Autor Wątek: Sklep Komputerowy  (Przeczytany 1934 razy)

Offline DragoN

Sklep Komputerowy
« dnia: 2010 10 20, 10:30:46 »
Poszukuję dobrego sklepu komputerowego .. koniecznie ze sprzedażą wysyłkową.
Najważniejsze, żeby był pewny i nie wysyłał badziewia. Dodatkowo mile widziane jeśli nie był by super drogi ;ppp

Polecano mi już Agito i Komputronik

Zna ktoś jeszcze jakiś dobry :>?
[ps. allegro odpada]
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

Borry

• Gość
Odp: Sklep Komputerowy
« Odpowiedź #31 dnia: 2010 11 22, 11:34:47 »
Gofer mieszkamy w cudownym kraju, w którym media CHWALĄ SIĘ tym, że są opiniotwórcze, więc zapewne masz rację.

Tutaj macie sam ranking w wersji elektronicznej - http://ranking.money.pl/ a sam artykuł we Wproście możecie olać, bo szczerze mówiąc nie wynika z niego nic ciekawego.

Ot, przeglądając gazetkę przypomniało mi się, że powstał taki temat na forum.

Offline DragoN

« Odpowiedź #32 dnia: 2011 03 15, 07:05:36 »
Jako, że kupiłem sprzęt w morele.net chciałem ostrzec przed tym sklepem ;)

Po zamówieniu ściemniali z wysyłką, jak już dotarło to płyta główna po 2 miechach zdechła ... odesłąłem do serwisu i po 3 tygodniach mi odesłali '^^ nawet nie sprawdzone i ciągle nie działające. Wciskali kit że to moja wina, ze coś źle robię. Dopiero jak zrobili mi w innym serwisie ekspertyze ze to wina płyty głównej i im to przesłałem to stwierdzili, żebym znowu odesłał to naprawią / wymienią.

Po odesłaniu pomimo, że mam dowód że wczoraj odebrali to w ich 'systemie' nadal czekaja na plyte pomimo iz mieli ja o 9 rano ;)

Sklep tragiczny, serwis nawet nie sprawdza nic i ściemnia. Kontakt z nimi pozostawia sobie bardzo wiele do życzenia ...

Ogólnie sklepu nie polecam, pomimo że jest tani

Online Karcharot

• Gracze DM
« Odpowiedź #33 dnia: 2011 03 15, 08:17:00 »
na czyms oszczedzac musza ;)

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Ten od Buccaneer's Den
« Odpowiedź #34 dnia: 2011 03 15, 09:06:23 »
Precz ze sklepami internetowymi!
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Offline AsY!um-

• Administrator
  • That's what she said.
    • http://www.dm-uo.pl/
« Odpowiedź #35 dnia: 2011 03 15, 10:52:37 »
Jako, że kupiłem sprzęt w morele.net chciałem ostrzec przed tym sklepem ;)

Po zamówieniu ściemniali z wysyłką, jak już dotarło to płyta główna po 2 miechach zdechła ... odesłąłem do serwisu i po 3 tygodniach mi odesłali '^^ nawet nie sprawdzone i ciągle nie działające. Wciskali kit że to moja wina, ze coś źle robię. Dopiero jak zrobili mi w innym serwisie ekspertyze ze to wina płyty głównej i im to przesłałem to stwierdzili, żebym znowu odesłał to naprawią / wymienią.

Po odesłaniu pomimo, że mam dowód że wczoraj odebrali to w ich 'systemie' nadal czekaja na plyte pomimo iz mieli ja o 9 rano ;)

Sklep tragiczny, serwis nawet nie sprawdza nic i ściemnia. Kontakt z nimi pozostawia sobie bardzo wiele do życzenia ...

Ogólnie sklepu nie polecam, pomimo że jest tani

To kolejna duża firma coś jak merlin ;) Nie dziwi mnie bajzel, po prostu sobie nie radzą. Polecam Ci napisać oficjalny list do ich centrali z informacją co i jak. Możliwe, że mają wydzielony serwis jako outsourcing i nawet nie mają pełnej świadomości co się dzieje.
16:09:08
jakie masz kompetencje czy jakos tak na dm tylko skrypter czy cos wiekszego ?

