Jak sie te komentarze czyta to az checi sie nabiera aby czegokolwiek sie uczyc i cokolwiek robic.
ale nie o tym.
smieszne jest to, ze wiekszosc osob nie ma pojecia dlaczego jak i po co to cos powstalo.
Nie powinno trafic ani na polygamie, gdzie trafilo, ani na gazete. Filmik nie mial byc zaskakujacy pod wzgledem "wow". Nigdy nie bylo takiego zamierzenia. Filmik mial po prostu przedstawiac budowe komputerowego dysku twardego na potrzeby uczelni i tyle.
Natomiast wykorzystanie cryenginu bylo spowodowane tylko tym "ze go znam" i nie mam czasu na rendering w vray'u.. (3 minuty filmu w 720p, przy 30fps daje 5400 klatek, rendering kazdej 10-20 minut... w sumie 40 dni przy optymistycznym zalozeniu.. no bajer).
Nawet jakos tego mocno nie podkreslalem ze machniete realtime frapsem z cryengine'a... ale co tam.
Moge miec pretensje do samego siebie ze nie stac mnie na renderfarme, highendowy komputer i zrobilem to "sprytnie" nie wykorzystujac vray'a czy mentalraya ktorego o dziwo znam...
No i pozostaje mi podziekowac redaktorom wyzej wymienionych portali ze nakrecili taki hype. Gowno a nie mozliwosci cryenginu tutaj powiem i chetnie bym pogadal z baranem ktory taki temat wrzucil na poly/gazete. Jakbym chcial sie chwalic cukierasnymi wizkami to bym robil renderki statyczne a nie filmiki w HD z AI/GI/refleksami/refrakcjami/chujemujedzikiwewezeniewiadomoczymjeszcze na ktore mnie po prostu "nie stac".
Ide pracować nad następnym gniotem