Autor Wątek: mmorpg  (Przeczytany 706 razy)

Offline cieniu

• Gracze DM
mmorpg
« dnia: 2011 05 23, 23:53:43 »
Więc, jako że zmieniłem formę pracy na zleceniową i mam dużo więcej wolnego czasu zaczynam zastanawiać się nad jakimś mmorpgiem przy którym bym zabił parę bezsennych nocy.

Przeleciałem przez większość znanych WoWów, ostatni rok jestem poza tematem. LoL zaczyna się troche nudzić, więc może coś polecicie? Nie przeszkadza mi abonament, chociaż jakiś trial byłby miły zanim zdecyduję się zapłacić. Również jak jakiś tytuł wychodzi niedługo to chętnie bym się przyjrzał.

Sam czekam na World of Darkness Online, ale z informacji z sieci wynika że przynajmniej rok, jak nie dłużej, trzeba będzie poczekać.

Co polecicie?
GG: #1429913
IRC: cieniu

Offline Pollack

• Gracze DM
Odp: mmorpg
« Odpowiedź #1 dnia: 2011 05 24, 00:03:10 »
Poczekaj chwile krocej na The Old Republic..:)

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #2 dnia: 2011 05 24, 00:08:19 »
World of Tanks, dosc trudna do sklasyfikowania gra ale powiedzmy ze podpada pod MMO, jest na forum temat z szerszym opsiem.
Z tych fantasy MMO - Warhammer Online.

Offline vorth

• Gracze DM
« Odpowiedź #3 dnia: 2011 05 24, 06:09:52 »
Eve !

Offline Alkus

• Gracze DM
« Odpowiedź #4 dnia: 2011 05 24, 07:55:21 »
warhammer dalej darmowy?
the only thing worse than evil is apathy.

Offline Scigany

• Gracze DM
« Odpowiedź #5 dnia: 2011 05 24, 08:11:27 »
Warhammer nie jest darmowy.

Ja polecam osobiście zagrać w Ragnarok Online - fajne pvp, duzo koxu - generalnie grind
dalej bardzo fajny i wciągający świat Guild warsów, tez duzo zbierania i fajne pvp.
“All those who gain power are afraid to lose it.”

Online Thiass

• Gracze DM
« Odpowiedź #6 dnia: 2011 05 24, 08:30:55 »
Co do warhammera... nie wiem jak ostatnie zmiany po patchu i wejscia wyzszych lvl renowna ale jak gralem pare miechow temu zaraz przed tym patchem to okazalo sie ze po wbiciu 40lvl trzeba siedziec przez kilka dni non stop i latac od zamku do zamku zeby nafarmic medalikow na lepsze ubranko, i tak ciagle.

Gra swietna, pomysl na pvp mily ale grind itemow po jakims czasie potrafi znudzic  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Offline spot

• Gracze DM
  • Kelzak
« Odpowiedź #7 dnia: 2011 05 24, 08:56:54 »
Lineage 2 - darmowy rosyjski official z najnowszymi patchami.

Spore polskie community na serverze Lancer - jakies 300-400 osob.

Wszystkie servery utrzymuja online 3-5k zaleznie od pory dnia.

Raty retailowe, z mozliwoscia zakupu PA - 2x exp, sp, drop, kasa, mozliwosci multiboxowania - ok 30 zl za miesiac.

Rozwiniety handel itemami i postaciami za PLNy.

2 sensowne klany, w ally z factorami.

Brak cziterow - wyjatkowo skuteczny system anty-cziterski.

Czeste eventy - noworoczne, swiateczne itd. + regularne eventy.

No i jeszcze raz podkresle - zawsze najnowsze updaty, ktore na l2.ru wchodza szybciej, niz na europejskie/amerykanskie servery.

Zabawilem tam ok. pol roku. Pozniej musialem przerwac gre z powodow osobistych  ;).
Keep trollin' trollin' trollin' trollin'!

