Autor Wątek: World of Tanks (narazie closed beta)  (Przeczytany 7779 razy)

Offline Badalaman

• Gracze DM
World of Tanks (narazie closed beta)
« dnia: 2010 07 17, 18:39:02 »
Trwaja beta testy gry online World of Tanks.

strona gry: http://www.worldoftanks.com/

Jest tam join beta, kto chce moze zlozyc aplikacje o klucz. Ja otrzymalem swoj kilka dni temu.

Jak wskazuje nazwa gry kierujemy w niej czolgami (a takze artyleria oraz antytankami).
W becie dostepnych jest kilka map na ktorych tocza sie bitwy. Bitwa trwa az zniszczy sie wszystkie wrogie pojazdy badz zdobedzie baze.

Kilka filmików:
http://www.youtube.com/watch?v=hJd9iCbpwuI&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=xpDrzmzIUaE&feature=player_embedded

Po paru dniach zabawy moge powiedziec ze gra sie bardzo przyjemnie. Sa dostepne czolgi niemieckie i rosyjskie.

Zaczynamy gre z lekkim badziewiem, wiec nei warto pchac sie na pierwszego, bo wiekszosc bitwy obejrzycie juz z kamer pozostalych przy zyciu graczy :)
W walce zdobywamy kase i expa. Za expa wynajdujemy lepsze elementy pancerza, dziala, silniki itp. Za kase je kupujemy, a potem takze lepszy pojazd.
Kase wydajemy tez na amunicje i naprawy pojazdu.

Mamy tez koszary z zalogami, do kazdego typu czolgu trzeba osobnych ludzi - podczas bitew szkola sie i dzialaja sprawniej (np szybciej zwieksza sie dokladnosc celowania itp).

Polecam obadac gierke, poki co zapowiada sie ciekawie.
Choc jest tez "free to play" czyli za pewne rzeczy trzeba bedzie zaplacic badz poswieci wiecej czasu na ich darmowe zdobycie. Tak jest z zaloga, kupujac czolg za free dostajemy zaloge z podstawowego kursu z 25%wyszkoelniem, za kase standardowa z gry mozemy kupic lepszaych z 50% wyszkolenia a za golda z 75%.
Podczas bety codzienie dostajemy 150 golda, niewiem jak bedzie w finalnej wersji, mozliwe ze gold trzeba bedize kupowac.

Offline wr

Odp: World of Tanks (narazie closed beta)
« Odpowiedź #16 dnia: 2010 07 24, 17:55:19 »
Póki jest beta i darmowy gold na to konto premium to jeszcze trochę pogram.

A na IV jakoś sobie radzę, choć dopiero jedno działo upgradowałem (poza silnikiem i gąsienicami), więc generalnie jestem w bitwach nim na +, tylko dość mały ten plus (1-2k). Przy V to już lekko pewnie nie będzie z tą naprawą i ammo, a dalej o Tygrysie już pisałem. :/

Co do mikropłatności to fajnie je rozwiązali w LoL, bo tam bez nich postacie mają takie same szanse w bitwie, a wbić ostatni level bez płacenia można nawet szybko. W WoT twórcy są na moje oko zbyt zachłanni (co czego mają prawo, bo się napracowali) i bez płacenia realnych pieniędzy zamiast dobrze się bawić to trzeba będzie „farmic” kasę, czego ostatnimi czasy robić nie lubię. ;p

Offline Vilku

• help-dm
« Odpowiedź #17 dnia: 2010 07 24, 20:55:09 »
Do 5 lvl czolgow jeszcze mozna zarobic na free , powyzej juz niestety ciezko . Ja teraz zbieram na wieksze premium wiec oszczedzam golda , wiaze sie to z tym ze 3 bitwy gram maluchami i jedna czyms ciezszym . Wszystkie pojazdy sa w miare tanie w naprawie , zobaczycie pozniej ceny ammo  ;) jak za zaladownie na full przyjdzie zaplacic 5k albo i 10k , wszystko zalezy od kalibru ( naweselsze jest ammo do hummela , jeden pocisk kosztuje 1100  ;D ) ale dlatego tez sie nei widzi w kazdej grze mausow , is7i innych bardzo ciezkich badziewi .
Przy odrobinie szczescia tyle bedziecie na premie miec
Victory!
Battle: Lakeville 25 lipca 2010 01:56:39
Tank: VK3001(H)
Earned:
2 765 Experience
40 202 Credits
« Ostatnia zmiana: 2010 07 25, 00:58:27 wysłana przez Vilku »
rzemiosło górą , reszta to tylko drobny dodatek

Offline wr

« Odpowiedź #18 dnia: 2010 07 26, 07:49:36 »
Pz IV z największą armatą na pokładzie to już nawet nienajgorszy czołg. Właśnie 5 zestrzeliłem :) A z haubicy przerzuciłem się na niszczyciela czołgów, jako drugi pojazd.

p.s. Vilku, czemu wziąłeś sobie czołg Pz 3001 zamiast Pz 3601? Ten drugi wydaje się lepszy przez prawie 2x mocniejszy armor (a tylko trochę wolniejszy w jeżdżeniu). Chyba że masz 2 czołgi V lvl, i ten właśnie jako drugi :>

Offline Vilku

• help-dm
« Odpowiedź #19 dnia: 2010 07 26, 09:56:18 »
Bo wybralem szybsze linie , Jak ty sie bedziesz czolgal tygrysem ja bede latal obok na panterze lub t44 . Moze i nie sa mocno opancerzone ale maja kopa i predkosc .

