Autor Wątek: Gdzie jest krzyż?  (Przeczytany 3879 razy)

Offline Mekmar

• Gracze DM
Gdzie jest krzyż?
« dnia: 2010 08 22, 23:13:21 »
Gdzie jest krzyź?

Offline Badalaman

• Gracze DM
Odp: Gdzie jest krzyż?
« Odpowiedź #31 dnia: 2010 08 24, 12:19:29 »
Przechodzicie z krzyza do tematu o Jarku i Bronku ;)
Osobiscie nie glosowalem bo zaden z nich mnie nie reprezentuje, a obaj sa praktycznie siebie warci.
Choc widzac oglopienie spoleczenstwa przez media az mnie korcilo by zaglosowac na Jarka wlasnie, tak z przekory :P

Czy ktos z osob twierdzacych ze Jarek jest be bo tylko niszczy i wogole jest agresywny, zna go skads tak dobrze by wyrobic sobie takie zdanie?
Czy tez tylko oglada migawki prezentowane przez TV i zdjecia w necie?

Gdyby media chcialy to identycznie przedstawilyby Bornka. Na kazdego mozna znalesc ujecia z agresywnymi slowami czy zdjecia na ktorych gosc kiepsko wypadl.

P.S. Az sie zastanawiam czy spora czesc spoleczenstwa to az takie glupie bydlo czy to ludzie od PRu pracujacy dla PO sa tak doskonali.
Inteligenti z pozoru ludzie twierdza ze Jarek jest zlym kandydatem i trzeba zrobic wszystko by go i PiS odsunac od wladzy natomiast Bronek i PO z Donaldem sa dobrzy i trzeba im te wladze dac.

Problem zaczyna sie przy pytaniu "a co takiego zrobilo PO dobrego dla Polski a PiS zlego?", lub na odwrot mozna to pytanie postawic.
Bo ja szczerze nie widze miedzy nimi praktycznych roznic. Co zabawne ludzie zwykle nic nie potrafia wskazac. No ale i tak sie upieraja ze POpaprance to ci dobrzy a PiSiaki to zli.

Aha. Spotkalem sie jednak z argumentem ze PO "jest liberalne" i niby to dobre. Pomijajac fakt mojego nastawienia do liberalow, to przeciez PO niejest w najmniejszym stopniu bardziej liberalne od PiSu.
Niezaleznie ktorzy z nich rzadza urzednikow przybywa. W sytuacji kryzysowej niby liberalne PO podnosi podatki obciazajace spoleczenstwo, a nie tnie wydatkow.
Wieksozsc powazniejszych zmian gospodarczych to dostosowywanie prawa polskiego do decyzji UE, calkowicie niezalezne czy wiekszosc ma PiS czy PO.
Nie zliberalizowano podejscia do narkotykow, nawet lekkich, na inne uzywki tez ciagle rosna obciazenia akcyzowe, aborcja nielegalna jak byla tak jest, stosunki panstwo polskie - sekta katolicka tez bez zmian ("liberalne" PO wcale nie opodatkowalo sekty, majatek odzyskuja jak odzyskiwali, biurokratyzacja jak byla tak jest przy zalatwianiu wszystkiego.

Gdyby nie dotyczylo to Polski to bym uznal sytuacje za zabwna, tak niestety jest to zalosne ;/

Offline Wol

• Gracze DM
  • Lupus Heterofobius
« Odpowiedź #32 dnia: 2010 08 24, 12:23:29 »
JKM jakby zostal prezydentem to by go zabili max po tygodniu!  to jest oszolom ktory powinien sie leczyc. ale co czlowiek to opinia i wlasne zdanie! bronek marionetka wygral i trudno;<  oby klasa robotnicza jakos przezyla te lata gdzie PO bedzie calkowicie u wladzy. tak byc dalej nie moze. bo w koncu uciemiężeni robotnicy wyjada na ulice sie skonczy sen o irlandi!

Offline gh0uligh

• Gracze DM
  • see hero, kill hero
    • Lora Garbalucha
« Odpowiedź #33 dnia: 2010 08 24, 12:44:57 »
Ghg, przypomnij mi jedną rzecz.
Ty nadal mieszkasz w UK?

tak mieszkam w uk od tych n lat juz.
udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.

Borry

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 2010 08 24, 14:33:59 »
Co wniesie ta dyskusja oprócz flemu? Czy KIEDYKOLWIEK braliście udział w dyskusji na temat polityki, w której jedna strona przekonała drugą?

Zamykam.

Offline licho

• Gracze DM
« Odpowiedź #35 dnia: 2010 08 24, 15:26:42 »
Ghg, przypomnij mi jedną rzecz.
Ty nadal mieszkasz w UK?

tak mieszkam w uk od tych n lat juz.

