Autor Wątek: Zmiany w Szamanie  (Przeczytany 2757 razy)

Offline DragoN

Zmiany w Szamanie
« dnia: 2010 11 25, 12:14:36 »
Czy Siła Życia działa też na Berka pod wpływem grzyba ?

( tak wiem, że mogę sprawdzić ale nie mam w chwili obecnej jak ;) )
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

Online Gofer

• Gracze DM
  • Ojciec, Maruda, Podcaster
    • Księgarnia Internetowa PIĘKNA KSIĄŻKA NET
Odp: Zmiany w Szamanie
« Odpowiedź #46 dnia: 2010 11 29, 11:41:39 »
DragoN Ent wszedł dla pure szamanów bez magii - bo mieli tylko ducha. Nie rozpatruję, że zmiany są złe, tylko że pure szaman stracił ważną rzecz. Jakby dać runę szarpiące korzenie - zadające obrażenia jeśli ktoś z nich zejdzie. W PvP działałoby na 1 pole, zaś w PvM na 3x3 pola (działa na wszystko poza szamanem i jego przywołańcami).
  . . . 

Online Karcharot

• Gracze DM
« Odpowiedź #47 dnia: 2010 11 29, 18:11:08 »
teraz nie jestem pewie, ale czy to przypadkiem o pure druidzie bylo mowione ze nie jest klasa suportowanąprzez ekipe?

jesli to do szamana bylo, to masz wyjasnienie:) jesli to bylo o czyms innym to nie bylo posta;)

Offline Zathaniel

• Gracze DM
  • W ogrodzie mojej pamięci pielęgnuję różne kwiaty.
« Odpowiedź #48 dnia: 2010 11 29, 19:33:58 »
Pure DRUID jak dobrze pamiętam to postać stricte RPG i wynika z przynależności do grupy fabularnej "druidzi".

Pure szaman faktycznie nie miał być wspierany przez ekipę z powodów rezygnacji z samodzielnych szkół magii. Teraz gdy dla demonologa wszedł pakt, szaman ma gałązkę a psionik esencje ( spirytysta jest wyjątkowy ale zapewne niedługo się to zmieni ) to żadna ze szkół nie będzie całkowicie niezależna i jednocześnie grywalna.
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

Offline mae

• Administrator
« Odpowiedź #49 dnia: 2010 11 30, 01:14:13 »
Nie mowimy tu o szamanie bez magii. Juz dawno powiedzielismy, ze cos takiego nie bedzie brane pod uwage przy zmianach w szamanizmie.
Jednym z celow tych zmian bylo wlasnie usuniecie czarow wspolnych maga i szamana, ktore nic nowego nie wnosza dla osoby z magia. Dlatego zniknal gniew czy swietliki. Zrobily miejsce czemus, co sie jednak przyda.
Problem jest zawsze jakies 40cm od monitora.

Online Gofer

• Gracze DM
  • Ojciec, Maruda, Podcaster
    • Księgarnia Internetowa PIĘKNA KSIĄŻKA NET
« Odpowiedź #50 dnia: 2010 11 30, 06:25:22 »
Było powiedziane, że nie będzie zmian pod pure szamana i to co jest musi wystarczyć. Jednak likwidacja dotychczasowej grywalności dopuszczonej klasy powinna być zapowiedziana i ma się nijak do tego, że pure szaman nie będzie więcej supportowany. Wytłumaczę łopatologicznie: Windows XP nagle nie przestanie włączać się tylko w trybie tekstowym mimo że go Microsoft nie wspiera.
  . . . 

Offline Gorgian

• Gracze DM
« Odpowiedź #51 dnia: 2010 11 30, 06:49:40 »
jak dla mnie Zmiana w szamanie jest dobra
ale co do czaru Gniew natury to byl dobry czar jako i w pvm jak i PvP bo po zmianach nie widze aby mob sie mniej leczyl chyba ze to jeszcze niedopracowane
i dlaczego nie dziala na graczy?? demonolog ma klatwy na graczy Psionik ma klatwy na graczy

Jeszcze 1 czar jest na + Weze moim zdaniem tez do poprawy np dam przyklad
idzie sobie 2 szamanow daja sciezeczke wezy co ekran czaruja weze potem podchodza np pod moba tu niech bedzie kamienny smok (bo sie nie leczy) 1 mag biegnie dajac broncie mnie potem biegnie 2 mag i tez daje broncie mnie

takim sposobem mozna zabic wiele mobkow w pvp tez jest przydatny

dalem 2 razy ogniste weze poczym dalem na bechemota zabijcie 170hp zostalo 11, zrobilismy 2 probe zostalo mu 19hp

