Autor Wątek: mmorpg  (Przeczytany 706 razy)

Offline cieniu

• Gracze DM
mmorpg
« dnia: 2011 05 23, 23:53:43 »
Więc, jako że zmieniłem formę pracy na zleceniową i mam dużo więcej wolnego czasu zaczynam zastanawiać się nad jakimś mmorpgiem przy którym bym zabił parę bezsennych nocy.

Przeleciałem przez większość znanych WoWów, ostatni rok jestem poza tematem. LoL zaczyna się troche nudzić, więc może coś polecicie? Nie przeszkadza mi abonament, chociaż jakiś trial byłby miły zanim zdecyduję się zapłacić. Również jak jakiś tytuł wychodzi niedługo to chętnie bym się przyjrzał.

Sam czekam na World of Darkness Online, ale z informacji z sieci wynika że przynajmniej rok, jak nie dłużej, trzeba będzie poczekać.

Co polecicie?
GG: #1429913
IRC: cieniu

Offline wr

Odp: mmorpg
« Odpowiedź #16 dnia: 2011 05 24, 18:39:12 »
All Points Bulletin: Reloaded. MMO w klimatach GTA (4). Na razie otwarta beta, p2f- czyli darmowa.

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #17 dnia: 2011 05 24, 18:43:06 »
przeciez jest juz o niej temat. na cholere pisac o niej w drugim?  ???

edit: f2p tak w ogole. pff jak juz w takiej kolejnosci. :D

Offline cieniu

• Gracze DM
« Odpowiedź #18 dnia: 2011 05 24, 19:19:25 »
po to zebym wiedzial na co zwrocic uwage. nie chce mi sie przegladac 5 stron topicow gdzie wiekszosc nie jest tym czego szukam. nie czepiaj sie paladyna :)

Offline cieniu

• Gracze DM
« Odpowiedź #19 dnia: 2011 06 03, 17:33:38 »
Probowalem sie zapoznac z podanymi tytulami, ale nic mi jakos nie podpasowalo, albo juz kiedys gralem i sie znudzilem. W zwiazku z powyzszym, odswiezam topic, moze ktos jeszcze cos fajnego poleci :)

EDIT. czy ktos zawiesil oko na fallen earth? wydaje sie ciekawe.
« Ostatnia zmiana: 2011 06 03, 17:40:47 wysłana przez cieniu »

Offline vorth

• Gracze DM
« Odpowiedź #20 dnia: 2011 06 03, 17:55:19 »
opis ciekawy, ale jak wlaczylem to pobiegalem moze z godzine, moze poltej i wylaczylem to w diably. O ile ma swietny craft, to irytuje mnie straszliwie bezuzyteczny interfejs.

Offline Pollack

• Gracze DM
« Odpowiedź #21 dnia: 2011 06 03, 21:05:09 »
Tez mialem okazje zmeczyc miesiecznego triala - o ile wlasnie ciekawy craft, ciekawy swiat (ale tylko pierwszy rzut oka - bo akurat szukalem czegos post-apo) - to finalny efekt mnie nie wciagnal ani troche. Zamiast sie w tym babrac - lepiej poczekac na fallouta online. A jesli juz musisz miec mmorpg post apo - to pomecz troche fallouta 2238 na bazie F2. Na kilka miesiecy jest fajny - potem sie jednak nudzi. Ale tez nie wszystkim..:)

Offline wr

« Odpowiedź #22 dnia: 2011 06 03, 21:07:44 »
Nie wiadomo czy wyjdzie Fallout Online bo firma go robiąca ma znów problemy finansowe, a szkoda bo ja też na niego czekam.

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #23 dnia: 2011 06 03, 21:57:06 »
czyzby EA znow w jakis projekt wtopilo kase? :D kto robi FO?