To skoro już zacząłeś dyskusję reprezentując ekipę na forum publicznym to ci opowiem coś o kraju z którego uciekłeś i o tym kogo nam, którzy zdecydowali że zostaną tutaj, postanowiłeś wybrać jako prezydenta.
Bo może znasz pewne fakty, ale z opowieści innych.
Ponieważ to przeczytają różne osoby, przeinaczę to na nasze ultimowe zdarzenia.

CBA
Enkil rozdał ziomom chore ilości przedmiotów. Oni wiedzieli że nie powinni dostać ich. Więc ich ukaraliśmy.
Gdybym zachowywał się jak PIS, każdego na tym shardzie bym zbanował w ich sposobem.
Czystą prowokacją. Zamroziłbym PZ i dałbym do bicia, jeśliby zaczeli bić a nie zgłosili to już mamy 96.
Położyłbym do szczurołaka 1k Czarnych Opali, gdyby skitrał w banku to już mamy klienta.
Tak działała prowokacja PISu

PO nic nie zrobiło podczas swoich rządów.
Robisz sporo, ale...
Gdybym chciał udowodnić że nic nie robisz, starczyłoby że zablokowałbym każdy Twój ruch. Nie pozwoliłbym na żadne ruchy w Magnicji, żadne chaosowanie itd
Jeśli przez miesiąc bym zablokował każde Twoje działanie spokojnie mógłbym publicznie ogłosić że się lenisz i wypadasz.
Dokładnie tak samo mogą mnie załatwić skrypterzy. Stanąć z robotą. Gracze by mnie pytali czemu nic nie robimy a ja bym mógł tylko kiwać głową.
To robił Lech jako prezydent. Zawetował wszystko co szło w sejmie, bez względu na to co to było.

Agenci SB
Ja rozumiem, komunizm, socjalizm itd był zły.
Ale jest jedna niepodważalna zasada służb wywiadowczych na całym świecie.
Agenci, pracują dla państwa. Mają zagwarantowane że do końca życia są kryci przez państwo.
Oni swoją listą zrobili to samo co by było gdybym ja, ponieważ hipotetycznie nie lubiłem Gwaila czy Daltara upublicznił listę wszystkich graczy którzy za ich czasów donieśli na swoich kolegów o podwójnych kontach, bugach, czy przekrętach.
W pierwszej chwili byłoby fajnie, ale konsekwencje są ogromne.
Starczy powiedzieć że pół świata zaniemówiło po tych informacjach.

Niszczenie Autorytetów
Pójdziemy dalej poprzednim wątkiem.
W pogoni za kolejnymi teczkami nie mieli już umiaru. Nie odróżniali tego że jedni byli agentami od tego że inni rozmawiając z agentami (choćby nieświadomie) stawali się źródłami informacji. W tej pogoni zniszczyli tyle nazwisk i osób do których nasze pokolenie miało szacunek że wyrządzili większą szkodę niż można sobie wyobrazić.
Chociażby przez ogłoszenie że Miodek to agent SB.
Ja wiem że ogólne pojęcie o Wałęsie teraz jest żartobliwe. Ale jest to człowiek symbol, człowiek który równo z papieżem są obecnie najbardziej znanymi symbolami Polski na świecie. Próby zdewaluowania osiągnięć Wałęsy z własnych niskich pobudek to jak to mawiają na naszym forum żal.pl
Wałęsa nie musi być wykształcony, nie musi teraz mieć zawsze racji i nic ogólnie już nie musi, on swoje zrobił i to powinniśmy zostawić w spokoju.
I nie ma dla mnie znaczenia czy na starość zacznie biegać w czerwonych majtkach w groszki po molo w sopocie z tęczową flagą. On już swoje zrobił i tym zasłużył na mój szacunek.

Zadufanie i pewność swojej wielkości.
Nie będę się tu rozpisywał na temat braku elastyczności Jarka i Lecha, nie ma sensu opowiadać w jaki sposób powinni zadziałać. Ważne jest to że póki nie byli na samej górze ośmieszając siebie ośmieszali siebie, teraz ośmieszając siebie ośmieszają mój kraj. Ich rządanie były mniej więcej tak samo brane pod uwagę jak moje żadanie dostępu Warszawy do morza. Oni byli i są przekonani że głowy tego świata powinni klękać przed nimi po to by mogli dosięgnąć klamki.
Obecne zarzuty do Rosji to jest kuriozum.
A to że Jarek z Lechem nawet nie znali protokołu dyplomatycznego i nie wiedzieli o tym że Putin nie mógł zaprosić prezydenta świadczy samo za siebie.

Zarzut o tym że jedna partia teraz rządzi krajem.
A co zrobiło PIS? premier i prezydent bracia a ponieważ nawet z pomocą rydzyka nie mogli zebrać większośći wpuścili słomę i debilizm do władzy i zrobili z nich ministrów. Urzędy rozdawali względem widoczności a nie umiejętności. To tak jakbym ogłosił że GHG zostaje skrypterem a Duck scenarzystą.

