Autor Wątek: stara gra przygodowa  (Przeczytany 945 razy)

Offline Aruv

• Administrator
stara gra przygodowa
« dnia: 2011 04 06, 13:25:38 »
Pamięta ktoś taką śmieszną gierkę przygodową, co na samym początku była scena z zakładu karnego, gdzie miała być wykonana kara śmierci przez krzesło elektryczne i po jakichśtam problemach z zasilaniem skazaniec ucieka?
Wcielało się w postać detektywa, pamiętam jakiś fajny fragment że było się na strzelnicy, oddało się kilka strzałów i kiedy podjechała do nas tarcza to się okazało że za nią była ukryta nasza dziewczyna, która teraz jest martwa. :P
Potem był jakiś motyw z pójściem do nieba i takie tam. Kojarzę też jakąś mini-gierke w stylu wolfensteina wbudową do gry.

Jak ktoś zna tytuł to podajcie, naszło mnie na wspominki. :]

Offline bzikibzika

• Gracze DM
Odp: stara gra przygodowa
« Odpowiedź #16 dnia: 2011 04 07, 13:45:56 »
Polecam Broken Sword wszystkie czesci, faaajne!

Offline Abelson

• Gracze DM
« Odpowiedź #17 dnia: 2011 06 02, 22:58:27 »
Ja polecam "Gemini Rue Final " ..stara elegancko rozkminiona gierka :)

Offline DonPedro

« Odpowiedź #18 dnia: 2011 06 09, 17:18:10 »
hej, byla to poczesci gra przygodowa, po czesci handlowa, wydawca wydaje mi sie ze byla sierra albo microprose, gra polegala na tym, ze w swojej turze chodzilo sie o pewna ilosc pul, mogles wpasc na cos co sprawialo ze byles bankrutem, mogles kupowac lepsze ciuchy, lepsze mieszkanie, wygrana bylo kto pierwszy zdobedzie limit kasy.
cos podobnego do monopoly polaczonego z simsami.
kojarzy ktos moze?

p.s. gra z koncowki lat 80, przynajmniej tak mi sie wydaje i wydana byla na pececiaka

pzdr

edit:
p.p.s z tego co pamietam gra meiscila sie na jednej dyskietce 3.5" niskiej gestosci :)
" As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley. "

- GEN. George S. Patton.

Offline Krowi_Bog

« Odpowiedź #19 dnia: 2011 06 09, 19:04:36 »
hej, byla to poczesci gra przygodowa, po czesci handlowa, wydawca wydaje mi sie ze byla sierra albo microprose, gra polegala na tym, ze w swojej turze chodzilo sie o pewna ilosc pul, mogles wpasc na cos co sprawialo ze byles bankrutem, mogles kupowac lepsze ciuchy, lepsze mieszkanie, wygrana bylo kto pierwszy zdobedzie limit kasy.
kojarzy ktos moze?

p.s. gra z koncowki lat 80, przynajmniej tak mi sie wydaje i wydana byla na pececiaka

pzdr

edit:
p.p.s z tego co pamietam gra meiscila sie na jednej dyskietce 3.5" niskiej gestosci :)

Jones in the Fast Lane.

Offline DonPedro

« Odpowiedź #20 dnia: 2011 06 09, 19:05:33 »
kojarzy ktos moze?

pzdr

edit:

Jones in the Fast Lane.

HAHAHHA!!!! TAK!!!! TO ONA!!!!
dzieki serdeczne :)
" As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley. "

- GEN. George S. Patton.

Offline Marv

• Outsider
« Odpowiedź #21 dnia: 2011 06 10, 17:39:03 »
Wacki rlz ;)

(ktory to juz temat, gdzie zaczyna sie wspominac :P)
There's nothing to lose, when noone knows Your name...

Offline Sadi666

• Gracze DM
    • http://www.topory.fora.pl
« Odpowiedź #22 dnia: 2011 06 14, 13:40:56 »
A pamiętacie Goblins 1-3 :D? Ilość bohaterów, którymi kierowaliśmy zmniejszała się z każdą kolejną częścią :D.