Autor Wątek: Zagraj dzikusem!  (Przeczytany 3364 razy)

Offline Estel

• Gracze DM
  • Courage is immortal.
Zagraj dzikusem!
« dnia: 2010 06 18, 20:15:18 »

Znudziła Ci się gra miastowym człowiekiem goniącym za pieniędzmi i sławą? A może po prostu jeszcze nie zacząłeś grać i nie wiesz na grę kim się zdecydować?

Jeżeli tak, zostań jednym z Asheyów, rdzennych mieszkańców Sosarii!

Odzyskajmy ziemie które ludzie nam odebrali nazywając nas dzikusami!

Odnajdźmy ponoć już wytępione, zielone Asheyskie rumaki, których dosiadali kiedyś najdzielniejsi z wojowników!

Módlmy się do Matki Natury o opiekę nad nami, i powierzmy jej swoje życie. Żyjmy na łonie przyrody, w zgodzie z naturą ale nie strójmy się jak elfy!

Jeżeli gra kimś na wzór miksu Indian obu Ameryk jest dla Ciebie, to już dziś skontaktuj się ze mną!

Mile widziani berserkowie/szamani/druidzi/rolnicy/oswajacze/gracze na bębnach/.  ;)
Proszę bez głupich komentarzy ;) Wiem że większość wybiera klasę raczej pod względem PK ale DM to shard także RPG  :D
<-click

Offline Sadi666

• Gracze DM
    • http://www.topory.fora.pl
Odp: Zagraj dzikusem!
« Odpowiedź #16 dnia: 2010 06 20, 11:29:47 »
Rozumiem że w planowanej władzy znajdzie się też miejsce dla kogoś z Asheyów a nie tylko tych 10-15 osób o których piszesz ;)

Nie martw się, mamy specjalne plany odnośnie Was :). Na pewno będziemy żyć w koegzystencji oraz mieć dobre stosunki. Może to nie będzie mechaniczna miejsce w "radzie" lub czymś takim (chociaż... nie wiem co na to Lektor), ale na pewno będziemy się liczyć z Waszym zdaniem. Kiedy wrzucimy historię Papuy, wszystko się wyjaśni. Jeszcze musimy ustalić z Estelem czy będziecie rdzennymi mieszkańcami bagien jednym z dwóch plemion czy też zupełnie kimś innym z zewnątrz. Kimś zamieszkującym naszą małą, kolonizatorską osadę ze względu na otoczenie, klimat i bliskość Natury. Osobiście podoba mi się bardziej ten pierwszy pomysł, ponieważ wpasował by się w nasza historię, ale oczywiście wszystko jest do dogadania :).

@wr: Dziękuję za słowa wsparcia. Ja tak samo myślę, że determinacja działa cuda, jednak trzeba do tego przekonać więcej ludzi. Każdy macha ręką i myśli, że sprawa jest przegrana. Albo mówi "Jak odzyskacie Papuę, to chętnie tam zamieszkam", a niestety nic nie robi, tylko czeka na gotowe. Trzeba się wziąć i zrobić, a z Asheyami może to będzie bardziej prawdopodobne :).
Cytat: Ainn
Jeśli gracze nie będą mogli czegoś tworzyć dla siebie przez skostniałe zasady to po prostu się ich straci.
Święta prawda...
Zrób se barda, nikt ci przynajmniej broni nie zwinie.
Ideał kobiety: "Kochanie, idź zrobić PH, a ja ugotuję obiad"

Offline mart

• Gracze DM
« Odpowiedź #17 dnia: 2010 06 21, 17:12:33 »
Papua to zarąbiste miejsce brak tylko bankiera, uzdro i można by się nigdzie nie ruszać. Mimo iż nie znam czasów jej świetności, nie gram też Asheyem, z miłą chęcią pomogę ożywić to miasto. :)
Cytat: Will
Widzę, że Ekipa wzięła się za ruszanie czegoś co wcześniej działało ok i nie trzeba było tego ruszać, bo można spieprzyć. Lepsze jest wrogiem dobrego.

Offline Sadi666

• Gracze DM
« Odpowiedź #18 dnia: 2010 06 21, 17:32:16 »
Bankiera nie ma, niczego nie ma, bo Papui oficjalnie nie ma :). Jak GMi zdecydują, że miasto wraca, to będą i NPCowie :).
Jeśli gracze nie będą mogli czegoś tworzyć dla siebie przez skostniałe zasady to po prostu się ich straci.
Święta prawda...

