Niestety nie mam sił pisać czegoś klimatycznego już teraz ale dla wszystkich chętnych i posiadających sprawnego Razora udostępniam nagranie z prawie całego turnieju. Dość częste przerwy bo dopiero testowałem takie możliwości ale są wszystkie walki poza 1. Przy 1 walce niestety nagrywałem do pliku avi a Razor nie lubi plików ponad 2 GB i się zepsuło.
I teraz małe wytłumaczenie:
Razor posiada funkcję podobną jak Half Life, robienia nagrania tego co dzieje się w grze. Wszystko to umieszcza w małym pliku o rozmiarze kilkunastu kB. Aby go otworzyć, ściągamy go gdzieś na dysk i uruchamiamy UO wraz z Razorem. Logujemy się na DM lub na jakikolwiek inny serwer online. Potem w panelu nagrywania filmów znajdujemy ten który nas interesuje i puszczamy play. Wtedy prawdopodobnie razor wylogowywuje nas z postaci i przenosimy się na plecy postaci jaka nagrywała. W tym przypadku mnie. Możemy robić prawie wszystko czyli all names, wyciąganie tabliczek graczy itp. Jedynie autor się rusza i ewentualnie pisze to co pisał. Po obejrzeniu filmiku lub jego przerwaniu w trakcie wracamy na naszą postać i jesteśmy nadzy kompletnie bez możliwości zrobienia czegokolwiek. Wtedy polecam albo się poruszyć albo najlepiej przelogować (czasem wykrzaczy się klient).
Zatem oglądajcie te filmiki tylko w stosunkowo bezpiecznym środowisku.
Jestem w trakcie tworzenia jakiegoś dennego filmu z tego turnieju ale to potrwa.
Na dziś macie to co ja do dyspozycji poniżej:
http://half-life.elsat.net.pl/uo/turniej-pvp-12-02-2011/