to po prostu się ich straci.
Święta prawda...
Zrób se barda, nikt ci przynajmniej broni nie zwinie.
Ideał kobiety: "Kochanie, idź zrobić PH, a ja ugotuję obiad"

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #13 dnia: 2010 06 20, 10:40:57 »
Rozumiem że w planowanej władzy znajdzie się też miejsce dla kogoś z Asheyów a nie tylko tych 10-15 osób o których piszesz ;)

Offline wr

« Odpowiedź #14 dnia: 2010 06 20, 10:47:09 »
Straciliśmy, bo ktoś na górze stwierdził, że jest nie potrzebne, a to było jedyne takie miasto, które się (małej, bo małej) grupie osób podobało.
Aż mi się przypomniały losy Magincji. :) Na „górze” także doszli do wniosku że miasto nie potrzebne i będą tam ruiny z umarlakami. Ale ja się uparłem i za radą Simona codziennie byliśmy aktywni tam Zakonem (wtedy ZBR i ZS). Nawet część zakonników chciała się wyłamać narzekając że zebrania i patrole wprowadziłem w odbitej placówce obowiązkowe codziennie (kilku chyba nawet wyleciało za niesubordynację w tej kwestii), ale dzięki temu udało mi się ustanowić z pomocą innych graczy księstwo które funkcjonuje do dziś. :)

Także życzę powodzenia, doradzając determinację w dążeniu do celu. :)