- Skąd wziąłeś ośmiornicę? U nas w mięsnym przecież nie ma.
- Siedziało w studni mówiło, że nazywa się Cthulhu

Offline Herpin

• Kusalaglupagus
« Odpowiedź #36 dnia: 2011 03 15, 10:59:00 »
A ja kupuje u nich od kilku lat i zadnych problemow nie mialem ;]
Nawet z serwisowaniem sprzetu :P

Offline DragoN

« Odpowiedź #37 dnia: 2011 03 15, 11:53:51 »
Herpin bo Ty jesteś na miejscu i możesz ich w dupe kopnąć ;p

A poza tym to przez ciebie tam kupiłem :F

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Ten od Buccaneer's Den
« Odpowiedź #38 dnia: 2011 03 15, 12:03:15 »
Asylum a komu nowemu w Polsce się chce pisać listy do firm? Klient który nigdy nie kupował w jakimś sklepie jeśli swój problem w końcu rozwiązał po długich bojach to już nigdy w tym sklepie nie kupi bo jest uprzedzony. Jeśli problemu nie rozwiąże to występuje z listami i może na drogę sądową.
Klient który jest już przywiązany do danego sklepu częściej się skarży szefostwu...
Temat na forum o mieście

Offline DragoN

« Odpowiedź #39 dnia: 2011 03 31, 10:25:12 »
Chciałem się dowiedzieć, bo może Wy wiecie ;)

Czy jest jakiś max czas serwisowania części ?

I drugie

Czy jeśli odeślą mi 2 razy nie naprawioną część, to mają obowiązek wymieniać czy nie ma czegoś takiego już ? ( kiedyś było, że jeśli 2 naprawy nie poskutkują, to muszą wymienić na nową część )

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Ten od Buccaneer's Den
« Odpowiedź #40 dnia: 2011 03 31, 10:38:49 »
Zajrzyj w kartę gwarancyjną. Pewne przepisy są umieszczone dokładnie tam i zależą od producenta. Kupując produkt zgadzasz się na to co jest tam napisane automatycznie.

Na naprawę serwis ma czas maksymalnie 14 dni roboczych. W tym czasie, jeśli są kłopoty, to musi Cię powiadomić na piśmie o potrzebie przedłużenia tego terminu z uwagi na brak części zamiennych. Czas ten jest chyba ograniczony do 31 dni ale mogę się mylić.

W przypadku braku możliwości naprawy do pewnego momentu przysługuje Ci prawo wymiany na nówkę lub zwrotu gotówki.
W przypadku wielokrotnej usterki po określonej w gwarancji ilości napraw przysługuje Ci też wymiana na nówkę lub zwrot gotówki.
Polecam przedzwonić do Rzecznika Praw Konsumenta. W każdym mieście ma on swoje biuro w Urzędzie Miejskim. Doradza przez tel i może też pomóc prawnie.
Temat na forum o mieście

Offline Savek

• Gracze DM
  • A-Team (Pijany ghul)
« Odpowiedź #41 dnia: 2011 04 12, 18:55:26 »
Zobacz ten: X-kom - na pewno sa w Czestochowie (chyba centrala) + chyba Krakow, Tarnowskie Gory i sam nie wiem gdzie jeszcze, na pewno dzialaja wysylkowo - i jak do tej pory slyszalem same pozytywne opinie.
Wspolpracuja z forum o lapkach - www.nhl.pl

Potwierdzam, są również na aledrogo ostatnio u nich kupowałęm sprzęt, wszystko gra i fajne ceny. Do tego mają sporo sprzętu bez systemów operacyjnych, co dla mnie jest zaletą bo mam licencję boxową na winde 7. Póki co 3 tygodnie i odpukać sprzęt śmiga. Dostawa na 2 dzień po wysłaniu kasy na konto.
Ktoś powiedział, że gdyby milion małp stukało w klawiatury przez milion lat w końcu której udałoby się napisać wszystkie dzieła Shakespeare’a. Dzięki Naszej Klasie wiemy, że to kompletna bzdura

Offline Kusznik

• Kabum?
    • http://www.kuszu.adler.org.pl
« Odpowiedź #42 dnia: 2012 01 11, 14:03:59 »
Sory za odkurzacz

ale ostatnio znalazlem dobry, i nie drogi sklep internetowy z odbiorem osobistym i wysyłkowym.

www.x-kom.pl
To my ich Kabuuuum!

Offline krewetek

« Odpowiedź #43 dnia: 2012 01 11, 16:31:12 »
A w agito.pl ktoś się może spotkał z serwisowaniem sprzętu i jak to wygląda w przypadku awarii? Zamierzam tam komputerek kupić bo akurat mają najtaniej i wszystko co mi potrzebne...