"Whitney Phillips, a PhD student at the University of Oregon, studied trolls for her doctorate. She says they are mostly men in their 20s and early 30s, usually college-educated and intelligent."

Offline Svennson

« Odpowiedź #8 dnia: 2011 05 24, 08:58:10 »
Hellgate london jest obecnie w planach jako darmowe mmo
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Offline vorth

• Gracze DM
« Odpowiedź #9 dnia: 2011 05 24, 09:10:02 »
raz im padlo i szczerze watpie zeby odnioslo sukces jakis ;p strasznie tam wygladal ten multiplayer, crashe clienta co 15-20 minut. Jakies bugi ze znikajacymi party, cuda na patyku ;p a tak sie napalilem na niego swego czasu ;f

Offline Scigany

• Gracze DM
« Odpowiedź #10 dnia: 2011 05 24, 12:11:52 »
Lineage 2 - darmowy rosyjski official z najnowszymi patchami.

Spore polskie community na serverze Lancer - jakies 300-400 osob.

Wszystkie servery utrzymuja online 3-5k zaleznie od pory dnia.

Raty retailowe, z mozliwoscia zakupu PA - 2x exp, sp, drop, kasa, mozliwosci multiboxowania - ok 30 zl za miesiac.

Rozwiniety handel itemami i postaciami za PLNy.

2 sensowne klany, w ally z factorami.

Brak cziterow - wyjatkowo skuteczny system anty-cziterski.

Czeste eventy - noworoczne, swiateczne itd. + regularne eventy.

No i jeszcze raz podkresle - zawsze najnowsze updaty, ktore na l2.ru wchodza szybciej, niz na europejskie/amerykanskie servery.

Zabawilem tam ok. pol roku. Pozniej musialem przerwac gre z powodow osobistych  ;).

Mamy jeszcze polski server lin2 - Allseron.
“All those who gain power are afraid to lose it.”

Offline Aruv

• Administrator
« Odpowiedź #11 dnia: 2011 05 24, 13:49:47 »
Znajdź coś na przeżycie do momentu wyjścia GW2 i D3. ;)

Offline Vilku

• help-dm
« Odpowiedź #12 dnia: 2011 05 24, 14:05:05 »
Tez licze ze hellgate tym razem bedzie troche bardziej dopracowany , na poprzednia odslone sie spoznilem ale czytajac po forach nie mam czego zalowac . The old republic zapowiada sie ciekawie ( szczegolnie po ostatnim filmiku inkwizytora ) , na d3 jakos juz nie czekam ale jak wyjdzie pewnie polatam .
Obecnei w wolnych chwilach lupie w world of tanks , global agenda i lol , a w przerwach miedzy bitwami cos tam skubie w stronghold kingdoms .
rzemiosło górą , reszta to tylko drobny dodatek

Offline Shem

« Odpowiedź #13 dnia: 2011 05 24, 15:57:35 »
Rift - platny ale warto... ja nadal zakochany:) latwy koks i dosc przyjemny craft

Offline cieniu

• Gracze DM
« Odpowiedź #14 dnia: 2011 05 24, 17:38:43 »
Z gier ktore mi podpadly z w/w to eve - ale szczerze mowiac jest dla mnie zbyt rozbudowana. Moze gdybym gral od samego poczatku to bym sie trzymal, ale teraz juz mi sie nie chce. Wole jakis swiezszy tytul. Fajne tez bylo GW, bo kazdy char byl unikalny i byla masa kombinacji klas i skilli.

WoW, Warhammer dawno mi sie przejadl, zabij miliard mobkow, tysiace questow, bilion XP zeby nabic ten ostatni lv, potem grind itemow... blah.

Wole cos bardziej dynamicznego z fajnym pvp. Star Warsy online mnie nie ciagna, zdaje mi sie ze bedzie to taki wow w SW. Czekam na World of Darkness liczac ze beda rozwiazania z EVE i na GW2 bo jedynka mi bardzo przypadla do gustu.
GG: #1429913
IRC: cieniu