Autor Wątek: kościół  (Przeczytany 1619 razy)

Offline AbelarD

• Gracze DM
kościół
« dnia: 2011 02 27, 18:04:24 »
http://www.youtube.com/watch?v=dAKdqc2AGOE
miłego oglądania i przemyśleń

Offline Rudus

• Ekipa DM
  • Szara Eminencja
    • Takie tam...
Odp: kościół
« Odpowiedź #1 dnia: 2011 02 27, 19:02:46 »
zief

starsze niz internet
Ethanoll o ocllo
hrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

http://nihai.deviantart.com/

Offline AbelarD

• Gracze DM
« Odpowiedź #2 dnia: 2011 02 27, 19:06:57 »
:< znowu zawiodłem

Offline Puzel

« Odpowiedź #3 dnia: 2011 02 27, 19:57:30 »
No stare,stare ale jednak warte uwagi. Według mnie to problem przeogromny.

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Ten od Buccaneer's Den
« Odpowiedź #4 dnia: 2011 02 27, 20:02:34 »
Zatem powinniście jak najszybciej zgłosić się do partii politycznej, wygrać wybory do sejmu, później przekonać wszystkich w sejmie o wadze takiej sprawy :)
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #5 dnia: 2011 02 27, 20:17:58 »
polska to panstwo katolickie, to samo jest w panstwach muzulmanskich, tylko meczety daja mozliwosc rozwoju swoim wiernym. muzulmanin idzie do meczetu i bierze "kredyt" na powiedzmy jakis biznes, gdzie pozniej do konca zycia placi meczetowi % od zyskow. to samo jest w religii prawoslawnej. religia jest jednym z glownych idei naszego spoleczenstwa, nic nie poradzimy. zreszta ten pan mogl sobie wziac liczby z "nieba". ale podatek powinni na kosciol nalozyc. ;p

Offline MK

• Gracze DM
« Odpowiedź #6 dnia: 2011 02 27, 21:07:43 »
Stare, mądre

Offline Bazyli

• Gracze DM
  • Cove
« Odpowiedź #7 dnia: 2011 02 27, 21:15:57 »
polska to panstwo katolickie(...)

polska to nie panstwo katolickie. polska nie jest panstwem wyznaniowym...
Quot capita, tot sensus...

Kanal miasta: #cove-dm

Offline Rey

• Gracze DM
  • Zacny Naven`yer
    • http://reynevan.ovh.org
« Odpowiedź #8 dnia: 2011 02 27, 21:36:02 »
Ghg a nie ma podatku? Najlepsze w tych "propozycjach" jest to ze ich autorzy zlamanego grosza nie wykladaja.
Nie chce podatku jak w Niemczech. Ja daje na tace jak bylo dobre kazanie, nauczyl mnie tego o zgrozo znajomy ksiadz.

Strach jak ludzie latwo podatni sa na wskazanie palcem i krzykniecie: tam sa winni waszych problemow!
« Ostatnia zmiana: 2011 02 27, 21:45:17 wysłana przez Rey »
licho: "cieszę się ze są i marudy, gdyby nikt nie marudził martwilibyśmy się że coś zrobiliśmy źle" ;]

Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

mirqxx: "a już myślałem, że nic głupszego nie będzie a tu proszę"

Offline niziol

« Odpowiedź #9 dnia: 2011 02 27, 22:12:31 »
polska to panstwo katolickie(...)

polska to nie panstwo katolickie. polska nie jest panstwem wyznaniowym...

Polska to nie państwo.... Polska to stan umysłu.

Cały filmik fajny, piękny tylko mam jedno "ale" - skąd te dane? Te statystyki? Skądś musiał je wziąć prawda? Nie wątpię ze nasz wspaniały Ciemnogród wydaje wiele złotówek na te cele ale osobiście wolałbym sam przejrzeć raporty i wyciągnąć z nich wnioski niż słuchać jakiegoś rudego(?) narwańca.