Offline wr

« Odpowiedź #20 dnia: 2010 07 26, 11:33:20 »
Na moje oko prędkość nie odgrywa i tak znaczącej roli w czołgu, chyba że do zwiadu - dla małych. By dobrze przycelować to i tak trzeba się zatrzymać, to raz. Dwa, to mapy są na tyle małe że i dużym się zajedzie na czas, a do przodu nie ma się co wyrywać bo lepiej jechać z większą gromadą.  Trzy, to zamiast zapierdzielać by nie być trafionym przez artylerie, można szukać osłon przed nią. Cztery - takiego Tygrysa to 1/3 pojazdów wroga w ogóle nie spenetruje, następne 1/3 to go najwyżej połaskocze.
Ale jak się lubi takie szybkie wyścigówki wśród czołgów, to przecież można. :)

Offline wr

« Odpowiedź #21 dnia: 2010 07 26, 19:23:54 »
Piszę post pod postem, by pokazało jako „nie czytane”, a komuś może się przydać.
Klucze ponoć są też tutaj (znaczy link do nich i opis): http://world-of-tanks.pl/forum/viewtopic.php?f=5&t=30

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #22 dnia: 2010 08 06, 09:46:40 »
jesli ktos chce zagrac a nie dostal sie wczesniej do bety to CD Action rozdaje klucze do bety, maja ich cos  100 000 wiec szybko nie zabraknie.
Kod dostaje sie blyskawicznie, tu strona CDA:

http://www.cdaction.pl/news-13990/world-of-tanks-kody-do-wersji-beta-bardzo-duzo-kodow.html

Trzeba miec tylko konto w serwisie CDA, zaklada sie je bezplatnie.

Offline wr

« Odpowiedź #23 dnia: 2010 08 06, 19:24:23 »
Jutro za golda wykupuję konto premium na miecha. :)
Z rad: – jak ktoś chce iść w ciężkie czołgi to polecam Róskie, bo lvl 4 i 5 (czyli KV i KV-3) mają dużo mocniejsze niż Niemieckie odpowiedniki (Pz IV i VK3601). Następne levele już są z tego co widzę zbalansowane, choć niektórzy twierdzą iż mimo że Róskie mają podobny pancerz w późniejszych levelach to są mocniejsze przez to iż mają większy kąt nachylenia pancerzy.

p.s. aktualnie zbieram kasę na KV-3. :)

Offline quendin

« Odpowiedź #24 dnia: 2010 08 07, 09:08:32 »
Jak chcesz powalczyć z czymś ruskim i ciężkim to spróbuj się z IS-7 :D To jakaś chora hybryda. Wczoraj ukończył koleś mapę z wynikiem 10!!! fragów, będąc atakowany przez 6-8 czołgów.
Niezniszczalne bydle.

A czołgi KV są dla mnie porażką... ta ich wielka, pudełkowata wieża aż się prosi o strzał. Jak gram swoim T-34/85 to KW są moimi "ulubionymi" ciężkimi czołgami :D
Brazylijscy naukowcy wykryli, że ludzie z niskim poziomem IQ czytają posty na forum trzymając rękę na myszce

nie... już za późno na zdejmowanie :)

Offline wr

« Odpowiedź #25 dnia: 2010 08 07, 09:50:07 »
KV nie jest jakimś świetnym czołgiem – wolny, mało zwrotny, łatwo trafić ze względu na wysoki profil i kwadratową wieżę, ale za to bije na głowę Pz IV (który też mam) armorem i siłą działka („Tygrysa” już mocno pogryzie). Więc generalnie lepsze mam wyniki w statystykach KV niż Pz IV. Czołgów lvl 5 jeszcze nie mam więc tylko na drzewko tech patrzeć mogę i porównywać, i z bitew wnioski wyciągać.
A IS 7 to faktycznie potęga, ale trzeba być nolifem bo go szybko zdobyć. :P

Borry

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 2010 08 08, 10:08:16 »
Pograłem sobie trochę i muszę przyznać, że całkiem miła gra. Bardzo przypomina Navy Fields, zarówno jeśli chodzi o realia (IIWŚ), jak i rozwój, poza tym, że tam pływało się statkami, a tutaj jeździ się czołgami. ;)

