Autor Wątek: Zagraj dzikusem!  (Przeczytany 3367 razy)

Offline Estel

• Gracze DM
  • Courage is immortal.
Zagraj dzikusem!
« dnia: 2010 06 18, 20:15:18 »

Znudziła Ci się gra miastowym człowiekiem goniącym za pieniędzmi i sławą? A może po prostu jeszcze nie zacząłeś grać i nie wiesz na grę kim się zdecydować?

Jeżeli tak, zostań jednym z Asheyów, rdzennych mieszkańców Sosarii!

Odzyskajmy ziemie które ludzie nam odebrali nazywając nas dzikusami!

Odnajdźmy ponoć już wytępione, zielone Asheyskie rumaki, których dosiadali kiedyś najdzielniejsi z wojowników!

Módlmy się do Matki Natury o opiekę nad nami, i powierzmy jej swoje życie. Żyjmy na łonie przyrody, w zgodzie z naturą ale nie strójmy się jak elfy!

Jeżeli gra kimś na wzór miksu Indian obu Ameryk jest dla Ciebie, to już dziś skontaktuj się ze mną!

Mile widziani berserkowie/szamani/druidzi/rolnicy/oswajacze/gracze na bębnach/.  ;)
Proszę bez głupich komentarzy ;) Wiem że większość wybiera klasę raczej pod względem PK ale DM to shard także RPG  :D
<-click

Offline Gonzorr

• Gracze DM
Odp: Zagraj dzikusem!
« Odpowiedź #46 dnia: 2010 07 21, 21:53:18 »
Pomysł genialny jak i wykonanie. Bardzo mi się podoba i z chęcią wziąłbym w tym udział. :P
"Nie ma sensu z nim dyskutować, kto się kmiotem urodził rycerzem nie zdechnie." - Raaban

"vibo idz sobie do piaskownicy popyskuj kolezankom" - Laurecja

Offline Sadi666

• Gracze DM
    • http://www.topory.fora.pl
« Odpowiedź #47 dnia: 2010 07 22, 12:19:36 »
Łap Estela na IRCu. Narazie czekamy na wyniki ankiet dotyczących naszego pięknego miasta - Papui :). Ruch dzikusów ruszy razem z miastem jak przypuszczam :).
Cytat: Ainn
Jeśli gracze nie będą mogli czegoś tworzyć dla siebie przez skostniałe zasady to po prostu się ich straci.
Święta prawda...
Zrób se barda, nikt ci przynajmniej broni nie zwinie.
Ideał kobiety: "Kochanie, idź zrobić PH, a ja ugotuję obiad"

Offline Estel

• Gracze DM
  • Courage is immortal.
« Odpowiedź #48 dnia: 2010 07 22, 13:47:03 »
Asheyów jest około 7, bawimy się i rozwija się do przodu :)
Dzięki za zainteresowanie tematem i wspólną zabawę :)
chętnych zapraszam na ircu: /q Estel ;)
pozdrawiam
<-click

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #49 dnia: 2010 07 22, 16:04:34 »
Łap Estela na IRCu. Narazie czekamy na wyniki ankiet dotyczących naszego pięknego miasta - Papui :). Ruch dzikusów ruszy razem z miastem jak przypuszczam :).

Ruch dzikusów nie czekał na Papue ;)

Dodam może że nie trzeba mieć nowej postaci żeby do nas dołączyć. Czego dobrym przykładem jest moja osoba ;) Każdy kto lubi RPG jest mile widziany. Mamy własny kanał na ircu itp;p Jak już Estel wspomnial.. zagadać i dołączyć :D
"koń amazonki fabularnie jest tak z nią zżyty że w gdy ona pada to jemu pęka serce z żalu."  :D

Offline Gonzorr

• Gracze DM
« Odpowiedź #50 dnia: 2010 07 22, 16:23:07 »
Kiedy Papka wstaje? Bom ciekaw jest.
"Nie ma sensu z nim dyskutować, kto się kmiotem urodził rycerzem nie zdechnie." - Raaban

"vibo idz sobie do piaskownicy popyskuj kolezankom" - Laurecja

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #51 dnia: 2010 07 22, 16:53:00 »
Na świętego Dygdy...

którego niema nigdy.
"koń amazonki fabularnie jest tak z nią zżyty że w gdy ona pada to jemu pęka serce z żalu."  :D

Offline Sadi666

• Gracze DM
« Odpowiedź #52 dnia: 2010 07 22, 18:50:21 »
Czekamy na wyniki ankiety i na wybór scenarzysty :).
Jeśli gracze nie będą mogli czegoś tworzyć dla siebie przez skostniałe zasady to po prostu się ich straci.
Święta prawda...

