Autor Wątek: World of Tanks (narazie closed beta)  (Przeczytany 7780 razy)

Offline Badalaman

• Gracze DM
World of Tanks (narazie closed beta)
« dnia: 2010 07 17, 18:39:02 »
Trwaja beta testy gry online World of Tanks.

strona gry: http://www.worldoftanks.com/

Jest tam join beta, kto chce moze zlozyc aplikacje o klucz. Ja otrzymalem swoj kilka dni temu.

Jak wskazuje nazwa gry kierujemy w niej czolgami (a takze artyleria oraz antytankami).
W becie dostepnych jest kilka map na ktorych tocza sie bitwy. Bitwa trwa az zniszczy sie wszystkie wrogie pojazdy badz zdobedzie baze.

Kilka filmików:
http://www.youtube.com/watch?v=hJd9iCbpwuI&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=xpDrzmzIUaE&feature=player_embedded

Po paru dniach zabawy moge powiedziec ze gra sie bardzo przyjemnie. Sa dostepne czolgi niemieckie i rosyjskie.

Zaczynamy gre z lekkim badziewiem, wiec nei warto pchac sie na pierwszego, bo wiekszosc bitwy obejrzycie juz z kamer pozostalych przy zyciu graczy :)
W walce zdobywamy kase i expa. Za expa wynajdujemy lepsze elementy pancerza, dziala, silniki itp. Za kase je kupujemy, a potem takze lepszy pojazd.
Kase wydajemy tez na amunicje i naprawy pojazdu.

Mamy tez koszary z zalogami, do kazdego typu czolgu trzeba osobnych ludzi - podczas bitew szkola sie i dzialaja sprawniej (np szybciej zwieksza sie dokladnosc celowania itp).

Polecam obadac gierke, poki co zapowiada sie ciekawie.
Choc jest tez "free to play" czyli za pewne rzeczy trzeba bedzie zaplacic badz poswieci wiecej czasu na ich darmowe zdobycie. Tak jest z zaloga, kupujac czolg za free dostajemy zaloge z podstawowego kursu z 25%wyszkoelniem, za kase standardowa z gry mozemy kupic lepszaych z 50% wyszkolenia a za golda z 75%.
Podczas bety codzienie dostajemy 150 golda, niewiem jak bedzie w finalnej wersji, mozliwe ze gold trzeba bedize kupowac.

Borry

• Gość
Odp: World of Tanks (narazie closed beta)
« Odpowiedź #31 dnia: 2010 08 08, 17:36:24 »
Co do NF to grałem w to ładny kawałek temu, więc nie wiem jak gra wygląda aktualnie.

Natomiast Mausowi nie przepuszczę. Nie mam zamiaru czepiać się tego, że coś jest niezgodne z realiami, bo przecież to tylko gra, ale Maus... 200 tonowe coś, co porusza się po drodze z prędkością 13 km/h, a po błocku (o górkach nie wspominam) jest wolniejsze niż płyty tektoniczne, nie wjedzie na żaden most a każda rzeka to dla niego bariera nie do przekroczenia ma być topowym czołgiem niemieckim? Równie dobrze mogli wrzucić Boiraulta jako najlepszy czołg francuski albo Cara jako rosyjski.

Maus to pojazd z gatunku "śmieszne i ciekawe machiny wojenne, których twórcy jarali za dużo towaru", a nie czołg.

Mam nadzieję, że twórcy gry nie widzieli tego.

Offline Karcharot

• Gracze DM
« Odpowiedź #32 dnia: 2010 08 08, 18:02:52 »
moze i ja sciagne...

tak sie zastanawiam.. oplaca sie grac artyleria? jakos to mnie bardziej interesuje niz smiganie czolgiem.

Offline wr

« Odpowiedź #33 dnia: 2010 08 08, 19:38:35 »
Zależy co rozumiesz przez  „opłaca się”. Gra się nią inaczej niż czołgiem, czy TD, ale expa i kredytów zbiera się porównywalnie.

Offline quendin

« Odpowiedź #34 dnia: 2010 08 08, 20:25:25 »
...tak sie zastanawiam.. oplaca sie grac artyleria?....

W bitwach rekrutów czyli na Tier1 artylerią gra się bardzo przyjemnie bo każdego bierzesz na hita :) Później już niestety już tak kolorowo nie jest.
Brazylijscy naukowcy wykryli, że ludzie z niskim poziomem IQ czytają posty na forum trzymając rękę na myszce

nie... już za późno na zdejmowanie :)

Offline wr

« Odpowiedź #35 dnia: 2010 08 08, 20:50:07 »
małe i poczatkowe średnie czołgi oraz TD lepiej z tym nie mają, bo zbytnio sobie nie postrzelają, a jedynie robią za zwiadowców, choć czasami się trafi jakiś zabłąkany SPG. :D

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #36 dnia: 2010 08 09, 07:36:16 »
Ci zwiadowcy sie przydaja.
Wiadomo ktoredy idzie natarcie wroga, badz ze sie zecydowali bronic wokolo bazy.
Umozliwiaja tez ostrzal artylerii, badz szybka eliminacje wrogiej artyleri, jesli niejest odpowiednio chroniona.

