Autor Wątek: Nadchodzi Wielki Festyn w Ocllo !!!!!!  (Przeczytany 1313 razy)

Offline Mortimer

Nadchodzi Wielki Festyn w Ocllo !!!!!!
« dnia: 2010 09 27, 17:47:06 »
Słonce wisialo wysoko i leniwie nad zlotymi lanami zboz Ocllo, kiedy w budynku przyszlego ratusza zebraly sie najznamienitsze umysly Ocllo, ba, calej Sosarii !
- To sprawa wagi panstwowej ! - zaczal Jackee obserwujac bacznie zloty przedmiot stojacy na stole - W dodatku nie cierpiaca zwloki !
- O tak ! - dodal Ramirez - Waza sie losy naszego miasta po tym jak to smieszne, pomniejsze bostwo zdmuchnelo nam Kamienie Miejskie. Niewazna zreszta ...
- Mowicie o festynie ? - wtracil Macil
- Dokladnie zacny Hrabio, dokladnie ... - niziolek zamyslil sie na moment, po czym wyjal pioro z jednej z wielu sakw, atrament z drugiej i zdobiony pergamin z dziesiatej swej sakwy i poczal cos skrobac. Hrabia i Diuk Wolnego Ocllo wciaz prowadzili ozywiona rozmowe:
- Pewnie zjawi sie kilku nekromantow Hrabio, mam nadzieje ze nie przykladasz do tego wiekszej wagi.
- To coprawda zniewazenie wszechobecnej Matki Natury i jej praw, z drugiej jednak strony, nawet Ona potrafi dostrzec glebszy sens w tej imprezie, albowiem powiadam Ci drogi diuku - wiele winnych gron wzrosnie, a chmiel dotknie slonca, aby najprzedniejsze z alkoholi zostaly uwazone. Wiele sztuk zwierzyny morskiej padnie, i jeszcze wiecej rozmnozy sie za sprawa ozywczej magii Natury. Zas to co ujdzie z cial naszych uzyzni glebe, a ujdzie wiele powiadam Ci Diuku jedna i druga strona, podkreslam, jedna i druga ... tak wiec zwaz na slowe owe, albowiem powiadam ci wielkiej one sa wagi ! - druid skonczyl natchniony wywod.
- Taa ... - podsumowal asasyn - Jackee co tam piszesz ?
- Tresc ogloszenia, dla obwolywaczy miejskich. Mam nadzieje ze wladcy innych panstw pomoga nam rozreklamowac owa impreze, w przeciwnym razie uznam to za zniewage.
Niziolek rozwinal pokazny pergamin. Za cholere nikt nigdy nie wiedzial jakim cudem sakwy niziolka mieszcza tak olbrzymie rzeczy. Kumoszki prawia nawet, ze kiedys wyciagnal z sakwy zywa lame ! Na szerokiej powierzchni widnial napis:

"Ja Jackee Green, z woli ludu Wolnego Ocllo wladca tegoz. Pragne zaprosic wszystkich mieszkancow znanych nam swiatow na uroczysty festyn z okazji rozkwitu naszej rolniczej osady. Oznajmiam wszem i wobec, iz Wielka Amnestia stanie sie udzialem tych co stana we wlasnej osobie na ziemi naszego panstwa. Jak rowniez Zlote Azyle zostana nadane tym co wyraza chec uczestnictwa w owej imprezie. Zaczniemy zabawe 8 dnia astralnego, 10 miesiaca, roku Raydilowego 2010 okolo 16 piania Astralnego Koguta Swiatow ! Zapraszam Serdecznie !"
« Ostatnia zmiana: 2010 09 29, 01:28:40 wysłana przez Rudus »

Offline Chire

• Gracze DM
  • Wicked Witch of the West
Odp: Wielki Festyn w Ocllo !!!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: 2010 09 27, 19:30:05 »
uff.. myślałam, że mnie to ominęło.. Będę na pewno w takim razie :D
Cowards die many times before their deaths. The valiant never tastes of death but once..

Offline Diabeł

• Gracze DM
    • RPGowy blog Diabła
« Odpowiedź #2 dnia: 2010 09 27, 19:31:07 »
Zasadniczo zły dział :P . Dlatego większość ludzi będzie myślała że już po :) .

