Autor Wątek: Czy administrator sieci może przechwytywać/widzieć rozmowy na gadu gadu?  (Przeczytany 1962 razy)

Offline Agrival

Mam takie pytanie. Siedzę sobie w pracy na jakimś komputerze, ma internet więc jest w sieci, podpięty do serwera w pracy.
Czy teraz mając zainstalowane GG w pracy (bez zachowywania historii wiadomości) to czy gdy rozmawiam, administrator sieci ma jakąś możliwość przechwytywać, widzieć ten tekst rozmów u siebie na serwerze?

Na pewno byłaby możliwość już typowego szpiegowania przez zainstalowanie na moim komputerze keyloggera czy innego szpiegującego programu, ale załóżmy ze na moim nic takiego nie było robione, czy on u siebie na serwerze może coś zainstalować lub w inny sposób widzieć wiadomości?

Offline Bonne

• Gracze DM
ma możliwość.

Offline AbelarD

• Gracze DM
Agrival powiem tak, administrator(jeżeli jest ogarnięty<-- to bardzo ważne) ma wgląd do sieci i przechodzących przez nią procesów, ma możliwość zobaczenia co się dzieje na danym kompie. Co do wglądu rozmów na gg nie byłbym taki pewien, aczkolwiek do tego nie potrzeba być administratorem ja znając twój numer gg jestem w stanie wejść na twoje gg złamać hasło i ściągnąć archiwum nawet jeśli nie archiwizujesz wiadomości, nie potrzeba tu specjalnej wiedzy tylko małe podstawy ;)

Offline wilq

• Gracze DM
Abe , chetnie bym to zobaczyl :P
I see you, when you sleep..

Offline licho

• Gracze DM
a ja potrafię włamać się na konto bankowe wasze i zabrać wam wszystkie pieniądze, nawet jak konta bankowego nie macie.
A jak byłem młody to byłem murzynem i grałem w koszykówkę w NBA.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Offline wilq

• Gracze DM
Agrival a tak szczerze to może..
Jest pare sposobów.

Offline Aion

nie trzeba byc adminem zeby komus zalozyc keylogger albo clona gg :P
albo po prostu progra, ktory bedzie przesyklalco dostajesz i co piszesz;)

admin ma po prostu prosciej :P
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

thx raaban i zath :D! hehe w realnym swiecie trudno o kogos z tak wielkim sercem i malutkim rozumkiem jak wasze :)

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
przydatny tip: musisz miec arafatke.

Offline wilq

• Gracze DM
A to tak na szybko co można :)

Więc polecam zmienić klienta z GG na jakiś tlen ;)

Offline Svennson

do posta wyzej " ej ej zmiencie status na.... " ;]

... bla bla bla bla blaaaa .....i ściągnąć archiwum nawet jeśli nie archiwizujesz wiadomości

xDDD przeciez to nie BASH ...
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
wilq to glupia zakladka, w ktora i tak musisz wcisnac w linka. to nie zaden wirus, tylko normalna zakladka w gg, ktora zmienia ci status na taki, jaki zaproponujesz danej osobie, sigh.

Offline wilq

• Gracze DM
ghg,  robisz to przez description.

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
ale i tak druga strona (nie wiedzac co to) musi sie na to zgodzic. ;)

Offline wilq

• Gracze DM
ghg, na co zgodzic ?
Na zmiane opisu nee...

Karol K. 23:39:13
kur**
:D

wilq 23:39:25
hehe
23:39:27
ciiicho

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
no podeslales mu linka, on na niego nacisnal i opis automatycznie sie zmienil. zadna filozofia, po prostu nie zauwazyl.