Sniezna buza jak i podobny czar nekro jest przegiety w Pvp jak i pvM do czyszczenia lochow ale to juz sami odkryjcie jak go uzywac:]

Offline spot

• Gracze DM
  • Kelzak
« Odpowiedź #52 dnia: 2010 11 30, 07:27:36 »
Sniezna buza jak i podobny czar nekro jest przegiety w Pvp jak i pvM do czyszczenia lochow

Zgadzam sie w pelni. Tak, mam szamana, gram nim aktywnie. Powoluje sie na sama sile w pvp.
Keep trollin' trollin' trollin' trollin'!

"Whitney Phillips, a PhD student at the University of Oregon, studied trolls for her doctorate. She says they are mostly men in their 20s and early 30s, usually college-educated and intelligent."

Offline mae

• Administrator
« Odpowiedź #53 dnia: 2010 11 30, 08:04:47 »
Jeszcze 1 czar jest na + Weze moim zdaniem tez do poprawy np dam przyklad
idzie sobie 2 szamanow daja sciezeczke wezy co ekran czaruja weze potem podchodza np pod moba tu niech bedzie kamienny smok (bo sie nie leczy) 1 mag biegnie dajac broncie mnie potem biegnie 2 mag i tez daje broncie mnie
Nie wiem, czy sprawdzales to, o czym piszesz. Jest limit ilosci stworzen, jaka jednoczesnie mozesz miec przywolana. Weze juz byly i czesc ludzi ich uzywala w obecnym wydaniu.
Sniezna buza jak i podobny czar nekro jest przegiety w Pvp jak i pvM do czyszczenia lochow ale to juz sami odkryjcie jak go uzywac:]
Jak wiemy, bicie mobka tak, ze my jemu zbijamy hp, a on nas nie atakuje, nie widzi, to mechanika. Czy jakis inny sposob miales na mysli? To bylo zawsze mozliwe i bez tego czaru.

Niektorzy w innym temacie pisza, ze szaman dostal za malo. A ja tez sie zastanawiam, czy aby na pewno nie zbyt duzo ;)

Offline Gorgian

• Gracze DM
« Odpowiedź #54 dnia: 2010 11 30, 08:12:19 »
Mae z tymi wezami jest jak z tamerka kiedys moze w ten sposob ci wytlumacze wiesz sam ze miales smoka pod dupa mogles zostawic 2 ekran obok i z tego 1 zejsc

Offline Zathaniel

• Gracze DM
  • W ogrodzie mojej pamięci pielęgnuję różne kwiaty.
« Odpowiedź #55 dnia: 2010 11 30, 13:44:38 »
Lepsza akcja z węzami: ustawiasz ich w 1 miejscu po 2-3 czarach i podciągasz moba :D gdy atakuje kolejne węże wybuchają na nim a my czarujemy następne i dajemy "idzcie do".

Czy ich siła nadal zależy od woza/tamerki?
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Ten od Buccaneer's Den
« Odpowiedź #56 dnia: 2010 11 30, 18:01:17 »
Trochę szkoda, że te wynże ranią też przyjaciół i osoby w party, i ich stworzenia, i ich wnuki, i prawnuki itd itd
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Offline mae

• Administrator
« Odpowiedź #57 dnia: 2010 11 30, 19:36:30 »
Mae z tymi wezami jest jak z tamerka kiedys moze w ten sposob ci wytlumacze wiesz sam ze miales smoka pod dupa mogles zostawic 2 ekran obok i z tego 1 zejsc
Jesli faktycznie da sie przywolac dowolna ilosc, to "naprawimy" ;>

Offline Gorgian

• Gracze DM
« Odpowiedź #58 dnia: 2010 11 30, 20:54:05 »
Naprawcie tylko przemyslcie dobrze ide bedzie mozna na 1 raz przywolac wezy
mysle ze cos kolo 7/10 bylo by dobrym rozwiazaniem

Offline Sul

• Ekipa DM
  • Szalony Farmer
« Odpowiedź #59 dnia: 2010 11 30, 22:52:22 »
Zepsułem.