Autor Wątek: [Video] Wizualizacja komputerowego dysku twardego...  (Przeczytany 645 razy)

Offline krewetek

[Video] Wizualizacja komputerowego dysku twardego...
« dnia: 2011 07 14, 17:47:19 »
Takie wydziubane, chciałem się pochwalić. Trochę błędów jeszcze zostało, ale nie miałem już siły poprawiać :)

Enjoy.
http://www.youtube.com/watch?v=Bh80aaygIXg

Offline Gonzorr

• Gracze DM
  • Pesymistyczny realista
Odp: [Video] Wizualizacja komputerowego dysku twardego...
« Odpowiedź #16 dnia: 2011 07 27, 15:04:05 »
Świetna wizualizacja krewetek, idzie sub xD

EDIT: Rób teledyski, filmiki, itp. Bądź jak Bagiński :D
« Ostatnia zmiana: 2011 07 27, 15:11:27 wysłana przez Gonzorr »

"Nie ma sensu z nim dyskutować, kto się kmiotem urodził rycerzem nie zdechnie." - Raaban

"vibo idz sobie do piaskownicy popyskuj kolezankom" - La

Offline Zywol

« Odpowiedź #17 dnia: 2011 07 27, 18:51:11 »
kozak, sam się w 3d bawię, nawet tez stanowisko badawcze na inz swoja projektowałem wiec wiem ile to babraniny, ale robi wrażenie ;)
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Offline krewetek

« Odpowiedź #18 dnia: 2011 07 28, 13:47:28 »
Jak sie te komentarze czyta to az checi sie nabiera aby czegokolwiek sie uczyc i cokolwiek robic.
ale nie o tym.
smieszne jest to, ze wiekszosc osob nie ma pojecia dlaczego jak i po co to cos powstalo.
Nie powinno trafic ani na polygamie, gdzie trafilo, ani na gazete. Filmik nie mial byc zaskakujacy pod wzgledem "wow". Nigdy nie bylo takiego zamierzenia. Filmik mial po prostu przedstawiac budowe komputerowego dysku twardego na potrzeby uczelni i tyle.
Natomiast wykorzystanie cryenginu bylo spowodowane tylko tym "ze go znam" i nie mam czasu na rendering w vray'u.. (3 minuty filmu w 720p, przy 30fps daje 5400 klatek, rendering kazdej 10-20 minut... w sumie 40 dni przy optymistycznym zalozeniu.. no bajer).
Nawet jakos tego mocno nie podkreslalem ze machniete realtime frapsem z cryengine'a... ale co tam.
Moge miec pretensje do samego siebie ze nie stac mnie na renderfarme, highendowy komputer i zrobilem to "sprytnie" nie wykorzystujac vray'a czy mentalraya ktorego o dziwo znam...

No i pozostaje mi podziekowac redaktorom wyzej wymienionych portali ze nakrecili taki hype. Gowno a nie mozliwosci cryenginu tutaj powiem i chetnie bym pogadal z baranem ktory taki temat wrzucil na poly/gazete. Jakbym chcial sie chwalic cukierasnymi wizkami to bym robil renderki statyczne a nie filmiki w HD z AI/GI/refleksami/refrakcjami/chujemujedzikiwewezeniewiadomoczymjeszcze na ktore mnie po prostu "nie stac".

Ide pracować nad następnym gniotem :)

Offline Gonzorr

• Gracze DM
  • Pesymistyczny realista
« Odpowiedź #19 dnia: 2011 07 28, 14:09:05 »
No, no ładna riposta ;D

"Nie ma sensu z nim dyskutować, kto się kmiotem urodził rycerzem nie zdechnie." - Raaban

Offline krewetek

« Odpowiedź #20 dnia: 2011 07 28, 15:02:17 »
a bo mnie wkurza polskie spoleczenstwo.
na youtubie widze skad wejscia sa. z przeroznych miejsc na swiecie. usa, anglia, polska. rozne fora, ktos gdzies wrzuci.
na zagranicznych jest z reguly spoko fajnie, mozna by lepiej, ale i tak ze mu sie chcialo...
na polskich? narzekanie i narzekanie, na polygamii sie nawet wjazdy osobiste po redaktorze ktory to zamiescil zaczely... dodatkowo czesto-spotykane "slabe - zrobilbym lepsze gdybym umial"

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #21 dnia: 2011 07 29, 08:22:42 »
Zamieszczasz cos w sieci i niesa to zdjecia ladnych polnagich lasek, to licz sie z krytyka i gnojeniem ;)

Offline Szmaragd

• Gracze DM
    • http://mtghelp.yoyo.pl
« Odpowiedź #22 dnia: 2011 07 29, 10:07:21 »
NAM się spodobało. To już dużo :)
(ale brak tych gwintów mnie boli :P)

Offline Gonzorr

• Gracze DM
  • Pesymistyczny realista
« Odpowiedź #23 dnia: 2011 07 29, 10:53:52 »
Szmaragd, bez obrazy, czytelnik gazety? :D

Offline krewetek

« Odpowiedź #24 dnia: 2011 10 06, 18:55:50 »
Odswiezam stary watek, ale jakby byla moc przerobowa, renderfarma i troche czasu to by wygladalo tak:
http://ultek.foxnet.pl/images/dysk/dysk08_final_fullhd.jpg
:)