Autor Wątek: APB Reloaded - GamersFirst  (Przeczytany 1748 razy)

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
APB Reloaded - GamersFirst
« dnia: 2011 05 14, 19:05:44 »
APB niedlugo powraca z nowa druzyna developerska i nowymi pomyslami. Juz dziala closed beta i wszystko powolutku prowadzi do wpuszczenia graczy w ramiona open bety. Zatem kto chce niech sledzi i mam nadzieje do zobaczenia niebawem na polu bitwy. ;)

http://www.gamersfirst.com/apb/

http://www.facebook.com/APBReloaded

Offline wr

Odp: APB Reloaded - GamersFirst
« Odpowiedź #1 dnia: 2011 05 14, 21:35:45 »
Niestety nie udało mi się dostać do zamkniętej bety, mimo że 3 emaile wysłałem i 2 konta założyłem. :D Więc czekam aż będzie otwarta. Z tego co widzę to gra jest podobna do pewnego moda w GTA SA w którego grałem swego czasu z Simonem, gdzie policjanci walczyli w przestępcami. Grało się przyjemnie, choć wiele rzeczy było niedorobionych, bo ten mod zbytnio nie zmieniał samą grę. Oby tylko APB okazał się godnym następcom tego moda.

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #2 dnia: 2011 05 14, 21:47:13 »
nie wiem, czy dobrze wiesci sie rozchodza, ale gra podobno ma byc za darmo. :D

Offline wr

« Odpowiedź #3 dnia: 2011 05 14, 22:20:35 »
Są gry darmowe takie jak LoL, i „darmowe” takie jak WoT - gdzie by coś zdziałać to trzeba jednak płacić realne pieniądze. Ciekawe do której kategorii zaliczy się ta. :)

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
« Odpowiedź #4 dnia: 2011 05 14, 22:41:35 »
w lolu mozna dzialac bez pieniazkow. ;)

Offline wr

« Odpowiedź #5 dnia: 2011 05 14, 22:49:44 »
I dlatego nie dałem cudzysłowu w – darmowe - przy LoLu.

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #6 dnia: 2011 05 15, 11:12:29 »
Biorac pod uwage ze ktos wykupil gre, dorpacowal ja i zdecydowal sei wydac ponownie - to liczy na zysk.
Spodziewlabym sie raczej ze bedzie to typowe "f2p" czyli za darmo mozesz mniej weicej zobaczyc o co chodzi w grze, ale bedziesz miesem armatnim.

P.S. Co do WoT to grajac za darmo potrzebujesz wiecej czasu by rozwinac jakis czolg, ale podczas bitwy masz takie same mozliwosci jak gracze majacy premium account (nie liczac amunicji premium, ale za nia trzeba dodatkowo placic).

Offline wr

« Odpowiedź #7 dnia: 2011 05 15, 12:25:10 »
Badylu, nie ma się takich samych możliwości, bo nie można pograć w plutonie.

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #8 dnia: 2011 05 15, 21:47:22 »
Mozna pograc, tylko nie mozna plutonu zakladac, ale mozesz dolaczyc do plutonu zalozonego przez kogos z premium.

P.S. Ale tak czy inaczej mialem na mysli mozliwosci w bitwie Twojego pojazdu, nie opcje dodatkowe.
Wiadomo ze po cos to premium sie placi ;)
Szybszy exp i kasa, plutony. Ogolnie bez premium duzo uciazliwsza jest gra wyzszymi lvlelami pojazdow, trzeba by toczyc kilka bitew czyms slabszym by odrobic na naprawe i amunicje dobrego pojazdu itp.

