Autor Wątek: 2 nekromantów  (Przeczytany 9533 razy)

Enkil

• Gość
2 nekromantów
« dnia: 2006 03 25, 19:22:35 »
Z wierzy nekromanckiej dobiegały szepty inkantowanych zaklęć... To Karim Singh, kończył pracę nad tajemniczym papirusem. Jego ciężka praca małymi krokami dobiegała końca. Słońce znikało już powoli z leśnych obszarów Yew, noc nadchodziła...

W głowie nekromanty wciąż plątały się miliony myśli, lecz na tle milionów jedna żyła wciąż tętniła nienaturalną siłą, to chwała i oddanie ku czci Netherilowi, Panu wszechrzeczy i władcy śmierci.

Luna leniwymi krokami opanowywała Sosarię, widać było jak wdrapuje się na szczyt nieba by za parę godzin zaświecić niczym srebrna tarcza na tle hebanowej ciemności.

Praca w wierzy nekromanckiej trwała nieustannie, nagle... Cisze zakłóciły odgłosy nadchodzącej istoty. Nekromanta szybko zorientował się, iż ktoś się zbliżą, wyjrzawszy ze szczytu swej kamiennej wieży zauważył odziana w czerń postać. Doskonale dostrzegł znajomy chód, oczy związane czarną bandaną i hebanową laskę, którą istota wciąż się podpierała. Była to bratnia nekromantka Elizabeth Singh.

Chwilę później...

-Karim, nasz Pan oczekuje od nas kolejnej silnej duszy. Jego zastępy muszą się powiększać, jesteśmy Mu to winni...
Grymas na twarzy Karima był twierdzący i na odpowiedź nie trzeba było czekać długo.
-Racja w Twym głosie jest. Przez te nieustanne badania sam zgłodniałem, mój apetyt na świeże dusze wzrósł znacznie...
Na ustach nekromanty rysował się nikły uśmieszek.
-Ruszajmy wiec czym prędzej, nie każmy Netherilowi czekać... Rzekła Elizabeth pocierając dłońmi hebanową łaskę.

Parę ziaren później, gdzieś za murami leśnego miasta Yew...

-Bracie, dziś pragnę czegoś wyjątkowego, jakiejś odmienności...Nie pozwólmy by nasze pragnienie ograniczało się jedynie do naiwnych, niedoświadczonych istot. Pragnę by nasz Pan z dumą mógł przyjąć ofiarę z silniejszego człowieka.
Nekromanta Karim jedynie przytaknął, jego żółte oczy błysnęły złowrogo wskazując na człowieka idącego drogą.
-Pragnęłaś ofiary Elizabeth? Twoje kapryśne porządnie idzie przed nami.
Elizabeth syknęła niczym wąż, wbijając ogniste spojrzenie w odzianego na zielono mężczyznę.

-Młodzieńcze ! Syknęła nekromantka
-Tak pani? Mężczyzna nieśmiało odpowiedział.
-Wyglądasz na silnego... Duszą, czy Twoje ludzkie łaknienie wszech wiedzy nie jest hamowane przez barierę tego świata? Jej głos brzmiał niczym tysiące ostrzy wbijanych w serce.
-Yh, nie wiem pani, chociaż... Oczy młodzieńca nerwowo unikały ognistych spojrzeń nekromantki, jego głos był lękliwy i drżący.

W trakcie wodzenia kolejnej ofiary na rzeź, słudzy Netherila zapoznali się po krotce z życiorysem ofiary zwanej Droghey Gloow.

Po kilkunastu minutach...

-Vas Rel Por Otwórzcie się wrota ! Krzyknęła Elizabeth
W powietrzu ukazały się niebieskie wirujące kryształki rozdzielające się na dziesiątki, setki, aż w końcu było ich miliony. Zlepiając się w jednolitą całość utworzyły błyszczące, błękitne wrota przez które przeszli kapłani Netherila wraz z ofiarą...

Po drugiej stronie ukazała się wielka porośnięta bujnym bluszczem góra. Istoty powoli zbliżyły się ku niej by po chwili ujrzeć tajemnicze wejście zamaskowane zielenią.
-Wchodźcie, rzekł Karim
Młodzieniec skinął głową, po czym naiwnie ruszył przed siebie...

Wyjście z tunelu...

Przejście w skale było dość ciemne. Ściany podtrzymywane były przez stare belki, a jedyne światło biło z zapalonego łuczywa gdzieś w narożniku.
-Idźcie powoli! Wypowiedział dość donośnie Karim, jego głos rozbił się o ściany podziemnej pieczary którą wędrowcy mijali parę kroków temu.
-Jesteśmy już blisko widzę blask pochodni świątyni...
Młody Droghey Gloow wydawał się coraz bardziej podekscytowany, a jego kroki były coraz pewniejsze i coraz ciekawsze nieznanego...

