grałem w bete dawno temu i od tamtego czasu raczej nie widzę pozytywów na temat mo ;P
niby to taka ultima niby dfo ale jednak to nie to samo

bugi, slaby silnik, mała grywalnosc, niby piękny świat - nie spotkałem no i całkowicie pusty

ludzie grają ? no i co z tego w bierki też ludzie grają i świat idzie do przodu

dziś takich gier jak uo, mo , wow jest od groma ale liczą się tylko, które są grywalne a nie te które mają "piękny świat" albo rozwiązania typu budowy domów - polecam simsy

dziś ja jako konsument wymagam gry, w której jest ciekawy świat, duzo ludzi grających nie tylko w 1 zonie czy ostatniej jak to w who ... świat bez botów czitów spamerów itp...
jestem skłonny płacić za grę, która oferuje mi najwyższy standard rozgrywki + dodatkowe opcje w postaci rozwoju/kreowaniu historii świata...
na dzień dzisiejszy nie ma gry, która spełnia tyle prostych wymagań , a ja zaś pozostaję wiernie w wowie, którego raczej na dzień dzisiejszy nikt nie zbił z rynkowego mmo pod żadnym względem a wielu próbowało

życzę innym wydawcą takiego sukcesu jak blizzowi ale do tego potrzeba duszy a nie copy/paste i robimy mamone bo ludzie tak czy tak kupią betę żeby tylko znaleźć wyjście z oklepanego a jak że wciągającego świata wow`a

- już prawie 6 latek wowa w eu a ludzie grają i grać będą :]
mortal online - kolejny crap, który tylko fajnie wygląda na youtubie