Wawel.
Nawet nie ma co komentować. To była profanacja.
Moja koleżanka dobrze powiedziała, mozna być niskim ale nigdy małym.

A co do krzyża.
są miejsca na pomniki i krzyże, ale takim miejscem nie jest Pałac Prezydencki.
Bo nawet mnie, lubiącego ironię i sarkazm nie śmieszyłby pomnik Lecha na kucyku koło Poniatowskiego.
Bo Don Kichot z Sancho Pancho niech stoją gdzie indziej.
A wielki zryw o którym piszesz, tak był w Polsce po katastrofie, bo to było straszne.
Ale zjednoczenie i żałoba w kraju zakończyła się równo w dniu ogłoszenia Wawelu miejscem pochówku.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Offline gh0uligh

• Gracze DM
  • see hero, kill hero
    • Lora Garbalucha
« Odpowiedź #36 dnia: 2010 08 24, 17:37:55 »
Licho nie porownuj mi polityki do UO, prosze Cie. Zreszta Borry zamknal, wiec nie bede odpowiadal. Kazdy ma inne poglady, nie tylko w polityce wiec akurat temat o Kaczynskim i Komorowskim przemilcze. A z Polski nie ucieklem, bo czesto tam bywam. Swiat sie  po prostu skurczyl w tym wpanialym 21 wieku.
udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.

Offline Kynareth

• Gracze DM
    • Wings of Kynareth
« Odpowiedź #37 dnia: 2010 08 24, 18:22:20 »
Człowiek, który na wizji wyzywa ludzi od żydów, komuchów, sbeków i pedałów smierdzących gównem.

On ich nie wyzywa...
On im po imieniu mówi :P

McDevil

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 2010 08 24, 18:38:04 »
Gdzie jest krzyż?

Nie tam KURCZAKI gdzie być powinien !!!!!

Offline BobekDM

« Odpowiedź #39 dnia: 2010 08 24, 19:35:11 »
Swiat sie  po prostu skurczyl w tym wpanialym 21 wieku.

Świat jest taki sam, tylko coraz w nim mniej...

pha, "Piraci z Karaibów - Na krańcu świata"

Offline Maelui

• Vampirella
    • Forum Vamiprica
« Odpowiedź #40 dnia: 2010 08 24, 19:50:14 »
Licho bardzo ładnie zobrazował sytuację polityczną obecna jak i za kadencji poprzedniego rządu. Polityka PiS-u polega na ośmieszaniu przeciwnika i robienia wokół siebie hałasu. PiS zawsze mi sie kojarzył z Dodą ;) wywołuje skandale bo wtedy ludzie o niej mówią i wszystko się kręci ;)

Offline Darogan

• Gracze DM
« Odpowiedź #41 dnia: 2010 08 24, 20:31:53 »
Licho bardzo ładnie zobrazował sytuację polityczną obecna jak i za kadencji poprzedniego rządu. Polityka PiS-u polega na ośmieszaniu przeciwnika i robienia wokół siebie hałasu. PiS zawsze mi sie kojarzył z Dodą ;) wywołuje skandale bo wtedy ludzie o niej mówią i wszystko się kręci ;)

Sorrki Maelui : Ale jeżeli przedstawianie Prawdy , Polakom to tylko i wyłącznie ośmieszanie przeciwnika .. to ja dziękuje za takie podejście. A niech kradną, itp , i nie mówmy o tym bo to jest ośmieszanie kogoś ! Coś czuje ze nawet jak by Tusk spowodował wypadek śmiertelny uciekł z miejsca wypadku a ktoś by do tego doszedł i tak by ludzie kochali Tuska , bo przecież jego przeciwnicy polityczni chcą go ośmieszyć..

Podaje przykład tego pana , gdyż on wiele naobiecywał w kampanii wyborczej , a teraz robi wszystko na odwrót i łamie swe obietnicę , a Polacy i tak mu pokłony bija.. bo TV tak ładnie manipuluje ze ludzie tylko o krzyżu słyszą ..  zamiast w końcu o tym co się naprawdę dzieje w państwie.. ładna metoda odwracania uwagi od spraw ważnych..  >:(
Szef Projektu : Hefeistos, wolny projekt scenarzystów grupy IMP

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #42 dnia: 2010 08 24, 20:32:19 »
Licho, mozesz mi wskazac jakies istotne roznice w prowadzeniu gospodarki, majace faktyczny wplyw na nasze zycie miedzy PiSem a PO?

