Autor Wątek: Mounty:|  (Przeczytany 815 razy)

Offline AbelarD

• Gracze DM
Mounty:|
« dnia: 2010 07 06, 15:10:25 »
jakoś godzinę temu sparowałem się z wojem(zmiana z tego co widzę już włączona), moja widmowa lama padła na 5-6 ciosów, ja wszystko jestem wstanie zrozumieć  ale wydaje mi się ze cena 60-70k za ową lamę jest tutaj nierównomierna. Jak by nie było to jest widmo które nie zawsze można łatwo dostać i nie każdy ma funfli którzy ją oswoją.  Poza tym jeżeli tworzymy tak klimatyczny server, ze nie można kopać mając coś w ręce rozbijać muszelek itd. to może dacie do wyboru atakowanie człowieka albo Mounta. Albo inna opcja niech  dmg zadają tylko czary masowe, a nie corpy i bronie a jeżeli tak chcecie to jak mówiłem wyżej dajcie coś do wyboru(będzie klimatycznie)

Offline Zywol

Odp: Mounty:|
« Odpowiedź #1 dnia: 2010 07 06, 15:23:34 »
lama widmowa - 0 obrażeń [drogi mob i w końcu jest widmem nie powinien go ranić dmg]
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Offline Guardian

• Gracze DM
  • troll pesymista
« Odpowiedź #2 dnia: 2010 07 06, 16:11:36 »
jakoś godzinę temu sparowałem się z wojem(zmiana z tego co widzę już włączona), moja widmowa lama padła na 5-6 ciosów, ja wszystko jestem wstanie zrozumieć  ale wydaje mi się ze cena 60-70k za ową lamę jest tutaj nierównomierna. Jak by nie było to jest widmo które nie zawsze można łatwo dostać i nie każdy ma funfli którzy ją oswoją.  Poza tym jeżeli tworzymy tak klimatyczny server, ze nie można kopać mając coś w ręce rozbijać muszelek itd. to może dacie do wyboru atakowanie człowieka albo Mounta. Albo inna opcja niech  dmg zadają tylko czary masowe, a nie corpy i bronie a jeżeli tak chcecie to jak mówiłem wyżej dajcie coś do wyboru(będzie klimatycznie)

To niczyja wina, ze nie potrafisz zrozumiec ze widmaki sa dla shadowow zeby sie ukrywac, a nie zeby zbierac tegie baty.

Offline AbelarD

• Gracze DM
« Odpowiedź #3 dnia: 2010 07 06, 16:18:23 »
ty chyba nie wiesz co mówisz...

Online Zyzio

• Rzecznik Podmroku
« Odpowiedź #4 dnia: 2010 07 06, 16:26:07 »
Hehehe... Guardian nie ucz shadowa po co mu widmak i nie uzywaj bzdurnych argumentow z kategorii "moze i padac na cepa, w koncu i tak go nie widac", bo ukrywanie na DM tak ladnie nie dziala. Sprobuj walczyc z ukrywaniem na wojownika i zrozumiesz ze ten skill w zadnym razie nie pomaga go pokonac, to trzeba zrobic wrecz. Mialem watpliwosci czy kruchosc widmaka nie uwidoczni sie w tym przypadku, ale testowalem ja z magiem wiec nie moge sie odniesc.
KANDYDACI NA DROWA *CLICK* W OBRAZEK

Offline Guardian

• Gracze DM
  • troll pesymista
« Odpowiedź #5 dnia: 2010 07 06, 16:39:34 »
Hehehe... Guardian nie ucz shadowa po co mu widmak i nie uzywaj bzdurnych argumentow z kategorii "moze i padac na cepa, w koncu i tak go nie widac", bo ukrywanie na DM tak ladnie nie dziala. Sprobuj walczyc z ukrywaniem na wojownika i zrozumiesz ze ten skill w zadnym razie nie pomaga go pokonac, to trzeba zrobic wrecz. Mialem watpliwosci czy kruchosc widmaka nie uwidoczni sie w tym przypadku, ale testowalem ja z magiem wiec nie moge sie odniesc.

to wytlumacz mi po co bierzesz pod dupe widmaka jak idziesz na woja na wymiane ciosow, wiedzac o nowej zmianie? Po kij Ci wtedy to ukrywanie?