Offline mart

• Gracze DM
« Odpowiedź #19 dnia: 2010 06 21, 18:00:04 »
Wiem ze nie ma :P Stąd też pisze ze "brakuje". Ale z tym "niczego nie ma" sprawiłeś wielki ból pewnemu samotnemu właścicielowi. ;]
Widzę, że Ekipa wzięła się za ruszanie czegoś co wcześniej działało ok i nie trzeba było tego ruszać, bo można spieprzyć. Lepsze jest wrogiem dobrego.

Offline Sadi666

• Gracze DM
« Odpowiedź #20 dnia: 2010 06 21, 18:26:14 »
W Moonglow też tylko "Właściciel" jest :P.
Święta prawda...

Offline Xantos

« Odpowiedź #21 dnia: 2010 06 21, 19:13:23 »
Bardzo mi się podoba pomysł tego plemienia. Jakby co jestem bardzo zainteresowany  ;)

Offline Guardian

• Gracze DM
  • troll pesymista
« Odpowiedź #22 dnia: 2010 06 21, 20:04:27 »
Bankiera nie ma, niczego nie ma, bo Papui oficjalnie nie ma :). Jak GMi zdecydują, że miasto wraca, to będą i NPCowie :).

Bankier u Dzikusów i prostych osadników? Hmmm

Offline wr

« Odpowiedź #23 dnia: 2010 06 21, 20:08:16 »
Nazwa może i nietrafiona, ale w końcu od czego jest kreatywność. Gość może się nazywać np.: „strażnik Sezamu” czy coś innego w prymitywny deseń.

Offline gh0uligh

• Gracze DM
  • see hero, kill hero
    • Lora Garbalucha
« Odpowiedź #24 dnia: 2010 06 21, 23:05:34 »
tak, a w miescie magow bedzie stal na strazy prestydigitator...
udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.

Offline Sadi666

• Gracze DM
« Odpowiedź #25 dnia: 2010 06 22, 08:56:31 »
Oj, Ghg.. Ty i to Twoje poczucie humoru :P. wr dobrze mówi, a prawda jest taka, że Guardian się po prostu czepia :). Koniec tego offtopa :).
Święta prawda...

Offline mart

• Gracze DM
« Odpowiedź #26 dnia: 2010 06 22, 09:59:48 »
Mniejsza o to jak się będzie nazywał... byle by był.

Offline spot

• Gracze DM
  • Kelzak
« Odpowiedź #27 dnia: 2010 06 22, 14:47:42 »
Nawet wrocilbym do UO, zeby pobawic sie w te klimaty, ale pewnie nie dostane 3 slota, wiec chyba jednak nie wroce  ;D
Keep trollin' trollin' trollin' trollin'!

"Whitney Phillips, a PhD student at the University of Oregon, studied trolls for her doctorate. She says they are mostly men in their 20s and early 30s, usually college-educated and intelligent."

Offline Sadi666

• Gracze DM
« Odpowiedź #28 dnia: 2010 06 22, 15:13:24 »
Nawet wrocilbym do UO, zeby pobawic sie w te klimaty, ale pewnie nie dostane 3 slota, wiec chyba jednak nie wroce  ;D

Próbuj :). W kupie siła. Im nas więcej, tym lepiej. Jeśli byłeś grzecznym dzieckiem w tym roku to może Ci dadzą :P.
Święta prawda...

Offline Wojto

• Gracze DM
« Odpowiedź #29 dnia: 2010 06 22, 17:21:02 »
Co prawda grupy tej odgrywać nie będę, ale spodobała mi się i mogę wam trochę pomóc w organizacji  :P Czytając posty wpadłem, że mógłby być nawet własny język, ale oczywiście, że później jak się bardziej ów grupa rozwinie. No, bo prymitywne plemiona raczej nie bardzo po ludzku, by umiały mówić. No chyba, że im też by się przydzieliło możliwość uczenia języków po 60-ce, ale np. tylko wspólnego. No i według mnie Druidzi, by za bardzo nie pasowali 8) Ale inne klasy jak najbardziej ;) Powodzenia w tworzeniu grupy będę zaglądać i pomagać w organizacji ;D

Offline mart

• Gracze DM
« Odpowiedź #30 dnia: 2010 06 22, 18:08:59 »
Druidzi jako tacy to może faktycznie nie... ale szamani za to owszem ;]