Na pierwszych stopniach ołtarza i dalsza część rytuału...

---------------------------------------------------------
Wielkie dzieki dla Droghey Gloow za udział w zabawie
Dzieki Karim za chwile czasu ;] zasze moge na Ciebei liczyć

Dzieki Aeternus za efekty f/x :P
Pozdro i czekam na wecej takiej zabawy ! ;]]]]

Offline Aruv

• Administrator
2 nekromantów
« Odpowiedź #16 dnia: 2006 03 29, 22:13:26 »
No. Ja jestem rekordzistą. *wypina klatę*
Ten bless to świetna sprawa. Fajna nagroda za RPG. ;)

Offline Gwail

2 nekromantów
« Odpowiedź #17 dnia: 2006 03 30, 14:33:44 »
Cytat: "Ruth"
Gwaaaail, dałbys mi raz czy dwa na PvM (;)) jakies takie porzadne blesisko? :P +50. Sory za off top,  :lol:

Ty się lepiej pilnuj, bo podobno mam znów wpaść do Ciebie na rozmowę  :twisted: .

Ruth

• Gość
2 nekromantów
« Odpowiedź #18 dnia: 2006 03 31, 19:08:55 »
evil gm? ;)

*pilnuje sie*
*pilnuje sie*
*pilnuje sie*
*pilnuje sie*
*pilnuje sie*

8)

Offline Gucio

• Gracze DM
2 nekromantów
« Odpowiedź #19 dnia: 2006 04 02, 14:42:27 »
No nareszcie ja sie wypowiem po pierwsze:
"-Yh, nie wiem pani, chociaż... Oczy młodzieńca nerwowo unikały ognistych spojrzeń nekromantki, jego głos był lękliwy i drżący." Nie zgadzam się z tym  :) ,a po drugie ja taki "młodzieniec" nie jestem :D też bardzo dziekuje za miłe chwile spędzone na tym ołtarzu  :twisted:

Enkil

• Gość
2 nekromantów
« Odpowiedź #20 dnia: 2006 04 02, 17:13:21 »
Gucio ;] jak widze "postac wyglada na młoda" to mloda ;]

Offline Aruv

• Administrator
2 nekromantów
« Odpowiedź #21 dnia: 2006 04 02, 17:32:32 »
Cytat: "Gucio"
oczy młodzieńca nerwowo unikały ognistych spojrzeń nekromantki, jego głos był lękliwy i drżący
Nie rób z siebie takiego chojraka, bo przyjdzie po Ciebie ekipa z większym stażem. ;]

Offline Gucio

• Gracze DM
2 nekromantów
« Odpowiedź #22 dnia: 2006 04 03, 14:02:09 »
No niech będzie  :D bałem się jak nic :P

Offline s!

• Gracze DM
2 nekromantów
« Odpowiedź #23 dnia: 2006 04 03, 14:26:10 »
Ten topic przebil już 2100 wejść  :shock: . Do tej pory jedynie Kampania: Pan Smoków miała troche ponad 1600 w dużo dłuższym czasie...
 :shock:
Zwykle opowiadania nie przekraczają 200-300  :wink: .

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Ten od Buccaneer's Den
2 nekromantów
« Odpowiedź #24 dnia: 2006 04 03, 14:50:18 »
Bo śom fajne oblaźki @_@
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Offline Mekmar

• Gracze DM
2 nekromantów
« Odpowiedź #25 dnia: 2006 04 03, 15:13:15 »
Mroczne opowiastki zawsze przyciągają uwagę. 8)

Enkil

• Gość
2 nekromantów
« Odpowiedź #26 dnia: 2006 04 03, 16:04:20 »
Bo jak nic Dm to Full Evil shard i tylko patrzec jak kazdemu wyrastaja rogi ,khy khy  :twisted:

Offline Aruv

• Administrator
2 nekromantów
« Odpowiedź #27 dnia: 2006 04 03, 19:23:43 »
Nekromanci Go Bratch! ;]

Offline sleeper

• Gracze DM
2 nekromantów
« Odpowiedź #28 dnia: 2006 04 04, 19:14:29 »
Cruach Go Bratch! :D

Offline PatroL

2 nekromantów
« Odpowiedź #29 dnia: 2006 04 04, 19:15:57 »
papugi ;].Cumhaile opanuja swiat  8)

Offline Alkus

• Gracze DM
2 nekromantów
« Odpowiedź #30 dnia: 2006 04 04, 19:20:06 »
kumczajl goł bracz :(
the only thing worse than evil is apathy.