Offline gh0uligh

• Gracze DM
  • see hero, kill hero
    • Lora Garbalucha
« Odpowiedź #53 dnia: 2010 07 22, 19:05:08 »
a skad wiesz, ze on bedzie dodany pod dzikusow? to nowa grupa, pelna entuzjazmu i zapalu, ktory moze jednak okazac sie nazbyt krotki. na razie sa pod stala obserwacja.
udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.

Offline Sadi666

• Gracze DM
« Odpowiedź #54 dnia: 2010 07 22, 19:09:02 »
Nie wiem, ale przypuszczam, że opiekun Papui, będzie się zajmował mieszkańcami, a więc w tym dzikusami. Chyba lepiej, jak będzie jeden opiekun od miasta, boga i grupy mieszkającej w tym samym mieście.
Święta prawda...

Offline Diabeł

• Gracze DM
    • RPGowy blog Diabła
« Odpowiedź #55 dnia: 2010 07 22, 19:17:09 »
Na DM Sadi, wiele rzeczy nie działa tak jak powinno. Ale o tym powinieneś już wiedzieć od dawna :) .

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #56 dnia: 2010 07 22, 19:23:39 »
A mi się zdaje że dzikusy nie będą mieszkały w papui ;) Zwłaszcza z tego powodu, jaka ta papua wg was będzie. Ale ja tak nie jestem głosem wszystkich dzikusów więc mówie tylko za siebie.

Ghg nie bierz tego co mówi Sadi jako wypowiedź dzikusa, bo jak widać on nawet nie wiedział że my już działamy sobie ;)

Offline mae

• Administrator
« Odpowiedź #57 dnia: 2010 07 22, 20:06:31 »
Tak, jak poinformowal was Ghg, entuzjazm i zapal dzikusow nie uszedl naszej uwadze. Osoba odpowiedzialna za obserwacje i pomoc dzikusom w tworzeniu ich grupy fabularnej jestem ja.

Nalezy wiec potraktowac tych panstwa powaznie, bo zabawa sie juz zaczela.
D.:
   lajka do dziisaj na orbicie okoloziemiskiej lata

Offline Sadi666

• Gracze DM
« Odpowiedź #58 dnia: 2010 07 22, 20:33:46 »
A mi się zdaje że dzikusy nie będą mieszkały w papui ;) Zwłaszcza z tego powodu, jaka ta papua wg was będzie. Ale ja tak nie jestem głosem wszystkich dzikusów więc mówie tylko za siebie.

Ghg nie bierz tego co mówi Sadi jako wypowiedź dzikusa, bo jak widać on nawet nie wiedział że my już działamy sobie ;)

Hmmm... Ja przekazałem Estelowi nasza koncepcję już wcześniej, zgodził się, powiedział, że mu się podoba oraz pomógł nam umieścić dzikusów w historii Papui. Nie widzę więc problemów co do tego, że dzikusi będą integralną częścią naszego miasta :).
Święta prawda...

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #59 dnia: 2010 07 22, 20:41:22 »
A ja widze małe "ale".  I mówiłam już o nim na waszym kanale na ircu. Miasto musiałoby być neutralne.. a wy takiej Papki nie zrobicie. Do tego chcecie Asheyów jako konie pociągowe.. ale od władzy to mają się trzymać z daleka. Prawdą jest że Estel z wami gadał i coś ustaliliście ale do dziś staram mu się to wyperswadować. Zdaje się że jest strasznie słowny i pomoże wam w odbudowaniu Papki ale szczerze wątpię w to, że dzikusy się tam osiedlą kiedykolwiek.

Offline Sadi666

• Gracze DM
« Odpowiedź #60 dnia: 2010 07 22, 20:57:16 »
No to chyba coś Ci się pokręciło. Przeczytaj jeszcze raz pierwszy mój post  >:(. Papua będzie neutralna, takie jest główne założenie. Natomiast Asheye też będą mieli swój głos w Radzie. Tzn. miało być tak, że będziecie sobie żyć na uboczu, niezależnie od nas, po swojemu, ale będziemy liczyli się z Waszymi postulatami, więc nie wiem skąd takie informacje wzięłaś. Taka wspólna egzystencja. Żyj i pozwól żyć innym.
Święta prawda...