Autor Wątek: Black Prophecy - MMO SF oparte o mikroplatnosci  (Przeczytany 1290 razy)

Offline Badalaman

• Gracze DM
Black Prophecy - MMO SF oparte o mikroplatnosci
« dnia: 2011 03 25, 07:58:00 »
A wiec ruszyla europejska wersja gry Plack Prohecy.
Start nastapil 23.03.

Link do storny glownej.
http://www.blackprophecy.com/

W grze wcielamy sie w pilota mysliwca kosmicznego (przynajmniej narazie tym latam, niewiem czy beda potem wieksze statki, ale mam wrazenie ze dostepne dla graczy nie).
Pierwsze wrazenia z gry mam pozytywne. Ale poki co mam zaledwie 3 lvl i gralem moze 2 godziny.

Z tego co widzialem sklep za real kase to sa bonusy do expa czy szybkosci wykonywania rzemiosla, nie wyglada to zle na poczatek.

Jakby co gram na serwerze angielskojezycznym, nick jak nie trudno zgadnac Badalaman ;)
Poki co nie widzialem wybiru strony konfliktu, albo jakos to ominalem albo nastapi po kilku lvlach. Gdyz gra oferuje zarowno pve jak i pvp.

Offline Herpin

• Kusalaglupagus
Odp: Black Prophecy - MMO SF oparte o mikroplatnosci
« Odpowiedź #16 dnia: 2011 03 27, 12:02:58 »
100 mln kg na której planecie? Bo chyba nie w przestrzeni? Równie dobrze może ważyć 100 kg ;)

Z tego co wiem to kilogramy sa jednostka ziemska, wiec sie domysl ;]
A to ze nie ma jednostki masy (nazwanej blebleble) to tworcy uzyli kilosow dla lepszego uzmyslowienia jak duze bydlaki sie prowadzi.

Rudus:

Nie wiem kto Ci krzywde zrobił i pokazywał EvE ale to co piszesz to przezywa noobek z HighSecu O_o

Model walki i poruszania sie w przestrzeni jest w 100% taktyczny, co nie zmienia faktu ze w malych szybkich shipach (np. cepach) naklikasz sie tyle co w Q3.

To co Ty opisales to spawanie veldsparu w HS albo robienie misji. Watpie czy brales udzial w starciach pvp...

Dla mnie to wlasnie EvE jest symulatorem latania Internet Spaceship ;]

Offline Mielu

« Odpowiedź #17 dnia: 2011 03 27, 12:14:46 »
Ziemska jednostka nie określająca miejsca ważenia. Ale nie o to mi chodziło. W przestrzeni nie ważna jest waga.

Offline Herpin

• Kusalaglupagus
« Odpowiedź #18 dnia: 2011 03 27, 15:50:55 »
W przestrzeni nie ważna jest waga.

A to ze nie ma jednostki masy (nazwanej blebleble) to tworcy uzyli kilosow dla lepszego uzmyslowienia jak duze bydlaki sie prowadzi.

http://www.youtube.com/watch?v=evD5xqIHLmI
http://www.youtube.com/watch?v=S0O3Xl6a4wc
« Ostatnia zmiana: 2011 03 27, 16:08:38 wysłana przez Herpin »

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #19 dnia: 2011 03 27, 18:21:48 »
Nie bardzo widze sens porownywac Black Prophecy z EVE.
Calkowicie odmienne gry, nastawione na calkiem inna rozgrywke.

Offline Rudus

• Ekipa DM
  • Szara Eminencja
    • Takie tam...
« Odpowiedź #20 dnia: 2011 04 01, 13:31:45 »
No wiec troche pogralem (tylko pierwsze misje)

Gra sie nawet nie tak zle, jest przyjemnosc z latania i przeciskania sie w korytarzach stworzonych z masy zelastwa
ale....

Kto robi dzis gre w ktorej istnieja 2 grafiki avataru poruszajacego sie w przestrzeni ?
Po stronie Tyi dostajemy jeden statek i Genide tez maja jeden.... wiem, mozna wymieniac skrzydla, silniki i kokpity a ja jestem jeszcze nbem, ale nie widzialem za duzej roznorodnosci. Wrecz przeciwnie - wszystko wyglada zupelnie tak samo z wyjatkiem najwiekszych statkow ktore nie sa dostepne dla graczy.... :/

Dlatego czekam na infinity :>

http://www.infinity-universe.com/Infinity/index.php
Ethanoll o ocllo
hrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

http://nihai.deviantart.com/

Offline wr

« Odpowiedź #21 dnia: 2011 04 01, 16:03:42 »
Hehe. Gdy pisałem o tej mierności bogactwa świata przedstawionego w BP stawiając w tym kontekście jako kontrast Eve to Rudus oburzył się „jak można porównywać te dwie gry”. ;)

Zresztą te gry SF osadzone w kosmosie z udziałem statków kosmicznych to temat dość niszowy i rzadko udaje się komuś zrobić cos fajnego, czego przykład jest też słabeńkie „Battlestar Galactica Online” w którą to betę pograłem jeszcze krócej niż w BP, mimo że bardzo lubiłem serial i lubię klimat SF.

Offline Rudus

• Ekipa DM
  • Szara Eminencja
    • Takie tam...
« Odpowiedź #22 dnia: 2011 04 01, 16:09:49 »
Hehe. Gdy pisałem o tej mierności bogactwa świata przedstawionego w BP stawiając w tym kontekście jako kontrast Eve to Rudus oburzył się „jak można porównywać te dwie gry”. ;)

Naaaah nadal uwazam : "jak mozna porownywac te dwie gry"

podkreslalem ze odwoluje sie tylko do sposobu rozgrywki i roznicy miedzy FPS-em (BP) a forma MMORPG (Eve) - i nadal podtrzymuje istnienie tej roznicy.

Mowie tylko, ze BP zawiodlo mnie pod wzgledem roznorodnosci, i nie odwoluje tego juz do zadnej innej gry bo zdaje sobie sprawe, ze kazda gra jest bardziej roznorodna niz BP ktore ma cale 2 grafiki statkow ^^
Ethanoll o ocllo
hrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Offline wr

« Odpowiedź #23 dnia: 2011 04 01, 17:42:39 »
Ale ja nigdzie nie porównywałem BP z Eve pod względem sposobu rozgrywki. ;)

Offline Rudus

• Ekipa DM
  • Szara Eminencja
    • Takie tam...
« Odpowiedź #24 dnia: 2011 04 01, 18:35:54 »
ale ja porownywalem :p
Ethanoll o ocllo

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #25 dnia: 2011 04 04, 09:20:47 »
Fakt ze gra prezentuje dosc ubogie mozliwosci jesli idzie o wybor mysliwcow.
Zobaczymy jak sie rozwinie, bo mam wrazenie ze premiera w Europie to wciaz zaawansowana beta, weile misji nieda sie ukonczyc bo cos nie dziala jak powinno.
W USA wciaz jest beta, a przynajmniej byla gdy u nas uruchomiono gre.

Zobaczymy jak sie to rozwinie, jesli nie upadnie na starcie.

Offline Sariss

• Gracze DM
    • Chomikuj.pl Sariss
« Odpowiedź #26 dnia: 2011 06 30, 22:22:25 »
Zainstalowałem sobie i nawet mi się spodobało:D W jaką broń najlepiej inwestować skille i kredytki? Macie jakiś klan może?:D