Offline wr

« Odpowiedź #24 dnia: 2011 06 03, 22:04:12 »
Niestety mamy dla naszych użytkowników serwisu złe informacje dotyczące gry Fallout Online, bowiem prace nad tą produkcją MMO mogą zostać w najbliższym czasie anulowane. Powodem zaistniałej sytuacji jest poważny problem finansowy w jaki wpadł wydawca zbliżającej się gry - firma Interplay. Nie tak dawno, firma złożyła w SEC (amerykańskiej Komisji Papierów Wartościowych i Giełd) dokumenty, które nie wróżą nic dobrego...
    W związku z zaistniałą sytuacją, kalifornijska firma z prawie 30-letnim stażem musi w jakiś sposób zdobyć pieniądze na bieżące potrzeby. W przeciwnym razie przedsiębiorstwo będzie miało zasadniczo dwie drogi do wyboru: ogłosić bankructwo lub mieć nadzieję, że ktoś je kupi. Do tej pory, Interplay starał się ciąć koszty na wszelkie możliwe sposoby. Jednym z nich było zaprzestanie płacenia z góry deweloperom zajmującym się aktualnymi projektami. Zamiast tego, mają oni otrzymać wynagrodzenie po wydaniu gier, nad którymi obecnie pracują.

Offline cieniu

• Gracze DM
« Odpowiedź #25 dnia: 2011 06 05, 21:34:28 »
szukam i szukam. ktos wspomnial global agenda. gralem w to kiedys, ale znudzilo mi sie bo bylo pare typow misji i byly strasznie powtarzalne <=> nudne po jakims czasie. Czy cos sie zmienilo?

Offline Vilku

• help-dm
« Odpowiedź #26 dnia: 2011 06 06, 07:00:44 »
Nic , pvp i pvp przeplatane ava . Byle dobic do 50 lvl i zbobyc dobry sprzet , a pozniej nawalanka . Najgorzej ruszyc z 31 do 45 , za bardzo czuc roznice sprzetu . Sa jeszcze misje pvm ale jakos mnie nie kreca . No i bez placenia elite raczej ciezko bo sprzetu nie dropuje z misji i mercow .
rzemiosło górą , reszta to tylko drobny dodatek

Offline Svennson

« Odpowiedź #27 dnia: 2011 06 06, 11:16:28 »
Ja wam polece Hellgate London :) Niedlugo maja ruszyc nowe servery, wszystko ma ponoc zostac jako Free to play :)
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Offline cieniu

• Gracze DM
« Odpowiedź #28 dnia: 2011 06 06, 15:28:48 »
http://www.youtube.com/watch?v=Fh23IrN_yXY to to? nie wyglada za ciekawie. mozesz podrzucic jakies aktualne filmy z gameplaya, bo na necie jest zbyt duzo smiecia zebym mogl ocenic jak gra wyglada teraz.

Offline Svennson

« Odpowiedź #29 dnia: 2011 06 06, 15:47:02 »
w skrocie to diablo osadzone w naszych czasach(ew niedalekiej przyszlosci)
Gierke przeszedlem w jakis 80% na statku, lokacje-przemieszczanie sie rodem z gw, tzn mozesz skakac czy cos. Ale w wiekszosci sa to obszary ograniczone zazwyczaj idac prosto przed siebie trafisz do celu misji :)
Jednak mimo wszystko cos w tym jest, np misja w ktorej nad londynem pojawia sie ogromny latajacy demon przelazisz tunelami zeby koncowo wdrapac sie na szczyt jakiejs rozwalonej kamienicy gdzie ukryte jest dzialko :)

http://www.youtube.com/watch?v=qw3DY9r-MbU&feature=related

Z tego co pamietam z klas dostepnych byl Guardian-tank, przedstawiony powyzej blade master, gunner (mozna bylo go rozwijac na close combat lub snipera), Mag, Summoner, ii enginer

Gre zaczelem od gunnera ktory jednak kolo 20 lvl przestal dawac tyle frajdy z gry a zaczal padac jak mucha, zrobilem wiec BM ktory kolo 20lvl takze zaczal wymiekac, koncowo mialem bodajze guardiana kolo 30 lvl ktory dawal ciagle rade mimo MASY dosc silnych mobow :) Jednak w MP widzial bym sie wlasnie jako gunner lub blade master ;)

add. http://www.youtube.com/watch?v=JjR_4h9yEPs&feature=related (magowie nazywaja sie cabalisci ;D)
« Ostatnia zmiana: 2011 06 06, 15:52:23 wysłana przez Svennson »
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.