Autor Wątek: World of Tanks (narazie closed beta)  (Przeczytany 10093 razy)

Online Badalaman

• Gracze DM
World of Tanks (narazie closed beta)
« dnia: 2010 07 17, 18:39:02 »
Trwaja beta testy gry online World of Tanks.

strona gry: http://www.worldoftanks.com/

Jest tam join beta, kto chce moze zlozyc aplikacje o klucz. Ja otrzymalem swoj kilka dni temu.

Jak wskazuje nazwa gry kierujemy w niej czolgami (a takze artyleria oraz antytankami).
W becie dostepnych jest kilka map na ktorych tocza sie bitwy. Bitwa trwa az zniszczy sie wszystkie wrogie pojazdy badz zdobedzie baze.

Kilka filmików:
http://www.youtube.com/watch?v=hJd9iCbpwuI&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=xpDrzmzIUaE&feature=player_embedded

Po paru dniach zabawy moge powiedziec ze gra sie bardzo przyjemnie. Sa dostepne czolgi niemieckie i rosyjskie.

Zaczynamy gre z lekkim badziewiem, wiec nei warto pchac sie na pierwszego, bo wiekszosc bitwy obejrzycie juz z kamer pozostalych przy zyciu graczy :)
W walce zdobywamy kase i expa. Za expa wynajdujemy lepsze elementy pancerza, dziala, silniki itp. Za kase je kupujemy, a potem takze lepszy pojazd.
Kase wydajemy tez na amunicje i naprawy pojazdu.

Mamy tez koszary z zalogami, do kazdego typu czolgu trzeba osobnych ludzi - podczas bitew szkola sie i dzialaja sprawniej (np szybciej zwieksza sie dokladnosc celowania itp).

Polecam obadac gierke, poki co zapowiada sie ciekawie.
Choc jest tez "free to play" czyli za pewne rzeczy trzeba bedzie zaplacic badz poswieci wiecej czasu na ich darmowe zdobycie. Tak jest z zaloga, kupujac czolg za free dostajemy zaloge z podstawowego kursu z 25%wyszkoelniem, za kase standardowa z gry mozemy kupic lepszaych z 50% wyszkolenia a za golda z 75%.
Podczas bety codzienie dostajemy 150 golda, niewiem jak bedzie w finalnej wersji, mozliwe ze gold trzeba bedize kupowac.

Offline cug

• Gracze DM
Odp: World of Tanks (narazie closed beta)
« Odpowiedź #91 dnia: 2010 11 07, 17:05:46 »
Tez wciąż gram (Aus B, Tygrys II, Pantera, Hummel, Leopard), ale nie co mniej. Mapy ostatnio wprowadzone średnio mi podpasowały. Oczywiście czekam na pełną wersję.

Online Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #92 dnia: 2010 11 12, 11:21:36 »
Wszedl nowy duzy patch a wraz z nim miedzy innymi:
- pojazdy USA
- 2 nowe mapy

Offline cug

• Gracze DM
« Odpowiedź #93 dnia: 2010 11 21, 15:09:28 »
Gdzie Waszym zdaniem najlepiej strzelać w IS7, IS4 żeby zadać obrażenia, jak stoją do nas przodem albo bokiem? Macie jakiś sprawdzony sposób?

Offline Karcharot

• Gracze DM
« Odpowiedź #94 dnia: 2010 11 21, 16:20:53 »
w gasienice z boku. tak mi sie wydaje, ale to wszedzie tak jest ;P

Offline cug

• Gracze DM
« Odpowiedź #95 dnia: 2010 11 21, 16:26:04 »
ale jak wale w gąsienice to często, a wręcz zawsze uszkadzam tylko gąsienice a % się nie zmieniają, czyli tylko unieruchamiam

Offline vorth

• Gracze DM
« Odpowiedź #96 dnia: 2010 11 22, 16:24:36 »
Moglby ktos wylozyc zasady celowania tutaj i strzelania? Chodzi mi tu bardziej o tego autoaima, bo raz mam tak, ze lapie namiar z ogromnych odleglosci a czasem jest tak ze gosc doslownie krazy wokol mnie w promieniu 20-30m jakims gownem a ja latam ta myszka latam i nie chce sie podswietlic za cholere. I tak samo z krzaczorami, ja wlaze w krzaki to do mnie i tak wala jak do kaczki, koles siedzi w krzakach to podjezdzam na 15m i nie chce go zlapac aim. Jest to wybitnie frustrujace.

Borry

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 2010 11 22, 16:33:18 »
Miejsce, w którym masz kursor nie jest miejscem w które celujesz, ale miejscem w które przesuwa się wieżyczka. Strzelasz w ten okręg z kropek, a im on jest szerszy, tym większy masz rozrzut. Prędkość obrotu zależy od rodzaju pojazdu, od modelu oraz od rodzaju wieżyczki zamontowanej na nim, a w wypadku gdy twoja wieżyczka nie obraca się swobodnie (np. działka) od gąsienic i silnika.