Offline Maelui

• Vampirella
    • Forum Vamiprica
« Odpowiedź #3 dnia: 2010 09 29, 00:31:45 »
Wampirzyca leniwie przeglądała poczte. Dzień trwał i trwał jakby nie chciał się skończyć a słońce zajść wreszcie w pizdu.
-Nuda...-Kapłanka spojrzeniem podpaliła kolejny list miłosny a jego prochy opadły na podłogę zamkowego banku na kupke tych innych...
-Jeszcze większa nuda-Stwierdziła patrząc na dokument informujący o banicji. Ten również spłonął w jej rękach.
Odchyliła sie na krześle stawiajac nogi na stole przed nosem bankierki. Ta oburzona zaklęła cicho jednak odsunęła swoje papiery na bok i potulnie ucichła.
Wampirzyca przebiegła wzrokiem po rachunku z łaźni, ledwie zaszczyciła spojrzeniem list z wyznaniem, nie spojrzała nawet na wiadomość od władz miasta Cove a list od Klanu Smoka kompletnie zignorowała. Wydawałoby się że dzisiejsza poczta niczym nie przykuje jej uwagi...jednakże..
-O! Jackee Green zaprasza na festyn! I amnestia! No no...szaleją te niziołki ah szaleją!-Zachichotała pod nosem po czym spojrzała na bankierke-Jak myślisz w co się ubrac na ten festyn?

Offline Rudus

• Ekipa DM
  • Szara Eminencja
    • Takie tam...
« Odpowiedź #4 dnia: 2010 09 29, 01:27:04 »
Mort szajsnal sie w dacie  :]

8 pazdziernik

na 1 sie nie wyrobim :D
Ethanoll o ocllo
hrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

http://nihai.deviantart.com/

Offline Prorokpl

• Love is War
    • Radio Aoi
Odp: Nadchodzi Wielki Festyn w Ocllo !!!!!!
« Odpowiedź #5 dnia: 2010 09 29, 10:17:31 »
Jak można palić kolejny list miłosny ode mnie?  :-[. Ile razy jeszcze muszę pisać... ehh.

Ja też się stawie ;p (jak nie będę w szpitalu)

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #6 dnia: 2010 09 29, 15:54:03 »
Prorok napisz list żelazny ;D

ejj 8 ja nie mogę.. ładnie to tak?  :(
"koń amazonki fabularnie jest tak z nią zżyty że w gdy ona pada to jemu pęka serce z żalu."  :D

Offline Maelui

• Vampirella
    • Forum Vamiprica
« Odpowiedź #7 dnia: 2010 09 29, 15:54:37 »
-O Bogowie! O Jejku!- podekscytowana wampirzyca  skakała wokół stołu bankowego niczym male dziecko- o mamusiu! wiesz kto bedzie?! Ktoooo?-Pytała się poirytowanej juz bankierki-Lothiel!!! aaaaa! teraz to w ogole nie wiem w co sie ubrać!

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #8 dnia: 2010 09 29, 19:21:19 »
Bankierka : Panience to we wszystkim ładnie.. ale najładniej to nago. Na pewno zrobi panienka piorunujące wrażenie. *uśmiechnęła się słodziutko*

:D
"koń amazonki fabularnie jest tak z nią zżyty że w gdy ona pada to jemu pęka serce z żalu."  :D

Offline mart

• Gracze DM
« Odpowiedź #9 dnia: 2010 09 30, 07:20:24 »
"Panienko", do wampirzy?

Kici kici! Taś taś!...Do lwa, k*rwa? do lwa?

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #10 dnia: 2010 09 30, 07:58:34 »
czepiasz się :D Ona już zamężna? Jeśli nie to nadal panienka  :P

Offline Rudus

• Ekipa DM
  • Szara Eminencja
    • Takie tam...
« Odpowiedź #11 dnia: 2010 09 30, 09:12:53 »
Zeby to raz...

Kheeeeem kheeeemkheeeeem....
Ethanoll o ocllo
hrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #12 dnia: 2010 09 30, 09:25:29 »
Widzę,  że Rudus interesujesz się "plotkami ze świata" :P Może załóż Sosaryjski tygodnik plotkarski ;D

Offline Rudus

• Ekipa DM
  • Szara Eminencja
    • Takie tam...
« Odpowiedź #13 dnia: 2010 09 30, 09:31:21 »
Mialbym co pisac :P

Problemem byloby tylko wytlumaczyc skad ja biore takie informacje i jakim cudem wpadly w lapy mojej postaci ?

Listy anonimy ? :D
Ethanoll o ocllo

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #14 dnia: 2010 09 30, 09:40:30 »
Listy od wielbicielek ;D