Nie chodzi mi o roznice w debilizmach wykrzykiwanych za PiSu rpzez jakiegos sekciarza Mariana Pilke czy za PO przez Palikota, tylko o to co faktycznie weszlo w zycie i na nie wplynelo.
Np roznice w ustawie budzetowej, ktoras z parti PO/PiS cos istotnego tu zmienila co poprawilo sytuacje zyciowa czy mozliwosci Polakow?

Offline Darogan

• Gracze DM
« Odpowiedź #43 dnia: 2010 08 24, 20:36:53 »
Badalaman : Ja Ci mogę wskazac pierwszą lepsza rzecz jaka przychodzi mi do głowy :

Zwiększenie podatku akcyzowego przez Po = mniejsza sprzedaż legalnych papierosów, rozkwit przemytu , fabryki tytoniowe w Polsce , zmuszone do ciec w produkcji a to = zwiększenie bezrobocia co = mniej ludzi ma kasę by wydawać na coś wiec i gospodarka idzie w dół, podobnie będzie zwiększeniem vatu.. ludzie będą miej kupować.. produkcja mniej robić- mniej będzie potrzebnych pracowników.. i tak błędne koło toczy się  :D
Szef Projektu : Hefeistos, wolny projekt scenarzystów grupy IMP

Necro

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 2010 08 24, 20:49:29 »
Moje zdanie o polskiej polityce: Największym problemem Polskiej polityki jest to, że mało w niej polityki. Znacząca większość naszego kochanego sejmu to ludzie ustawieni przez zwyczajne kolesiostwo. Prawdopodobnie intelektualnie, sprawnościowo i emocjonalne przeciętniaki, które siedzą tam tylko i wyłącznie z patologicznej chęci ciągłego zysku. Właśnie przez to w polityce mamy ciągłe skandale - Ci ludzie nie mają zielonego pojęcia czym jest porozumienie. Oczywiście, należy pamiętać, że jest kilka osób, które potrafią pomyśleć i nawet próbują działać. Idę o głowę, że przez to całe kolesiostwo do koryta dostało się także kilka wartościowych osób, które także mają na tyle sumienia, by starać się działać na korzyść nie tylko swoją, ale i całego narodu... a jednak w dalszym ciągu jest to wątła mniejszość. Cały ten mechanizm po prostu jest zabrudzony piachem i żadna inicjatywa wewnątrz nie może działać poprawnie. Zawsze z którejś strony są krzyki i bluzgi, z każdym rogiem leci mięso a rzygi spływają czerwonym dywanem. Sejm to po prostu karczma - zlepek ludzi, którzy znaleźli się tam nikt-nie-wie-dlaczego i którzy robią nikt-nie-wie-co. Jeszcze uświadomcie sobie, że jest ich 460 - wiecie ile może 460 ludzi? 782m(liczba zdaje mi się zaniżona) ludzi - prawie kilometr obiboków. Taka kupa ludu może zbudować autostradę, galerię, kino, pójść na wojnę i zdobyć miasto, ugotować obiad dla całej warszawskiej biedoty i z pewnością może sterować państwem. Ale do tych wszystkich czynności potrzeba odpowiednich kwalifikacji, niezależnie od tego jak ambitne, bądź nie, one są. Myślicie, że ten mechanizm może się sam wyleczyć?

Prezydentura: Nie lubię Komorowskiego(bardziej dlatego, że mało o nim wiem), ale nie zagłosowałbym na Jarka. Dlaczego? Spójrzcie co dzieje się pod pałacem prezydenckim. Wydaje mi się, że gdy przegrał Tusk w poprzednich wyborach, to pod pałacem nie stali ani kolejarze, ani stoczniowcy, ani zdunowie, ani mohery, ani szatanowcy, ani order, ani wilkołaki - a nawet jeżeli stali, to były to jednostki, których można było nie zauważyć. Tych nieprzystosowanych do demokracji jednostek po stronie PiSu jest znacznie więcej, co doskonale świadczy o samej partii. Takie jest moje zdanie.

Krzyż: (pod tym względem)Za komuny było lepiej. Ci ludzie w końcu chcą pomnik Chrystusowych Mąk, czy Kaczyńskiego? Niech ktoś tam pójdzie i ich w końcu skrzyczy, bo hamują mój ambitny plan leżenia na podwyższeniu w okolicy pałacu prezydenckiego z wycelowaną w któreś okno... parasolką.

Offline AsY!um-

• Administrator
  • That's what she said.
    • http://www.dm-uo.pl/
« Odpowiedź #45 dnia: 2010 08 24, 20:50:35 »
Temat był o krzyżu a Wy się zachowujecie jak PO z PiSem  ;D
16:09:08
jakie masz kompetencje czy jakos tak na dm tylko skrypter czy cos wiekszego ?

- Skąd wziąłeś ośmiornicę? U nas w mięsnym przecież nie ma.
- Siedziało w studni mówiło, że nazywa się Cthulhu