A co do krzaków to domyślnie nie widać Cię w nich, chyba, że przeciwnik podjedzie blisko Ciebie, lub się ujawnisz ruszając się (obracanie się też liczy), lub strzelając - wtedy przeciwnikowi pojawiasz się na ekranie. To, jak trudno Cię znaleźć zależy od pojazdu oraz umiejętności załogi (możesz ją wyspecjalizować w kamuflażu). innymi słowy jak siedzisz w krzaczorach i zbliża się coś, co zje Cię na śniadanie to czasami lepiej siedzieć cicho i mieć nadzieję, że przejedzie obok.
« Ostatnia zmiana: 2010 11 22, 16:35:48 wysłana przez Borry »

Offline quendin

« Odpowiedź #98 dnia: 2010 11 22, 18:14:52 »
Gdzie Waszym zdaniem najlepiej strzelać w IS7, IS4 żeby zadać obrażenia, jak stoją do nas przodem albo bokiem? Macie jakiś sprawdzony sposób?
Wiele zależy z czego strzelasz, generalnie do obu nie strzelasz w wieżę. Z lepszego działa o wysokiej penetracji do IS-7 strzelamy (w przód) w po obu stronach działa albo w samo działo lub w dolną część jego "dziobu" w dole przedniego pancerza.
Brazylijscy naukowcy wykryli, że ludzie z niskim poziomem IQ czytają posty na forum trzymając rękę na myszce

nie... już za późno na zdejmowanie :)

Online Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #99 dnia: 2010 12 23, 18:28:03 »
Wlasnie wszedl nowy ptach a z nim 2 kolejne mapy, 9 wysokolevelowych pojazdow, czat glosowy i opcja gry w 15 vs 15 (jesli dobrze rozumiem) w formie zorganizowanych grup graczy. Poki co gra sie patchuje.

Offline Kox_Rox

« Odpowiedź #100 dnia: 2010 12 23, 19:10:45 »
Mam pytanie, czy dalej status gry to closed beta ?

Bo nie ukrywam ze jestem tym zaciekawiony, ale mam juz dosc beta-testowania gier..
chociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Online Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #101 dnia: 2010 12 24, 07:24:02 »
Oczywiscie wciaz closed beta.

Ma to ten plus ze mozna miec bez trudu konto premium nie plcac nic jeszcze ;)
Jak bedzie gra juz wydana to w praktyce bedzie koszt "abonamentowy" ok 40 zl miesiecznei za premium.

No i chwala i czesc wydawcy ze tak dlugo prowadzi bete, nawet kosztem tego ze czesci graczy moze sie woogle gra znudzic po pol roku gry. Juz podczas bety robione sa przy okazji patchy balansy pojazdow, testowane sa nowe pojazdy, nowe mapy i nowe mozliwosci gry. Wole to w takiej formie niz gdybym mial placic za niedorpacowana gre i czekac az zrobia poprawki juz w finalnej wersji.

Offline Galon

• Gracze DM
  • the A-team
    • http://www.pajacyk.pl
« Odpowiedź #102 dnia: 2010 12 24, 07:31:08 »
i opcja gry w 15 vs 15 (jesli dobrze rozumiem) w formie zorganizowanych grup graczy.
iiii? da się?

Offline Karcharot

• Gracze DM
« Odpowiedź #103 dnia: 2010 12 24, 08:18:48 »
juz widze bitwy 10 mausow i 5 s-14 przeciwko takiej samej druzynie ;P

jedyne co mnie drazni zawsze, to troche rozmiar kazdego patcha...

600mb...  lekka przeginka :D

Offline quendin

« Odpowiedź #104 dnia: 2010 12 24, 10:07:59 »
Sprawa pierwsza... każdy kto się nie logował niech to uczyni to dostanie po 500 golda za każdy dzień nieobecności, więc warto :)
Sprawa druga... ten patch to milowy krok naprzód, 15x15 (czyli walki kompanii) działa wyśmienicie i podniosło rozgrywkę na całkiem nowy poziom. Działa to tak, że zbierasz sobie grupę ludzi, dobieracie czołgi na odpowiedni poziom pkt i wchodzicie do gry na losowej mapie z innym, losowym składem (ale też wcześniej ustalonym przez inną grupę ludzi)
Brazylijscy naukowcy wykryli, że ludzie z niskim poziomem IQ czytają posty na forum trzymając rękę na myszce

nie... już za późno na zdejmowanie :)

Offline Vilku

• help-dm
« Odpowiedź #105 dnia: 2010 12 24, 11:21:29 »
No i wiadomo ze teraz juz mozna spokojnie cwiczyc kalnowki , wiec warto juz sie rozejrzec za towarzyszami . Jeszcze tylko czekac na dodanie map pod klanowki i zabawa zacznie sie na calego . Co do wielkoscie latki , sadze ze jest mala jak na tyle poprawek . Pamietajcie ze to cb i nie zmieniaja jednej rzeczy a kilka naraz plus nowe maszyny plus nowe mapy .
rzemiosło górą , reszta to tylko drobny dodatek