P.S.2 Pozyjemy zobaczymy jak to bedzie w APB ;)

Offline wr

« Odpowiedź #9 dnia: 2011 05 18, 13:54:04 »
Dziś miała wystartować open beta, i co? I nic! Jakieś n00by robią ta grę, bo ani na ich stronie nie ma żadnego infa dotyczącego open bety, ani na ich forum żadni devsi nie odpowiadają na pytania graczy co z tą open betą. Kompletny brak profesjonalizmu.  ::)

Update:
U nas zaraz będzie 19 maja (godz. 23), a na ich stronie i forum dalej zero wzmianki iż otwierają betę (ciagle – closed beta). Temat na forum już ma prawie 60 tys. wyświetleń  z pytaniem o open betę, i zero reakcji adminów/devsów. Co za lamy.  ;D
« Ostatnia zmiana: 2011 05 18, 21:57:04 wysłana przez wr »

Offline wr

« Odpowiedź #10 dnia: 2011 05 21, 15:25:15 »
Niby Open Beta ma być odłożona do poniedziałku, ale można już grać, ja gram (bez klucza). :)

p.s. Nik w grze: ArkusPL
p.p.s. Pierwsze wrażenie: CZAD! :D
p.s.3. Najwięcej Polaków ponoć gra na serwerze Patriot (EU2). Gram i ja. :P

update:
Drugie wrażenie: gra wygląda tak jak miała wyglądać, czyli takie GTA multi z ciekawą rozgrywką. Fajność tej rozgrywki pole na tym że są misje stawiane drużynom, np. jedna ma coś tam podpalić a druga ma im przeszkodzić, czy znów jedna ma ukraść pojazd i go gdzieś odtransportować a druga ma nie dopuścić do tego, itd. W misjach biorą udział gracze (poza tuturialem). Jeśli kogoś zmęczą misje to jako bandyta może sobie pokraść auta i je zawieść paserowi, czy też rabować sklepy lub strzelać do inny graczy. Policjant znów może przyłapać rabusiów na gorącym uczynku i ich zakuć w kajdany. Może są i inne atrakcje swobodnej rozgrywki, ale póki co odkrywam grę dopiero. Jest też rozwój postaci polegający na odblokowywaniu kolejnych broni, pojazdów, i innych rzeczy. Do dyspozycji mamy własne pojazdy „spawnowane” na parkingach lub można kraść/rekwirować je prosto z ulicy jak w GTA, nawet będąc gliną. 
Ogólnie mi się grało bardzo przyjemnie, choć wiozłem sobie drugą postać tym razem punka, bo granie gliniarzem zbyt mnie ograniczało. ;)
Tu całkiem przyzwoita PL stronka z forum: http://apb.org.pl/

Uptade: co jest z Wami? :P Taka fajna gra, a nie gracie.
Rozgrywka wygląda tak: http://www.youtube.com/watch?v=jNGuR8SO9xk

p.s. jak zaczniecie grę to pod żadnym pozorem nie kasujcie emaila (w grze) jaki dostaliście od agenta w tutorialu (lub po pominięciu go) bo w załączniku odblokowane są granaty. Ja skasowałem i musiałem robić nową postać, bo bez granatów ciężko. :/

p.s. kolejny: Grę można ściągnąć tutaj, także rejestracja. - http://www.gamersfirst.com/?q=pl
« Ostatnia zmiana: 2011 05 24, 23:07:28 wysłana przez wr »

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
« Odpowiedź #11 dnia: 2011 05 24, 23:51:07 »
sciaga sie. ;)

Offline wr

« Odpowiedź #12 dnia: 2011 05 25, 18:01:13 »
Okropnie nie lubię 2v1 bo zawsze jestem ten 1. :D Nawet gdy się jakoś ich zabija to ciężko wygrać, i człowiek się niepotrzebnie denerwuje. ;)

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
« Odpowiedź #13 dnia: 2011 05 25, 18:02:34 »
cos sie dlugo wczytuje, juz po tworzeniu postaci. strasznie ciezko sie dostac na tego patriota (EU2).

Offline wr

« Odpowiedź #14 dnia: 2011 05 25, 18:24:24 »
Jeśli jest – district connection – cały czas - to ja wtedy  w procesach wyłączam grę, i jeszcze raz próbuje wbić, przeważnie się udaje.

3 vs 6 też bywa zabawne, jest w co trafiać. :D balans jak dla mnie mogli by jednak poprawić.