Autor Wątek: Rewolta!  (Przeczytany 1840 razy)

Offline Ropuch

• Gracze DM
  • *wystawia sygnet*
Rewolta!
« dnia: 2011 03 06, 23:09:57 »
Fala rewolucji zalała miasto Cove. Po wielu dniach oblężenia miasta przez Ettiny, Gargulce i Ogry które według zeznań młodych górników zostały sprowadzone przez dziwnych, zakapturzonych zbirów doszło do rewolty. Trup ścielał się gęsto a ulicami Cove płynęła rzeka krwi, gdy harpie i worgi rozszarpywały biednych robotników na strzępy. W mieście wybuchły zamieszki. Niezadowolony lud wyszedł na ulicę z pochodniami. Powstał podziemny ruch kolportażu materiałów szkalujących imię władczyni.
Władzę interweniowały. Do lochu trafiło wielu protestantów. Jeden padł godzony strzałą jednego ze strażników Cove.
- Loerien Heforo padł! - krzyczały rozwścieczony tłum
- Rządamy zmiany władzy! Loerien Heforo padł! - okrzyki górników i stolarzy z miasta Cove odbiły się echem w całej dolinie.
Interwencja władz doprowadziła do eskalacji konfliktu. W akcie desperacji, robotnicy którzy stracili cały dobytek na rzecz krwiożerczych ettinów i worgów postanowili pikietować pod bankiem i zastawiać trakty bronami.
- Chleba i igrzysk! - Skandowali młodzi rewolucjoniści gdy do miasta przybył mag księstwa Cove - Basilius A`rthve. Obronił ich przed gargulcami, piaskowym demonem i obiecał zmiany.
W nocy z niedziele na poniedziałek czasu astralnego, doszło do puczu. Władczyni została wygnana z miasta a władzę przejął, zacny Basil, obięcując ludziom dobrobyt i lepsze czasy. Z nieoficjalnych źródeł wiadomo że szarą eminencją rewolty byłą strażniczka miasta wampirów, Maelui a także bliżej niesprecyzowane tajne zrzeszenie wpływowych ludzi. Sytuacja Cove stanowi precedens na skalę globalną. Krążą plotki że, grupa najbardziej wpływowych ludzi zbiera się każdego miesiąca w potężnym zamku na północ od Trinsic. Władzę innych miast obawiają się że jeśli potrafią oni tak łatwo obalać rządy, może stanowić to zagrożenie dla suwerenności księstw.
Dotychczas doniesień nie potwierdzono.

« Ostatnia zmiana: 2011 03 06, 23:14:29 wysłana przez Ropuch »

Offline zxc

• Gracze DM
    • Portfolio
Odp: Rewolta!
« Odpowiedź #1 dnia: 2011 03 06, 23:19:28 »
- Loerien Heforo padł! - krzyczały rozwścieczony tłum
- Rządamy zmiany władzy! Loerien Heforo padł! - okrzyki górników i stolarzy z miasta Cove odbiły się echem w całej dolinie.

o dude, naoglądałeś się filmów

ogólnie mnie rozbawił ten opis, żeby nie powiedzieć że jest to żałosne :D:D
10 razy prosilem zeby mnie dodali do grupy balansu i nic :) a gram pvp 6 lat juz

Online Maelui

• Vampirella
    • Forum Vamiprica
« Odpowiedź #2 dnia: 2011 03 06, 23:24:07 »
*Upiorny chichot*

Białe męskie dłonie spoczęły na ramionach wampirzycy masując lekko odciski zbroi na delikatnej skórze.
-Udało Ci się moja droga...-Szepnął głęboki głos.
Maelui skończyła rozczesywać splątane loki i spojrzała w Zwierciadło. Srebrna tafla okryła się mgłą, by po chwili ukazać obraz miasta Cove.
Ludzie tłoczyli się wokół kamienia elekcji wykrzykując hasła rewolucji, na ścianach widniały propagandowe plakaty. Uśmiechnęła się z zaciśniętymi ustami i dotknęła ręką dłoni wampira.
-Nie było wcale tak trudno Morginie. Wystarczyła malutka iskierka aby żar i ogień buntu ogarnął to miasteczko.
Wampirzyca sięgnęła po cieniutki węgielek i precyzyjnie obrysowała nim górną powiekę oka kierując kreskę ku skroni. To samo uczyniła z drugim okiem. Delikatnie wzmocniła brwi czarnym węglem a usta pociągnęła pomadką zrobioną z soku porzeczki i przetopionego tłuszczu elfa.
Spojrzała w Zwierciadło a ono natychmiast odbiło oblicze kapłanki. Wampir stał nad nią trzymając ręce na ramionach kobiety.
-Maelui, co będziemy  robić dziś w nocy?- spojrzał w jej odbite w lustrze oczy a jego własne błysnęły barwą krwi.
-To samo co każdej nocy Morginie...-Odwróciła się wstając i przybliżając czerwone usta do jego sinych ust.
-Spróbujemy opanować Świat...