Offline Sadi666

• Gracze DM
    • http://www.topory.fora.pl
« Odpowiedź #6 dnia: 2010 07 06, 16:47:42 »

to wytlumacz mi po co bierzesz pod dupe widmaka jak idziesz na woja na wymiane ciosow, wiedzac o nowej zmianie? Po kij Ci wtedy to ukrywanie?

Nie rozumiem Twojego toku rozumowania. Takie było założenie, że shadow się ukrywa. Shadow jeździ na widmaku, żeby mógł ukrywać się podczas walki. Weszła zmiana i co? Wszyscy mają rezygnować z gry shadowem, bo uniemożliwia ona normalnej gry? Taki jest fakt i nie należy się z tym godzić, tylko dojść do kompromisu. Woja i maga tak samo potrzeba pokonać w walce wręcz (mam na myśli shadow-woja), a to, że w starciu z wojownikiem takie widmo pada na 5 placków to coś jest nie tak. Zmiana została wprowadzona bezmyślnie, bez wzięcia pod uwagę sprawy widmaków.

Sądzę, że właśnie widma nie powinny być ranione podczas walki. Mają one zerową wartość bojową, wysoką cenę, a do tego tragiczne hp.

W ogóle to działa już ta zmiana, że można jeździć na koszmarze bez wymagań? Bo ja nie wyobrażam sobie puchy na zwykłym koniu teraz, to niedorzeczne. PvP kończy się wtedy, jak padnie pierwszy wierzchowiec, a nie gracz na nim. Bo co? Nie uleczy takiego konia podczas starcia, a ma on również bardzo mało hp, zmuszony jest więc jeździć na czymś mocniejszym. I co z tego, że gracz się leczy podczas PvP, skoro i tak spadnie z konia, którego leczyć się nie da, a to równa się zgonowi. Nie wiem na prawdę jaki cel w tych zmianach.

Offline Glabhonhair

• Gracze DM
« Odpowiedź #7 dnia: 2010 07 06, 17:22:25 »
Ta zmiana to jeden wielki smiech na sali. Granie magiem/wojem na widmie lub bez tamerki (kon, lama ) stalo sie bezsensowne. Moze warto by bylo wprowadzic w koncu ta zmiane z dosiadeniem do 90 i zmienic cos w widmaku?

lpd

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 2010 07 06, 17:30:15 »

To niczyja wina, ze nie potrafisz zrozumiec ze widmaki sa dla shadowow zeby sie ukrywac, a nie zeby zbierac tegie baty.

To powinno byc definicja FF :)  Autor ma racje. Puszka royal tez Ci sie rozpada na 5-6 hitow ? Chcialbys?

Offline Gucio

• Gracze DM
« Odpowiedź #9 dnia: 2010 07 06, 17:40:44 »
Ja to był całkiem wywalił tę zmianę... Teraz konie będą chodzić po 200gp... :F

McDevil

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 2010 07 06, 19:31:53 »
Jak widmaki będą nieśmiertelne to przewiduje wysyp
a) tamerów
b) ludzi na widmakach
c) gmów

Offline Dysiek

• Gracze DM
« Odpowiedź #11 dnia: 2010 07 06, 19:45:43 »
Po dzisiejszym Pk czułem się jak by tej zmiany w ogóle nie było. Jedyne co zauważyłem to kruchość widm a tak to wszystko śmiga ładnie

Offline AbelarD

• Gracze DM
« Odpowiedź #12 dnia: 2010 07 06, 21:07:43 »
dać im więcej hp tylko tyle

Offline licho

• Gracze DM
« Odpowiedź #13 dnia: 2010 07 06, 21:16:15 »
Skoro zmiana już włączona to zwiększyłem nieco hp widmaków.
Siła wchodzących ciosów w mounty nadal jest doszlifowywana, ma być tak byście nie spadali na ziemię od razu, ale tak byście zauważali że może się to zdażyć.

I naprawdę postarajcie się zmienić ton dyskusji na forum.

Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Offline Hexin

• Gracze DM
« Odpowiedź #14 dnia: 2010 07 06, 21:59:57 »
Ta zmiana ma na celu podpakowac tamera, ktory bedzie teraz zbijał kokosy na bardziej zywotnych mountach czy moze chcecie powoli wycowac z lasów konie i lamy? Po co te urozmaicenie? Wystarczająco łatwo paść na pvp, po co to jeszcze komplikowac mobem? Jaki jest cel tej zmiany?