Plusy:
*Gdyby mi ktoś nie powiedział, to nie zgadłbym, że to beta. Wszystko działa bez najmniejszego zgrzytu i widziałem wielokrotnie gry, które dużo gorzej wyglądały po premierze (w MMO o to nie trudno).
*Mapki są przyjemne i zróżnicowane od typowo miejskich, po zabawy w chowanego w lesie.
*Oprócz czołgów możemy grać niszczycielami czołgów i działami samobieżnymi, a każda "rodzina" pojazdów ma inną filozofię walki.
*Mechanika gry i charakterystyka pojazdów pozwala bawić się przednie, a jednocześnie wymusza używanie taktyki.

Minusy:
*Jest "darmowa". :/
*Farma.
*Mapki mimo, że bardzo ciekawe, to są za małe.
*Dużo polaków.
*Na szczycie drzewek widnieją takie cuda jak IS-7 i PzKpfw VIII Maus. Problem w tym, że obydwa to prototypy, IS-7 powstawał po wojnie, a Maus, wyprodukowany w 2 egzemplarzach, był tak nieudanym projektem, że nie miał jakichkolwiek szans na zaistnienie na polu walki. Całkiem możliwe, że są i inne "kwiatki", ale nawet nie patrzyłem, co tam jest po drodze.

Offline Vilku

• help-dm
« Odpowiedź #27 dnia: 2010 08 08, 12:04:18 »
Tylko ze najgorsze ta beta sie ciagnie juz od roku , cos spoczeli na laurach i sie kurde nie ruszaja . Fakt ze maja wejsc trzy nowe mapki ale wszyscy raczej czekaj na klany i wojny o europe , dodatkowo mialy wejsc nowe nacje i nowe drzewka , to takze jet ladnie rozpisane i nadal gdzies tam wisi u nich w projektach na przyszlosc . No i zmiana malowania tez juz miala wejsc  >:(
http://game.worldoftanks.com/media/uploads/clan_wars_sketch.jpg
http://game.worldoftanks.com/news/general_news/full_tank_trees_revealed
Co do is7 i mausa , sa to kwiatki ktorych bedzie wiecej , zeby je ugrysc potrzeab albo altylerii albo strzelac z daleka , na soptkanie 1vs1 czyms malym lepiej sie nie wystawiac , no i amiana pociskow sie przydaje bo zwyklymi sie nei przebije .  Od is7 o wiele gorszy do rozwaleia jest is4 , ma jakis zrypany pancerz i wiecej rykoszetow daje .

Borry a porownanie z nf jest niezbyt trafione  , tu jest w miare dzialajaca beta ktora sie zozwija , tam pelna gra ktora obecnie jest wielkim bugiem , wszystko w niej juz popsuli i nie potrafia naprawic niestety .

Kox czepisz sie  ;D ;D
« Ostatnia zmiana: 2010 08 08, 13:28:50 wysłana przez Vilku »

Offline Kox_Rox

« Odpowiedź #28 dnia: 2010 08 08, 13:07:48 »
Sciagam wlasnie, zobaczymy jak sie prezentuje ;)

ps:

tylko troszeczke :D
« Ostatnia zmiana: 2010 08 08, 23:43:19 wysłana przez Kox_Rox »
chociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Offline quendin

« Odpowiedź #29 dnia: 2010 08 08, 13:43:16 »
Co do czołgów to nie ma co kruszyć kopii, to nie jest gra historyczna :) Tym bardziej, że mają być w niej czołgi do lat 50-tych (a tych jak wiadomo Niemcy już nie zdążyli wyprodukować).

CB zbliża się już do końca, bo od września startuje OB (więc chyba wtedy ujrzymy klany). A na razie wchodzi niedługo patch 0.5.2 który na serwerach RUS już jest.
Brazylijscy naukowcy wykryli, że ludzie z niskim poziomem IQ czytają posty na forum trzymając rękę na myszce

nie... już za późno na zdejmowanie :)

Offline wr

« Odpowiedź #30 dnia: 2010 08 08, 17:28:06 »
Właśnie kupiłem sobie KV-3 (rosyjski), i mimo że jest 1 lvl niżej niż Tygrys to myślę iż mu nie ustępuje zbytnio. W pierwszej nim bitwie uratowałem naszą bazę, bo stałem koło niej niedaleko (silnik jeszcze nie ulepszony, wiec wole daleko nie jeździć ;)) i do bazy wpadły 4 średnie czołgi i TD (tank destroeyer’y), wszystkie do mnie strzelają a ja tylko się do nich frontem obracałem i kosiłem po kolei ich. Trzech zestrzeliłem, a czwarty dostał od wracającego sojusznika, a zajęli bazę już w ¾ (taki czerwony pasek się zapełnia z czasem) :)