Offline SolTell

« Odpowiedź #37 dnia: 2010 08 14, 20:35:26 »
Badalaman, ja cie dziś widziałem jak bodaj w którymś średnim niemieckim VK popinałeś. Grzmotnołem cie od frontu Stugiem ;)
nick w grze: gensturm.

Giera się fajnie, jak napisałem, jeżdżę niemieckimi TDkami ;)

Offline wr

« Odpowiedź #38 dnia: 2010 08 14, 20:46:07 »
Ammo do 122 mm to masakra cenowa. Do mojego IS kosztuje 1024 kredyty jeden pocisk! Dlatego wróciłem do działka 100 mm które bije porównywalnie (jeśli chodzi o dps), i zamiast wydawać na ammo z jednej bitwy średnio 8-12k to wydaje tylko 2-3k, co pozwala ciułać kredyty na następny czołg. :) Możliwe że w następnym czołgu – IS-3 też będę „jechał” na tym 100 mm. :D

Offline Karcharot

• Gracze DM
« Odpowiedź #39 dnia: 2010 08 19, 20:57:55 »
w koncu sie sciagnelo..

pierwsze 10 gier...  po kazdej kolejnej bylem coraz bardziej zdecydowany zeby odinstalowac gre.

no ale nazbieralem sobie na bizonika, i tak jak wczesniej zgarnialem jednego killa fuksem, tak teraz nawet 4 w 1 bitwie sie zdazaja.

jedyny minus gry jak dla mnie... bardzo niestabilny serwer.

musze relogowac srednio 2-3 razy na gre O_o

jeszcze jedno..

jak "zdobyc" to zloto?  gralem juz kilka gierek i nic nie dostalem.  cos trzeba zrobic?
« Ostatnia zmiana: 2010 08 19, 21:01:37 wysłana przez Karcharot »

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #40 dnia: 2010 08 19, 21:43:06 »
Dziwne ze nie dostales zlota.
Otrzymuje sie 150 po zagraniu jednej bitwy danego dnia.

Nie mialem tez problemow z relogowaniem podczas bitwy.
Kilka razy sie zdarzylo ze przerwalo bitwe i wszystkich wyrzucilo do garazu, ale to bylo cos globalnego.

P.S. Drugi trudny moment bedziesz mial jak wejdziesz do normal battles pierwszym z dostepnych w nich pojazdow :P

Offline Karcharot

• Gracze DM
« Odpowiedź #41 dnia: 2010 08 19, 22:03:22 »
eee...

a to to co teraz "nachapie" to nie przechodzi potem do normalnej gry? O_o

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #42 dnia: 2010 08 20, 06:59:14 »
Chodzi mi o to ze jak zorganizujesz nowy czolg do "normal battles" to znowu bedziesz najslabszy ;)
Ale potem jest juz coraz lepiej.

A jesli pytasz o przejscie z bety na pelna wersje gry to zostanie konto napewno.
Napewno tez nie przejdzie exp, kasa czy pojazdy.
A czy dadza jakis bonus trudno powiedziec, trzebaby obadac jak to bylo w Rosji.

Offline Karcharot

• Gracze DM
« Odpowiedź #43 dnia: 2010 08 20, 13:50:52 »
musze powiedziec ze naprawdę dobra gra...  moze nawet pierwsza za ktora sklonny byl bym zaplacic pare zlotych.

smigam non stop bizonem, i zawsze wychodze minimum na plus 1k na bitwie, czasem dochodzi do +4k za bitwe :)

teraz tylko pytanie...

w co inwestować dalej?  lepiej brac te drugie dzialo u szwabow, czy dozbierac raptem 10 tysiecy wiecej i kupic sobie Wespe?
niby dzialo mniejsze, ale z tego co zerknalem to dmg zadaje wieksze

czy moze jednak jakies dzialo ruskie wychodzi lepiej niz niemeickie? ;>

Borry

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 2010 08 20, 14:08:06 »
Uohohoho..  chcesz grać dalej SPG? Kup sobie SU-kę podstawową i pograj nią, to będziesz miał lepszy obraz tego co Cię czeka. Czołgi, które po paru Twoich trafieniach jadą dalej, wpadają Ci w plecy z prędkością 60 km/h i roznoszą w drobny pył to norma. Tylko Bizon jest tak piękny. Zresztą o czymś świadczy to, że w bitwach rekrutów widziałem kiedyś 12 SPG (na 30 osób), a w normalnych 4 to wielkie święto, a zupełny brak artylerii nie jest niczym dziwnym.

Offline Karcharot

• Gracze DM
« Odpowiedź #45 dnia: 2010 08 20, 14:21:23 »
dalej chce grac spg :)

moze i bedzie trudno, ale poprostu mi sie to podoba.

fajny system celowania na odleglosc, fajnie ze jak juz znasz mapy to mozna sie pokusic o strzelanie na slepo (nieraz tak udawalo sie rozwalic wroga artylerie), niezle pierdyknięcie jak Ci czolg jedzie na czolowe (ile to razy "zwiad" sie zdziwil gdy jadac na czolowe ich strzaly niemal sie odbijaly a moj jeden styknal zeby ich zmieść :D )