Autor Wątek: Mortal Online  (Przeczytany 899 razy)

Offline klon

• Gracze DM
Mortal Online
« dnia: 2010 08 04, 13:31:16 »
Hej
Słyszał ktoś o grze Mortal Online?
Przeglądając dzisiaj recenzje (chyba bety) w jednej z gazet porównano ją do między innymi Ultimy Online jeżeli chodzi o założenia.
Bezklasowość, cechy rozwijany przy używaniu, budowa domów, rozbudowane rzemiosło, brak z góry narzuconej fabuły czy questów rodem z WoWa (notabene w tej samej gazecie zaznaczyli że Wow powoli umiera i może Kataklizm to zmieni jak wyjdzie;] ).
Niestety gra jest mocno zbugowana i mimo ze ciągle nad nią pracują i patchują to ciągle daleka droga.
Ktoś się zetknął z tematem? bo założenia były moim zdaniem obiecujące ino wykonanie mocno średnie.

Pozdrawiam:)
A może by tak dać SZPADOM SZPADĘ?:D

Cytat: "Thor"
Uczmy sie kochac Adminow tak szybko odchodzą....

Offline Badalaman

• Gracze DM
Odp: Mortal Online
« Odpowiedź #1 dnia: 2010 08 04, 19:27:58 »
Na forum 9 kohorty ( http://www.9kohorta.com/forum/index.php ) jest podforum dla grajacych w Mortal Online.
Tam mozesz sie dowiedziec wiecej od osob ktore w to graja.

Borry

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 2010 08 04, 19:51:50 »
Bardzo się napaliłem na tą grę, ale teraz cieszę się, że jej nie kupiłem. Nie słyszałem jeszcze od żadnego znajomego pozytywnej relacji, a i na forach raczej się nie zachwycają. Póki co zapominam o tej grze, zacznę się interesować za jakiś rok czasu, gdy twórcy w miarę ogarną temat.

Dobrym podsumowaniem będzie wymiana zdań z mmorpg.pl

x: A wy mówicie, że nic nie robią ^^, założę się, że jeszcze miesiąc lub dwa, a gra będzie już stabilna.

y: juz bedzie stabilna? to zajebiscie. a kiedy stanie sie grywalna?

z: Po premierze... oh, wait.

Offline cQ

« Odpowiedź #3 dnia: 2010 08 04, 23:31:00 »
gniot normalnie alpha testy nie warto wydawac pieniedzy
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. (Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury)

Offline gh0uligh

• Gracze DM
  • see hero, kill hero
    • Lora Garbalucha
« Odpowiedź #4 dnia: 2010 08 08, 16:00:02 »
przeciez to wszystko mozna robic w uo co tam podali. :D
udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.

Offline cQ

« Odpowiedź #5 dnia: 2010 08 08, 16:10:50 »
niektórym zależy jeszcze na grafice :)
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. (Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury)

Offline licho

• Gracze DM
« Odpowiedź #6 dnia: 2010 08 08, 16:32:06 »
niektórym zależy jeszcze na grafice :)

No my też mamy grafikę :)
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Offline Mashhad

• Naczelny Obrazkowy
« Odpowiedź #7 dnia: 2010 08 09, 07:25:19 »
ale my chcemy uo o grafice i perspektywie co najmniej Gothic :P

Offline Gucio

• Gracze DM
« Odpowiedź #8 dnia: 2010 08 15, 13:40:46 »
ale my chcemy uo o grafice i perspektywie co najmniej Gothic :P

Kto chce ten chce... :P

Offline Pacia

« Odpowiedź #9 dnia: 2010 08 15, 16:25:12 »
grałem w bete dawno temu i od tamtego czasu raczej nie widzę pozytywów na temat mo ;P

niby to taka ultima niby dfo ale jednak to nie to samo :)

bugi, slaby silnik, mała grywalnosc, niby piękny świat - nie spotkałem no  i całkowicie pusty :D

ludzie grają ? no i co z tego w bierki też ludzie grają i świat idzie do przodu :)

dziś takich gier jak uo, mo , wow jest od groma ale liczą się tylko, które są grywalne a nie te które mają "piękny świat" albo rozwiązania typu  budowy domów  - polecam simsy ;)

dziś ja jako konsument wymagam gry, w której jest ciekawy świat, duzo ludzi grających  nie tylko w 1 zonie czy ostatniej jak to w who ...  świat bez botów czitów spamerów itp...
jestem skłonny płacić za grę, która oferuje mi najwyższy standard rozgrywki + dodatkowe opcje w postaci rozwoju/kreowaniu historii świata...
na dzień dzisiejszy nie ma gry, która spełnia  tyle prostych wymagań , a ja zaś pozostaję wiernie w wowie, którego raczej na dzień dzisiejszy nikt nie zbił z rynkowego mmo pod żadnym względem a wielu próbowało :)