Offline Ropuch

• Gracze DM
  • *wystawia sygnet*
« Odpowiedź #3 dnia: 2011 03 06, 23:30:45 »
Czeko ja wiem co by ci się spodobało:

"od dziś ceny ogników wzrosły do bagatela 500k od sztuki, są to ceny z góry narzucone przez aparat władzy partyjnej"

:D

Offline Silver

• Gracze DM
« Odpowiedź #4 dnia: 2011 03 06, 23:37:05 »
A dla członków partyjnych będą zniżki?
*wypisuje na szybko czerwona książeczkę  z sierpem i młotem*

Online Maelui

• Vampirella
    • Forum Vamiprica
« Odpowiedź #5 dnia: 2011 03 06, 23:38:09 »
zrobimy kartki na ilosc wykopywanego tyta w tygodniu

Offline klon

• Gracze DM
« Odpowiedź #6 dnia: 2011 03 06, 23:41:57 »
*Upiorny chichot*

Białe męskie dłonie spoczęły na ramionach wampirzycy masując lekko odciski zbroi na delikatnej skórze.
-Udało Ci się moja droga...-Szepnął głęboki głos.
Maelui skończyła rozczesywać splątane loki i spojrzała w Zwierciadło. Srebrna tafla okryła się mgłą, by po chwili ukazać obraz miasta Cove.
Ludzie tłoczyli się wokół kamienia elekcji wykrzykując hasła rewolucji, na ścianach widniały propagandowe plakaty. Uśmiechnęła się z zaciśniętymi ustami i dotknęła ręką dłoni wampira.
-Nie było wcale tak trudno Morginie. Wystarczyła malutka iskierka aby żar i ogień buntu ogarnął to miasteczko.
Wampirzyca sięgnęła po cieniutki węgielek i precyzyjnie obrysowała nim górną powiekę oka kierując kreskę ku skroni. To samo uczyniła z drugim okiem. Delikatnie wzmocniła brwi czarnym węglem a usta pociągnęła pomadką zrobioną z soku porzeczki i przetopionego tłuszczu elfa.
Spojrzała w Zwierciadło a ono natychmiast odbiło oblicze kapłanki. Wampir stał nad nią trzymając ręce na ramionach kobiety.
-Maelui, co będziemy  robić dziś w nocy?- spojrzał w jej odbite w lustrze oczy a jego własne błysnęły barwą krwi.
-To samo co każdej nocy Morginie...-Odwróciła się wstając i przybliżając czerwone usta do jego sinych ust.
-Spróbujemy opanować Świat...

fajne
A może by tak dać SZPADOM SZPADĘ?:D

Cytat: "Thor"
Uczmy sie kochac Adminow tak szybko odchodzą....

Offline Sadi666

• Gracze DM
    • http://www.topory.fora.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 2011 03 07, 01:38:53 »
Czytając Wasze opisy o ścielących się gęsto górnikach i rzekach krwi słyszę raczej w tle "Let the bodies hit the floor",  a nie "Balladę o JW" :D.

Offline Wol

• Gracze DM
  • Lupus Heterofobius
« Odpowiedź #8 dnia: 2011 03 07, 07:56:49 »
wiesci o rewolcie dotarły do najdalszych zakątków Sosarii.  Dzieci nocy zaniepokoiły sie tym stanem rzeczy. Opuszczaja powoli swoje tereny łowieckie aby być bliżej owego zamieszania. Teraz co noc u bram Cove leza truchła zwierzat. Nalezy wyczekiwac na dniach kiedy w miescie co noc bedzie rzez na rewolucjonistach. Miasto zostanie wybite w pien

Offline sillence

• Gracze DM
  • Hallelujah!
« Odpowiedź #9 dnia: 2011 03 07, 08:51:53 »
wol^ :DDDDDDDDDDD

Offline Bazyli

• Gracze DM
  • Cove
« Odpowiedź #10 dnia: 2011 03 07, 10:28:54 »
Drogi pamietniczku..
Po fali protestow wobec wladzy, zaniepokojona rada miasta zebrala sie by omowic wazne kwestie wagi panstwowej... Na zebraniu wialo jednak chlodem, a nieobecnosc Ksieznej byla odczuwalna w napietej atmosferze. Zebrali sie prawie wszyscy... Prawie wszyscy zgodni w jednej, podstawowej kwesti. Rzady Tyranii musza sie skonczyc. Dosc wrzucania do wiezienia mlodych gornikow tylko dla tego ze powiedzieli zle slowo. Dosc Wyrzucania z miasta prawych obywateli tylko dla tego ze osmielili sie miec swoje zdanie. Po miescie walaja sie ulotki propagandowe nawolujace do obalenia rzadow despotki. Nie mozna tego tak zostawic. Wielu ktorzy odeszli beda mogli wrocic w rodzinne strony. Wielu juz sie pakuje by znow zamieszkac w Cove...
Nie wiem sam jak potoczy sie to wszystko dalej, ale wiem ze zmiany sa potrzebne. Wiem ze nie jestem sam. Polityka kuleje... Cenne sojusze ktore mogly by byc zawarte odrzucane sa z powodu osobistych uprzedzen Ksieznej. Nie mozna przedkladac prywaty nad Interes Panstwa. Przysiegalem sluzyc ksiestwu Cove z calych sil i do ostatniego tchnienia. Jesli przysluze mu sie odsuwajac Cailet.. tak musi byc.