Kolejna sprawa - gość zawiesił psa na kapelanach wojskowych. Zdaję sobie sprawę, że istnieją tacy ludzie jak psychologowie/psychoanalitycy/psychoterapeuci i inne stwory ale tak sobie pomyślałem - co musi się dziać z psychiką młodego faceta, któremu los zafundował widok kilkumilimetrowego kawałka ołowiu otwierającego komuś łepetynę na pół, popalonych ciał(nierzadko pewnie dzieci) czy kolegi z kompanii, który był na spalonym bo odlał się przypadkiem na minę. Ja osobiście chciałbym porozmawiać dla odmiany z jakimś duchownym.

Ogólnie uważam to za troll-topic :)  Abe :*

"Byłem ja, Tinerot, Riven, Alkus, Korhil, Sommer i nizioł, którego prawie nikt nie lubił jak wujka wariata i niby mieszkał w piwnicy i każdy udawał, że o tym nie wie. Wtedy było Stado." - Will

Offline kwiatek

• Gracze DM
« Odpowiedź #10 dnia: 2011 02 27, 22:37:39 »
nie poruszałbym takich tematów na forum, z racji, że mogą wywołać ból dupy u niektórych i może skończyć się to jakimś banem czy cuś

Offline garek

• Gracze DM
« Odpowiedź #11 dnia: 2011 02 27, 23:15:02 »
dla mnie: nie w porzadku.  rzadko sie odzywam na forum. Abe lubie i szanuje ale i tak jestem przeciw :) na codzien respektuje racjonalnych ateistow. niemniej: hejterstwo slabo znosze. jako chrzescijanin (katolik tez) czuje sie troszke dotkniety ^^ w filmiku: ogromnie duzo uogolnien. ogromnie duzo braku poszanowania. wyczuwam bunt dla samej idei buntu i mocna potrzebe sprzeciwu przeciw temu co powszechne. co do przedstawionych danych - brak jakiegokolwiek zrodla, wiec odnosic mi sie don po prostu nie wypada.   zdrowia Wam  :)

Offline AbelarD

• Gracze DM
« Odpowiedź #12 dnia: 2011 02 27, 23:52:00 »
Generalnie żeby nie było jestem osobą która respektuje wszystkich tych co wierzą i nie, każdy ma jakąś wiarę na swój sposób mnie tylko ciekawi co ludzie myślą na ten temat, a film porostu został przypadkiem znaleziony w sieci
« Ostatnia zmiana: 2011 02 27, 23:54:09 wysłana przez AbelarD »

Offline Gucio

• Gracze DM
« Odpowiedź #13 dnia: 2011 02 28, 00:48:25 »
polska to panstwo katolickie, to samo jest w panstwach muzulmanskich, tylko meczety daja mozliwosc rozwoju swoim wiernym. muzulmanin idzie do meczetu i bierze "kredyt" na powiedzmy jakis biznes, gdzie pozniej do konca zycia placi meczetowi % od zyskow. to samo jest w religii prawoslawnej. religia jest jednym z glownych idei naszego spoleczenstwa, nic nie poradzimy. zreszta ten pan mogl sobie wziac liczby z "nieba". ale podatek powinni na kosciol nalozyc. ;p

w religii prawosławnej? nic takiego nie słyszałem... chyba że daleko u Ruskich

Offline Marv

• Outsider
« Odpowiedź #14 dnia: 2011 02 28, 00:53:41 »
Ja chcialbym tylko pogratulowac wszystkim, ktorzy slepo powtarzaja, ze kosciol nie jest opodatkowany :) Ksieza placa zryczaltowany podatek, inaczej liczony, ale placa.

A wszystkim, ktorych boli bogactwo kosciola, polecam droge rozwoju na ksiedza. Jak tak zazdroscicie to droga wolna. A jesli jednak widzicie wiecej minusow to z laski swojej buzka w kubel i przestac jeczec, bo z roku na rok staje sie to coraz nudniejsze.
« Ostatnia zmiana: 2011 02 28, 00:56:33 wysłana przez Marv »
There's nothing to lose, when noone knows Your name...