życzę innym wydawcą takiego sukcesu jak blizzowi ale do tego potrzeba duszy a nie copy/paste i robimy mamone bo ludzie tak czy tak kupią betę żeby tylko znaleźć wyjście z oklepanego a jak że wciągającego świata wow`a :) - już prawie 6 latek wowa w eu a ludzie grają i grać będą :]

mortal online - kolejny crap, który tylko fajnie wygląda na youtubie  ;)

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #10 dnia: 2010 08 16, 12:42:28 »
Powiedzialbym ze sa gry trafiajace w gusta masowe i takie ktore sa z gory skazane na odbiorce spoza glownego nurtu.
Moze dzieki temu wogole istnieja?
Gdyby kazde MMO staralo sie trafic w graczy WoWa to niemielibysmy tylu tytuolow podpadajacych pod MMO, bo wiekszosc nie moze z WoWem konkurowac i szybko by upadaly.

A tak mamy mase MMO z kilkudziesiecioma, albo i mniej, tysiacami graczy i troche majacych ponoc po kilkaset tysiecy grajacych.
Z czego sie ciesze bo jest sznasa ze co jakis czas wyjdzie cos co mi sie spodoba. Taki wow nie interesuje mnie zupelnie.

Offline cQ

« Odpowiedź #11 dnia: 2010 08 18, 00:23:54 »
grałem w bete dawno temu i od tamtego czasu raczej nie widzę pozytywów na temat mo ;P

niby to taka ultima niby dfo ale jednak to nie to samo :)

bugi, slaby silnik, mała grywalnosc, niby piękny świat - nie spotkałem no  i całkowicie pusty :D

ludzie grają ? no i co z tego w bierki też ludzie grają i świat idzie do przodu :)

dziś takich gier jak uo, mo , wow jest od groma ale liczą się tylko, które są grywalne a nie te które mają "piękny świat" albo rozwiązania typu  budowy domów  - polecam simsy ;)

dziś ja jako konsument wymagam gry, w której jest ciekawy świat, duzo ludzi grających  nie tylko w 1 zonie czy ostatniej jak to w who ...  świat bez botów czitów spamerów itp...
jestem skłonny płacić za grę, która oferuje mi najwyższy standard rozgrywki + dodatkowe opcje w postaci rozwoju/kreowaniu historii świata...
na dzień dzisiejszy nie ma gry, która spełnia  tyle prostych wymagań , a ja zaś pozostaję wiernie w wowie, którego raczej na dzień dzisiejszy nikt nie zbił z rynkowego mmo pod żadnym względem a wielu próbowało :)

życzę innym wydawcą takiego sukcesu jak blizzowi ale do tego potrzeba duszy a nie copy/paste i robimy mamone bo ludzie tak czy tak kupią betę żeby tylko znaleźć wyjście z oklepanego a jak że wciągającego świata wow`a :) - już prawie 6 latek wowa w eu a ludzie grają i grać będą :]

mortal online - kolejny crap, który tylko fajnie wygląda na youtubie  ;)

blizz wlasnie tak robi - copy paste :) i jest nastawiony na mamone jak najbardziej, swiatek wowa jest bez konkurencyjny bo ma 6 lat i miliony wlozone w marketing bo jesli staniesz z boku i popatrzysz na caly ten system i swiat nie ujrzysz nic odkrywczego

Offline Kox_Rox

« Odpowiedź #12 dnia: 2010 08 18, 00:49:23 »
A mimo wszystko gra wciaga prawda ?
chociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #13 dnia: 2010 08 18, 08:49:50 »
Kogo wciaga tego wciaga :P

Mnie wciaga world of tanks  8)

Offline Pacia

« Odpowiedź #14 dnia: 2010 08 18, 20:08:19 »
6 lat dla mnie nie robi różnicy z tą grą  ;) grunt to dobrze się bawić :]
copy / paste na tym życie polega czyż nie ? :P
MO ktoś tu wspominał o podobieństwie do uo - no ładnie ładnie znowu kolejny klon ;P