2 Wielki Mroz 593 roku.
Czlonkowie Rady miasta prowadzeni przez tlum i w otoczeniu straznikow miejskich kieruja sie w strone kamienia miejskiego. Pelne napiecia twarze, zacisniete usta. Obywatele obserwuja zbieranine z zaciekawieniem. Komorzy wyciaga insygnia wladzy i spoglada na zebranych. Wszyscy zgdnie skineli glowami. Czas zaczac..

Kilka godzin pozniej jest juz po wszystkim... Tlum wiwatuje na czesc nowego wladcy. Na moja czesc.. Nie jestem jednak szczesliwy. Nie jestem zadowolony. To obowiazek wobec Ksiestwa i wiem ze czeka mnie mnostwo pracy. Trzeba uporzadkowac papiery, zajac sie zaleglymi i biezacymi sprawami, ustalic od nowa podzial obowiazkow i nadac urzedy. Trzeba wydac pierwsze rozporzadzenia. Wlosy siwieja same na glowie.
Na poczatek kilka dni oddechu. Ludzie musza ochlonac, trzeba uzupelnic liste obywateli. Trzy luzniejsze dni by uspokoic wzburzone nastroje. Rewolucja przebiegla bezkrwawo i miejmy nadzieje ze spokoj sie utrzyma. Na dniach trzeba bedzie wyglosic proklamacje, odwiedzic Sojusznicze ksiestwa. Bogowie dajcie sily.. Bogowie chroncie Cove!

W imieniu Cove oglasza sie co nastepuje:

Miasto utrzymuje status neutralny. Karta Praw miasta nadal obowiazuje!
Ksiestwo Cove zachowuje statut Ksiestwa, jednak jako ze zaden z czlonkow rady nie jest blekitnej krwii, do czasu obrania prawowitego nastepcy w miescie rzadzic bedzie Namiestnik.

Amnestia!
Wszyscy banici skazani za dawno zapomniane przewinienia maja na powrot wolny wstep do miasta. W gescie dobrej woli zostaja zrehabilitowani. Amnestia nie dotyczy zlodziei kieszonkowych, ktorzy nadal nie sa mile widziani. Wszelkie ataki na obywateli majace miejsce PO ogloszeniu Amnestii karane beda z pelna surowoscia. Wszelkie prosby o azyl mozna skladac i zostana one rozpatrzone.

Proklamacja pojawi sie na dniach..

Edit:
Przy okazji przepraszamy wszystkich ktorzy w zwiazku z okolicznosciami zostali chwilowo pozbawieni obywatelstwa. Mozna juz zglaszac sie na kamieniu miasta.
« Ostatnia zmiana: 2011 03 07, 11:53:46 wysłana przez Bazyli »
Quot capita, tot sensus...

Kanal miasta: #cove-dm

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #11 dnia: 2011 03 07, 10:33:36 »
Heh a ja myślałam że ta książka z "wierszykienm" o Cai to żart gracza a tu patrzcie.. ;D
"koń amazonki fabularnie jest tak z nią zżyty że w gdy ona pada to jemu pęka serce z żalu."  :D

Offline Sadi666

• Gracze DM
    • http://www.topory.fora.pl
« Odpowiedź #12 dnia: 2011 03 07, 13:28:13 »
Ja korzystając okazji, zapraszam wszystkich, którzy są oburzeni zmianami w Cove, do zapisywania się do Papui, pięknego i  tajemniczego miasta pośród bagien :P. Neutralnego miasta z historią i wieloletnimi tradycjami. Miasta, które po dziesiątkach lat okupacji i ucisku, niczym feniks, znów powstaje z popiołów. Tam każdy jest mile widziany i może być pewny, że znajdzie schronienie i otrzyma pomoc bez względu na to kim jest i skąd pochodzi :).

PS: Wyręczę też Dzikiego - możecie też zapisywać się do Buccaner's Den - Miasta Piratów :P.

PS2: ^wol  8)!

Offline Aruv

• Administrator
« Odpowiedź #13 dnia: 2011 03 07, 13:32:55 »
Władcy miast mogliby się wysilić i zrobić swe ogłoszenia przez globalnego obwoływacza w grze, a tutaj napisać ładny tekst na wzór Bazyla. ;)
(jeśli się zdecydujecie, to wymoderujemy temat)

Ograniczajmy przeglądarkowy tryb ultimy.

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #14 dnia: 2011 03 07, 13:33:44 »
hmm  jednak każdy wie, że najlepszym rozwiązaniem będzie skasowanie swoich postaci i założenie niziołka  ;D
Gwarantuję dobre jedzenie i wspólne polowania na szczury z Yew  ::)
"koń amazonki fabularnie jest tak z nią zżyty że w gdy ona pada to jemu pęka serce z żalu."  :D